Review
Feb 4, 2019, 10:10am

Cara Menjadi Grab Driver Dan Jana Pendapatan Lumayan


Hari ini ramai antara kita berusaha melakukan pelbagai pekerjaan dalam satu tempoh masa tertentu. Tidak kira golongan lelaki mahupun wanita, semua berlumba – lumba membuat kerja separuh masa untuk menampung kos perbelanjaan yang semakin meningkat. Bagi yang berkeluarga, mereka bekerja siang dan malam untuk mencari pendapatan lebih untuk menampung keperluan dan kehendak keluarga. Tidak kurang juga individu yang masih bujang atau pelajar yang suka mengembara, membeli – belah dan bersuka – ria. Mereka sanggup melakukan dua hingga tiga pekerjaan bagi mendapatkan pendapatan yang lumayan untuk memenuhi kehendak masing – masing.

Kesan Menjadi Grab Driver

Kenapa mahu mencari pekerjaan yang sukar sedangkan anda boleh lakukan kerja yang lebih mudah dan fleksibel. Anda mempunyai lesen memandu? Mempunyai kereta? Apakata anda baca artikel ini bagi mengetahui adakah anda layak untuk mendapat pekerjaan yang mampu membantu anda menjana pendapatan sehingga RM6000 sebulan.

Hanya Menjadi Pemandu Grab, Kini Pendapatan Sudah Mencecah RM6000 Sebulan?

kehebatan grab driver

Tahukah anda, orang awam hari ini lebih selesa dan yakin dengan servis kereta grab ini. Mereka hanya perlu menggunakan aplikasi grab pada smartphone mereka untuk melihat dan menempah kereta grab untuk mereka naiki. Ramai yang berpendapat kadar bayaran untuk pemandu grab jauh lebih murah daripada pemandu kereta sewa biasa. Ini menjadikan pemandu grab akan sentiasa menjadi pilihan utama orang awam untuk ke lokasi yang mereka inginkan.

Cara Menjadi Grab Driver

Pemandu grab hari ini sudah menjadi keperluan di dalam sektor pengangkutan awam. Kebanyakkan orang awam lebih mempercayai pemandu grab kerana mereka lebih terlatih dan boleh dipercayai sekiranya ingin mendapatkan servis kereta sewa secara individu untuk tujuan tertentu. Sememangnya ada banyak servis kereta sewa bersama pemandu di seluruh negara, namun servis pemandu grab lebih menjadi pilihan mereka.

pendapatan driver grab

Pemandu grab dapat jana pendapatan sehingga RM 6000 sebulan? Ini bukan cerita palsu untuk digembar – gemburkan kepada anda. Malah, ia adalah fakta yang benar yang sudah ramai sanggup berhenti kerja tetap dan mula membuat pekerjaan sebagai pemandu grab secara sepenuh masa. Yang penting, anda haruslah suka memandu dan anda sendiri mahu menjana pendapatan yang lumayan daripada pekerjaan pemandu grab ini.

Ketahui Siapa Yang Memerlukan Servis Pemandu Grab di Seluruh Negara

Mereka Yang Tidak Mempunyai Lesen Kereta

customer grab driver

Pemandu grab sangat diperlukan bagi mereka yang tidak mempunyai lesen kereta untuk ke sesuatu destinasi. Sebagai contoh, seorang ibu yang mahu membawa anak demam ke klinik semasa ketiadaan suami. Beliau pasti memerlukan servis pemandu grab untuk datang ambil di depan rumah dan menghantar balik dari klinik.

Mereka Yang Tidak Suka Memandu Dalam Kesesakan

masalah akibat tidak mengambil grab driver

Tidak semua pemandu suka memandu di dalam keadaan trafik yang sesak. Tambahan pula sudah seharian bekerja keras di pejabat, pasti badan pun sudah terlalu penat untuk memandu kenderaan sendiri. Salah satu inisiatif yang selamat adalah menggunakan servis pemandu grab di mana anda hanya perlu duduk berehat di dalam kereta sahaja tanpa perlu memikirkan trafik waktu puncak yang sememangnya boleh mengambil masa 2 hingga 3 jam perjalanan.

Masalah Kereta Rosak

kepentingan grab driver buat manusia

Siapa sangka kereta sendiri rosak pada waktu anda diperlukan untuk bekerja di luar kawasan. Nak minta tolong pada siapa? Semestinya pemandu grab yang menjadi pilihan utama. Anda boleh membuat permintaan di dalam aplikasi untuk memilih jenis kenderaan yang sesuai dengan bilangan penumpang bersama anda nanti.  

Tidak Mempunyai Kereta

Cara Menjadi Grab Driver

Pemandu grab sangat diperlukan bagi isirumah yang hanya mempunyai sebuah kenderaan sahaja. Akan ada ketika, si isteri atau anak memerlukan kenderaan untuk ke perpustakaan, membeli barang, keluar berjumpa kawan, ziarah keluarga dan sebagainya. Ketiadaan kereta akan membataskan pergerakan isi rumah yang lain. Namun, hari ini semuanya dapat diselesaikan dengan adanya pemandu grab ini.

Pelajar Yang Tidak Mempunyai Kenderaan Sendiri

Cara Menjadi Grab Driver

Kebanyakkan pelajar kolej dan universiti tidak mempunyai saudara mara terdekat untuk membantu mereka membawa ke stesen bas, membeli barang keperluan dan sebagainya. Situasi ini sangat memerlukan pemandu grab kerana lebih dipercayai untuk membawa pelajar – pelajar ini ke lokasi yang mereka telah tetapkan.

Warga Emas Yang Tidak Dapat Memandu

penumpang grab driver

Pasti ramai warga emas yang sudah tidak memandu kenderaan sendiri disebabkan faktor kesihatan. Pemandu grab sangat diperlukan bagi membawa mereka ke mana sahaja mereka inginkan. Tambahan pula, pemandu grab tidak boleh mengambil kesempatan kepada warga emas dengan mengenakan bayaran yang mahal kerana harga tambang sudah ditetapkan di dalam sistem aplikasi grab.

Daftar Pemandu Grab Sekarang Dan Nikmati Pelbagai Manfaat Yang Menarik!

Cara Menjadi Grab Driver

Kini terdapat cara mudah untuk anda menjadi sebahagian daripada pemandu grab di kawasan anda. Semua proses pendaftaran dan prosedur akan siap sepenuhnya dengan hanya tempoh 24 jam sahaja sekiranya semua dokumen anda lengkap. Anda pula tidak perlu beratur panjang di pejabat HQ untuk mendapatkan giliran anda bagi proses pendaftaran pemandu grab. Kenapa mahu pilih cara yang sukar sedangkan peluang pekerjaan pemandu grab ini sudah semestinya sangat mudah hanya perlu memandu kereta, mengambil dan menghantar penumpang sahaja. Nak tahu lebih lanjut? Jom baca artikel ini selanjutnya.

Grab Online | Sedia Servis Daftar Pemandu Grab Segera

Langkah Daftar Menjadi Grab Driver

Grab Online merupakan wakil yang telah dilantik oleh Grab Malaysia bagi membantu bakal pemandu grab untuk mendaftar dengan kadar yang segera. Kerjaya sebagai pemandu grab ini telah terbukti berjaya mengubah kehidupan sesebuah keluarga dengan pendapatan lumayan yang diperolehi setiap minggu. Sebab itulah, sudah ramai yang semakin bijak merebut peluang untuk mendaftar sebagai pemandu grab bersama Grab Online. Mereka menjadikan pekerjaan pemandu grab sebagai pekerjaan sampingan pada malam hari, hari cuti atau hujung minggu.

Cara Menjadi Grab Driver

Grab Online berbeza dengan wakil grab yang lain kerana Grab Online mempunyai ramai pemandu grab yang sudah mempunyai pengalaman sebagai pemandu grab selama lebih 2 tahun. Mereka bersedia untuk membantu dan membimbing anda yang baru sahaja bergelar sebagai pemandu grab. Bimbingan ini sangat penting untuk anda ketahui cara dan tips yang betul bagi anda dapat mencapai target pendapatan yang lumayan setiap minggu.

Ketahui Syarat Kelayakan Untuk Memohon Sebagai Pemandu Grab

Kelayakan Menjadi Grab Driver

Pasti anda ingin ketahui adakah anda layak atau tidak untuk memohon pekerjaan sebagai pemandu grab ini. Sudah pasti anda perlu memenuhi syarat kelayakan yang telah ditetapkan kerana ia melibatkan nyawa penumpang yang bakal anda bawa nanti. Syarat kelayakan pemandu grab adalah seperti berikut :

  • Had kelayakan umur adalah bermula 20 tahun sehingga maksima umur 60 tahun.
  • Tahun buatan kereta anda sekurang – kurangnya kereta tahun 2009 dan ke atas sahaja.
  • Perodua Viva adalah tidak dibenarkan.
  • Pemandu harus mempunyai lesen memandu penuh ‘D’. Untuk pemegang lesen ‘P’ anda tidak layak untuk memohon.
  • Rekod kesalahan berat yang bersih seperti tidak terlibat dengan kes merompak, membunuh, merogol, dan sebagainya.

Kelebihan Mendaftar Pemandu Grab Bersama Grab Online

Anda mempunyai pilihan samada mahu mendaftar di ibu pejabat Grab atau melalui kami, Grab Online. Sebelum anda mengetahui apakah kelebihan Grab Online, jom kami jelaskan apa yang anda perlu lakukan sekiranyan mendaftar di ibu pejabat Grab.

cara menjadi driver grab

Sekiranya anda mendaftar di ibu pejabat Grab :

  • Anda perlu pergi ke ibu pejabat Grab di Petaling Jaya untuk menghadiri kursus pemandu Grab yang agak lama.
  • Anda mesti beratur panjang untuk membuat pengesahan dokumen di ibu pejabat Grab.
  • Tiada siapa yang akan memberikan bimbingan kepada anda setelah akaun anda diaktifkan.
  • Anda akan keseorangan dalam mencari cara terbaik untuk mendapatkan pendapatan yang diinginkan.

dapatkan grab driver dengan pantas

Anda nak cepat? Tak suka menunggu lama? Risau tiada bimbingan daripada mereka yang berpengalaman? Jom daftar pemandu grab bersama Grab Online. Berikut dikongsikan antara kelebihan yang bakal anda nikmati apabila anda mendaftar pemandu grab dengan Grab Online :

#1 Menjimatkan Masa

grab driver menjimatkan masa

Grab Online mempunyai sistem yang lebih cekap kerana anda tidak perlu ke ibu pejabat untuk beratur panjang menunggu giliran anda. Selain itu, anda juga tidak perlu mengambil kursus pemandu grab yang diadakan di ibu pejabat Petaling Jaya, Selangor. Semua proses dan prosedur melalui Grab Online sangat mudah dan cepat.

#2 Support Group

sokongan daripada pihak grab

Anda tidak bersendirian apabila mendaftar pemandu grab melalui Grab Online. Grab Online ada menyediakan platform kumpulan sokongan di mana anda akan dibimbing oleh mereka yang berpengalaman supaya anda tahu dan fokus untuk menjana pendapatan yang lumayan dengan melakukan pekerjaan Grab ini.

#3 Face To Face Coaching

latihan daripada pihak grab

Grab Online menjadi pilihan kebanyakan pemandu grab kerana mereka juga sedia turun padang untuk berjumpa dengan anda yang memerlukan bimbingan secara bersemuka. Anda akan lebih faham dan jelas dengan segala tips yang dipelajari nanti. Tambahan pula, ‘Face To Face Coaching‘ juga dapat mewujudkan lebih rasa kepercayaan dan keyakinan dengan servis yang disediakan oleh Grab Malaysia ini.

#4 Free Credit RM20

Cara Menjadi Grab Driver

Bagi anda yang baru mendaftar bersama Grab Online, anda akan memperoleh kredit percuma di dalam akaun grab anda sebanyak RM20. Ia merupakan permulaan yang bagus untuk anda mulakan pekerjaan sebagai pemandu grab di kawasan anda. Seterusnya, anda cuma perlu praktikkan sahaja apa yang diajarkan untuk menjana lebih banyak lagi pendapatan.

Siapa Yang Perlu Menjadi Pemandu Grab?

Penganggur

kelebihan menjadi grab driver

Sudah tiba masanya anda bangun dan mulakan pekerjaan baru anda sebagai pemandu grab. Pemandu grab tidak memerlukan kelayakan universiti atau lulus peperiksaan bertulis. Anda kini mungkin layak menjadi pemandu grab dan berpeluang menjana pendapatan sehingga RM6000 sebulan.

Surirumah

Cara Menjadi Grab Driver

Surirumah hari ini sudah bijak untuk mencari alternatif bagi membantu memperkukuhkan kewangan keluarga. Anda tidak perlu keluar bekerja seawal pagi sehingga lewat petang. Dengan menjadi pemandu grab, anda boleh merancang waktu anda bekerja. Mungkin anda boleh mulakan kerjaya pemandu grab selepas anda menghantar anak – anak ke sekolah.

Pelajar Yang Berumur 20 Tahun Ke Atas

Cara Menjadi Grab Driver

Bagi pelajar yang menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi, bebanan kos pasti sangat terasa. Sekiranya anda mempunyai kenderaan sendiri atau keluarga, apa kata anda mengisi masa lapang di hujung minggu dengan menjadi pemandu grab di sekitar kawasan anda. Boleh juga dijadikan pendapatan sampingan untuk membeli buku pelajaran anda nanti.

Pekerja Tetap Yang Memerlukan Pendapatan Sampingan

Cara Menjadi Grab Driver

Kos sara hidup yang terlalu tinggi pasti membuatkan mana – mana ketua keluarga tertekan dengan bebanan kos makanan, pakaian, bil dan sebagainya. Mungkin anda mampu mengubahnya dengan mendaftar sebagai pemandu grab separuh masa. Waktu terluang seperti hari cuti atau hujung minggu anda boleh juga menambah pendapatan sampingan untuk keluarga anda.

Jom Daftar Pemandu Grab Untuk Jana Lebih Pendapatan!!

Cara Menjadi Grab Driver

Jom daftar sekarang di Grab Online!! Anda bukan sahaja boleh menjana pendapatan untuk keperluan anda, malah anda juga mampu membawa keluarga anda bercuti ke luar negara dengan hasil pendapatan anda sebagai pemandu grab. Jom ubah kehidupan untuk menjadi lebih baik. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi info yang dinyatakan di bawah ini.

GRAB ONLINE – DAFTAR GRAB DENGAN MUDAH
Hotline : Tekan untuk telefon (014-8111841) | Tekan Untuk WhatsApp
Facebook :GRAB Online
Website :
https://www.registergrabonline.com

Nak jana pendapatan sebgai GrabDriver?

Sila hubungi +60148111841 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak jana pendapatan sebgai GrabDriver?

Sila hubungi +60148111841 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak jana pendapatan sebgai GrabDriver?

Sila hubungi +60148111841 atau tekan butang untuk WhatsApp