Review
Feb 27, 2018, 5:40am

Cara Meningkatkan Kesuburan Lelaki Dan Wanita


Bila dah berkahwin, ramai yang bertanya ‘takde anak lagi ke?’, ‘dah berisi ke belum?’, ‘Apa cerita isteri kau?’ dan macam-macam lagi soalan maut yang selalu diajukan.  Makin hari makin panas hati mendengarnya.  Nak salahkan isteri 100% memang tak patut sebab lelaki pun terlibat juga.  Cuma tak tahu kenapa belum ada rezeki.  Sabarlah dalam meniti arus rumah tangga tambah-tambah apabila melibatkan soal mertua dan keluarga yang sibuk bertanya tentang ‘Dah hamil ke belum?’.  Jangan cepat melatah, apa yang perlu kita buat adalah sama-sama berikhtiar bersama pasangan anda.  Ikhtiarlah bagaimana cara untuk meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita.

Cara Meningkatkan Kesuburan Anda

Cara Meningkatkan Kesuburan Lelaki Dan Wanita

Antara Cara Meningkatkan Kesuburan

Mengapa kita perlu tingkatkan kesuburan diri? Kerana waktu seseorang itu subur akan mempengaruhi sperm yang berkualiti dihasilkan dan bertemu dengan ovum, manakala waktu subur juga memudahkan sperm melekat pada ovum.  Oleh itu, kedua-kduanya sama ada isteri atau suami haruslah meningkatkan kesuburan diri masing-masing.  Terdapat banyak cara yang boleh kita amalkan dalam meningkatkan kesuburan antara lelaki dengan wanita.

1. Mengamalkan Makan Produk Tenusu

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Tenusu

Produk tenusu adalah makanan seperti susu, telur, yogurt, keju, aiskrim dan makanan yang berupa kalsium.  Kenapa wanita lebih elok minum susu tambah-tambah kalau mengandung? Banyak pula Susu sebenarnya berfungsi dalam meningkatkan dan menguatkan sistem reproduksi wanita dan menguatkan tulang.  Sama juga dengan lelaki, seeloknya amalkan makan telur dan minum susu sentiasa untuk meningkatkan kesuburan diri.

2. Meninggalkan Makanan Dan Minuman Berkafein

Selain Cara Meningkatkan Kesuburan

Makanan dan minuman yang berkafein adalah seperti kopi, nescafe dan sebagainya.  Kandungan kafein mengandungi ejen-ejen yang bertindak mengurangkan hormon yang menyebabkan anda subur.  Jika anda inginkan subur, maka inilah masanya untuk anda elakkan minuman berkafein.  Semakin tinggi pengambilan kafein, semakin berkurangan tahap kesuburan anda.

3. Turunkan Berat Badan

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Turunkan Berat Badan

Kedua-duanya sama ada lelaki atau wanita, berat badan memberi kesan kepada tahap kesuburan anda.  Berat badan yang berat disebabkan oleh lemak yang berlebihan akan mengurangkan kuantiti sperma yang dihasilkan oleh lelaki.  Begitu juga dengan wanita, sperma berkualiti yang masuk akan sukar untuk melekat di ovum anda.  Jadi, untuk meningkatkan tahap kesuburan anda, rajin-rajinlah bersenam walaupun hanya senaman ringan.  

4. Amalkan Makan Madu

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Madu Lebah

Seperti yang semua orang tahu, madu adalah makanan sunnah Nabi Muhammad SAW yang mempunyai pelbagai khasiat dan gizi.  Madu yang bersifat antioksidan dan pelbagai nutrisi dapat menyuburkan kaum lelaki dan juga wanita.  Amalan yang perlu anda mulakan dadlam kehidupan seharian adalah meminum 2 sudu madu asli setiap pagi selepas bangun dari tidur.  Madu asli dari Yaman adalah lebih baik berbanding madu yang lain kerana di Yaman ia tidak terdedah dengan lebah dan sebagainya.

5. Lakukan Apa Sahaja Yang Membuatkan Anda Bahagia

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan melakukan perkara yang membuat anda bahagia

Ya. Anda harus lakukan apa sahaja untuk membuatkan anda bahagia seperti abaikan segala masalah tempat kerja, kawan-kawan dan juga pelbagai lagi.  Ini adalah untuk memastikan anda tidak mengalami stress atau tekanan.  Mengalami stress atau tekanan menyebabkan anda berisiko untuk tidak subur.  Hal ini kerana pada waktu anda tertekan, otak anda akan menghasilkan molekul Neuropeptida iaitu molekul yang akan mengkucar-kacirkan proses reproduksi anda dan mencegah kehamilan daripada berlaku.  Oleh itu, elakkan diri anda dan pasangan daripada mengalami stress dan sekiranya ia berlaku, jangan terlampau fikir dan tertekan.  Ia juga tidak baik untuk kesihatan jantung.

6. Mengamalkan Femingra Sebagai Makanan Tambahan

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Femingra

Femingra adalah makanan tambahan semulajadi di mana segala bahan kandungannya adalah 100% daripada sumber alam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan.  Femingra yang diperbuat daripada bahan-bahan alam organik ini juga telah terbukti dapat membantu meningkatkan libido dan tahap kesuburan wanita.  Libido adalah faktor yang merangsang hormon seks iaitu hormon estrogen untuk lebih aktif, dalam erti kata lain menjadikan wanita lebih ghairah dengan seks. Dengan tingkatnya hormon ini, kesuburan lelaki dan wanita akan dapat ditingkatkan.  Femingra adalah satu-satunya cara yang paling berkesan dalam menyuburkan anda untuk ikhtiar mendapatkan anak.

Bagaimana Femingra Bertindak?

Cara Meningkatkan Kesuburan yang Bagus

Femingra merupakan serbuk campuran herba semulajadi yang diperkaya dengan ejen perangsang hormon terbaik iaitu Pine Pollen.  Pine Pollen adalah sejenis tumbuhan semulajadi organik yang bertindak balas dengan pantas dan selamat dalam menyuburkan serta memudahkan wanita untuk hamil.  Hebatnya, ia juga berkesan kepada wanita yang pelbagai peringkat umur.  Setelah meminum Femingra, zat dan nutrisinya akan diserap ke dalam tubuh anda dan mula bertindak mengaktifkan hormon estrogen dan anda akan mengalami perubahan yang sangat menyeronokkan dan sudah pasti suami pun sangat sukakan anda!  Ia akan menjadi perangsang libido, kesuburan dan dapat menyeimbangkan hormon.  Kesannya yang begitu hebat adalah disebabkan oleh kandungannya yang asli semulajadi dan sangat baik dalam meningkatkan kesuburan anda.

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan kaedah yang betul

Kandungan Dan Kelebihan Bahan Semulajadi Yang Terdapat Dalam Femingra

Cara Meningkatkan Kesuburan diri anda

Buah Markisa

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Buah Markisa

Buah markisa kaya dengan pelbagai vitamin iaitu vitamin A dan C.  Selain itu, buah yang penuh dengan nutrisi dan mineral seperti riboflavin , niacin, besi, magnesium, fosforus, potasium, tembaga, fiber ini juga mempunyai sifat antioksidan yang tinggi dan membantu melancarkan peredaran darah serta menguatkan sistem imunisasi dan tulang.

Pine Pollen / Debunga Pain

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Debunga Pain

Debunga Pain pula melimpah-limpah dengan pelbagai mineral termasuk kalsium, tembaga, besi, Magnesium, Molybdenum, Fosforus, Potasium, Selenium dan banyak lagi.  Anda juga boleh memakannya dengan banyak untuk dapatkan zat-zat vitamin seperti Vitamin A B-Karotena, B1, B2, B3, B6, Asid Folik, Vitamin D, dan E.  Ia juga mengandungi protein yang lengkap iaitu lebih daripada dua puluh asid amino yang juga berfungsi sebagai anti penuaan untuk seimbangkan hormon dan tingkatkan hormon testosteron.  Peningkatan testosteron ini akan membantu meningkatkan libido wanita dan mengurangkan penyakit.  Selain itu, Debunga Pain terdiri daripada phenylalanine yang mempunyai neurotransmitter di dalam otak.  Ia akan memudahkan wanita untuk mempunyai orgasma yang kuat.  Bagi lelaki pula, Debunga painmengandungi arginine yang dapat meningkatkan kesuburan pada lelaki dan juga wanita.

Horny Goat Weed

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Horny Goat Weed

Horny Goat Weed atau epidemium merupakan rumusan allternatif yang sangat hebat dalam merangsang libido dan mengurangkan masalah seksual.  Ia telah digunakan sejak zaman dahulu lagi secara tradisional bagi meningkatkan tahap kesuburan lelaki.   Sifat antioksidan dan anti-penuaan yang terkandung dapat melindungi tubuh daripada kerosakan radikal bebas. Kehebatan tumbuhan ini adalah dalam meningkatkan daya seksual di dalam tubuh badan suami isteri.  Ia mempunyai fungsi yang sama seperti testosteron iaitu menggalakkan keinginan seks dan menyeimbangkan hormon.  

Maca Root / Akar Maca

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Akar Maca

Kajian telah mendapati bahawa akar maca telah lama digunakan dalam perubatan tradisional untuk ikhtiar hamil.  Ekstrak akar maca dapat mengatasi kemurungan, masalah wajah, insomnia dan lain-lain lagi.  Ia akan menjadikan seseorang itu sentiasa ceria, ada mood yang baik serta sebagai perangsang kesuburan wanita iaitu ia dapat meningkatkan hormon luteinizing serum dalam kelenjar pituitary. Hormon ini akan meningkatkan kesuburan anda dengan lebih berkesan.  Dengan kandungan mineralnya yang amat banyak, ia sememangnya akan meningkatkan keinginan seksual dan orgasma anda.

Manjakani

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Manjakani

Manjakani adalah tumbuhan hebat yang selalu dikaitkan dengan masalah dalaman wanita.  Ia dapat mengetatkan tisu dalaman wanita iaitu menegangkan kulit serta mengetatkan tisu dalaman faraj atau miss v wanita.  Selain itu, tumbuhan ini juga dapat mengubati masalah pendarahan rahim, keputihan dan lendiran yang tidak normal di dalam faraj. Ia juga dapat menghilangkan bau busuk kemaluan.  Namun, ramai wanita sukakan Femingra kerana manjakani inilah juga yang membantu menegang dan membesarkan payudara dengan hebat.

Habbatus Sauda

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Habbatus Sauda

Habbatus Sauda adalah jintan hitam yang dapat membantu menyembuhkan pelbagai penyakit.  Ia juga telah tertulis di dalam Al-Quran mengenai khasiat tumbuhan ini.   Ia merawat masalah dalaman dan luaran wanita dan lelaki.  Bagi wanita, habbatus sauda membantu mengawal kitaran haid, pendarahan dan intensiti kitaran bulanan serta masalah penghadaman semasa mengandung.  Antioksidan yang tinggi didalamnya juga berfungsi melindungi tubuh daripada kerosakan radikal bebas serta mengatasi masalah sakit kepala, kanser, arthritis, sakit gigi, hidung tersumbat,, menambahkan berat badan, penurunan berat badan, keguguran rambut dan lain-lain lagi.

Tribulus Terrestris

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Tribulus Terrestris

Tribulus Terrestris adalah herba yang amat menakjubkan dalam meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti bagi kaum wanita. Setelah mengamalkan Femingra, kemurungan dan ketidakstabilan emosi wanita atau lelaki akan terhenti dan berubah ke arah sebaliknya.  Mereka akan lebih ceria, mudah terangsang malah mempunyai peningkatan daya seks dan sistem imun serta pembiakan.  Herba ini juga terbukti dalam mengawal insomnia, tekanan darah tinggi dan kehilangan minat seksual.

Pueraria Mirifica

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan Pueraria Mirifica

Pueraria Mirifica sering dikaitkan dengan nafsu seks.  Selain dapat merangsang nafsu seks, tumbuhan ini juga merangsang tubuh badan wanita untuk kelihatan lebih cantik dan mantap. Ia juga dapat melembapkan faraj. Kajian telah mendapati bahawa 70% daripada wanita yang menggunakan Pueraria Mirifica telah berjaya dalam meningkatkan saiz payudara mereka dan mengurangkan kesan selulit.  Disamping itu, Pueraria Mirifica membantu melembapkan kulit dan menggalakkan penghasilan kolagen.  Kulit akan kelihatan lebih cerah dan awet muda tanpa kedutan.

Kesan-Kesan Menggunakan Femingra

Femingra boleh diminum oleh lelaki dan juga wanita.  Mereka akan mendapat khasiat dan manfaat terhadap tubuh badan masing-masing.  Terdapat banyak kesan-kesan yang akan berlaku setelah anda menggunakan Femingra.

Cara Meningkatkan Kesuburan yang Terbaik

 • Hormon akan stabil dan subur
 • Badan akan sentiasa inginkan seks dan terangsang
 • Rahim dan tubuh badan akan kuat dan sihat
 • Peratusan kehamilan meningkat
 • Menghasilkan sperma yang pekat dan berkualiti
 • Badan akan lebih cantik, pejal, mantap dan menjadi kegilaan suami anda
 • Miss V akan semakin ketat dan wangi
 • Payudara akan padat, mantap dan besar
 • Senggugut akan hilang
 • Memberikan tenaga tubuh badan dan seks
 • Meningkatkan libido dalam diri anda
 • Sperma dan ovum akan kukuh dan subur
 • Mudah hamil dan hamil

Antaranya adalah Cara Meningkatkan Kesuburan

Cara Amalkan Femingra Untuk Mudah Hamil

Cara Meningkatkan Kesuburan yang perlu kamu tahu

 1. Sediakan 120ml air suam atau sejuk.
 2. Masukkan sepaket Femingra ke dalam air tadi.
 3. Kacaukan sehingga larut dan minum
 4. Pastikan anda minum sekali sehari pada waktu pagi atau tengahari.

Anda tidak digalakkan untuk mengambil Femingra pada waktu malam tetapi sangat disyorkan supaya mengambil Femingra pada waktu pagi semasa perut kosong.  Ini adalah untuk mempercepatkan proses penyerapan Femingra ke dalam tubuh.

Testimoni Hebat Mereka Yang Mengamalkan Femingra

Mencari Cara Meningkatkan Kesuburan

Cara Meningkatkan Kesuburan pada diri anda

Cara Meningkatkan Kesuburan dengan kaedah yang betul

 

Jom Order Femigra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Femigra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Femigra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: