Review
Nov 27, 2017, 9:51pm

Cara Menguruskan Badan Dengan Kopi Hijau


Setiap orang pasti mengimpikan untuk memiliki badan yang kurus kerana badan yang kurus dan ramping dikatakan lebih kelihatan cantik pada pandangan mata mereka. Badan yang kurus juga nampak lebih menawan dan sempurna sehinggakan ramai yang sanggup berhabis duit semata-mata ingin tampil cantik dengan memiliki badan yang kurus.

miliki-badan-kurus-dengan-cepat

Memiliki badan yang kurus bukan sahaja kelihatan lebih cantik, malah mempunyai pelbagai kelebihan yang lain seperti mudah melakukan pelbagai aktiviti, kurang berasa penat, mudah membeli baju mengikut saiz yang biasa serta kurang berisiko menghidapi penyakit yang merbahaya seperti diabetes, darah tinggi, sakit jantung, stok dan sebagainya.

Tahukah anda bahawa Malaysia adalah salah satu negara yang mempunyai jumlah penghidap diabetes yang tinggi. Punca utamanya adalah disebabkan masyarakat kini kurang menjaga pemakanan mereka yang di ambil setiap hari sehingga menyebabkan masalah obesiti boleh berlaku dan jumlahnya semakin meningkat setiap tahun.

masalah-obesiti-di-malaysia

Bagi mereka yang berbadan besar dan mengalami masalah obesiti untuk menguruskan badan adalah sesuatu yang mustahil kerana mereka menganggap bahawa berbadan besar bukan lah satu masalah besar. Akan tetapi mereka lupa berfikir tentang soal kesihatan yang perlu diutamakan kerana mereka yang berbadan besar lebih berisiko untuk mendapat penyakit yang berbahaya berbanding mereka yang berbadan kurus.

Perlu diingatkan bahawa tujuan utama menguruskan badan adalah untuk kekal sihat dan mengurangkan risiko mendapat pelbagai penyakit yang berbahaya walaupun kegemukan anda disebabkan oleh keturunan sekalipun. Anda perlu mengubah persepsi tentang kurus dengan mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat.

cara-hidup-sihat-untuk-kekal-kurus

Seharusnya setiap orang perlu mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat tidak mengira usia, kurus atau gemuk. Cara paling mudah dengan mengamalkan pengambilan makanan yang seimbang. Di samping itu, anda perlu melakukan aktiviti sukan dan bersenam bagi menyihatkan lagi tubuh badan anda.

Cara Menguruskan Badan Dengan Kopi Hijau Greevia

Mungkin ada di antara anda yang telah banyak berhabis duit semata-mata untuk kurus tetapi masih lagi tidak dapat menguruskan badan membuatkan anda berasa putus asa dan berhenti ditengah jalan. Faktor kesibukan dengan rutin kerja harian juga menyebabkan anda lupa tentang gaya hidup sihat yang perlu anda amalkan.

greevia-hq-kopi-hijau

Kini, anda tidak perlu risau lagi untuk menguruskan badan anda dengan cara yang lebih mudah dan sihat. Kopi Hijau Greevia @ Green Coffee Greevia telah diperkenalkan bagi membantu mereka yang ingin kurus dengan cara yang lebih mudah tanpa perlu berlapar dan sesuai untuk mereka yang sibuk tiada masa untuk bersenam.

Apakah Kopi Hijau Greevia Dan Bantu Cara Menguruskan Badan

greevia-hq-kopi-hijau-kurus

Kopi Hijau Greevia merupakan satu produk minuman yang dibancuh menggunakan kopi hijau. Bahan-bahan utamanya adalah stevia, guarana dan fiber menjadikan produk Kopi Hijau Greevia ini sangat istimewa dan mempunyai khasiat yang terbaik dalam memberikan hasil yang terbaik untuk pengguna selepas mengamalkannya.

1. Stevia

daun-stevia-pengganti-gula

Kopi Hijau Greevia menggunakan esktrak daun stevia yang merupakan pemanis semulajadi jauh lebih baik daripada penggunaan gula biasa. Stevia juga memiliki 300 kali lebih manis daripada gula biasa dan sangat berguna sebagai pengganti gula. Fungsi stevia adalah untuk menurunkan paras gula, tahap tekanan darah tinggi dan sekaligus menurunkan berat badan.

2. Guarana

biji-guarano

Guarana adalah sejenis herba di mana di dalam buahnya mengandungi biji sebesar biji kopi dan biji tersebut boleh diproses menjadi minuman seperti kopi. Akan tetapi kadar kafeinnya lebih tinggi berbanding dalam biji kopi asli. Kajian mengatakan biji benih guarana ini dapat memberikan sumber tenaga yang luar biasa kepada manusia.

3. Fiber

makanan-berfiber

Fiber adalah gentian serabut yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan seperti beras, gandum, oat, buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang dan sebagainya. Fungsi fiber adalah untuk membantu meransang sistem penghadaman dengan baik bagi mengelakkan sembelit. Selain itu, fiber dapat membantu mengawal berat badan anda.

Keistimewaan Kopi Hijau Greevia

1. Kesan Seawal 7 hari (1 minggu)

kesan-sepantas-7-hari

Sekiranya anda mengamalkan minum kopi hijau Greevia secara teratur, dalam masa seawal 7 hari anda akan nampak kesan dan perbezaan yang ketara. Ini kerana kopi hijau memberikan rasa kenyang dan akan mengurangkan rasa ingin makan anda. Dengan cara tersebut sekaligus dapat mengurangkan berat badan anda dengan cepat.

2. Makan Tanpa Perlu Berpantang

kurus-tanpa-berpantang

Sesetengah produk kurus yang anda ambil mungkin memerlukan anda berpantang daripada makan atau minum sesuatu yang boleh menggemukkan anda. Tetapi tidak pada kopi hijau Greevia ini, anda tidak perlu berpantang dan makan apa yang anda suka selagi mana anda mengamalkan minum kopi ini.

3. Selamat Diminum

selamat-diminum

Kopi Hijau Greevia bukanlah sejenis ubat kurus, bukan fat burner mahupun pil kurus. Kopi hijau Greevia tidak mengandungi bahan-bahan yang boleh merbahayakan kesihatan anda, kopi hijau selamat diminum dan tidak akan menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Ianya  boleh diamalkan setiap hari.

4. Sesuai Untuk Peringkat Umur

sesuai-semua-peringkat-umur

Kopi Hijau Greevia adalah satu-satunya kopi hijau yang boleh diminum oleh semua peringkat usia bermula dari 16 tahun sehingga 70 tahun ke atas tidak mengira lelaki ataupun perempuan. Rasa kopi yang sedap sangat digemari oleh pelbagai lapisan umur dan memberikan ketenangan selepas minum.

5. Melancarkan sistem penghadaman

sistem-penghadaman

Selepas mengamalkan minum kopi hijau Greevia setiap hari, ia mampu melancarkan sistem penghadaman anda dengan baik. Secara tidak lansung dapat memberikan keselesaan pada tubuh badan dan badan akan berasa lebih ringan. Selain itu, dapat memberikan kesan keselesaan pada perut.

6. Penyediaan Yang Ringkas

kopi-hijau-sedap

Dengan penyediaan yang ringkas, anda akan dapat menikmati rasa kopi yang sedap dan anda pasti tidak lupa untuk minum kopi hijau Greevia setiap hari. Dengan cara ini, ia akan memberikan kesan yang lebih baik jika anda terus mengamalkannya tanpa berhenti walaupun selepas mencapai berat badan yang anda inginkan.

7. Memberikan Tenaga Sepanjang Hari

memberi-tenaga-sepanjang-hari

Apa yang membuatkan anda berasa bertenaga sepanjang hari adalah disebabkan bahan guarana yang terkandung di dalam kopi hijau Greevia ni. Khasiat yang terdapat di dalam guarana mudah diserap oleh badan manusia dan dengan cara itu dapat mengelakkan masalah kelesuan dan menjadikan otak dan badan anda sentiasa cergas.

8. Mencantikkan Kulit

mencantikkan-kulit

Kopi Hijau Greevia bukan sahaja dihasilkan untuk tujuan kesihatan sahaja malah boleh diamalkan untuk penjagaan kulit yang lebih cantik bagi mereka yang mementingkan penjagaan kulit yang cantik dan sihat. Tambahan lagi dengan mengamalkan minum kopi ini akan membuatkan anda kelihatan awet muda.

Cara Pengambilan Kopi Hijau Greevia Untuk Menguruskan Badan

Untuk minum kopi hijau Greevia anda tidak perlu mempunyai jadual yang khusus dan anda boleh minum pada bila-bila yang anda suka. Sebagai saranan, anda boleh minum pada waktu pagi sebelum sarapan dan waktu malam sebelum pukul9 untuk mengelakkan kesukaran untuk tidur.

packaging-kopi-hijau-greevia

Cara penyediaan Kopi Hijau Greevia sama seperti bancuhan minuman yang lain. Tuangkan air panas kurang dari 200ml ke dalam cawan, kemudian masukkan serbuk kopi hijau greevia. Kacau sehingga sebati, tuangkan sedikit air biasa dan anda boleh nikmati kopi yang kesihatan yang sedap.

Testimoni Pengguna Kopi Hijau Greevia

Setiap pengguna yang minum kopi hijau Greevia buat pertama kali sangat menyukai rasa kopi yang sedap. Mereka dapat merasakan beberapa perbezaan selepas mengamalkan minum kopi hijau Greevia seperti cepat rasa kenyang dan kurang makan. Dan ada juga antara mereka yang telah berjaya menurunkan berat badan yang banyak dalam masa yang singkat. Baca testimoni daripada pengguna kopi hijau Greevia ini.

testimoni-pengguna-greevia (1) testimoni-pengguna-greevia (2) testimoni-pengguna-greevia (3) testimoni-pengguna-greevia (4)

Jom Kurus Dengan Kopi Hijau Greevia. Dapatkan Sekarang!!!

Setelah anda mengetahui keistimewaan kopi hijau Greevia dan telah terbukti akan keberkesannya. Anda tak perlu ragu-ragu lagi untuk mendapatkan kopi hijau Greevia sekarang dan cuba rasakan sendiri. Bertindak untuk kurus dan sihat bertenaga mulai sekarang. Usah belengah untuk dapatkan sekotak Kopi Hijau Greevia sekarang!!!

Untuk tempahan yang lebih cepat, anda tekan link  di bawah atau melayari laman sosial facebook dan instagram Greevia HQ.

cover-greevia

Jom Dapatkan Kopi Hijau Greevia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Kopi Hijau Greevia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Kopi Hijau Greevia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: