Review
Aug 30, 2017, 10:11am

Cara Menghilangkan Stretch Mark Dan Luka Selepas Bersalin


Cara Menghilangkan Stretch Mark

Stretch marks, perkara yang paling tidak digemari bagi bakal ibu yang sedang mengandung ataupun bagi para ibu yang sudahpun bersalin. Apabila perut mengembang dan membesar urutan dari kandungan kian membesar, bahagian perut akan mengalami ala-ala rekahan pada kulit yang kelihatan hodoh dan kadangkala berasa gatal atau pedih. Memang ia adalah satu perkara yang paling tidak disukai oleh para wanita. Pastinya anda akan mendengar orang yang mempunyai stretch marks mereka akan merungut seperti di bawah

“Arghhhh stressnya tengok stretch mark dekat perut ni..!! Macam mana nak hilangkannya? Dah bermacam-macam jenis krim dan cara dilakukan tapi tak juga mahu hilang.. Malunyaaaa..!!”

Itulah antara rungutan atau keluahan yang sering kita dengar dari seorang wanita yang bergelar ibu. Sememangnya stretch mark begitu sinonim dengan ibu mengandung. Selepas bersalin, selain pertambahan berat badan, satu lagi masalah yang sering membelenggu kaum ibu adalah parut regangan ataupun lebih dikenali sebagai stretch mark yang selalunya kelihatan di kawasan sekitar perut, punggung, peha dan payudara.

Cara Mengelak dan Mencegah Stretch Marks

Cara Menghilangkan Stretch Mark

Bagaimana untuk mengelakkan atau mencegah stretch marks? Mari kita lihat beberapa cara yang kita boleh amalkan sebagai cara untuk menghilangkan stretch mark dan luka selepas bersalin. Terpulang kepada anda sekiranya anda tergolong daripada kalangan yang menghadapi masalah ini dalah usaha anda untuk menghilangkan stretch marks.

Cara Menghilangkan Stretch Marks dan Luka Selepas Bersalin dengan Aloe Vera

Cara Menghilangkan Stretch Mark dengan aloe vera

Aloe vera merupakan satu kaedah yang efektif untuk kebanyakan masalah kulit, termasuk kulit merekah daripada stretch  marks. Ia mempunyai kandungan atau bahan-bahan yang dapat merawat kulit dan dapat mengurangkan rasa sakit atau gatal-gatal pada kulit akibat stretch marks. Boeh didapati dalam bentuk gel di kedai-kedai ubat, anda boleh lumurkan atau gosokkan secara langsung gel aloe vera tersebut pada kulit yang merekah tersebut. Biarkan kering selama 15 minit kemudian basuh dengan air suam.

Putih Telur Antara Cara Menghilangkan Stretch Marks Dan Luka Selepas Bersalin

cara Menghilangkan Stretch Marks

Telur adalah salah satu sumber makanan yang kaya dengan zat protein. Untuk tujuan menghilangkan stretch marks dan parut pada badan, anda hanya memerlukan putih telur sahaja, yang mana ia mengandungi asid amino dan protein bertujuan untuk memperbaiki kulit merekah. Caranya adalah seperti berikut:

Ambil 2 biji telur dan asingkan telur putih dan telur kuning. Kacau telur putih tersebut dengan lembut menggunakan garpu. Bersihkan kawasan kulit di mana anda mengalami masalah stretch marks tersebut dan lumurkan adunan telur putih pada badan anda. Biarkan kering sepenuhnya dan bilas dengan air. Amalkan setiap hari elama 2 minggu untuk mendapatkan hasil yang positif.

Jus Lemon Bantu Menghilangkan Stretch Marks Dan Luka Selepas Bersalin

cara Menghilangkan Stretch Marks

Satu lagi kaedah yang mudah yang anda boleh amalkan sebagai cara menghilangkan stretch marks dan luka selepas bersalin adalah dengan menggunakan jus lemon. Secara aslinya, jus lemon adalah berasid secara natural yang mana ia dapat membantu untuk memulihkan dan mengurangkan stretch marks pada badan, dan juga parut-parut lain yang terdapat pada badan.

Caranya adalah untuk mengambil perahan jus lemon dan lumurkan ke bahagian kulit yang terdapat stretch marks tersebut. Dengan menggunakan gerakan secara bulatan, gosok-gosokkan jus lemon tersebut ke atas bahagian stretch marks tersebut. Biarkan ia selama 10 minit sebelum membilas dengan air.

Jus Kentang / Jus Potato Boleh Menghilangkan Stretch Marks

cara Menghilangkan Stretch Marks

Salah satu cara atau kaedah lain yang anda boleh amalkan sebagai cara menghilangkan stretch mark dan luka selepas bersalin adalah dengan mengggunakan jus yang diperolehi daripada kentang. Tahukan anda bahawa jus daripada kentang mengandungi vitamin dan zat galian yang menggalakkan penghasilan kulit dan sel-sel kulit yang baru?

Caranya adalah anda mengambil satu kentang yang sedarhana besar dan potong kepada beberapa bahagian yang besar. Ambil satu bahagian dan gosok pada stretch marks dengan perlahan-lahan selama beberapa minit. Pastikan jus atau kanji daripada bahagian potongan kentang tersebut meliputi keseluruhan stretch marks tersebut. Biarkan ia kering untuk seketika dan kemudian bilas dengan air suam.

Tahukah Anda Dengan Gula Juga Dapat Menghilangkan Stretch Marks

Mungkin cara ini agak mengejutkan kepada orang tetapi tahukan anda gula putih merupakan salah satu kaedah yang semulajadi yang boleh digunakan sebagai cara meghilangkan stretch marks dan luka selepas bersalin? Gula putih secara semulajadi boleh digunakan untuk exfoliate kulit anda. Bagaimana caranya?

Ambil satu sudu besar gula asli (raw sugar) dan campurkan dengan minyak badam (almond oil) dan juga beberapa titis jus lemon. Adun dengan sebagi dan lumurkan adunan tersebut ke bahagian stretch mark dan juga bahagian kulit yang lain. Gosok dengan perlahan-lahan di bahagian stretch marks tersebut selama beberapa minit setiap hari sebelum mandi. Amalkan setiap hari untuk satu bulan dan akan mendapat stretch marks menjadi kurang tiap hari.

Paling Mengesyorkan adalah dengan Eve Essential Bird Nest Drink 

Kelima-lima tips-tips atau cara menghlangkan stretch marks dan luka selepas bersalin anda boleh amalkan, tetapi nyata bahawa kaedah yang dinyatakan agak leceh atau sukar untuk diamalkan. Daripada bersusah payah untuk menyiapkan bahan-bahan yang diperlukan dalah usaha anda untuk menghilangkan stretch marks pada badan anda dan juga untuk menghapuskan kulit-kulit yang berparut, apa kata kita memperkenalkan satu produk yang terbukti berkesan dalam menghilangkan stretch marks dan luka terutama sekali apabila lepas bersalin. Mari kita lihat dengan lebih terperinci produk ini yang dapat menyelesaikan masalah anda.

Memperkenalkan Eve Essential Bird Nest Drink

Tidak dinafikan, untuk menghilangkan stretch mark ni bukanlah mudah. Ia memerlukan rawatan dan usaha yang gigih serta konsisten yang tinggi untuk menghilangkannya. Terdapat pelbagai cara menghilangkan stretch mark selepas bersalin ni sebenarnya. Salah satunya, yang ingin saya kongsikan pada hari ini ialah dengan mengamalkan Eve Essential Bird Nest Drink. Dengan Eve Essential ini bukan sahaja boleh merawat dan memudarkan stretch mark, malah turut mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin.

Eve-Essential-Bird-Nest-Drink

Eve Essential Bird Nest Drink adalah campuran minuman botanik dan ekstrak sarang burung premium yang di ambil dari burung walet yang terpilih sahaja.. Ia mengandungi kolagen sarang burung semulajadi untuk kesihatan dan kecantikan kulit, kuku dan rambut secara menyeluruh. Seperti yang kita tahu, sarang burung ni memang banyak kebaikan dan tinggi khasiatnya. Ia mengandungi hormon peptida yang kaya dengan Epidermal Growth Factor (EGF) yang mampu merangsang pertumbuhan sel, menyuburkan kulit dan menyembuhkan luka dengan cepat.

sarang-burung-walit

Paling penting Eve Essential ini TIDAK MENGANDUNGI kolagen tambahan seperti kolagen Ikan Salmon dan sebagainya. Ianya 100% kolagen daripada sarang burung itu sendiri. Sebab itulah sarang burung ini sangat bagus untuk ibu mengandung dan ibu selepas bersalin kerana ianya mampu mempercepatkan proses penyembuhan luka dan sebagainya.

Sarang Burung Bagus Untuk Ibu Mengandung dan Ibu Selepas Bersalin

Oh ya, selain sangat bagus untuk ibu mengandung dan ibu selepas bersalin, sarang burung juga boleh merawat masalah jerawat yang kronik dimana EGF di dalam sarang burung itu dapat membantu menampal atau menyembuhkan kulit yang rosak/koyak dan menghasilkan sel kulit baru. Best kan??

eve-essential-bird-nest-mencantikkan-kulit

Selain sarang burung, apa yang terkandung dalam Eve Essential ni? Haaa mesti korang nak tahukan apa yang terkandung lagi dalam Eve Essential  ni. Jom check satu persatu apa yang ada dalam Eve Essential ini.

kandungan-Eve-Essential-Bird-Nest-Drink

Ternyata Eve Essential ini mengandungi bahan-bahan yang terbaik di dalamnya. Tak hairanlah ianya sangat sesuai dan sangat bagus diambil oleh wanita hamil, wanita menyusu, dewasa dan golongan remaja. Bila dah kandungannya pun dari bahan yang terbaik, sudah pastinya kebaikan Eve Essential ni pun banyak kan. Apa kebaikan Eve Essential kolagen sarang burung ni? Banyak sangat kebaikannya ye. Kebaikan untuk ibu mengandung, ibu bersalin dan juga lelaki. Ye, bukan wanita sahaja yang boleh mengamalkan Eve Essential ini tetapi lelaki juga boleh mengamalkannya.

Kebaikan Eve Essential Untuk Menghilangkan Stretch Mark

Eve-Essential-Bird-Nest-Drink-sachet

Bagi ibu yang sedang mengandung dan selepas bersalin sangat disarankan untuk mengambil Eve Essential ini kerana banyak khasiatnya yang dapat dimanfaatkan. Selain mampu memudarkan stretch mark selepas bersalin, ianya juga boleh menyembuhkan luka selepas bersalin dengan cepat. Paling best, Eve Essential ini juga dapat menjadi milk booster bagi ibu-ibu yang sedang menyusu. Memang terbaik.

Ramai yang telah berpuashati dengan keberkesanan Eve Essential ini dan memberikan feedback yang baik selepas mengambilannya. Berikut adalah testimoni pengguna-pengguna Eve Essential.

Testimoni Pengguna Eve Essential Yang Anda Perlu Tahu

Ramai pengguna-pengguna Eve Essential yang memberikan respon yang cukup positif tentang keberkesanannya dalam menghilangkan stretch marks dan pada masa yang sama dapat menghilangkan parut-parut yang terdapat pada badan. Mari kita melihat sebahagian daripada testimoni-testimoni dari pengguna-pengguna Eve Essential yang telah mengamalkan produk ini sebagai cara untuk menghilangkan stretch marks serta luka-luka dan parut-parut pada badan anda bukan sahaja selepas bersalin tetapi juga boleh diamalkan semasa mengandung dan juga semasa perut sedang membesar.

testimoni-pengguna-susu-banyak

Pengguna berpuashati dengan pengambilan Eve Essential kerana penghasilan susu yang banyak, bacaan kuning anak cepat turun dan memudarkan gelap stretch mark.

testimoni-strechmark-pudar

Lagi pengguna berpuashati kerana stretch mark di perutnya telah pudar.

testimoni-bersalin-normal-baby-putih

Bersalin normal dan senang.. Baby putih bersih.

testimoni-muka-tak-kering

Muka tak kering lagi!!

testimoni-bibir-buku-lali-tak-kering

Kulit tak kering.. Paling ketara di buku lali dan bibir.

testimoni-punggung-jadi-gebu

Kulit dekat punggung jadi soft, biji-biji kasar dah hilang.

testimoni-rambut-tak-gugur

Rambut dah tak gugur, kulit siku dan lutut lembut dan cerah.

testimoni-masalah-jerawat-kronik-hilang

Dapat menyembuhkan masalah jerawat yang kronik.

Dapatkan Eve Essential Bird Nest Drink Untuk Menghilangkan Stretch Mark Dan Luka Selepas Bersalin!

Cara Menghilangkan Stretch Mark Dan Luka Selepas Bersalin

Kini tiada lagi asalan kenapa masih ada luka selepas bersalin dan stretch mark di badan anda. Anda wajib dapatkan Eve Essential Bird Nest Drink ini SEKARANG! Jangan tunggu-tunggu lagi untuk mendapatkan produk Eve Essential Bird Nest Drink ini, satu-satunya kaedah atau amalan yang anda boleh praktikkan sebagai cara menghilangkan stretch marks dan luka selepas bersalin.

Jom order Eve Essential Bird Nest Drink SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Eve Essential Bird Nest Drink SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Eve Essential Bird Nest Drink SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: