Review
Aug 23, 2017, 11:18am

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati


Kulit muka yang berminyak amat menganggu aktiviti harian seseorang. Tambahan ketika melakukan aktiviti luar rumah. Kulit berminyak juga memudahkan seseorang mengalami masalah jerawat. Ini terjadi kebiasaannya apabila terkena debu habuk pada muka yang berminyak. Bagi wanita yang selalu mengenakan solekan dan mempunyai masalah kulit berminyak boleh membuatkan solekan kelihatan bercapuk. Hal ini menyebabkan wanita resah hati.

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

Faktor Kulit Muka Anda Berminyak

Kulit pada badan kita sebenarnya mengeluarkan minyak secara semulajadi bagi membantu ia melindungui kulit dan bertujuan untuk menjadikan kulit lembut. Walau bagaimanapun, akan berlaku situasi di mana minyak di kulit dihasilkan secara berlebihan sehinggakan mendatangkan risiko kulit boleh menjadi terlalu berminya sehingga mendatangkan jerawat. Sebenarnya ada dua punca asas kenapa kulit anda berminyak, dan ia biasanya berganting kepada hormon dan genetik.

Secara saintifiknya kulit muka berminyak  dikenali sebagai sebhorrea dan ia berpunca daripada lebiban minyak yang dihasilkan daripada pori-pori kulit. Sekiranya anda perasan, waktu usia remaja kulit muka anda akan jadi berjerawat dan berminyak, Ini adalah kerana peredaran hormon yang tidak seimbang megakibatkan penghasilan androgen di dalam tubuh badan, dan inilah yang mengakibatkan kulit muka berminyak.

Selain dari faktor genetik dan hormon, banyak faktor lain yang terjadinya kulit muka berminyak. Antaranya adalah :

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati
1. Pemilihan produk kosmetik

Tidak semua produk kecantikan dan kosmetik bagus untuk kulit. Adakala terdapat sesetengah produk tidak sesuai dengan kulit dan membuatkan kulit menjadi lebih berminyak. Sebaiknya kenali dulu jenis kulit sebelum memakai produk muka.

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati
2. Perubahan hormon

Salah satu penyebab kulit berminyak adalah berpunca dari perubahan hormon. Biasanya wanitayang mengandung sering mengalami hormone tidak seimbang sekaligus menyebabkan kulit mengeluarkan minyak berlebihan

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati
3. Makanan yang berlemak

Kurangkan pengambilan makanan yang mengandungi lemak dan kolestrol tinggi. Apabila makan secara berlebihan, minyak dalam tubuh menjadi semakin meningkat. Selain itu kekurangan vitamin dan nutrisi juga boleh membuatkan kulit berminyak

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati
4. Keturunan

Keturunan juga adalah penyebab terjadinya masalah kulit muka berminyak. Contohnya kedua pasangan memiliki kulit berminyak dan melahirkan anak, jadi kedua ibu bapa anak tersebut telah mewariskan sebahagian sifat genetiknya kepada anak. Walaubagaimanapun masalah kulit berminyak pada anaknya dapat diatasi.


5. Stress

Stress juga penyebab utama berlakunya masalah kulit berminyak. Ini kerana ketika seseorang sedang stress, hormone kartisol akan meningkat sehingga terjadinya minyak dari kalenjar minyak meningkat sekaligus membuatkan tubuh badan menghasilkan minyak dan membuatkan muka berminyak

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati
6. Pola dan waktu tidur

Waktu tidur yang tidak tetap dan kebiasaannya menyumbang kepada terjadinya masalah kulit berminyak. Pastikan anda juga mempunyai waktu tidur yang cukup

Cara Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati
7. Makanan Bergoreng

Makanan bergoreng juga mengandungi sekaligus boleh mengakibatkan muka menjadi berminyak. Oleh yang demikian cubalah untuk mengurangkan pengambilan makanan bergoreng dan berminyak. Banyakkan memakan buah buahan dan sayuran segar.
Dan sebenarnya banyak lagi faktor terjadinya kulit berminyak.

GG Scrub Membantu Anda Mengatasi Masalah Kulit Berminyak

Oleh itu, banyak tip-tip yang boleh membantu mengatasi masalah kulit berminyak. Ada juga produk yang dapat membantu mengatasi masalah kulit berminyak ini. Antara salah satu adalah dengan menggunakan GG Scrub ( Glamorous Glow Scrub )

GC Scrub | Glamorous Glow Scrub | Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

GG Scrub ( Glamorous Glow Scrub ) dapat membantu membuang sel kulit mati sekaligus mengurangkan minyak berlebihan pada muka. Ia membuang sel-sel kulit mati secara mendalam supaya produk penjagaan kulit anda dapat meresap dan memberikan kesan yang baik.

GG Scrub dirumuskan dengan campuran dari bahan seperti Susu kambing, Aloe Vera, Aplha Arbutin, Ekstrak Chamomile , Ginseng Flower Kompleks dan camellia.

Fungsi setiap bahan yang digunakan

GC Scrub ( Glamorous Glow Scrub ) mengandungi bahan-bahan yang 100% semulajadi yang akan membantu dalam menghilangkan minyak di kulit muka serta dapat membuang sel kulit mati dari badan anda. Setiap dari bahan-bahan tersebut mempunyai peranannya yang masing-masing dan digabungkan dengan adunan tertentu untuk memastikan kulit anda sentiasa flawless dan cantik.

Bahan-bahan yang terkandnng dalam GC Scrub ( Glamorous Glow Scrub ) tidak mengandungi bahan-bahan kimia atau bahan-bahan tiruan untuk mengekalkan kualiti dan mutu produk ini. Anda tidak perlu was-was atau ragu-ragu kerana produk ini dijamin 100% selamat digunakan dan terbukti berkesan dalam usaha anda untuk menghilangkan minyak di kulit muka serta dapat membuang sel kulit mati dari badan anda.

Susu Kambing
Dapat menghalang pigmentasi. Ia mengandungi pelbagai vitamin untuk menyihatkan kulit. Selain itu ia juga berfungsi untuk merawat jerawat serta kesan luka jerawat

Aloe Vera
Kaya dengan air yang dapat melembabkan kulit, membantu menyegarkan kulit sekaligus dapat membantu memulihkan keadaan kulitkering dan rosak

Ekstrak Chamomile
Membantu merawat jerawat, merawat ruam di kulit dan juga parut serta membantu melembabkan kulit dan mengandungi anti penuaan

GC Scrub | Glamorous Glow Scrub | Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

Alpha Arbutin – Diekstrak dari buah bearberry. Dapat memutihkan kulit secara natural dan tiada kesan sampingan.Ia juga melindungi kulit darimatahari.

Ginseng Flower Kompleks – Mengandungi anti penuaan dan merawat lingkaran gelap bawah mata

Camellia – Membantu menyihat dan menyegarkan kulit, menghalang bakteria daripada kulit dan menghidratkan kulit

GC Scrub | Glamorous Glow Scrub | Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

Kebaikan GG Scrub

Antara kebaikan apabila menggunakan GG Scrub ini ialah :

  • Ia dapat membantu melembabkan kulit
  • Membantu mengurangkan pigmentasi kulit
  • Membantu mengurangkan ciri-ciri penuakan
  • Membantu mengurangkan kedutan
  • Membantu menyuburkan kulit
  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Melindungi kulit dari factor luaran
  • Proses pemutihan kulit yang selamat

Kesitimewaan GG Scrub ini juga menggunakan formula baru dimana scrub ini tidak perlu di basuh dan boleh digunakan sebagai losyen harian. Anda boleh menyapu di tangan dan seluruh tubuh.

GG Scrub merupakan produk yang bebas dari bahan kimia berbahaya, HALAL dan selamat digunakan. Ia juga boleh digunakan semasa solat.

Didatangkan dalam bentuk tiub dana mat mudah dibawa kemana-mana.

Selain itu GG Scrub boleh digunakan sebagai make up remover dan boleh dibiarkan tanpa dibasuh. Mesra wuduk dan telah mendapat kelulusan KKM dengan nombor notifikasi NOT170404331. Produk ini telah ikilangkan oleh HR Manufacturing Sdn Bhd.

Berikut adalah beberapa testimoni pengguna yang telah mencuba GG Scrub ini secara berterusan. Mereka berpuas hati dengan kesannya. Ada yang menghadapi masalah kulit tangan dan kuku kering berjaya mendapatkan kulit yang diidamkan.

Kebaikan GC Scrub | Glamorous Glow Scrub | Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

Salah seorang pengguna yang gembira setelah memakai GG Scrub. Apabila disapu berasa sejuk dan segar.

Testimoni Pengguna GC Scrub | Glamorous Glow Scrub | Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

Perubahan kulit muka pengguna di bawah sebelum yang mengalami kulit berjerawat dan selepas menggunakan produk ini, kulit menjadi kembali sihat dan bersih

Testimoni Pengguna GC Scrub | Glamorous Glow Scrub | Cara Menghilangkan Minyak Di Muka | Buang Sel Kulit Mati

Jom Dapatkan GG Scrub Untuk Menghilangkan Minyak Di Muka dan Buang Sel Kulit Mati

Dengan GG Scrub juga anda mampu mendapatkan kulit dan tubuh yang cantik dan sihat. Harga GG Scrub ini juga mampu dimiliki. GG Scrub ini sesuai digunakan oleh semua golongan lelaki dan perempuan remaja, dewasa, dan orang tua.

Bagi anda yang ingin mendapatkan GG Scrub ini boleh mendapatkan dengan menghubungi nombor di bawah :
Whatsapp : 012-6634809
Whatsapp : 012-6634809
Whatsapp : 012-6634809

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: