Review
Jan 18, 2018, 5:12pm

Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri


  • 153
  •  
  •  
  •  
    153
    Shares

Mengantuk pasti sering berlaku kepada seseorang tidak kira pelajar mahupun pekerja. Ini terjadi kerana kurangnya tidur yang cukup pada sebelah malam. Mengantuk boleh terjadi kerana badan kurang mendapat rehat yang secukupnya. Keadaan lain yang boleh menimbulkan seseorang itu mengantuk juga ialah kerana kekurangan oksigen di dalam darah untuk sampai ke otak. Sekaligus ini juga penyumbang anda sering rasa mengantuk.

cara menghilangkan mengantuk 15

Adakah anda tahu cara hilangkan rasa letih dan mengantuk dengan berkesan? Mengapa kita rasa mengantuk dan letih walaupun setelah kita mendapat waktu tidur yang cukup? Sebenarnya ada banyak faktor yang menyebabkan kita mudah merasa mengantuk dan tidak bersemangat untuk melakukan aktiviti seharian seperti kerja di pejabat ataupun mengemas rumah. Namun ada juga yang mendapat cukup tidur tetapi masih mengalami masalah ini. Keadaan itu akan membuatkan penumpuan seseorang semakin berkurangan dan tidak konsisten.

5 Tips Berkesan Hilangkan Rasa Letih Dan Mengantuk

Jadi, apa yang boleh kita lakukan untuk kurangkan rasa mengantuk dan rasa letih walaupun kita tidak membuat kerja yang berat? Untuk mengatasi masalah ini, terdapat beberapa cara yang boleh diambil bagi memastikan keesokan hari, kita dapat kekal produktif dan bertenaga dalam menghadapi apa jua perkara.

Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri #1. Dapatkan Tidur Secukupnya

cara menghilangkan mengantuk 22Salah satu punca utama kenapa kita selalu rasa mengantuk dan letih ialah disebabkan tidak mendapat tidur yang secukupnya. Orang dewasa memerlukan tidur antara tujuh hingga lapan jam setiap hari, manakala kanak-kanak dan remaja memerlukan tidur sehingga sembilan jam sehari. Kadangkala pelbagai aktiviti yang dijalankan pada sebelah malam terutamanya sebelum tidur misalnya bercukur, melipat baju dan sebagainya mengambil masa tidur yang sepatutnya. Jadi, pastikan segala kerja telah dilakukan dan tidur tepat pada waktunya.

Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri #2. Minum Kopi

cara menghilangkan mengantuk 05Kopi cukup terkenal dalam membantu menghilangkan rasa mengantuk. Ia kerana kandungan kafein di dalamnya membuatkan badan terasa segar dan hilang mengantuk serta merta. Tapi harus diingatkan, pengambilan kopi mestilah dalam kuantiti yang sedarhana sahaja kerana jika diambil secara berlebihan boleh memudaratkan kesihatan diri.

Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri #3. Minuman Bertenaga

cara menghilangkan mengantuk 21Minuman bertenaga yang ada dipasaran mempunyai kandungan kafeun yang cukup tinggi dan asid amino taurine yang tinggi, yang mana dapat meningkatkan kepekaan serta adrenalin. Terdapat kajian yang mengatakan bahawa sekiranya anda mengambil minuman bertenaga pada awal hari, gabungan kafein dan taurine dalam minuman tersebut akan membuatkan anda sukar tidur. Jadi, minuman bertenaga ini akan menghilangkan rasa mengantuk dengan cepat sekali.

Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri #4. Minum Air Putih Secukupnya

cara menghilangkan mengantuk 18Selain itu, cara mudah untuk mengelakkan berlakunya dehidrasi yang secara tidak langsung membuatkan kita rasa letih dan mengantuk adalah dengan mengambil air putih. Walaupun rasanya tidaklah sesesap kopi mahupun teh, air putih sebenarnya mempunyai banyak manfaat sekiranya diambil pada waktu yang tepat dan kuantiti sepatutnya.

Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri #5. Sembur Face Mist

cara menghilangkan mengantuk 04Face Mist adalah sejenis air yang boleh menyegarkan kulit wajah stress akibat pantulan sinaran matahari yang boleh membuatkan kulit wajah kering, kusam, atau tidak bermaya. Produk semburan ini akan mengembalikan kesegaran wajah anda, menghilangkan mengantuk dan membantu mengekalkan fokus untuk pemanduan yang lancar.

Face Mist Beafreshure Cara Mudah Menghilangkan Mengantuk Dengan Cepat | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

 cara putihkan muka 50

Face Mist Beafreshure amat penting untuk kulit wajah kerana ia akan memberikan kesegaran pada wajah, menenangkan kulit diwajah, memberi nutrisi dengan cara melembapkan, memberikan kilauan serta boleh digunakan ketika muka terasa penat dan mengantuk. Apabila menyemburkan Face Mist Beafreshure ini kulit muka akan berasa sangat segar seperti mendapat tidur yang lena.

Sebagai Penyegar Di Saat Mengantuk Yang Terbaik | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

cara menghilangkan mengantuk 14

Apabila badan berasa letih mulalah muka kelihatan kusam dan tidak bermaya. Bayangkan jika anda berasa letih ketika sedang bekerja bagaimana nak berdepan dengan kerja yang semakin berlambak di pejabat tu kan? Kerja tidak akan pernah habis jadi anda memang perlukan semburan ajaib dari Face Mist Beafreshure sebagai penyegar di saat anda mengantuk. Penyegar Face Mist Beafreshure ini dikatakan mampu memberi kesegaran di muka kerana semburannya sangat menyegarkan wajah ibarat disimbah air gunung yang sejuk mendamaikan.

Face Mist Beafreshure Rawatan Muka Terbaik Dengan Sekali Semburan | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

cara menghilangkan mengantuk 16

Face Mist Beafreshure yang memiliki bahan kandungan seperti aloe vera, propolis, vitamin C dan E, dan menthol yang mampu menegangkan kulit. Banyak klinik dan dermatologist yang menggunakan kaedah face mist kepada pelanggan setelah melakukan rawatan wajah. Ini kerana kulit kemerahan, kulit yang terasa pedih atau gatal dapat diatasi dengan menggunakan face mist ini. Fungsi face mist adalah sama dengan toner, tetapi kebaikannya lebih berkesan berbanding toner. Kebaikannya jika menggunakan face mist ialah dapat menyeimbangkan pH kulit terutama selepas mencuci muka serta menghidrat kulit muka dengan melembapkannya.

Kekalkan Kelembapan Kulit Dengan Face Mist Beafreshure | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

cara menghilangkan mengantuk 13

Jangan lupa untuk sentiasa membawa sebotol Face Mist Beafreshure di dalam beg tangan atau diletakkan satu botol di meja pejabat. Face Mist Beafreshure dengan manfaat 10 dalam 1 yang mempunyai formulasi unik dan berkesan untuk meningkatkan penghidratan kulit sebanyak 30 kali ganda. Ianya juga memastikan kulit kekal hidrat lebih lama. Ia mampu mengunci kapasiti air di atas permukaan kulit wajah agar dapat memberikan kelembapan yang berpanjangan.

Face Mist Beafreshure Sebagai Alas Makeup Terbaik | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

Sewaktu di pejabat, selepas waktu rehat makan tengah hari, muka akan tentu kelihatan letih dan makeup pun mungkin mulai pudar. Dikenali sebagai ‘stale makeup’ banyak wanita yang mengaplikasikan makeup baru di atas makeup lama. Cara ini tidak digalakkan kerana boleh menyebabkan pori-pori tersumbat dan mengundang bakteria.

cara menghilangkan mengantuk 09

Lebih baik jika anda menggunakan Face Mist Beafreshure sebelum memakai makeup baru kerana ianya bertindak sebagai astringent dan mengurangkan bakteria dan dapat membuat wajah anda terasa segar dan makeup anda juga lebih senang untuk di pakai. Penyegar Face Mist Beafreshure begitu berkesan menyegarkan muka yang letih kembali segar serta merta.

Semburan Face Mist Beafreshure Mengembalikan Keremajaan Kulit | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

cara menghilangkan mengantuk 12

Semburan face mist merupakan sebahagian penting di dalam rutin penjagaan wajah serta merupakan solusi bagi menyegarkan dan mengurangkan kelesuan sepanjang berada di luar. Selain itu ia juga berfungsi untuk mengunci kelembapan agar kulit tampil muda dan licin. Semburan wajah bukan sahaja membantu anda menghadapi cuaca sepanjang tahun, malah semburan menyegarkan ini sangat sesuai digunakan pada musim panas.

Wajah Berseri Dan Kekal Muda Dengan Face Mist Beafreshure | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

cara menghilangkan mengantuk 07

Face Mist Beafreshure  juga mengandungi bahan-bahan lain yang mampu mencerahkan, menambah serta melegakan kegatalan kulit. Dengan Gliserin, sejenis bahan yang mampu mengurangkan kadar kehilangan air amat berkesan untuk menarik molekul-molekul air dari persekitaran sekeliling seterusnya membekalkan penghidratan segera pada kuli dan memberikan kelembapan antara sel-sel kulit dan mengimbangkan kadar kelembapan kulit.

Kelebihan Face Mist Beafreshure | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

  • Berfungsi sebagai penyegar wajah yang dapat memberikan kesegaran serta merta
  • Mengurangi gejala microsleep semasa memandu/belajar
  • Memberikan kelembapan kepada kulit
  • Diformulasikan dengan extrak propolis dan aloe vera untuk merawat jeragat dan jerawat.
  • Diperkaya dengan vitamin C dan E untuk menjaga kecantikan dan kesihatan kulit.
  • Boleh dijadikan make up based dan setting spray..
  • Sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita
cara menghilangkan mengantuk 02

Kandungan Face Mist Beafreshure | Cara Menghilangkan Mengantuk dan Wajah Nampak Berseri – Seri

1. Propolis

cara menghilangkan mengantuk 17

Propolis lebah memiliki sifat antioksidan yang sangat tinggi. Sifat antioksidan pada propolis mengalahkan kandungan antioksidan yang ada pada buah-buahan. Ramuan rahsia inilah yang digunakan oleh lebah untuk melindungi seluruh koloni dan sarangnya bebas daripada pelbagai penyakit. Mengandungi Vitamin, Mineral, Bioflavonoid dan zat-zat aktif lain yang amat diperlukan tubuh.

2. Aloe vera

cara menghilangkan mengantuk 19

Kelebihan aloe vera tidak dapat disangkal memandangkan ia sering dijadikan antara pilihan utama dalam mengekalkan kecantikan, terutamanya dalam kalangan wanita. Aloe vera atau dalam bahasa melayunya, lidah buaya dapat memberi 1001 kelebihan seperti melebatkan rambut dan merawat luka pada kulit badan. Disebabkan ciri ciri aloe vera yang istimewa, ia turut menjadi pilihan popular pada masa kini untuk membuatkan kulit muka tampak lebih cantik dan sihat.

3. Vitamin C dan E

cara menghilangkan mengantuk 01

vitamin C danE dianggap sebagai ubat ajaib. Selain keupayaan untuk merawat masalah yang berkaitan denganjantung, vena varikos dan tekanan darah tinggi, minyak ini adalah sangat berfaedah untuk makanan dan penjagaan kesihatan, kulit dan rambut yang betul.

4. Menthol

cara menghilangkan mengantuk 03

Manfaat menthol sendiri terkenal sebagai penyegar mulut agar nafas selalu tetap terasa segar dan menghilangkan bau mulut tak sedap. Kandungan menthol pada Face Mist Beafreshure   memiliki aroma yang sangat khas. Disebabkan itulah ianya mampu memberi kesegaran pada muka.

Face Mist Beafreshure Dijamin Selamat Digunakan

cara menghilangkan mengantuk 08

Face Mist Beafreshure merupakan produk yang telah melalui proses penyelidikan lab test serta mendapat keluluasan dari pihak KKM (NOT170903802K). Produk ini selamat digunakan dan mesra wudhuk.

Testimoni Pengguna Face Mist Meafreshure

cara menghilangkan mengantuk 06 cara menghilangkan mengantuk 10 cara menghilangkan mengantuk 11

Face Mist Beafreshure ni dah jadi salah satu regimen penting pada muka. Jika anda sering mengantuk dan inginkan wajah yang segar berseri-seri dapatkan segera Face Mist Beafreshure sekarang dengan hubungi :

Hubungi: Hotline 1: Tekan untuk telefon (017-6922923 – Shafina) | Tekan untuk WhatsApp Hotline 2: Tekan untuk telefon (013-3263789 – Hifzan) | Tekan untuk WhatsApp Facebook: @beafreshure.coolfresh Instagram: @beafreshure Email: Beafreshure@gmail.com