Review
Jan 18, 2018, 10:10am

Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat


Penyakit kulit seperti kutil, biji kolestrol, dan ketuat merupakan ketumbuhan yang boleh tumbuh di seluruh anggota badan kita. Selalunya ketumbuhan ini berlaku apabila seseorang tidak menjaga kebersihan dan pemakanan. Faktor umur juga adalah salah satu faktor ketumbuhan ini berlaku. Kebiasaannya ketumbuhan seperti ini,boleh merebak dan melarat sehingga sukar untuk dicegah menyebabkan akar ketumbuhan itu jadi selesa menumpang di kulit kita.

cara menghilangkan kutil 02

Ramai tidak menyedari kewujudannya. Jika kelihatan pun, sesetengah orang beranggapan kutil dan ketuat tidak memberi sebarang kesan sampingan. Dalam sesetengah kes ada juga menyamakan kutil dengan tahi lalat pemanis lantas membiarkan ia tumbuh dan bermaharajalela pada wajah. Kutil juga berasal daripada faktor genetik iaitu turun daripada satu generasi kepada satu generasi. Namun, ia bukan halangan untuk anda tidak merawatnya.

Kutil Boleh Tumbuh Di Badan Jika Dibiarkan Tanpa Ambil Tindakan | Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat

cara menghilangkan kutil 03

Ramai membiarkannya sehingga tanpa sedar ia mengganggu penampilan mereka. Ini berlaku apabila kutil yang bervariasi dengan ketumbuhan kecil sama ada bertekstur kasar atau kecil pada tangan atau kaki, boleh merebak menjadi bintik bercecair seperti melepuh. Lebih mendatangkan rasa khuatir apabila kutil dan ketuat ini ditemui pada bahagian tubuh selain wajah seperti dada, ketiak, kemaluan, leher dan juga tengkuk.

Apakah Itu Kutil Dan Bagaimana Ia Boleh Berlaku? |Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat

Kutil ialah pertumbuhan kulit yang disebabkan oleh human pappilomavirus (HPV) iaitu salah satu virus yang menyebabkan keratin iaitu protein keras pada lapisan epidermis (lapisan atas kulit) yang tumbuh terlalu cepat. Ia semakin membesar dan boleh merebak sekiranya minyak berlebihan pada wajah serta masalah bintik hitam dan putih yang lama-kelamaan berubah menjadi kutil. Jika dibiarkan ia menjadi semakin gelap dan sukar dibuang.

cara menghilangkan kutil 18

Kutil berbeza dengan tahi lalat atau bekas jerawat kerana kesan ini boleh dilitupi dengan bedak asas. Namun pakailah seberapa tebal bedak asas sekalipun, kutil tetap kelihatan. Sememangnya masalah ketuat yang berpunca dari jangkitan Human Papilloma Virus (HPV) kebiasaannya tidak menjejaskan kesihatan dan hidup seharian. Ini mengelakkan banyak perhatian terhadap masalah ini, dengan kebanyakan kes akan pulih sendiri selepas tempoh masa tertentu.

Lelaki Juga Boleh Tidak Terlepas Dari Biji Kolestrol, Kutil Dan Ketuat | Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat

cara menghilangkan kutil 09

Kutil menyebabkan wajah menjadi kehitaman. Ada pula yang membesar disebabkan bakteria merebak ke bahagian lain. Lelaki juga tidak terhindar daripada memiliki biji kolestrol, kutil dan ketuat. Ia berpunca daripada persekitaran, merokok dan membiarkan wajah berminyak tanpa penjagaan yang konsisten.

Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat Dan Ketuat

Seringkali disalah anggap sebagai tahi lalat ataupun jeragat pada kulit, masalah ketuat (warts) sebenarnya berlaku secara meluas di seluruh dunia. Memandangkan kebanyakan kes hanya melibatkan masalah ringan dengan saiz ketuat yang kecil serta jumlah yang sedikit, ia sering kali diabaikan begitu sahaja. Jadi, apakah cara mudah untuk menghilangkan masalah ini?

Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat
#1. Bawang Putih

cara menghilangkan kutil 15

Bawang putih yang sehari-hari digunakan untuk bumbu masak ini, ternyata mempunyai manfaat yang sangat ampuh dalam menghilangkan tahi lalat. Caranya, ambillah dua ulas bawang putih ukuran besar, dan kupas, setelah itu tumbuk sampai halus, kemudian gunakan plaster untuk lekatkan bawang putih yang sudah halus tadi. Lekatkan tumbukan bawang putih tadi kebahagian tahi lalat dan tunggu hingga pagi, tunggu hingga tahi lalat mengecut atau mengelupas dengan sendirinya. Sebaiknya lakukan dimalam hari.

Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat
#2. Sabun Mandi Dan Kapur Sirih

cara menghilangkan kutil 13

Selain digunakan untuk mandi, menghilangkan bakteria pada badan, sabun mandi boleh bisa digunakan untuk menghilangkan tahi lalat. Caranya, campurlah sabun mandi dengan kapur sirih tadi lalu tambahkan sedikit air , bancuh sehingga rata, kemudian sapukan adunan tadi ke bahagian tahi lalat. .

Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat
#3. Bunga Kobis

cara menghilangkan kutil 19

Bunga kobis sering disebut juga dengan brokoli. Sayuran ini sangat popular jika ditumis dan dijadikan sayur. Selain dikenal bermanfaat untuk kesihatan tubuh badan, bungak kobis juga boleh menghilangkan tahi lalat dan kutil. Lakukan dengan cara memblender bunga kol yang telah dicuci bersih, blender tanpa menggunakan air, lalu sapukan pada bahagian tahi lalat di tubuh anda. Lakukan hingga seminggu sampai nampak hasilnya

Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat
#4. Madu

cara menghilangkan kutil 07

Madu biasanya dapat menghilangkan tahi lalat dan kutil dengan cara sapukan madu ke bahagian wajah yang ditumbuhi tahi lalat. Lakukan secara kerap untuk mendapatkan hasil terbaik.

Rawatan Kutil Dan Ketuat Perlu Diteruskan Dari Berjangkit Kembali

cara menghilangkan kutil 14

Walaupun kutil sudah tiada, dinasihatkan supaya tetap melakukan rutin penjagaan wajah dengan kerap. Lakukan rutin pembersihan wajah dengan melakukan secara tetap seperti membersih, menyegar dan pelembap. Seminggu sekali wajah dibersihkan dengan masker dan juga penyental bagi menghilangkan bintik hitam. Amalan penjagaan wajah yang rapi dan kerap akan menanggalkan kutil secara terus pada kulit. Selain itu, makan makanan berkhasiat, minum banyak air kosong dan melakukan senaman.

Magic Soffy Solution Penyelesaian Mudah Dan Berkesan Menghilangkan Kutil, Ketuat Dan Biji Kolestrol

cara menghilangkan kutil 10

Magic Soffy Solution merupakan produk terbaik yang diformulasikan dari bahan organik yang dapat menghilangkan masalah kutil, ketuat dan biji kolestrol dengan mudah dan berkesan sekali. Dengan gabungan hebat lemon dan serbuk kayu manis produk ini akan membuang kutil sehingga ke bahagian akarnya. Ini menyebabkan ia bertahan lama dan kutil tidak tumbuh semula. Produk yang memberi tumpuan kepada rawatan pembuangan kutil dan ketuat yang jarang dipelopori kaum Melayu. Magic Soffy Solution merupakan satu-satunya produk yang berkesan membuang masalah ini yang dapat permintaan tinggi di pasaran.

Dua Jenis Produk Magic Soffy

 1. Magic Cream Soffy (Untuk menanggalkan ketumbuhan pada kulit)
 2. Magic Scar Serum Soffy (Untuk menghilangkan parut dan menyamaratakan warna kulit)

1. Magic Cream Soffy Berfungsi Untuk Merawat

 • SkinTag
 • Isi lebih pada kulit
 • Kutil
 • Tahi lalat
 • Kutil halus di muka
 • Ketuat

2. Magic Scar Serum Soffy Berfungsi Merawat

 • Memudarkan Kesan Parut
 • Masalah Regangan Kulit
 • Tona Tidak Sekata
 • Penuaan Kulit
 • Masalah Kulit Kering .

Magic Scar Serum Soffy Mampu Memulihkan Parut Yang Bertahun Lamanya | Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat

cara menghilangkan kutil 05

Kami percaya bukan wanita sahaja mengalami masalah ini malah, lelaki juga tidak terlepas dari masalah ini. Masala parut yang degil dan sukar disingkirkan sehingga ada yang terpaksa menyembunyikan parut pada kulit sehingga 10 tahun lamanya. Dengan Magic Scar Serum Soffy dapat membantu anda menyelasaikan masalah parut samada parut baru mahupun yang telah lama. Kesan parut lama seperti bekas kemalangan, chicken pop, jeragat dan sebagainya juga boleh dirawat dengan menggunakan Magic Scar Serum ini.

Magic Cream Soffy Merawat Ketuat, Kutil Dan Biji Kolestrol Dalam 10 Minit Hilang Serta Merta | Cara Menghilangkan Kutil, Tahi Lalat dan Ketuat

cara menghilangkan kutil 17

Manakala Magic Cream Soffy pula diperkayakan dengan vitamin semulajadi dari lemon dan strawberi. Lemon dan strawberi bertindak sebagai asid semulajadi untuk mengecutkan isi dalam biji ketumbuhan. Gabungan campuran bahan-bahan rahsia yang organik membuatkan krim ini bertindakbalas pada ketumbuhan dan menanggalkannya ketumbuhan tersebut secara semulajadi dan selamat. Hanya perlu calitkan sedikit cream ke bahagian yang masalah dan dalam masa 10 minit kutil, ketuat dan biji kolestrol akan hilang. Sewaktu penyapuan cream soffy kulit menjadi pedih sedikit kerana itu menunjukkan cream tersebut tengah merawat kulit tersebut dan akhirnya, rasa pedih tersebut akan hilang.

Magic Soffy Solution Selamat Digunakan Tanpa Kesan Sampingan

cara menghilangkan kutil 04

Magic soffy solution merupakan 100% produk homemade yang menggunakan bahan organik dan bebas dari bahan kimia. Tiada bahan terlarang produk ini jadi, anda tidak perlu risau sebab tiada kesan sampingan ketika penggunaan. Produk muslim semestinya halal dan bersih.

Tahi Lalat Timbul Juga Boleh Dibuang Dengan Menggunakan Magic Cream Soffy

cara menghilangkan kutil 01

Semua masalah seperti tahi lalat , ketuat , kutil , biji kolesterol dan isi terlebih insyaAllah boleh diatasi. Tahi lalat tu tak kisah samada tahi lalat timbul hidup ke, mati ke, tenggelam atau timbul, boleh gunakan Magic Ceam Soffy ni. Hilang serta merta tanpa perlu belanja besar buat rawatan di luar yang mahal.

Kelebihan Menggunakan Magic Soffy Solution

 • Rawatan yang mudah dan tidak menyakitkan
 • Jauh lebih murah daripada rawatan lain
 • Tanpa perlu pembedahan
 • Tanpa perlu laser
 • Kesan terbaik setanding rawatan laser , pembedahan dan rawatan lain yang mahal

cara menghilangkan kutil 06

Testimoni Pengguna Magic Soffy Solution

cara menghilangkan kutil 11 cara menghilangkan kutil 12buang kutil kat mata cara buang kutil dengan berkesan

Dapatkan Magic Soffy Solution Untuk Hilangkan Ketuat, Tahi Lalat dan Kutil SEKARANG! 

Masalah ketuat, kutil dan biji kolestrol masih boleh rawat dan jangan khuatir kerana Magic Soffy Solution sehebat rawatan laser. Dapatkan segera melalui saluran di bawah:

Jom Order Magic Soffy Solution SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Order Magic Soffy Solution SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Magic Soffy Solution SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: