Review
Feb 5, 2018, 5:58pm

Cara Menghilangkan Jerawat Batu Dengan Cepat dan Berkesan


Rasa macam tak nak keluar rumah sejak ada jerawat batu ni, besar pula tu, bernanah. Sedihnya!”

Itulah monolog dalaman para wanita yang sering dicemburui oleh keadaan sekeliling mereka sehingga berlakunya jerawat batu.  Keadaan sekeliling termasuklah faktor-faktor yang menyebabkan pertumbuhan jerawat yang tidak diundang itu adalah suasana tempat tinggal atau bilik yang berhabuk, pemakanan yang tidak seimbang dan tidak terkawal, kelenjar minyak kulit, terdedah kepada cahaya matahari dan lain-lain lagi.

Cara Menghilangkan Jerawat Batu Dengan Cepat dan Berkesan

Cara Menghilangkan Jerawat Batu Dengan Cepat dan Berkesan

Jerawat batu yang besar dan tebal ini sering mengeluarkan darah dan nana apabila dipicit isinya.  Tetapi amat disarankan kepada anda supaya tidak memicit isi jerawat ini.  Ia mengambil masa yang lama untuk hilangkan jerawat batu beserta parutnya.  Itupun kadang-kadang berkesan, kadang-kadang parut itu akan kekal.  Sebenarnya, terdapat banyak cara menghilangkan jerawat batu dengan cepat dan berkesan.

cara nak hilangkan jerawat batu dengan cepat

1. Campuran Baking Soda Dan Perahan Lemon

Baking soda dan lemon yang dicampur mempunyai manfaat dari segi membaiki kulit dan menyeimbangkan kadar pH.  Baking soda yang dikenali sebagai sodium bikarbonat sebenarnya tidak bahaya dan tidak mempunyai racun.  Ia mengandungi natron yang berfungsi sebagai zat pembersih atau pencuci.  Ia berperanan menyingkirkan kotoran dari kulit dan membersihkan kulit.  Lemon juga bertindak sebagai detoksifikasi terhadap kulit dan menyalurkan vitamin dan mineral berzat kepada kulit muka.  Anda boleh amalkan mencapurkan soda bikarbonat dengan perahan lemon, ia akan kelihatan berbuih-buih setelah digabungkan dan anda boleh menyapu ke wajah anda secara rata.  Bagi anda yang tidak biasa melakukannya, anda akan berasa sedikit pedih pada mulanya.  Ia adalah tindak balas kedua bahan tersebut dan tidak perlu dibimbangkan.

petua hilangkan jerawat batu dengan cepat

2. Amalkan Makan Sayur Peria

Betulkah dengan memakan sayur peria, jerawat batu akan hilang? Ya. Sayur peria yang pahit ini mempunyai pelbagai manfaat terhadap tubuh badan dan wajah.  Peria sangat terkenal dengan kepahitannya dan tidak semua orang dapat bertahan memakannya.  Tahukah anda, peria mengandungi kandungan vitamin C, B1, B2, B3, zat besi, asid folik, beta karoten dan lain-lain lagi mineral?  Fungsi utama peria dalam perubatan dan pemakanan adalah untuk membuang darah kotor bagi penyakit bisul, kulit, jerawat dan sebagainya.  Memakan peria sangat membantu dalam menyingkirkan minyak-minyak kelenjar yang kotor di dalam kulit muka dan memudahkan jerawat batu dihapuskan tanpa disedari.

peria dapat menghilangkan jerawat batu dengan cepat

3. Menggunakan Ais Batu

Menghilangkan jerawat batu dengan cepat dan berkesan juga sangat efektif dengan penggunaan ais batu.  Ais batu yang bersifat dingin melawan sel-sel kulit yang rosak dan mati dalam menghasilkan kulit baru dan membuang jerawat batu di muka.  Caranya sangat mudah, anda hanya perlu menampalkan sahaja ais batu ke wajah anda selama yang boleh sehingga ais batu tersebut cair.  Sejuknya! Tapi itulah yang boleh buatkan jerawat batu dihapuskan dengan cepat dan berkesan.

cara menghilangkan jerawat batu dengan menggunakan ais

4. Tidur Tanpa Mekap

Setiap malam sebelum tidur, pastikan muka anda bebas dari segala kosmetik dan mekap.  Pastikan setiap permukaan wajah anda benar-benar bersih dari kotoran atau habuk-habuk bedak yang melekat ke dalam pori-pori kulit wajah anda.  Malam adalah waktu dimana kulit wajah akan berehat dan memberi ruang untuk folikel kulit menghasilkan oksigen dan merawat wajah secara semulajadi.  Sekiranya mekap tidak dibasuh, kulit akan tersumbat dan tidak mendapat oksigen yang secukupnya, malah akan menyebabkan jerawat makin besar dan bertambah.

tidur tanpa mekap dapat mengelakkan jerawat batu

5. Menggunakan Lidah Buaya Atau Aloevera

Jerawat batu adalah jerawat yang mengandungi sisa atau kotoran wajah yang degil dan sukar untuk dihapuskan.  Tumbuhan seperti lidah buaya mempunyai saponin yang merawat dari dalam kulit dimana ia membunuh bakteria dan antrakuinon yang berfungsi sebagai regenasi kulit dalam proses pemulihan kulit seperti memudarkan parut dan noda hitam serta membaiki kulit yang kemerahan disebabkan jerawat.  Lidah buaya atau aloevera boleh dijadikan sebagai masker muka.  Anda hanya perlu lumurkan sahaja potongan pokok lidah buaya di wajah sebagai masker dan biarkan ia sehingga kering.  Anda boleh lakukannya secara berulang.  Lama kelamaan hasilnya akan terserlah.

aloe vera dapat menghilangkan jerawat pada muka

6. Menggunakan Bunga Sidaguri

Jarang kita dengar bunga yang bernama sidaguri.  Bunga Sidaguri merupakan sejenis herba yang digunakan untuk merawat pelbagai penyakit.  Kehebatannya bukan sahaja dari segi bunga, tetapi daun dan akar bunga sidaguri juga sangat berkesan dalam perawatan dalaman badan.  Bunga ini juga sering dijadikan ramuan di dalam jamu-jamu herba yang berada di pasaran dan kebanyakannya terdapat di luar negara.  Untuk kesan yang mudah, cepat dan efektif dalam menghilangkan jerawat batu di wajah, anda boleh merebus bunga sidaguri ini dan wap rebusan ini ditekapkan diwajah muka supaya terkena rata pada permukaan wajah dengan sempurna.  Cara ini boleh diamalkan beberapa kali dalam seminggu untuk kesan yang lebih cepat dan berkesan.

daun sidaguri dapat menghilangkan masalah jerawat muka

Magic Express Terbaik Menghilangkan Jerawat Batu Dengan Cepat Dan Berkesan

Kejutan bagi semua wanita, rupa-rupanya masih ada lagi produk kecantikan yang amat berkesan dalam menghilangkan jerawat batu  dengan cepat dan berkesan! Jerawat batu yang besar, bernanah, keras dan menakutkan bakal diatasi oleh Magik Express! Memang betul-betul magik dan express tau.  Magic Express merupakan produk kecantikan keluaran Beauty Express Beauty And Slimming yang amat terkenal dan terbaik pada abad ini.  

rawatan magic express menghilangkan jerawat batu dengan berkesan

Magic Express telah mencipta nama dalam merawat kesemua masalah kulit wajah dan menyelesaikan masalah wajah yang sangat bermasalah.  Selain merupakan produk kecantikan yang amat hebat dan terbaik di pasaran kini, Magic Express telah mendapat pelbagai pengiktirafan bertaraf antarabangsa.  Ramai yang telah menggunakan Magic Express dan terus setia bersama produk mesra alam ini.  Sejak 1985 lagi, ia telah terkenal sebagai produk herba terbaik di seluruh Malaysia dalam mengatasi masalah jerawat dan masalah kulit muka.  Produk yang di import khas daripada Francais ini menggunakan teknologi canggih dalam mengabungkan extract tumbuhan menjadi cream dan rumusan yang berfungsi merawat kulit wajah hingga ke akar umbi.

Kandungan Magic Express Terbaik

Terdapat banyak bahan alam semulajadi yang digunakan dalam menghasilkan Magic Express.  Rumusan Magic Express ini mempunyai 100% tumbuhan herba yang sangat hebat dan diyakini.

 1. Ekstrak Ginseng

Ginseng amat popular sebagai bahan ramuan pengubatan atau kecantikan terutama pada bahagian akarnya.  Ginseng mempunyai khasiat yang amat tinggi sebagai antioksidan.  Ia berfungsi dalam melindungi tubuh dan kulit wajah dari radikal bebas serta sinaran matahari. Nutrisi atau zat yang terdapat di dalam ginseng seperti vitamin C, B1, B2, B3 dan B5 dapat mengawal pergerakan folikel kulit dalam menghalangnya menghasilkan kulit berminyak, komedo, jerawat kecil dan juga jerawat batu.  Ginseng membantu dalam merawat kulit sensitif, luka dan membaik pulihkan kulit muka.

ginseng dalam magic express

2.  Gingko Biloba Leaf Extract

Gingko Biloba adalah sejenis herba yang bersifat antioksidan yang tinggi dan antiperadangan.  Ia kaya dengan serat vitamin.  Ia dapat melindungi kulit dari sinaran matahari atau sinar UV, merawat peradangan kulit, mengatasi masalah kulit seperti strenchmark, luka, parut serta jerawat batu.  Hal ini kerana tindakan Vitamin E yang sangat kuat terhadap pori-pori kulit memudahkan ia meresap dengan lebih lagi.  Selain itu, gingko biloba dapat melambatkan proses penuaan dan menghalang kulit daripada menjadi sensitif dan alah dengan kotoran yang boleh menghasilkan jerawat.

ginko biloba

3.  Squalene

Squalene merupakan kompaun organik- 30 karbon yang terdapat dalam extract ikan yu dan tumbuhan-tumbuhan semulajadi. Extract squalene yang paling berkesan ialah minyak sayuran seperti gandum, buah zaitun, beras dan tumbuhan sayuran yang berfungsi melindungi permukaan kulit. Squalene mampu menghasilkan sel-sel baru untuk proses pertumbuhan kulit. Sel-sel mati akan terhapus dan sel-sel baru dihasilkan.  Ia akan bercantum bagi menghasilkan kulit yang baru, cantik, licin dan lembab.  Squalene amat bagus dalam perawatan kulit wajah dan menghapuskan jerawat merupakan keutamaan squalene.

sumber squalene

4.  Aloe Bardanesis

Aloe bardanesis merupakan nama scientific bagi aloe vera atau lidah buaya.  Aloe vera sangat terkenal sebagai ramuan tradisional bagi produk kecantikan wajah dan kesihatan.   Kekuatan Aloe Vera dapat membuktikan ia berkesan terhadap kulit yang bermasalah jerawat, parut dan kotoran dalaman.  Ia bertindak sebagai ejen antibakteria serta mencegah jangkitan dan melambatkan proses penuaan.  Sifat antioksidan yang terkandung pada Aloe Bardanesis membantu menyingkirkan radikal bebas dan mengekalkan kulit lembut.  Anda juga jangan terkejut kerana Aloe Bardanesis ini merupakan herba terkenal dalam melambatkan proses kedutan wajah.  Manfaatnya yang terlalu hebat ini sangat berbaloi kerana ia digabungkan dengan ekstrak-ekstrak hebat yang lain.

aloe bardanis

5. Flower Extract

Extract bunga mempunyai banyak manfaat kepada kulit muka.  Ia mempunyai sifat antiseptik, antimikro dan anti radang.  Jelas wajah anda akan terhindar dari minyak yang terkumpul dan kotoran yang melekat di wajah.   Extract bunga ini juga sangat bagus untuk kulit yang kering, kasar dan kulit yang mempunyai ekzema malah ia juga  mengalakkan sel darah dalam kulit untuk memberi pelindungan antioksida kepada kulit muka serta mengurangkan kesan kedutan dan bintik-bintik hitam diwajah.   Dengan penggunaan extract bunga, tiada lagi noda hitam di wajah anda.

flower extract

6.  Corn Flower

Setiap jenis bunga mempunyai fungsi yang tertentu.  Cornflower mempunyai minyak yang digunakan untuk membantu mengurangkan bengkak di sekitar mata dan pada kulit.  Minyak cornflower yang terdapat di dalam produk Magic Express ini sangat berkesan pada mata dan kulit wajah.

corn flower dalam ramuan mencantikkan kulit

7.  Bunga Teh Hijau

Bunga teh hijau adalah herba yang terkenal dengan kecantikan dalaman dan luaran.  Ia sangat berkesan dalam mengurangkan serta merawat kerosakan pada bawah lingkaran mata.

bunga teh hijau dalam rawatan kecantikan kulit muka

8.  Lavender      

Lavender mempunyai sifat detoksifikasi, antibakteria, antiperadangan dan antioksidan yang kuat serta digunakan untuk merawat jerawat, jeragat dan keseluruhan kulit.   Lavender juga membantu  membuka pori-pori kulit muka yang telah tersumbat dan mencerahkan kulit wajah.

bunga lavender dalam magic express foundation

9.  Ylang-Ylang

ylang ylang flower

ylang-ylang atau dikenali sebagai bunga melur adalah bunga yang sangat wangi dan mempunyai pelbagai manfaat.  Ylang-ylang boleh mengatasi masalah jeragat dan bintik-bintik hitam di muka serta merangsang kulit menjadi awet muda dan tidak berkedut.

10.  Bunga Yarow

Bunga yarow adalah bunga yang memiliki fungsi anti alergi dan selalu digunakan dalam prubatan.  Ia adalah sejenis bunga kecil dan berkelompok dan juga bagus digunakan untuk merawat muka yang mempunyai jeragat dan berjerawat.

bunga yarrow

Jenis Produk Magic Express Dan Kesan

Terdapat 2 jenis produk Magic Express iaitu H2O Flawless dan Repair Skin.  Kedua-dua produk ini didatangkan dalam bentuk krim.  Cara pemakaian juga amat mudah, anda cuma perlu sapukan sahaja ke bahagian wajah anda.

Repair Skin Cream

 • Cara pakai hanya sapukan pada bahagian jerawat sahaja setiap pagi dan malam.
 • Mudah diserap sepenuhnya oleh liang-liang roma yang kasar
 • Sesuai untuk kulit yang mempunyai masalah jerawat dan kulit berminyak
 • Rumusan ekstrak bunga dan herba bertindak membersihkan kulit lebih mendalam dan mengelakkan pembentukan jerawat dan memulihkan kulit daripada masalah kulit.
 • Menyelesaikan masalah jerawat dengan membunuh semua bakteria dengan cepat
 • Sangat jimat kerana hanya perlu guna sedikit sahaja untuk sapuan iaitu di bahagian bermasalah sahaja.
 • Bahan kandungan yang selamat dan bebas daripada bahan kimia,
 • 100% herba terpilih daripada ekstrak bunga dan tumbuh-tumbuhan.

repair-skin cream magic express

H20 Flawless Cream

 • Cara pengunaan yang sangat mudah.  Hanya sapu setiap malam selepas membersihkan muka
 • Kulit akan kelihatan lebih sihat bersinar, flawless dan menarik
 • Merawat masalah bintik hitam, jerawat, jeragat dan liang-liang roma yang kasar
 • Mencegah jeragat daripada tumbuh kembali
 • Merawat ketidakseimbangan warna kulit dan pigmentasi kulit
 • Merawat kulit kusam dan tidak bermaya
 • Dijamin berkesan 100%

h2o flawless cream

H20 Flawless Cream ini mudah diserap ke dalam kulit secara keseluruhan dan dapat mengimbangi sel kulit yang bermasalah.  Anda boleh menggunakan keduanya sekali, Repair Skin Cream dan H20 Flawless Cream bagi kesan yang cepat dan berkesan.  Untuk pengetahuan anda, jerawat batu akan terawat dan hilang dengan mudah sekiranya diserapkan dengan ekstrak bunga herba berkualiti dan selamat ini.  Produk Magic Express ini adalah yang paling diyakini dalam menghilangkan jerawat.  Hilang jerawat? Hanya semudah ABC!

Sebab Anda Perlu Segera Guna Magic Express

 • Kesan sangat cepat dan berkesan
 • Hilang jerawat batu dengan mudah!
 • Tiada jerawat, jeragat, bintik-bintik hitam
 • Muka tiada luka dan parut
 • Muka kelihatan licin, flawless dan gebu
 • Harga yang berpatutan
 • Produk alam semulajadi
 • Produk tanpa kimia dan barang larangan
 • Produk diyakini dan terlaris di pasaran
 • Produk Selamat

pakej hilangkan jerawat batu dengan magic express cream

 

Testimoni Pengguna Magic Express Yang Sangat Luar Biasa

Testimoni 1

“Wajah saya sendiri sebelum mengguna produk MAGIX XPRESS masalah jerawat yang super duper extream sehingga pustul yang bernanah menghiasi seluruh wajah saya.  Sebelum saya di perkenalkan dengan produk magic express, saya mengunakan pelbagai jenis bahan kecantikan yang berada di pasaran sehingga menyebabkan kulit muka menjadi masalah yang teruk.  Pada ketika ini masalah jerawat yang terlampau telah menjatuhkan semangat saya untuk kelihatan cantik. saya sangat frust dengan keaadaan wajah saya suatu hari saya mengunakan produk yang mengandungi hydroquinon yang berlebihan sehingga jeragat turut muncul di sekitar pipi dan hidung. Namun, segalanya berubah sejak menggunakan Magic Express.”

sebelum menggunakan magic cream

Sebelum menggunakan Magic Express Cream

selepas menggunakan magic cream

Selepas menggunakan Magic Express Cream

Testimoni 2

Siti yang mengalami masalah jerawat telah mempercayai 100% Magic Express kerana bebas daripada bahan kimia. Sekarang masalah jerawat yang dihadapinya dapat di atasi dengan sepenuhnya hanya dengan menyapu repair skin.

testimoni 2 pengguna magic cream

Pengguna-Pengguna Magic Express

pengguna magic express cream 1 pengguna magic express cream 2 pengguna magic express cream 3

Dapatkan Magic Express Sekarang!

Anda nak kulit cantik macam orang lain tu? Apa lagi, ambil telefon tu, picit nombor di bawah untuk menghubungi De Belleza Beauty. Mereka akan bantu anda dapatkan kulit cantik dan bebas jerawat.

Jom Dapatkan Magic Express SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Lot 3976 Jalan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu

   
Jom Dapatkan Magic Express SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Magic Express SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: