Review
Sep 14, 2017, 6:14pm

Cara Menghilangkan Bintik Hitam Dan Bintik Putih Di Muka Dengan Cepat


Sekiranya anda mempunyai kulit yang berminyak, anda akan mengalami kehadiran bintik-bintik hitam di muka yang juga dikenali sebagai blackheads. Ia seringkali berlaku di kawasan zon-T (T-Zone) bahagian muka, iaitu merangkumi batang hidung dan dahi ibarat membentuk huruf T di muka anda). Bintik hitam semestinya satu-satunya keadaan pada kulit muka yang kita ingin hilangkan kerana ia sedikit sebanyak mencacatkan rupa paras wajah anda. Penjagaan kulit muka yang tidak betul atau sekiranya anda membiarkan kulit anda berminyak tanpa sebarang treatment akan menampakkan bintik-bintik hitam pada muka anda.

bintik-hitam-di-muka

Selain dari itu juga, anda juga akan dapati bintik-bintik putih juga berada pada kulit muka anda. Apakah pula punca bintik putih pada muka dan apa pula bezanya dengan bintik hitam? Bintik putih pada muka terjadi disebabkan beberapa faktor seperti penuaan, dehidrasi / kurang mengambil air, kesan-kesan sampingan dari penggunaan ubat dan sebagainya. Tidak kira sama ada anda mempunyai bintik hitam atau bintik putih, ia sedikit sebanyak akan menganggu kecantikan wajah di muka anda. Oleh itu anda akan berusaha untuk mendapatkan cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat.

petua-hilangkan-bintik-hitam

Kita akan melihat beberapa cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat yang boleh kita amalkan agar kulit kembali bersih dan cantik. Mari kita lihat antara cara-cara yang kita boleh amalkan untuk menghilangkan bintik hitam serta bintik putih dengan cepat dan selamat dari kulit muka anda.

Cara Menghilangkan Bintik Hitam Dan Bintik Putih Di Muka Dengan Cepat

Cara #1: Menggunakan Pisang

pisang-rawat-bintik-hitam

Cara pertama untuk menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat adalah dengan menggunakan pisang. Tahukah anda bahawa pisang mengandungi zat-zat yang bermanfaat untuk kesihatan dan kecantkan? Manfaatnya bukan sahaja terletak kepada isinya sahaja tetapi dengan kulit-kulitnya sekali. Jadi bagaimana kita hendak menggunakan pisang sebagai cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat? Begini caranya:

 1. Lembutkan satu buah pisang
 2. Oleskan lumuran pisang tersebut pada kulit muka anda
 3. Biarkan lumuran tersebut di kulit muka anda selama 10 minit
 4. Bersihkan wajah anda menggunakan air suam

Cara #2: Kulit Papaya / Betik

kulit-betik-rawat-bintik-hitam

Sekiranya anda fikir anda akan menggunakan isi buah betik sebagai cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat, tanggapan anda adalah kurang tepat. Sebenarnya khasiat yang didapati dari kulit betik atau kulit papaya yang diperlukan dan digunakan sebagai cara meghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat. Caranya ialah untuk mengambil hirisan kulit betik atau papaya tersebut dan gosok-gosokkannya di sekitar wajah anda. Anda akan terkejut dengn hasilnya yang menamppakan wajah muka anda semakin glowing apabila mengamalkan cara ini.

Cara #3: Kuning Telur

kuning-telur-rawat-bintik-hitam

Anda juga boleh menggunaka kuning telur yang akan digunakan sebagai masker dalam cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat. Cara-caranya adalah seperti berikut:

 1. Sediakan sebiji telur
 2. Pecahkan telur tersebut dan pisahkan kuning telur daripada putih telur
 3. Campurkan kuning telur tersebut dengan satu sudu minyak zaitun dan satu sudu jus jeruk
 4. Lumurkan campuran tersebut pada muka anda dan biarkan selama 20 minit
 5. Bilas dengan air suam

Cara #4: Serbuk Kunyit

serbuk-kunyit-rawat-bintik-hitam

Tahukah anda bahawa serbuk kunyit boleh digunakan sebagai cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat? Begini caranya:

 1. Sediakan satu sudu serbuk kunyit
 2. Campurkan dengan segelas air panas
 3. Minum ramuan ini dan amalkan 2 kali setiap hari untuk menampakkan kulit muka yang cerah dan menawan

Cara #5: Apple Cider Vinegar

apple-cider-rawat-bintik-hitam

Apple Cider Vinegar (cuka epal) amat terkenal sebagai penawar untuk beberapa jenis penyakit dan ia juga boleh digunakan sebagai cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat. Khasiat dari apple cider vinegar dapat dimanfaatkan untuk menghilangkan bintik hitam dan bintik putih dari kulit muka anda. Cara-caranya adalah seperti berikut:

 1. Ambil bawang besar dan potong kecil-kecilan, dan letakkannya di atas sehelai kain.
 2. Menggunakan kain tersebut, perah bawang yang dipotong tersebut supaya keluar jus bawang.
 3. Campurkan jus bawang tersebut dengan apple cider vinegar
 4. Dengan menggunakan span ataupun kapas, oleskan campuran tersebut ke bintik hitam atau bintik putih yang hendak dihilangkan dan gosok. Insya Allah bintik hitam dan bintik putih akan hilang.

Kelima-lima cara di atas adalah antara beberapa cara yang yang anda boleh amalkan sebagai cara menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat. Tetapi, tahukah anda bahawa ada satu lagi cara yang lebih mudah untuk menghilangkan bintik hitam dan bintik putih serta memberikan anda wajah yang tampak cantik, gebu, berseri dan flawless? Mari kita lihat apakah cara ini.

Cara Menghilangkan Bintik Hitam Dan Bintik Putih Di Muka Dengan Cepat Dengan Selfie Ready Black Mask

mask-hitam-rawatan-blackhead

Memperkenalkan satu produk baru yang dinamakan Selfie Ready Black Mask. Apakah dia produk ini? Ia merupakan produk yang bertindak sebagai masker yang fungsi utamanya adalah untuk menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat. Secara kebiasaannya untuk membersihkan kulit muka kita akan menggunakan facial scrub, tapi apakah ini cara yang terbukti untuk menghilangkan bintik hitam? Sebenarnya blackheads tidak boleh dibuang 100% kerana sekiranya kulit wajah tidak dibersihkan dengan betul, bintik hitam akan sentiasa muncul. Mencuci muka sahaja tidak dapat membersihkan pori wajah secara menyeluruh. Tambahan pula, pori wajah tidak dapat dikecilkan sekiranya pori wajah tidak dibersihkan dengan betul terlebih dahulu.

selfie-ready-mask-hitam-rawatan-blackhead

Selfie Ready Black Mask merupakan satu-satunya masker yang telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) (nombor pendaftaran KKM: NOT170701324K). Mengandungi sebanyak 50ml pada setiap tiub, Selfie Ready Black Mask boleh digunakan sehingga 1.5 bulan jika diamalkan sebanyak 2-3 kali setiap minggu, dan kekerapan penggunaan sebanyak 2 – 3 kali seminggu adalah digalakkan untuk mendapatkan hasil yang pantas dan berkesan.

Kandungan Dan Khasiat Selfie Ready Black Mask

Selfie Ready Black Mask mengandungi bahan-bahan semulajadi yang dapat membantu menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat. Antara bahan-bahan yang terdapat pada Selfie Ready Black Mask termasuklah activated charcoal, ekstrak daun srai, ekstrak pisang, esktrak buah betik / papaya, ekstrak watercress, candlenut, lavender, ekstrak kayu cendana / sandalwood, dan juga propylene glycol.

arang-sebagai-bahan-asas

Kesemua bahan-bahan ini terbukti berkesan dalam mencantikkan kulit wajah anda kerana antaranya ia mengandungi agen-agen seperti:

 • Agen anti-penuaan
 • Agen exfoliating yang dapat membuang kulit mati
 • Vitamin A, B, E, potassium, zink, zat besi dan manganese yang terdapat pada ekstrak kulit yang bagus untuk kulit kering dan kulit berminyak
 • Vitamin C
 • Agen anti-oksidan dan anti-inflamatori untuk pemulihan kulit dan melambatkan proses penuaaan kulit
 • Agen pelembab kulit
 • Menghalang pembentukan jerawat dan jeragat
 • Menghilangkan parut dan mencerahkan kulit muka

skrub-hitam-rawatan-bintik-hitam

Mengapakah lebih baik menggunakan Selfie Ready Black Mask berbanding menggunakan facial wash atau scrub? Selfie Ready Black Mask akan membentuk mask di kulit anda yang akan bertindak secara lebih efektif untuk menanggalkan bintik hitam dan bintik putih dari kulit muka anda, di samping ia juga mampu menanggalkan kulit yang sudah mati serta habuk-habuk yang melekat pada kulit muka anda. Oleh itu setiap kali anda menggunakan Selfie Ready Black Mask dan tatkala anda menanggalkan mask dari wajah anda, anda akan rasa perbezaan yang ketara yang mana muka anda akan rasa segar dan sihat. Wajah anda pun akan kelihatan kian muda dan lebih bercahaya.

Testimoni Selfie Ready Black Mask Menghilangkan Bintik Hitam Dan Bintik Putih

Mari kita lihat antara testimoni-testimoni da maklumbalas dari pengguna-pengguna yang telahpun mengamalkan Selfie Ready Black Mask sebagai cara menghilangkan bintik putih dan bintik hitam di muka dengan cepat. Anda akan lihat perbezaan yang ketara dan kesan yang positif hasil dari penggunaan Selfie Ready Black Mask ini.

 testimoni-selfie-ready-black-mask-1 testimoni-selfie-ready-black-mask-2 testimoni-selfie-ready-black-mask-3

 

testimoni-selfie-ready-black-mask-4

testimoni-selfie-ready-black-mask-5

Dapatkan Selfie Ready Black Mask SEKARANG !

rawatan-bintik-hitam

Anda sudahpun tahu bahawa Selfie Ready Black Mask mampu untuk menghilangkan bintik hitam dan bintik putih di muka dengan cepat, di samping membersihkan muka dengan berkesan dan memberikan anda wajah yang cantik, gebu, anggun, flawless dan bergaya. Jangan tunggu-tunggu lagi untuk mendapatkan Selfie Ready Black Mask anda sekarang! Terus hubungi WhatsApp di bawah.

 

Jom order Selfie Ready Black Mask SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Selfie Ready Black Mask SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Selfie Ready Black Mask SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: