Review
Dec 3, 2017, 9:16pm

Cara Menghilangkan Bau Ketiak dan Badan Dengan Cepat


Alamak hapaknya bau badan kawan aku ni. Nak tegur takut terasa hati pulak.. Tapi kalau tak tegur, rasanya boleh berdarah hidung dok hidu bau badan dia. Macam mana ye. Nak tegur ke tak nak?

Pernah tak anda mengalami situasi sebegini? Serba salah jadinya kan. Bau badan ni umpama mimpi ngeri bagi sesiapa sahaja yang menghadapinya. Nak-nak lagi bila berada ditengah-tengah orang ramai.. Bukan mimpi ngeri kepada mereka yang menghadapi masalah bau badan sahaja tetapi mimpi ngeri jugak kepada mereka yang terpaksa menahan nafas dari terbau bau badan anda.. Boleh berdarah hidung wehh!! Haha.

masalah-bau-badan

Ramai yang berpendapat bahawa punca bau badan ni adalah disebabkan peluh semata-mata.. Sebenarnya, peluh tidak berbau tetapi bila ia bercampur dengan bakteria yang hidup pada kulit, maka terhasillah bau badan.. Bagi mereka yang bekerja diluar pejabat yang sentiasa terdedah dengan cahaya matahari lebih berisiko untuk menghadapi masalah bau badan..

Ada juga yang bekerja di dalam aircond tapi masih menghadapi masalah bau badan.. Kenapa? Ini mungkin disebabkan oleh faktor pemakanan dan tidak menjaga kebersihan diri.. Bau badan bukan sahaja boleh memalukan tetapi ia juga boleh menyebabkan hilangnya keyakinan diri untuk berada dikhalayak ramai.. Bimbang jika bau badan mengganggu ketenteraman orang sekeliling malahan lebih teruk memberikan tekanan pada diri sendiri… Jadi, bagaimana untuk mengatasinya?

Cara Menghilangkan Bau Ketiak dan Badan Dengan Cepat

cara-hilangkan-bau-badan

Apa Itu Bau Badan? Kenapa Ia Berlaku?

Bau badan merupakan suatu aroma yang terhasil daripada proses semulajadi pemecahan protein oleh bakteria. Bau badan juga terhasil daripada peluh yang berlebihan hasil daripada proses semulajadi pembakaran sistem badan manusia melalui aktiviti seharian.. Kebiasaanya kawasan yang sering dikaitkan dengan bau badan adalah di sekitar ketiak.. Jadi, penjagaan di kawasan berkenaan haruslah diberi perhatian yang lebih.

Anda jangan risau, kerana disini saya ingin kongsikan cara mengilangkan bau ketiak dan badan dengan cepat yang boleh anda cuba amalkan. Jom lihat satu persatu..

1. Mandi Dengan Lebih Kerap

mandi-dengan-kerap

Anda syorkan mandi sekurang-kurangnya 2 kali sehari.. Lebih dari 2 kali lagi elok sebenarnya supaya badan sentiasa berada dalam keadaan yang bersih.. Ikut keadaan diri anda.. Sekiranya anda mendapati badan anda mula berbau, langkah terbaik adalah anda segera mandi kerana ini boleh menghilangkan bau tersebut dengan cepat.

Anda juga digalakkan untuk menggunakan sabun atau mandian yang sesuai semasa mandi dan bukan hanya sekadar membasahkan badan semata-mata bak kata orang tua-tua ‘mandi kerbau’… Hehe.. Jadi, gunalah basun yang mempunyai aroma yang wangi, agar dapat menghilangkang bau badan sekaligus menyegarkan dan mengharumkan badan anda.. Bahagian yang perlu diberi perhatian adalah bahagian ketiak dan kaki ye.. Jadi, sila sental bersungguh-sungguh.. Haha!!

2. Sila Cukur Bulu Ketiak Anda!!

cukur-ketiak

Please jangan malas! Tolong cukur bulu ketiak anda ya! Ini sangat penting bagi memastikan bau badan anda terhindar.. Tak kiralah sama ada anda nak cukur ataupun cabut.. Ikut keselesaan sendiri.. Kebiasaannya aktiviti ini selalu dilakukan oleh kaum wanita tetapi sebenarnya ianya patut dilakukan oleh kedua-dua jantina.. Tak kira lelaki mahupun wanita..

Dengan mencukur bulu ketiak, ia boleh mengurangkan kadar bau badan anda kerana bulu boleh menyerap bau dengan mudah.. Jika anda tidak mencukur buku ketiak anda, makanya bau akan diserap dan bau badan akan mula menular.. OMG!! Ok, sebelum bercukur, pastikan pisau cukur yang anda gunakan itu bersih agar tidak timbul masalah yang lain..

3. Guna Deodorant Yang Sesuai

gunakan-deodorant-yang-sesuai

Berpeluh adalah perkara biasa dialami oleh semua orang terutamanya bagi mereka yang suka bersenam mahupun bekerja di tengah panas terik matahari.. Bila kita berpeluh, lebihan bahan yang tidak diperlukan oleh badan kita akan dikeluarkan.. Ia baik untuk kesihatan juga sebenarnya.. Tetapi, pada masa yang sama berpeluh boleh menyebabkan badan kita berbau.. Masalah ini boleh diatasi dengan pemakaian deodorant.

Dengan pemakaian deodorant, tidak kiralah dari jenis roll on mahupun semburan, ia dapat menghilangkan bau badan.. Sesetengah deodorant boleh bertahan sehingga 12 jam dan didatangkan dalam pelbagai haruman.. Jadi, pilihlah deodorant yang sesuai dengan anda supaya bau badan dapat diatasi..

4. Pakai Pakaian dari Fabrik Yang Sesuai

pilih-fabrik-yang-sesuai

Dalam pemilihan pakaian juga sangat penting bagi memastikan badan tidak berbau kerana di pasaran terdapat pelbagai jenis fabrik digunakan dalam pembuatan pakaian.. Terdapat juga beberapa bahan sintetik yang tidak menyerap kelembapan dan tidak mempunyai pengudaraan yang baik seperti polister..

Justeru itu, jika anda mempunyai masalah bau badan anda digalakkan memakai pakaian yang diperbuat daripada kapas atau sutera.. Ini kerana kedua-dua jenis fabrik ini boleh menyerap kelembapan dengan baik dan pengudaraan yang mencukupi.. Dengan pemilihan pakaian dari fabrik yang sesuai, anda tidak akan mudah berpeluh kerana jika anda berpeluh, ia akan diserap oleh pakaian anda..

5. Mengawal Diet Pemakanan Harian

pemakanan-yang-seimbang-dan-berserat

Tanpa disedari, apa yang anda makan sebenarnya boleh memberikan kesan kepada bau badan.. Bau badan dapat dihindari atau dikurangkan dengan mengubah gaya pemakanan anda atau lebih tepat mengawal pemakanan harian anda.. Cara ini mampu mengilangkan bau badan..

Antara bahan-bahan atau makanan yang boleh menyumbang kepada bau badan adalah seperti rempah ratus, daging merah, bawang putih, bawang merah, makanan yang pedas, makanan yang diproses, minuman yang berkafein dan juga rokok.. Jadi, anda disarankan untuk mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang dengan pengambilan banyak sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang dan sebagainya.

Guna Organic Deodorant Magic Smell Untuk Menghilangkan Bau Ketidak dan Badan Badan Dengan Cepat

deodorant-semulajadi

Majoriti kita pada hari ini menghadapi masalah bau badan.. Tapi, tahukan anda penggunaan bahan kimia di dalam deodorant boleh menyebabkan Kanser Payudara?

Kajian menunjukkan bahawa kebanyakan Kanser Payudara bermula dan terjadi di bahagian atas dari bahagian payudara. Kawasan ini adalah kawasan terhampir dengan kelenjar limfa yang banyak terdedah kepada deodorant yang selalu kita gunakan untuk mencegah bau badan.

kanser-payudara

Jom kenali bahan KIMIA yang ada pada deodorant biasa yang banyak di pasaran.

  • PARABEN merupakan salah satu bahan kimia yang terdapat dalam kebanyakan deodorant di pasaran. Menjadi tanggungjawap kita untuk semak label deodorant yang kita gunakan.
  • ALUMINUM CHLOROHYDRATE ia biasa digunakan sebagai salah satu bahan dalam deodorant (penyahbau) atau Antiperspirants (Antipeluh) yang selalu digunakan pada ketiak. Secara umumnya, Aluminum Chlorohydrate ini yang akan meninggalkan kesan kuning pada ketiak atau baju yang dipakai. Deodorant yang berfungsi sebagai antipeluh akan menyebabkan peluh-peluh beracun di dalam badan kita tidak dapat dikeluarkan secara natural. Jadi, ia akan tetap berkumpul di dalam badan dan bertakung dibahagian-bahagian tertentu yang menyebabkan berlakunya Kanser.

Oleh itu, anda harus memilih deodorant yang bebas bahan kimia agar keselamatan dan kesihatan anda lebih terjamin.

Magic Smell Berkesan Hilangkan Bau Badan Anda Dengan Segera Dan Selamat

deodorant-tanpa-bahan-kimia

MAGIC SMELL merupakan deodorant yang bebas bahan KIMIA bahaya.. Ia mampu menghilangkan bau badan dengan cepat..

Anda mempunyai masalah-masalah seperti dibawah?

  • Bau masam, tengik dan hapak badan.. Malu nak berhadapan di khalayak ramai
  • Aktif bersukan serta aktiviti luar dan kerap berpeluh menyebabkan bau masam peluh seluruh badan
  • Bakal pengantin mahupun remaja yang mengalami kulit bawah lengan gelap akibat deodorant kimia
  • Ibu menyusu dadan yang hilang keyakinan diri dihadapan suami akibat bau hamis susu badan
  • Penggemar makanan tradisional seperti budu, cincaluk, belacan dan durian, tapi tak suka baunya melekat ditangan
  • Risau dengan bahan kimia dalam deodorant biasa anda yang boleh menyebabkan Kanser Payudara

Jangan risau, Magic Smell mampu mengatasi masalah-masalah tersebut dengan hanya sekali semburan sahaja.. Saat anda menyemburkan Magic Smell, anda akan lebih berkeyakinan dan segar bebas dari bau badan yang menyesakkan.. Peluh badan juga bukan lagi halangan untuk anda bersosial dan beraktiviti di luar.. Anda juga akan sentiasa ceria dan mesra bersama suami walaupun masih menyusu badan.. Jadi, anda tidak perlu lagi risau dengan adanya Magic Smell ini..

Kelebihan Magic Smell

kelebihan-magic-smell

Kini produk buatan malaysia sudah boleh dipercayai dan setanding produk antarabangsa.. Bukan sahaja tiada bahan kimia, malah Magic Smell juga mempunyai kelebihan yang lain, antaranya :-

  • Mudah digunakan.. Hanya perlu sembur sahaja
  • Bebas bahan kimia bahaya.. Dijamin selamat digunakan dan tiada kesan sampingan
  • Bau tahan lebih lama sehingga 6 jam
  • Harga yang berpatutan dan berbaloi-baloi
  • Kesan yang cepat.. Dengan hanya satu semburan, baupun hilang..
  • 100% bahan organik dan dijamin HALAL
  • Tekstur yang wangi, tidak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit
  • Tidak meninggalkan kesan kuning
  • Membantu merawat masalah ketiak hitam
  • Menghilangkan bau badan
  • Membersihkan kulit dari kotoran daki dan tona tidak sekata
  • Mesra wudhu

Apakah Kandungan Utama Magic Smell?

1. Tawas

tawas-deodorant

Bertindak menghilangkan bau badan tanpa bahan kimia dan mampu memutihkan celahan yang berkerak dan kusam..

Tahukan anda Tawas ini sebenarnya banyak digunakan dalam industri, perubatan dan juga kosmetik.. Contohnya dalam proses pembersihan air, serbuk tawas ini membantu proses penggumpalan bahan enap cemar daripada air seterusnya memudahkan proses pembersihan air.

Realitinya, orang kampung pun sebenarnya dah lama tahu tentang kelebihan dan kegunaan tawas ini.. Kebanyakan orang dulu-dulu akan menggunakan tawas untuk menjernihkan air perigi.. Manakala dalam bidang kosmetik pula selalunya digunakan untuk menghilangkan bau badan. Jadi tak hairanlah Magic Smell mempu membantu menghilangkan bau hapak badan dan memutihkan kulit bawah lengan kerana ini adalah salah satu formula mewah terpilih yang diformulasikan dalam penghasilan semburan deodorant ini..

2. Arrowroot Powder (Tepung Sagu)

tepung-sagu

Membantu untuk mencerahkan kulit dan menghilangkan bau badan. Mampu menyerap lembapan dan memastikan anda kekal kering sepanjang hari. Selain itu juga ia dapat membantu mengatasi iritasi kulit, kulit terbakar dan alergi pada kulit..

3. Air Suling

air-suling

Air suling sangat bagus kerana air suling adalah air yang bertapis bebas dari kotoran dan bendasing yang lain. Kombinasi tawas, air suling dan arrowroot powder dalam Magic Smell ini mampu mengatasi pembiakan bakteria dan membuatkan anda lebih selesa.

4. Wangian

wangian-deodorant

Wangian digunakan dalam menghasilkan Magic Smell ini bagi memastikan anda sentiasa segar sepanjang masa dan memberikan mood positif.. Selain itu, membuatkan anda lebih berkeyakinan untuk berhadapan dengan ramai orang dan menghilangkan rasa tekanan..

2 Haruman Magic Smell Yang Memukau

Deodorant 4 dalam 1 ini sesuai untuk semua lapisan umur dan jantina. Ia didatangkan dalam 2 jenis haruman iaitu :-

Red Desire (Dunhill) untuk lelaki

magic-smell-dunhill

Be Delicious (DKNY) untuk wanita

magic-smell-dunhill

Dapatkan Magic Smell Sekarang Untuk Badan Lebih Segar Dan Harum Sepanjang Hari

Tak perlu risau lagi, dengan Magic Smell anda dapat menghilangkan bau badan anda dengan segera dan selamat.. Tak perlu bazirkan duit untuk beli minyak wangi yang mahal-mahal, hanya dengan Magic Smell sahaja dapat menjadikan badan anda segar dan harum sepanjang hari tanpa berbelanja lebih.. Jadi, apa tunggu lagi.. Jom dapatkan Magic Smell sekarang!!

Untuk sebarang pembelian, anda boleh whatsapp menerusi link di bawah:

Jom order Magic Smell SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Magic Smell SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Magic Smell SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: