Review
Sep 5, 2017, 4:15pm

Cara Mengawal Gula Dalam Darah Dan Cara Membuat Badan Langsing


Amalan pemakanan yang tidak sihat dan pengambilan gula yang berlebihan adalah salah satu puncanya seseorang akan dapat penyakit kronik seperti kencing manis / diabetes, masalah badan gemuk / obese dan sebagainya. Penyakit diabetes merupakan satu-satunya penyakit yang seseorang harus mengharungi sepanjang hidupnya dengan sama ada memakan ubat-ubat atau disuntik insulin sepanjang hayat untuk menjaga dan mengawal kandungan gula dalam badan. Sekiranya tidak dijaga, penyakit diabetes boleh melarat sehingga boleh rosak buah pinggang, menggangu penglihatan sehingga boleh menjadi buta, dan juga kes-kes yang serius seperti terpaksa memotong anggota badan kerana luka yang tidak sembuh menjadikan kulit dan daging menjadi kehitam-hitaman akibat jangkitan kuman.

Oleh itu sebagai seorang yang mementingkan kesihatan tubuh badan dan juga berwaspada kepada berat badan, anda perlulah mengetahu cara-cara untuk mengawal gula dalam darah dan juga cara-cara untuk membuat badan langsing. Jika anda membuat carian di Google, terdapat beberapa petua dan kaedah-kaedah yang anda boleh ikuti untuk mengawal gula dalam badan anda dan juga untuk membuatkan anda langsing. Tambahan pula ada yang menawarkan produk-produk atau supplement yang dapat membantu anda untuk mengawal kandungan gula di dalam badan anda, dan pada masa yang sama ia juga dapat membantu mengawal serta menurunkan berat badan anda, yang mana anda akan memperolehi badan yang cantik, menawan dan langsing. Mari kita perkenalkan salah satu produk yang boleh anda amalkan.

Tips dan Petua Mengawal Gula Dalam Darah / Badan Langsing

Di sini disenaraikan beberapa petua, tips dan cara-cara yang anda boleh amalkan untuk mengawal gula dalam darah dan secara tidak langsung boleh membuat berat badan anda turun supaya anda boleh mendapatkan badan yang ramping dan langsing.

Tips #1: Jus Peria

Tahukah anda bahawa peria dapat membantu dalam mengawal gula di dalam darah dan juga membantu meningkatkan rembesa insulin oleh pankreas. Selain itu juga, peria juga boleh dijadikan salah satu hidangan sampingan setiap hari.

Tips #2: Serbuk Kayu Manis

Serbuk kayu manis, terutama sekali serbuk kayu manis jenis Ceylon juga boleh digunakan untum membantu mengawal kandungan gula dalam darah. Caranya ialah campurkan 1 sudu teh serbuk kayu manis Ceylon ke dalam air suam dan minum setiap ari. Selain itu ia juga boleh dimasukkan dalam makanan sebagai rempah.

Tips #3: Halba

Halba mempunyai kandungan serat yang tinggi jadi ia boleh melambatkan penyerapan karbohidrat dan gula. Caranya ialah rendamkan 2 sudu besar halba di dalam air semalaman, minum air dan biji halba tersebut pada waktu pagi ketika perut kosong. Amalkan dan dalam beberapa bula anda akan dapat turunkan kandungan gula di dalam darah.

Tips #4: Pucuk Daun Mangga

Pucuk daun mangga boleh digunakan sebagai amalan dan cara mengawal gula dalam darah dan cara membuat badan langsing. Caranya ialah rendam 10-15 helai pucuk daun mangga dalam segelas air semalaman dan pada keesokan harinya tapis air yang direndam dan minum air tersebut ketika perut kosong.

Tips #5: Memperkenalkan GC TEA Minuman Pembakar Lemak Semulajadi Dan Minuman Diet Diabetes

GC TEA merupakan salah satu produk yang anda boleh amalkan untuk mengawal gula di dalam badan anda dan pada yang sama dapat membantu untuk mengawal serta menurunkan berat badan anda dan membuatkan badan anda kurus dan langsing. GC TEA merupakan minuman pembakar lemak semulajadi dan juga minuman diet bagi mereka yang menghidapi penyakit kencing manis atau diabetes.

Cara Mengawal Gula Dalam Darah

Ia juga dikenali sebagai Teh Sekat Gula, ia mengandungi 100% bahan-bahan semula jadi dan mengadaptasikan konsep “Herbal Tea Formula” dengan menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguruskan sistem penghadaman perut. Konsep atau kaeda ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan seta membantu menstabilkan glukosa dalam darah.

Bagi mereka yang kurang bersenam dan juga bagi mereka yang merasakan dirinya berbadan besar atau gemuk, GC TEA sesuai untuk mereka yang ingin amalkan cara-cara untuk mengawal gula dalam darah. Ia adalah satu cara yang terbaik untuk mengatasi masalah kencing manis atau diabetes, serta mengatasi dan mengawal berat badan yang berlebihan.

GC TEA Sebagai Cara Mengawal Gula Dalam Darah Dan Cara Membuat Badan Langsing

Tahukah anda bahawa satu daripada lima rakyat Malaysia menghidap penyakit diabetes atau kencing manis? Tahukah anda juga bahawa dua daripada lima rakyat Malaysia menghadapi masalah berat badan yang berlebihan? GC TEA amat digalakkan untuk diamalkan oleh mereka yang ingin mengawal gula dalam darah, menurunkan berat badan / berdie, dan juga bagi mereka yang ingin kekal sihat dan langsing. GC TEA adalah herba yang terbukti secara saintifik di mana ia mengandungi EGCG yang terdapat di dalam teh hijau yang menghalang tindakan enzim dipanggil aipha-amylase yang memecahkan karbohidrat kepada gula ringkas. Tambahan pula ia dapat membantu meningkatkan metabolisme dalam tubuh badan dan sekaligus membantu membakar lemak dalam badan.

Cara Mengawal Gula Dalam Darah

Antara kandungan-kandungan lain di dalam GC TEA termasuklah asid Gymnema yang menyelaputi reseptor rasa bermula dari mulut ke usus dan seterusnya mencegah penyerapan gula oleh usus, dan pada masa yang sama ia dapat menghalang pengaktifan molekul gula di dalam makanan. Hasilnya adalah kadar gula dalam darah akan beransur-ansur turun.

Selain dari itu, GC TEA mengandungi stevia, salah satu pemanis semulajadi tanpa gula yang juga dapat membantu mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pancreas yang menjana insulin sebagai kawalan kandungan gula di dalam darah. Tambahan pula, GC juga mengandungi asphalatin iaitu sebatian aktif yang merangsang beta-sel untuk merembeskan insulin agar gula akan ditukarkan kepada tenaga. GC TEA berperisa “mint” bertujuan untuk menenangkan dan menghilangkan rasa stress.

Testimoni Pengguna GC TEA Sebagai Cara Mengawal Gula Dalam Badan

Cara Mengawal Gula Dalam Darah Berkesan

Cara Mengawal Gula Dalam Darah Terbaik dan Berkesan

Amalkan GC TEA Setiap Hari – Jadikan Ia Sebagai Salah Satu Cara Mengawal Gula Dalam Darah Dan Cara Membuat Badan Langsing

Biarlah berbelanja sedikit untuk anda sihat dan mencegah dari penyakit berlaku, daripada berbelanja banyak kerana terpaksa menjalani rawatan apabila telah ditimpa kesakitan. Janganlah sia-siakan hidup anda dengan tidak menjaga pemakanan dan diet yang sihat. Amalkan meminum GC TEA setiap hari sebagai salah satu cara mengawal gula dalam badan, dan juga sekiranya anda mengidamkan badan yang langsing.

Cara Mengawal Gula Dalam Darah

Hanya masukkan satu uncang GC TEA ke dalam air panas (300ml) dan celup untuk beberapa minit, setiap uncang boleh digunakan sebanyak 2 atau 3 kali. Amalkan seharian sebagai cara untuk mengawal gula di dalam darah dan untuk membuatkan anda langsing!

Harga:

RM150 (Semenanjung Malaysia)
RM160 (Sabah dan Sarawak)
Satu kotak mengandungi 60 sachet

Trial Pack:
RM50 untuk 20 sachet
RM80 untuk 30 sachet
(harga tidak termasuk kos penghantaran / postage)

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: