Review
Aug 18, 2017, 10:51am

Cara Mengatasi Rambut Gugur dan Botak


masalah-rambut-gugur

Banyak sebab dan punca keguguran rambut. Antaranya termasuk diet, kekurangan mineral, ubat-ubatan, tekanan yang teruk atau penyakit, pencemaran, dan genetik anda. Satu per tiga dari populasi mengalami masalah keguguran rambut dan sebahagian darinya tiada ada jaminan keguguran rambut dapat dicegah jika ianya disebabkan oleh genetik, atau keguguran rambut disebabkan oleh faktor-faktor yang tidak terkawal. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan keguguran rambut, cara terbaik yang anda boleh lakukan adalah menjaganya sebaik mungkin sebelum tiba masanya.

Cara Mengatasi Rambut Gugur dan Elak Merosakkan Rambut

elakkan-pengering-rambut

Hadkan Penggunaan Pengering

Haba melemahkan protein rambut. Pemanasan dan pengeringan yang berterusan boleh mengakibatkan kerapuhan yang boleh menyebabkan keguguran rambut yang sepatutnya tidak berlaku.

Pengeringan secara semulajadi adalah yang terbaik untuk rambut anda. Oleh demikian, keringkan rambut secara semulajadi dan elakkan sebaik-baiknya dari menggunakan alat pengering yang panas.

cara-atasi-rambut-gugur

Ini termasuk juga peranti yang memanaskan rambut anda, seperti keriting panas, berus panas dan pelurus rambut. Sekiranya anda terpaksa menggunakan alat-alat yang perlu  dipanaskan, maka berhati-hati kerana skalps yang sentiasa dibakar boleh merosakkan folikel rambut secara kekal.

Cara Mengatasi Rambut Gugur dan Penjagaan Rapi

shampoo-rambut

Basuh rambut dengan mild shampoo. Mencuci rambut membantu menghindari keguguran rambut kerana menjaga rambut dan kulit kepala dengan bersih dapat mencegah kemungkinan jangkitan yang menyebabkan rambut gugur).

Cara Mengatasi Rambut Gugur dengan Makanan Sihat

diet-untuk-rambut

Diet pemakanan yang seimbang. Pemakanan yang sihat dapat mencegah keguguran rambut. Badan yang sihat cenderung adalah pendekatan akal mudah untuk menjaga anda, rambut anda, dan kulit kepala anda sihat.

Badan yang sihat lebih cenderung mempunyai rambut yang sihat kerana diet pemakanan yang berkhasiat mengandungi vitamin dan mineral yang melambatkan proses keguguran rambut. Antaranya seperti besi, protein, vitamin c, omega fatty acid dan biotin (vitamin B).

Kekurangan vitamin B boleh menyebabkan rambut rapuh dan mempercepatkan keguguran rambut. Contoh-contoh makanan yang mengandungi vitamin B adalah seperti gandum, telur putih, yeast dan sebagainya.

Cara Mengatasi Rambut Gugur dengan Khidmat Doktor Pakar

rawatan-rambut-dengan-doktor

Lawat Doktor Apabila Terdapat Tanda-tanda. Apabila terdapat tanda-tanda yang sangat ketara, ia menunjukkan anda perlu berjumpa dengan pakar kerana ia mungkin masalah yang serius.

Berjumpa dengan pakar apabila anda keguguran rambut dalam corak yang tidak menentu, atau dengan cepat pada usia awal, seperti remaja atau umur lingkunan 30an.

Selain itu, gejala lain yang perlu diperhatikan adalah:

  • Kesakitan dan gatal-gatal apabila rambut gugur, atau kulit kepala merah, bersisik.
  • Anda mempunyai bintik botak pada janggut atau kening anda.
  • Jika anda seorang wanita dan anda mengalami pola kebotakan seperti seorang lelaki, pertumbuhan rambut yang tidak normal di wajah dan badan anda, atau kitaran haid yang tidak teratur. Mungkin terdapat gangguan pada hormon yang menyebabkan keguguran rambut anda.

Cara Mengatasi Rambut Gugur dengan Menggunakan Magic Herbs Hair Growth

magic-herbs-hair-growth

Magic Herbs Hair Growth yang telah diuji secara klinikal, dapat mengawal masalah rambut gugur dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru dalam masa 7 hari.

Produk yang diformulasikan daripada herba semulajadi ini sesuai untuk semua jenis rambut.

Apa yang membuatkan produk ini berkesan adalah khasiat yang terdapat di dalam ginseng yang dipercayai mampu menyihatkan dan melebatkan rambut pada masa yang sama mencegah masalah keguguran dan kekeringan rambut.

ginseng-rambut

Vitamin dan gingseng yang terdapat di dalam Magic Herbs Hair Growth membantu menghilangkan rasa gatal yang disebabkan jerawat kulit kepala pada masa yang sama mengekalkan kelembapan rambut.

Kesannya bukan sahaja hanya pada rambut tetapi juga meresap ke dalam kulit kepala sehingga zat-zat baik yang terkandung juga diresapi ke dalam akar rambut. Gingseng dan vitamin yang terkandung akan mengawal masalah rambut gugur di samping menggalakkan pertumbuhan anak rambut baru dengan lebih lebat. 

Magic Herbs Hair Growth terdiri daripada 2 set:

A) Set Basic (Syampu 150ml & Tonik 60ml)

* Sesuai untuk mereka yang bermasalah rambut gugur dan jarang peringkat sederhana atau belum nampak kulit kepala.

magic-hair-shampoo

Hair Growth Shampoo 150ml

Hair Growth Shampoo berfungsi membuang sel kulit mati atau kelemumur dan sebum serta membersihkan dan melindungi rambut dan kulit kepala anda. Ia juga akan mengawal peratusan keguguran rambut untuk mengelak masalah kebotakan.

Hair Growth Tonic Spray 60ml

Formulasi ekstrak pati Ginseng, Tongkui dan lebih daripada 30 jenis ekstrak herba lain untuk meningkatkan pertumbuhan dan menumbuhkan rambut baru serta mencegah kelemumur dan keradangan folikel rambut.

Terdapat begitu banyak produk “Tonic” di pasaran. Tetapi anda jangan terkeliru dengan nama tersebut dan menganggap semua tonic adalah sama. Formula Tonic Magic Herbs ini adalah lain dari yang lain. Ia diformulasikan untuk memberikan keberkesanan yang maksimum untuk pertumbuhan rambut.

B) Set Lengkap (Mask 180 Gram, Syampu 300ml & Tonik 120ml)

* Untuk yang hampir botak perlu guna set ini.
* Untuk masalah rambut sederhana juga boleh menggunakannya dan dapat menikmati penjimatan hebat.

Bagi yang mengalami masalah keguguran rambut yang serius atau botak, penggunaan Hair Growth Mask adalah perlu untuk rawatan kulit kepala anda. Kulit kepala yang bermasalah biasanya mengalami masalah berminyak atau liang tersumbat dengan lapisan sebum. Keadaan ini jika tidak dirawat akan menyebabkan pertumbuhan rambut terbantut.

Hair Growth Mask dihasilkan daripada ramuan herba semulajadi untuk merawat rambut berminyak, mengurangkan keguguran rambut dan mencegah kebotakan. Formulasi istimewa memberikan kawalan yang berkesan terhadap sebum yang berlebihan, mencegah jerawat (folikel keradangan rambut), mencegah folikel rambut tersumbat dan memudahkan penembusan tonik pertumbuhan rambut sampai ke kulit kepala.

Fungsi Hair Growth Mask

  • Merawat kulit kepala berminyak
  • Membersihkan liang kulit kepala yang tersumbat yang menyebabkan rambut tidak tumbuh
  • Menghapuskan kelumumur
  • Menghapuskan parasit dan bakteria pada kulit kepala yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar
  • Mencegah keradangan kulit kepala atau jerawat pada kulit kepala

Testimoni Pengguna Magic Herbs Hair Growth 

Berikut adalah testimoni pengguna Magic Herbs Hair Growth. Jom kita lihat apa kata pengguna ini.

testimoni-pengguna-magic-herbs-hair-growth

testimoni-pengguna-magic-herbs-hair-growth

testimoni-pengguna-magic-herbs-hair-growth

testimoni-pengguna-magic-herbs-hair-growth

Berapa Lama Boleh Nampak Perubahan Untuk Mengatasi Rambut Gugur dan Botak?

Secara puratanya, ramai yang menggunakannya akan melihat perubahan dalam masa seawal 7 hari (setiap individu mempunyai kesan yang berbeza). Perubahan akan dapat dilihat jika anda mengambil gambar rambut sebelum guna, kemudian ambil semula gambar rambut untuk lihat perbezaan.

Produk Magic Herbs Hair Growth dihasilkan berasaskan 100% herba semulajadi dan selamat digunakan. Jika anda adalah diantara satu per tiga dari populasi yang mengalami masalah keguguran rambut, maka anda perlu dapatkan Magic Herbs Hair Growth ini.

Jika ada ahli keluarga atau sahabat anda yang mengalami masalah rambut gugur dan semakin menipis, Magic Herbs Hair Growth adalah penyelesainnya dan sangat disarankan kerana anda tak perlu berhabis ribuan ringgit. Magic Herbs Hair Growth memang POWER.

Cara Menempah Magic Herbs Hair Growth Untuk Merawat Rambut Gugur

Cara Merawat Rambut Gugur

Jika anda berminat untuk tempah dan ingin mendapatkan harga diskaun, anda boleh terus SMS / Whatsapp ke nombor di bawah SEKARANG:

“HG SPECIAL” dan hantar ke no 017-2820515

“HG SPECIAL” dan hantar ke no 017-2820515

“HG SPECIAL” dan hantar ke no 017-2820515

(Mereka akan respon dan memberikan harga diskaun setelah menerima SMS / Whatsapp daripada anda).

Untuk maklumat lanjut boleh juga melayari website ataupun menghubungi menerusi telefon seperti di bawah:

 

Prof Hariz : Tanpa risiko untuk dapatkan produk ini iaitu jaminan Pulangan Wang” Jika Tiada Sebarang Perubahan !
http://magicherbs2u.com/jaminan

Jom order Magic Herbs Hair Growth SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Magic Herbs Hair Growth SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Magic Herbs Hair Growth SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: