Review
Sep 13, 2018, 10:12am

Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut


Rambut merupakan aset diri yang paling penting dan menampakkan personaliti seseorang. Tidak kira sama ada anda bertudung atau tidak, masalah rambut semestinya tidak dapat diselindungkan. Untuk anda yang bertudung, masalah rambut akan membuatkan anda tidak selesa sepanjang hari. Anda yang tidak bertudung dan kaum lelaki pula mesti malu dan segan berada di khalayak ramai dengan keadaan rambut yang kusut, berbau dan berkelemumur.

Antara Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Anda pasti kelihatan lebih yakin dan sihat sekiranya rambut anda terurus, kulit kepala yang segar serta rambut yang sihat. Rambut yang tidak dijaga dengan rapi akan mengakibatkan rambut bercabang, kelemumur yang banyak, kulit kepala berminyak, rambut kusut serta masalah bau rambut yang tidak menyenangkan. Jom baca perkongsian artikel ini berkenaan penjagaan rambut dengan betul.

5 Punca Kerosakan Rambut Dari Kesilapan Diri Sendiri

1. Mencuci Rambut Setiap Hari

Selain Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Pakar – pakar rambut menyarankan pencucian rambut boleh dilakukan 2 hingga 3 kali seminggu. Ini kerana waktu subur rambut adalah ketika minyak semulajadi dari kulit kepala mencecah hingga ke hujung rambut. Sekiranya anda selalu mencuci rambut ia diibaratkan seperti membuang minyak semulajadi yang ada pada kulit kepala anda. Sekiranya anda tidak berasa selesa, anda hanya perlu lembabkan rambut dengan percikan air sahaja kemudian keringkannya.

2. Terlalu Kerap Menyikat Rambut

Antaranya Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Ramai yang silap berkenaan penggunaan sikat rambut. Penggunaan sikat rambut setiap masa adalah salah malah akan memberi kesan buruk pada struktur rambut anda. Terlalu kerap menyikat rambut akan mengakibatkan keguguran rambut yang teruk disebabkan struktur rambut yang rosak.

3. Menggunakan Jenis Sikat Yang Tidak Sesuai

Selain itu Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Terdapat pelbagai jenis sikat di pasaran yang boleh anda pilih. Namun anda harus ingat dan tahu bahawa penggunaan jenis sikat adalah bergantung kepada jenis rambut anda. Bagi mereka yang berambut nipis dan halus, anda disarankan agar menggunakan sikat yang bergerigi nipis. Pemilihan sikat yang salah akan memberi kesan keguguran rambut kepada anda.

4. Mengikat Rambut Dengan Ketat dan di Tempat Yang Sama

Ciri Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Ramai yang mengikat rambut dengan ketat bertujuan untuk kelihatan kemas dan bersih. Tahukah anda mengikat rambut dengan kuat akan menyebabkan struktur rambut anda rosak dan juga mengakibatkan keguguran rambut. Anda perlu mengikat dengan tidak terlalu ketat dan cuba ikat rambut anda di kawasan yang berbeza agar struktur rambut anda terjaga.

5. Tidak Menjaga Kulit Kepala Dengan Betul

Mencari Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Kulit kepala merupakan dasar atau asas untuk menjadikan rambut sihat dan segar. Kulit kepala perlu di urut sekali sekala agar peredaran darah lancar dan memberikan anda rambut yang sihat. Anda perlu menitikberatkan keadaan kulit kepala yang berminyak atau berkelemumur supaya ia tidak menjadi lebih parah.

Kesan Daripada Kurang Penjagaan Rambut Dengan Betul

Ada Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Tidak kisah anda bertudung atau tidak, anda lelaki mahupun wanita, penjagaan rambut adalah sangat penting. Terdapat banyak kesan yang bakal anda hadapi sekiranya anda tidak menitikberatkan penjagaan rambut. Antara kesan yang bakal anda hadapi adalah :

Adanya Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

 • Masalah keguguran rambut yang teruk.
 • Rambut berbau.
 • Helaian rambut menjadi kusut sehinggakan sukar untuk disikat.
 • Masalah rambut bercabang.
 • Kelemumur rambut yang teruk.
 • Rambut berminyak.
 • Kegatalan pada kulit kepala.
 • Rambut tidak bermaya.

Mermaidopia Serum Hair Mist Membantu Mengatasi Masalah Rambut Berbau dan Kusut

Mencari Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Sebelum keadaan rambut anda menjadi lebih teruk, anda perlu memikirkan cara yang betul untuk membantu mendapatkan rambut yang segar dan sihat. Mermaidopia Serum Hair Mist merupakan 100% produk buatan Malaysia dan selamat digunakan untuk semua lapisan umur.

Mencari-cari Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Pembuatan Mermaidopia Serum Hair Mist hanya menggunakan bahan ekstrak organik serta diserikan dengan pearling sebagai penambahan aksesori. Ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang merbahaya yang akan memberikan kesan buruk kepada anda. Dengan Mermaidopia Serum Hair Mist, anda akan dapat rambut yang sihat, wangi dan cantik beralun.

Cara Penggunaan Mermaidopia Serum Hair Mist Yang Mudah dan Berkesan

Selain Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

 1. Anda hanya perlu goncangkan botol serum untuk aktifkan molekul serum.
 2. Selak helaian rambut anda dan halakan 10cm jarak serum daripada rambut anda.
 3. Mulakan spray serum pada permukaan kulit kepala dan rambut.
 4. Gunakan jari untuk ratakan serum ke seluruh rambut dan kulit kepala.

Mermaidopia Serum Hair Mist Merawat Masalah Rambut Berbau dan Kusut

Terdapat Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Anda pasti mahu kelihatan cantik dan bersih di tempat kerja, kolej, di majlis keraian, dan ketika bersama yang tersayang. Mermaidopia Serum merupakan serum rambut yang boleh membantu anda dapatkan rambut yang sihat dan segar sepanjang hari. Jom kita lihat bagaimana bahan – bahan utama di dalam Mermaidopia Serum Hair Mist ini dapat membantu masalah rambut anda.

Olive Oil

Ada Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Olive oil atau minyak zaitun ini sangat bagus baik untuk masakan malah sangat bagus untuk rambut. Manfaat olive oil kepada rambut anda boleh membantu melembabkan kulit kepala, mengatasi masalah rambut bercabang, serta menguatkan rambut anda.

Aloe Vera

Mencari Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Aloe Vera terkenal kerana mempunyai 1001 khasiat bukan sahaja untuk dapatkan kulit yang cantik malah untuk kesihatan rambut juga. Aloe vera mampu merawat masalah rambut yang kering, rambut berkelemumur, masalah keguguran rambut serta menguatkan struktur rambut anda.

Argan Oil

Ada Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Argan oil merupakan ekstrak bahan organik daripada pokok argan yang mempunyai kandungan Vitamin E yang tinggi. Argan oil ini sangat bagus untuk rambut kerana dapat mengatasi masalah kulit kepala berminyak, memberi kelembapan pada rambut, mengatasi masalah rambut kering, meningkatkan pertumbuhan rambut, mengurangkan masalah rambut gugur serta merawat rambut yang rosak dan bercabang.

Testimoni Mereka Yang Dah Cuba Mermaidopia Serum Hair Mist

Mencari Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Ada Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Adanya Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Cepat Rawat Rambut Anda Dengan Mermaidopia Serum Hair Mist Sekarang!

Selain Cara Mengatasi Masalah Bau Rambut dan Kusut

Anda mesti rawat masalah rambut anda sekarang kerana semakin lama dibiarkan rambut anda akan menjadi lebih teruk lagi. Anda mesti ingat rambut adalah mahkota seseorang tidak kira anda wanita mahupun lelaki. Dapatkan rambut yang wangi, segar dan sihat hanya dengan Mermaidopia Serum Hair Mist. Anda boleh hubungi maklumat di bawah untuk info lanjut.

MERMAIDOPIA SERUM HAIR MIST | RAMBUT SIHAT SEMPURNA
Hotline:Tekan untuk telefon (019-7278051) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook:
love.mermaidopia
Instagram: love.mermaidopia

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: