Review
Jul 31, 2018, 11:38am

Cara Mencantikkan Kulit Dengan Serum Dan BB Krim


Apabila usia meningkat, kulit wajah akan mula menunjukkan masalah – masalah seperti kulit kusam, pigmentasi. jeragat mula kelihatan serta warna kulit yang tidak sekata. Penjagaan awal wajah sangat penting bagi memastikan lapisan kulit dari luar serta lapisan dalam sentiasa sihat. Kulit yang sihat akan menampilkan identiti yang akan menyerlahkan keyakinan seseorang.

Antara Cara Mencantikkan Kulit

Golongan yang sentiasa memikirkan masalah kulit ini adalah golongan wanita. Ini kerana setiap wanita sangat suka kelihatan cantik dan sanggup memperuntukkan sebahagian duit belanja untuk tujuan ini. Nak kulit cantik semestinya wajib mengetahui rutin penjagaan kulit yang betul. Adakah anda mengamalkan rutin penjagaan wajah harian yang betul atau sebaliknya? Jika anda masih kurang pasti, di sini di kongsikan rutin penjagaan wajah utama yang perlu anda ikuti.

3 Rutin Utama Penjagaan Wajah Yang Betul

1. Cuci Wajah 2 Kali Sehari

Selain Cara Mencantikkan Kulit

Setiap wanita mesti mengetahui betapa pentingnya untuk mencuci wajah di waktu pagi serta di malam hari sebelum tidur. Kekotoran yang tertinggal pada kulit wajah boleh menyebabkan pori – pori tersumbat kemudian masalah kulit seperti jerawat dan jeragat pula akan menyusul.

Teknik mencuci wajah juga haruslah betul kerana ia akan memberi kesan juga pada kulit wajah anda. Setiap urutan pada wajah perlu dibuat perlahan – lahan agar tidak merosakkan tekstur dalaman kulit yang sensitif.

2. Pentingnya Memakai Krim Muka Yang Mengandungi SPF

Selain itu Cara Mencantikkan Kulit

Ramai wanita belum menyedari hakikatnya kulit muka sangat memerlukan produk yang mengandungi SPF. Sinaran matahari mampu merosakkan lapisan kulit di bahagian luar dan dalam. Ianya akan memberi kesan kepada kulit dengan meninggalkan kesan terbakar pada kulit serta masalah kedutan awal dari usia sebenar.

Bermula hari ini, sebelum anda keluar dari rumah, pastikan kulit anda disapu dengan pelembab dan UV protection untuk melindungi wajah dari sinaran UV sepanjang hari.

3. Menggunakan Produk Antioksidan

Terdapat Cara Mencantikkan Kulit

Pada kebiasaannya produk antioksidan ini hadir dalam bentuk serum. Serum wajah ini sangat penting bagi melambatkan proses penuaan dan juga mencegah bintik – bintik hitam pada wajah. Penggunaan serum dengan betul akan menampilkan kulit yang cantik, sihat dan awet muda.

Selain itu, produk antioksidan ini juga mampu melindungi kulit daripada radikal bebas, pencemaran serta serta stress.

Jenis – Jenis Serum Yang Perlu Anda Ketahui

Antara Cara Mencantikkan Kulit

Serum Vitamin C

Serum Vitamin C berperanan sebagai antioksida melambatkan proses penuaan pada kulit. Manfaat penting yang diperolehi daripada serum Vitamin C adalah dapat merawat masalah kulit seperti kulit kusam dan bintik – bintik hitam.

Serum Vitamin E

Serum Vitamin E merupakan serum yang mampu merawat mereka yang mengalami kerosakan pada kulit seperti kulit kering. Ini kerana serum vitamin E akan membantu melembabkan kulit serta memperbaiki tekstur kulit yang rosak.

Serum Kolagen

Serum kolagen terdiri daripada asid amino dan vitamin yang membantu untuk menegangkan kulit. Ia menjadi keutamaan pada mereka yang ingin merawat serta memudarkan kedutan – kedutan yang mula keluar disebabkan faktor usia.

Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Pemakaian BB Krim Dan Serum Dari JQS

Cara Mencantikkan Kulit

BB Krim daripada JQS ini merupakan produk bumiputera yang mampu merawat segala masalah kulit terutamanya di bahagian wajah. Selain daripada mengandungi SPF 50 yang boleh melindungi kulit daripada pancaran matahari, BB Krim dari JQS ini boleh dijadikan asas sebelum memulakan make up. Setelah anda memakai BB Krim ini, pemakaian bedak muka sudah tidak diperlukan lagi.

Cara Mencantikkan Kulit

Serum Bling dari JQS ini merupakan serum dalam bentuk spray yang mampu merawat masalah kulit wajah yang anda hadapi. Di siang hari, anda boleh menggunakan spray serum ini setelah siap make up kerana spray serum ini mampu membuatkan make anda tahan lama. Pada malam hari, pemakaian spray serum ini dapat merawat masalah kulit dan memberikan anda kesegaran pada keesokkan harinya.

Tekstur BB Krim Pinkish ByJQS

BB Krim ini mempunyai 1 warna pilihan sahaja di mana ianya sesuai dengan semua warna kulit. Tekstur krim sangat ringat dan tidak melekit apabila dipakai walaupun di bawah matahari terik. Dengan hanya calitan yang sedikit pada wajah, ianya dapat diratakan ke seluruh wajah. Sangat menjimatkan!

Kesan Serum Bling By JQS

Cara Mencantikkan Kulit

Serum di dalam bentuk spray ini merupakan gabungan bling mutiara dan seed jojoba. Tekstur serum ini setelah di spraykan pada wajah memberikan rasa selesa pada kulit tanpa rasa melekit. Pemakaian spray serum ini secara konsisten mampu merawat wajah serta mencerahkan kulit anda.

Kelebihan BB Cream Pinkish By JQS

Cara Mencantikkan Kulit

Uniknya BB Krim dari JQS ini bila dipakai pada siang hari kesannya tak sama apabila dipakai pada malam hari. Pipi anda akan kelihatan ‘blushing’ secara semulajadi tanpa sapuan pemerah pipi. Jom lihat apakah kelebihan BB Krim ini.

Selain ada Cara Mencantikkan Kulit

Kelebihan BB Krim Pinkish dari JQS :

>> Ianya sesuai untuk semua jenis kulit.
>> Pilihan hanya ada 1 warna sahaja sesuai untuk semua warna kulit.
>> Perubahan mengikut suhu siang dan malam.
>> Mengandungi SPF 50.
>> Bertahan sehinggan ke 12 jam.
>> Produk mesra wuduk.
>> Boleh juga dijadikan asas make up.
>> Mempunyai bau yang sangat wangi.

Selain daripada melindungi kulit daripada pancaran UV, BB Krim dari JQS ini juga mampu merawat pelbagai jenis masalah kulit seperti kulit berjerawat, berjeragat, membantu mencerahkan kulit serta melambatkan proses anti penuaan. Pemakain BB Krim ini dibawah sinaran matahari dan cuaca panas tidak menjadikan kulit anda berminyak dan bertompok. Menarik kan?

Testimonial Mereka Yang Sudah Mencuba BB Krim Dan Serum Dari JQS

Cara Mencantikkan Kulit

Selain ada Cara Mencantikkan Kulit

Ciri-ciri Cara Mencantikkan Kulit

Dapatkan BB Krim Dan Spray Serum Dari JQS Hari Ini Juga!

Nak dapatkan kulit cantik? Baik anda bertindak sekarang sebelum lebih parah lagi. Dapatkan BB Krim dan Serum dari JQS ini dan alami sendiri transformasi kulit cantik dengan pemakaian yang konsisten. Sila hubungi maklumat di bawah untuk info lanjut.

Antaranya Cara Mencantikkan Kulit

RANGKAIAN SET JQS | BB KRIM DAN SPRAY SERUM BLING
Hubungi: Tekan untuk Telefon (013 9214394 ) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Vite Whitezz by JQS
Instagram: bb_cream_glitter_pinkish_

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: