Islam
Dec 3, 2017, 9:18pm

Cara Menambah Susu Badan Dengan Cepat


Susu ibu adalah makanan yang terbaik yang perlu diberikan untuk bayi. Kandungan susu ibu mempunyai komposisi yang tepat bagi memenuhi keperluan bayi untuk membesar dengan optimum. Selain itu, susu ibu kaya dengan antibodi dan hormon-hormon yang membantu memberi perlindungan kepada bayi untuk mengelakkan masalah usus, alahan makanan, jangkitan pada penafasan, jangkitan telinga, kerosakan gigi, pneumonia dan meningitis. Susu ibu juga menggalakkan pertumbuhan pembentukan otot-otot muka dan rahang.

ibu-menyusu-anak

Oleh sebab itu, para ibu disarankan supaya memberi susu ibu kepada bayi sehingga usia bayi sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa makanan sampingan yang lain seperti susu formula, air masak dan sebagainya. Penyusuan bayi bukan hanya memberi faedah kepada bayi, malah memberi kebaikan untuk ibu. Antaranya ialah :

kelebihan-susu-ibu

 • Mengecutkan rahim – Dengan mengamalkan penyusuan bayi akan merembeskan sejenis oksitosin dimana hormon tersebut membantu mengecutkan rahim dan mengembalikan rahim kepada keadaan asal.
 • Mengurangkan Berat Badan – Membantu mengurangkan berat badan sehingga 500 lebih kalori sehari
 • Mengurangkan Penyakit – Dengan menyusukan bayi, dapat mengurangkan risiko terkena kanser payudara, pre-menopause, kanser ovari dan osteoporosis.

Selain itu, terdapat kebaikan yang lain dalam mengamalkan penyusuan ibu ini iaitu :

 • Mengeratkan hubungan antara ibu dan bayi melalui sentuhan kulit dan rangsangan melalui penyusuan semulajadi
 • Susu ibu mempunyai nutrien, protein, lemak dan karborhidrat yang terbaik untuk bayi. Tiada susu yang standing hebat dengan susu ibu.
 • Ibu tidak perlu bersusah payah membeli susu formula, tidak perlu membancuh dan memasuh botol susu. Malah lebih memudahkan kerja ibu dengan menyusu bayi secara semulajadi.

Semua ibu mengimpikan untuk menyusukan bayi mereka sehingga bayi mereka membesar pada peringkat penyusuan yang sepatutnya. Akan tetapi tidak semua ibu mampu menyusukan anak mereka pada jangka masa yang panjang disebabkan kekurangan susu.

bimbang-susu-ibu-berkurang

Ibu mana yang tidak runsing jika susu semakin berkurangan. Sudah semestinya setiap ibu mahu memberikan susu yang secukupnya untuk bayi mereka.

Cara untuk menambah susu badan dengan cepat

1. Lobak Putih

Lobak putih boleh di makan begitu sahaja seperti ulaman. Atau boleh juga di masak dengan cara merebus lobak putih bersama bawang dan sedikit garam.

lobak-putih-petua-banyak-susu

2. Halba dan Habbatus Sauda

Hanya perlu meminum air rendaman halba ataupun habbatus sauda dapat menambah susu badan dengan cepat. Caranya hanya perlu rendam sesudu halba atau habbatus sauda dalam segelas air panas selama 15minit. Kemudian tapis dan minum airnya sahaja.

halba-petua-tambah-susu

3. Pucuk Betik

Air rebusan pucuk daun betik dapat melancarkan dan menambah susu badan ibu. Caranya dengan merebus beberapa helai daun betik dan air rebusan perlu diminum 2-3 kali sehari untuk penghasilan susu badan ibu yang lebih banyak.

pucuk-betik-petua-tambah-susu

4. Tuaman Daun Sirih

Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian layurkan pada api sehingga layu. Setelah daun agak suam, tampalkan daun sirih pada buah dada. Cara ini perlu dilakukan setiap hari sehingga susu badan banyak.

tampal-sireh-pada-buah-dada-tambah-susu

5. Ener Al*Kurma

Zat besi dan kalsium yang terdapat dalam buah kurma adalah khasiat paling tinggi untuk penghasilan susu badan ibu. Dengan mengamalkan makan buah kurma dapat menggalakkan pertambahan kandungan susu badan ibu.

produk-milk-booster-kurma

Disebabkan itu, maka terhasillah produk ener Al*kurma untuk membantu ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu.

Pengenalan Ener Al*Kurma

Ener Al*Kurma merupakan produk minuman buah kurma berasaskan 100% kurma ajwa yang diimport dari Arab Saudi untuk memberikan khasiat yang terbaik untuk para ibu. Produk Jus Al’Kurma adalah satu-satunya produk yang dihasilkan melalui kaedah penapaian dan ionisasi yang berteknologi tinggi serta menggunakan teknologi “patented” yang terbukti mengekalkan nutrisi buah kurma oleh syarikat Mc Ocean Holding Sdn Bhd (871579-X).

jus-alkurma-ajwa-jus-milk-booster

Penghasilan produk ini juga telah di hasilkan melalui kajian sains yang memakan masa yang lama dan telah bekerjasama dengan beberapa pakai diet dan pakar nutrisionist untuk menghasilkan produk yang terbaik.

Keistimewaan Ener Al*Kurma

Ener Al*Kurma dihasilkan daripada ekstrak Kurma Ajwa dari Arab Saudi yang tinggi nilai nutrisinya. Pengeluaran kurma ajwa sangat terhad dan harga bahan mentahnya sangat mahal iaitu 1kg dengan harga RM24-RM350. Kuantitinya lebih kurang 40 biji untuk 1kg.

kelebihan-jus-kurma-untuk-ibu

Sebotol sari Jus kurma ini mengandungi 7 biji kurma ajwa. Sepertimana sabda Rasullah SAW :

“Barang siapa yang makan pagi dengan tujuh butir kurma Ajwah, maka tak akan mencelakainya racun dan sihir dihari itu”. (Riwayat Shahih Al-Bukhari)

Ener Al’Kurma mengandungi kurma asli yang tidak mempunyai bahan tambahan seperti perisa, pewarna dan sebagainya untuk mengekalkan kualiti nutrisi yang terdapat di dalam buah kurma. Jika dilihat dengan mata kasar, terdapat serat-serat kurma pada dasar dalam botol.

khasiat-dalam-kurma

Buah kurma ajwa menjalani proses penapaian dengan suhu dan masa yang terkawal rapi. Ia tidak direbus untuk menghasilkannya sebab suhu yang tinggi akan merosakkan nutrisi yang sedia ada. Teknik seperti ini dapat mengekalkan semua khasiat yang ada dan bermolekul kecil. Dan seperti yang di fahamkan, teknologi yang digunakan adalah patented dan satu-satunya produk yang dihasilkan dengan cara yang terbaik.

Khasiat Ener Al*Kurma

khasiat-jus-al-kurma

 • Menambahkan susu badan (Milk Booster)
 • Menurukan bacaan demam kuning
 • Merawat Ekzema
 • Mencerdaskan minda (Brain Booster)
 • Memberikan tenaga segera (Energy Booster)
 • Pendorong tenaga yang hebat. Mengandungi gula semulajadi, seperti glukosa dan fruktosa mudah digunakan untuk memberi tenaga segera kepada badan anda.
 • Sumber serat makanan dan protein yang bagus.
 • Pelbagai jenis vitamin B-komplex. Memberi pelbagai jenis fungsi kepada badan meningkatkan metabolisme karbohidrat, protein dan lemak.
 • Sumber semulajadi kalium yang terbaik. Kalium adalah zat galian yang penting diperlukan untuk mengekalkan kontraksi otot jantung (denyutan jantung) dan tekanan darah.
 • Kandungan zat besi tinggi. Zat besi sangat penting kepada penghasilan sel darah merah.
 • Kaya dengan zat galian yang berharga, seperti kalsium, magnesium, zink, kuprum dan sebagainya. Setiap zat galian mempunyai fungsi yang berbeza, tetapi penting kepada tubuh badan untuk mengekalkan kesihatan.
 • Pembuka selera yang lazat dan senang mencerna.
 • Kalori yang rendah dan tanpa kolesterol

Kenapa Perlu Memilih Ener Al*kurma

gambar-botol-jus-alkurma-baru

 • Semua bahan-bahan semulajadi (kurma nabi)
 • Perisa semulajadi, Tanpa gula tambahan.
 • Tanpa bahan pengawet dan pewarna tiruan.
 • Sesuai untuk vegetarian. Tanpa laktose, tenusu dan gluten.

Testimoni Pengguna Ener Al*Kurma

Ener Al’kurma bukan sahaja di amalkan dan di sukai oleh ibu-ibu, malah boleh di amalkan seisi keluarga. Ini kerana khasiat kurma yang sangat memberikan kesan yang positif pada pengguna.

testimoni-jus-alkurma-ajwa

Dapatkan Ener Al*Kurma Sekarang

Jika ada ibu yang mengalami masalah kekurangan susu, apakata cuba amalkan Ener Al*Kurma pula sebagai cara untuk mendapatkan susu badan dengan cepat.

harga-baru-jus-kurma-ajwa

Untuk packaging terbaru, Jus Al*Kurma mengandungi 300ml setiap botol dan terdapat 6 botol pada setiap kotak. Ya, botol lebih besar dan lebih murah. Jadi tak perlu tunggu lagi. Hubungi pengedar berikut untuk tempahan Jus Ener Al*Kurma Ajwa.

 

Jom Tempah 1 Kotak Jus Ener Al Kurma SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Tempah 1 Kotak Jus Ener Al Kurma SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah 1 Kotak Jus Ener Al Kurma SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: