Review
Dec 4, 2017, 1:23pm

Cara Memutihkan Wajah Bermula Dari Dalam, Bukan Dari Luar


  •  
  •  
  •  
  •  

Untuk memutihkan wajah bukan sahaja dengan menggunakan bahan-bahan tertentu mahupun krim pemutih wajah, tetapi anda masih boleh memiliki wajah putih dan cerah berseri-seri dengan menjalani perintah-perintah agama.. Bagaimana tu? Ya, di dalam agama islam untuk mendapatkan wajah yang putih dan cerah berseri-seri serta awet muda sangatlah muda dengan hanya melaksanakan ibadah seperti bersolat dan sebagainya.

cara-putihkan-wajah

Dengan melaksanakan perintah Allah, anda mampu memiliki wajah yang cerah dan putih berseri-seri tanpa perlu membeli pelbagai produk kecantikan yang adakalanya menelan belanja yang mahal.. Inilah dikatakan cara memutihkan wajah dari dalam dan efeknya terlihat diluaran.. Selain anda memiliki wajah yang putih berseri-seri, dengan mengamalkan cara ini juga akan membuatkan anda cantik dari dalam sehinggakan semua orang terpesona melihat anda..

5 Cara Putihkan Wajah Dari Dalam Dan Hasilnya Nampak Diluar

Ada beberapa cara yang ingin saya anjurkan kepada anda untuk mendapatkan wajah yang cantik berseri-seri… Nak tahu tak? Kalau nak tahu, silalah baca sampai habis ya.. Sangat bermanfaat untuk anda..

1.  Berwudhu

berwudhu

Ada yang tak tahu cara berwudhu ke? Kalau tak tahu, sila belajar ye.. Tapi saya yakin semua yang beragama Islam pasti tahu berwudhu kan kerana berwudhu merupakan salah satu syarat wajib yang harus dilakukan sebelum melakukan solat.. Tahukan anda, dengan berwudhu dapat membersihkan wajah sekaligus memberi cahaya pada wajah dan kelihatanlah wajah yang putih berseri-seri.. Bagaimana tu?

Ok, berwudhu atau membasuh anggota badan mulai dari wajah sehinggalah kaki bukan sahaja membuatkan anda bebas dari segala kotoran malahan sangat baik untuk kecantikan kulit terutama wajah. Jadi, tidak hairanlah bagi mereka yang selalu berwudhu dan menjaganya, wajah mereka kelihatan putih berseri-seri dan nampak awet muda sentiasa..

2.  Bersolat

bersolat

Solat adalah satu kewajiban bagi umat islam kerana ini merupakan tiang agama.. Tanpa solat maka runtuhlah tiang agama kita.. Apa kaitan dengan wajah yang putih.. Sudah pastinya ada kaitannya..

Untuk pengetahuan anda, gerakan dalam solat dapat membantu wajah kita kelihatan segar dan berseri-seri terutamanya gerakan semasa sujud.. Ketika kita sujud, darah akan mengalir ke seluruh wajah dan memasuki otak sehinggakan dapat memberi kesihatan yang baik kepada kita malah sekaligus dapat mencantikkan wajah.

3.  Senyum Selalu

senyum-wajah-cantik

Senyum itu satu sedekah.. Betul tak? Jadi senyumlah selalu ye kerana senyum itu juga termasuk di dalam senarai ibadah yang dianjurkan dalam Islam.. Rasanya cara ini tersangatlah mudah untuk diamalkan oleh sesiapa sahaja kan..

Sebuah senyuman mampu membawa aura positif pada diri.. Dari aura positif itulah wajah anda kelihatan cantik dan berseri-seri.. Lagi bestnya dengan senyuman ni, anda bukan sahaja dapat pahala, malahan orang yang murah dengan senyuman ini juga wajahnya akan sentiasa kelihatan awet muda..

4. Hindari Sikap Dengki dan Iri Hati

jangan-dendam

Sebagai manusia biasa, tidak dapat lagi dari perasaan irihati dan dengki.. Sedikit sebanyak pasti ada dalam diri kita.. Betul tak? Bila perasaan ini menular dalam diri tanpa dibendung, maka terjadilah perkara-perkara yang tak diingini dan diri akan sentiasa berada dalam keadaan yang tidak tenang dan stress..

Kebiasaanya, wajah orang yang suka irihati dan dengki ni akan kelihatan kusut dan kusam adakala kelihatan gelap tidak bercahaya sehinggakan mereka kelihatan lebih tua dari usia.. Jadi, anda harus hindari diri anda dari sikap irihati dan dengki untuk mendapatkan wajah yang putih berseri-seri kerana bila tiadanya sikap irihati dan dengki dalam diri, hati kita terjaga dan akan tenang.. Dengan ketenangan itu, wajah kita akan kelihatan mendamaikan dan putih berseri-seri..

5. Sayangi Anak Yatim

sayangi-anak-yatim

Mesti anda tertanya-tanya apa kaitannya sayangi anak yatim dengan wajah putih.. Nanti dulu, biar saya terangkan kepada anda kaitannya.. Dalam Islam menyayangi anak yatim adalah suatu keharusan bagi kita semua kerana itu merupakan salah satu jalan kita menuju ke syurga. Dengan menyayangi anak yatim, hati kita akan menjadi lembut dan penuh kasih sayang. Kelembutan ini akan terpancar melalui wajah kita sehingga anda akan kelihatan cantik luar dan dalam.. Insyaallah..

Selain cara-cara diatas, untuk mendapatkan wajah yang putih berseri-seri, anda juga boleh mengamalkan pengambilan minuman kesihatan yang boleh merawat dari dalam.. Terdapat pelbagai jenis produk kesihatan di pasaran sekarang.. Tetapi anda haruslah memilih yang benar-benar dapat memberi kesan yang baik tanpa sebarang kesan sampingan terutamanya yang berasaskan herba-herba berkhasiat dan makanan sunnah..

B’Queen Juice Dari Marvelshine Beauty & Health Mampu Memutihkan Wajah Bermula Dari Dalam

B’Queen Juice

Memperkenalkan B’Queen Juice keluaran Marvelshine Beauty & Health yang terbukti sangat berkesan menjadikan impian wanita-wanita diluar sana menjadi kenyataan. Jus ini merupakan produk kesihatan yang berasaskan Blueberry dirumus khas dengan 18 ekstrak herba terpilih dan berkhasiat yang diformulasikan dengan sempurna untuk wanita yang ingin kelihatan cantik dan sihat dalaman dan luaran.

Selain dapat memberikan kecerahan wajah dari dalam, jus ini juga boleh menyelesaikan 3 masalah utama yang sangat ditakuti oleh kaum wanita sehinggakan menjejaskan keyakinan diri mereka iaitu aset kurang mantap, kitaran haid tidak sempurna dan masalah berat badan. Semua wanita mengimpikan untuk kekal muda, mantap dan menawan..

Kelebihan B’Queen Juice Selain Memutihkan Wajah

kelebihan B’Queen Juice

Terdapat 20 kelebihan dan kebaikan yang anda akan perolehi jika mengamalkan minum B’Queen juice ini.. Antaranya ialah :-

  • Mengetatkan faraj
  • Menghilangkan kegatalan dan merawat masalah vagina berbau
  • Melancarkan kitaran haid
  • Merawat masalah senggugut
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Membentuk punggung agar lebih menawan
  • Merawat masalah keputihan
  • Mengawal berat badan berlebihan
  • Melawaskan pembuangan air besar
  • Mengawal kadar gula dalam darah
  • Mencegah pembiakan kanser
  • Membantu pengecutan rahim selepas bersalin
  • Meningkatkan pengaliran darah (membantu rangsangan seksual)
  • Meningkatkan daya tahan tubuh
  • Mengurangkan masalah keguguran rambut
  • Menghalang jangkitan kuman
  • Menjadikan kulit lebih cerah, anjal dan gebu
  • Mengatasi kekeringan faraj bagi wanita yang monopous
  • Mengurangkan keletihan dan kesakitan sendi
  • Membuang toksin dalam badan

wanita-kulit-cantik

Kalau anda nak tahu, Jus B’Queen ini juga boleh merawat wajah anda yang rosak akibat makeup mahupun disebabkan produk kecantikan yang anda pakai mempunyai bahan kimia yang bahaya dari dalam.. Biasalah sekarang ni terlalu banyak produk kecantikan yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya dan kosmetik tiruan yang boleh merosakkan kulit wajah.. Jadi, selepas ini anda tak perlu runsing lagi kerana Jus B’Queen dapat membantu anda.

Kenapa B’Queen Juice Menjadi Pilihan Ramai?

b'queen pilihan ramai

Ada beberapa sebab kenapa B’Queen Juice ini menjadi pilihan ramai yang perlu anda ketahui.. Antaranya ialah :-

  • Mempunyai kelulusan MESTI
  • Berkesan seawal 7 hari
  • Perasa Blueberry yang sangat sedap
  • Gabungan 100% bahan asli dan semulajadi
  • Boleh diminum seawal usia 20 tahun
  • 50 kali lebih efektif dan selamat digunakan tanpa kesan sampingan
  • Ramai pengguna B’Queen Juice sudah membuktikan keberkesanannya

Tahukah Anda?

TAHUKAH ANDA bahawa keadaan sistem penghadaman boleh mempengaruhi warna kulit anda, kekerapan anda jatuh sakit, dan juga mood anda? Selepas otak, sistem penghadaman manusia adalah sama seperti pusat kawalan kedua! Walaupun kita mengetahui bahawa aktiviti fizikal dan diet yang seimbang memainkan peranan utama dalam menentukan kesejahteraan hidup, langkah memulakan perjalanan untuk kesihatan yang baik terletak pada sistem penghadaman.

sistem-penghadaman-ada-kesan-pada-warna-kulit

Sesiapa saja boleh mengekalkan sistem penghadaman yang sihat. Mengekalkan tabiat yang sihat boleh membantu anda berfungsi pada tahap yang terbaik dalam kehidupan seharian anda, sama ada di tempat kerja atau pun bersama keluarga dan rakan-rakan. Jika sistem penghadaman anda berfungsi dengan baik, maka wajah anda juga akan kelihatan segar, cantik dan berseri-seri..

Jadi, jagalah sistem penghadaman anda dengan baik.. Bagaimana nak menjaganya? Ya, dengan mengamalkan pengambilan B’Queen Juice, sistem penghadaman anda akan berjalan dengan lancar kerana jus ini berfungsi melawaskan pembuangan air besar dengan baik..

Kandungan B’Queen Juice Untuk Memutihkan Wajah Muka

kandungan b'queen juice

Seperti yang saya terangkan di atas tadi, B’Queen Juice ini dihasilkan daripada 18 ekstrak herba terpilih bahan utamanya adalah Blueberry yang banyak khasiatnya untuk kesihatan dan kecantikan kulit.. Antara kandungan B’Queen Juice ini adalah seperti blueberry, madu, halia, nenas batu, mas cotek, kurma, pegaga, mengkunyit, pinang raja, mengkudu, pueraria mirifica, akar lipan bara, manjakani, serapat, kacip fatimah, ginsing, garcinia cambogia dan mata pelanduk..

Khasiat Blueberry Sebagai Bahan Utama B’Queen Juice Yang Perlu Anda Tahu!

khasiat-blueberry

1.  Melindungi kulit wajah daripada kedutan dan jerawat

Blueberry mempunyai manfaat untuk memperbaiki dan memberi perlindungan kulit dari bahaya disebabkan oleh sinaran matahari. Buah blueberry juga membantu untuk mencegah kedutan pada kulit wajah melalui kandungan antioksidan yang dimilikinya. Selain itu, ia dapat menghilangkan kesan jerawat serta menjadikan kulit wajah bebas jerawat dan sentiada awet muda.

2.  Mengatasi masalah pencernaan

Blueberry mengandungi serat, vitamin, asam dan fruktosa yang tinggi sehingga dapat menyelesaikan masalah pencernaan

3.  Meningkatkan daya tahan tubuh

Blueberry mempunyai antioksidan yang membantu menguatkan sistem imun dalam badan

4. Mencegah serangan jantung

Blueberry dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dengan membantu melebarkan arteri. Penyempitan pada arteri disebabkan kolestrol merupakan penyumbang utama kepada masalah jantung.

5. Menurunkan lemak berlebihan

Kandungan polyphenol di dalam blueberry sangat bermanfaat dalam menurunkan lemak serta membantu meningkatkan kadar metabolisme

Testimoni Pengguna B’Queen Juice Dari Marvelshine Beauty & Health Untuk Memutihkan Wajah

testimoni-jus-b'queen (1) testimoni-jus-b'queen (2) testimoni-jus-b'queen (3) testimoni-jus-b'queen (4)

Dapatkan Segera B’Queen Juice Hari Ini Untuk Wajah Cerah Berseri-Seri Dari Dalam

Dengan pengambilan B’Queen Juice ini anda akan mendapat apa yang anda idamkan selama ini iaitu wajah putih berseri-seri dari dalam sekaligus dapat menjaga kesihatan dan keharmonian rumah tangga.. Jadi, apa tunggu lagi.. Jom dapatkan B’Queen Juice ini hari ini juga.. Jangan bertangguh nanti anda yang rugi!!

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

MARVELSHINE BEAUTY & HEALTH | B’QUEEN JUICE

Hubungi: Tekan untuk telefon (018-9449952) | Tekan untuk WhatsApp

Facebook: @marvelshinebeautyhealth Email: marvelshinebh@gmail.com

Alamat:

Marvelshine Beauty & Health, 11A, Tingkat Atas Persiaran Mahsuri, Pusat Bandar Barat, Bandar Darulaman, 06000 Jitra, Kedah.