Review
Oct 12, 2018, 6:41am

Cara Memulihkan Kulit Wajah Untuk Lebih Cerah Dan Halus


Kulit muka kasar dan gelap merupakan masalah utama wanita walaupun kulit wajah tiada jerawat dan jeragat.  Pastinya anda akan hilang keyakinan diri jika berada di hadapan cermin melihat kulit gelap, kusam dan kasar. Kesan kulit semakin teruk adalah disebabkan oleh kulit yang terdedah kepada cahaya matahari, sifat radikal bebas yang mengotori kulit serta faktor pemakanan. Namun, memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus memerlukan penjagaan kulit dari dalam dan luar kulit. Jelaskah anda, bagaimanakah cara memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus?

Cara Memulihkan Kulit Wajah

Cara Memulihkan Kulit Wajah Untuk Lebih Cerah Dan Halus

Antara Cara Memulihkan Kulit Wajah

Cara memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus boleh direalisasikan dengan mudah pada kulit wajah anda kerana kulit anda memerlukan nutrisi dan zat untuk bertindak balas terhadap dermis dan epidermis kulit untuk lebih sihat, cantik, cerah dan halus.  Mari kita lihat cara-cara memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus.

1. Masker Putih Telur

Selain Cara Memulihkan Kulit Wajah

Putih telur mempunyai zat dan vitamin untuk kulit wajah tanpa kita sedari terutamanya dalam melambatkan proses penuaan, menegangkan kulit wajah yang kedut serta melicinkan wajah anda untuk lebih halus disamping membekalkan kolagen bagi mencerahkan kulit anda dengan pantas dan berkesan. Cara memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus ini boleh dilakukan sekali atau dua kali pada setiap minggu.

2. Soda Bikarbonat Dan Lemon

Mencari Cara Memulihkan Kulit Wajah

Cara memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus dengan berkesan adalah menggunakan soda bikarbonat dan lemon sebagai ejen pemutih dan antioksidan kulit wajah. Lemon boleh diperah di atas soda bikarbonat dan sapukan ke wajah untuk menghilangkan segala kotoran wajah termasuk jeragat, parut dan flek hitam di wajah. Cara memutihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus ini sangat berkesan untuk semua jenis masalah kulit.

3. Susu

Ciri Cara Memulihkan Kulit Wajah

Susu sangat baik untuk kesihatan dalaman dan luaran. Begitu juga dengan kulit anda.  Susu terbukti dapat menyegarkan kulit dan melembabkan kulit wajah dan seluruh badan, malah ia dapat menjadikan kulit lebih cerah dan halus. Tidak hairanlah ramai bakal pengantin yang mengambil pakej mandi susu di spa untuk putihkan kulit tubuh.  Anda boleh amalkan sapu susu pada kulit wajah untuk kulit lebih cerah dan halus.

4. Facial Vitamin

Cara Memulihkan Kulit Wajah

Sama ada muka sunburn, kusam atau gelap, facial vitamin juga berkesan untuk anda lakukan bagi memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus. Anda boleh melakukan facial vitamin di mana-mana saloon kecantikan dan harganya lebih tinggi berbanding normal facial.  Facial Vitamin akan serapkan vitamin ke dalam kulit wajah anda melalui masker facial yang dipakaikan untuk kulit mendapat zat vitamin C sepenuhnya.

5. Saleena Perfect Beauty

Selain Cara Memulihkan Kulit Wajah

Saleena Perfect Beauty adalah cara terbaik memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus dimana produk Saleena Perfect Beauty khas untuk kulit wajah bermasalah yang ingin tampil lebih cerah dan halus. Dengan bahan kandungan semulajadi tanpa bahan kimia, Saleena Perfect Beauty telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dimana ia bukanlah produk kecantikan rebranding, OEM ataupun timbang kilo, malah Saleena Perfect Beauty diformulasi oleh Doktor Pakar Kecantikan.

Kandungan Semulajadi Seleena Perfect Beauty

Mencari Cara Memulihkan Kulit Wajah

Saleena Perfect Beauty diperbuat daripada bahan semulajadi organik iaitu tumbuh-tumbuhan, buah-buahan dan juga herba terpilih seperti ekstrak buah delima, minyak argan, kolagen, walnut shell dan juga bahan natural yang lain.  Bahan semulajadi ini mempunyai khasiat dalam memulihkan kulit wajah untuk lebih cerah dan halus.

Buah Delima

Adanya Cara Memulihkan Kulit Wajah

Melindungi lapisan kulit luar dan membaiki sel-sel kulit yang rosak. Kulit akan lebih terlindung daripada sebarang radikal bebas.

Minyak Argan

Ada Cara Memulihkan Kulit Wajah

Melembab dan menegangkan kulit disamping memberikan kesan kulit halus tanpa sebarang sel kulit rosak yang belum tertanggal.  Minyak argan mencerahkan kulit dengan mudah dan pantas serta dapat merawat sunburn.

Kolagen

Mencari-cari Cara Memulihkan Kulit Wajah

Kolagen bertindak memutihkan kulit wajah dan menghaluskan setiap ruang kulit muka anda.  Selain itu, kulit akan lebih lembut dan licin seakan kulit bayi dengan adanya pertambahan kolagen dari masa ke semasa.  Kulit makin cerah? Sudah tentulah!

Walnut Shell

Cara Memulihkan Kulit Wajah

Walnut Shell menguatkan kulit dan mencerahkan kulit secara semulajadi dengan mudah.  Sel-sel membrane menjadi lebih kuat dan mengalami proses pemutihan kulit yang lancar dengan penuh khasiat vitamin. Walnut shell juga berupaya untuk melembabkan kulit sepanjang hari.

Jenis Produk Saleena Perfect Beauty  

Saleena Perfect Beauty Soap

Cara Memulihkan Kulit Wajah

Sabun cuci wajah Saleena Perfect Beauty boleh digunakan untuk lelaki dan wanita bagi menghilangkan segala kotoran yang terlekat pada celah-celah wajah. Cela wajah seperti jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan sebagainya juga akan dirawat dari dalam kulit untuk kesan yang lebih sempurna dan semulajadi. Kulit akan lebih cerah dan halus dengan penggunaan Saleena Perfect Beauty Soap.

Perfect Silky Moisturizer

Selain itu Cara Memulihkan Kulit Wajah

Pelembab Perfect Silky Moisturizer melembabkan kulit dan menyegarkan kulit yang kering dan kusam akibat cuaca serta sel-sel kulit anda yang kekurangan air. Anda boleh memakai pelembab ini setiap hari sebelum memulakan aktiviti harian anda bagi mendapatkan kulit yang lebih cerah dan halus.

Saleena Perfect Ee Cream

Cara Memulihkan Kulit Wajah

Asas bedak yang dipakai sebelum memakai bedak ini melindungi kulit wajah daripada sinar UV dan kotoran bebas yang menyebabkan kulit berminyak, gelap dan kusam.  Saleena Perfect Ee Cream tidak berminyak dan sesuai dipakai untuk semua jenis kulit.

Kelebihan Saleena Perfect Beauty Dalam Merawat Kulit Anda

Cara Memulihkan Kulit Wajah

  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan di muka
  • Melembabkan kulit muka yang kering dan kusam
  • Memulihkan kerosakan kulit muka seperti jerawat, jeragat dan sebagainya akibat penggunaan kosmetik yang mengandungi bahan kimia dan bahaya
  • Mengecutkan jerawat dengan mudah dan pantas tanpa meninggalkan parut
  • Merawat jerawat halus-halus di muka sehingga kulit kembali licin tanpa jerawat
  • Memudarkan jeragat dan parut jeragat dengan berkesan
  • Menganjal dan menghaluskan kulit muka dengan lebih cerah dan halus
  • Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
  • Melambatkan proses penuaan kulit wajah
  • Lebih awet muda, segar dan cantik

Saleena Perfect Beauty Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit Lelaki Dan Perempuan

Ciri Cara Memulihkan Kulit Wajah

Selain wanita, Saleena Perfect Beauty juga boleh digunakan untuk lelaki dan semua jenis kulit yang bermasalah.  Penggunaan Saleena Perfect Beauty secara konsisten menjadikan kulit lebih cerah dan halus. Anda tidak perlu makan pelbagai jenis kolagen, ubat hormon, suntik vitamin untuk putih dan sebagainya lagi yang memudaratkan kesihatan. Saleena Perfect Beauty juga sesuai digunakan untuk seluruh badan anda.

Saleena Perfect Beauty Digunakan Pagi, Tengahari Dan Malam

Selain Cara Memulihkan Kulit Wajah

Anda boleh menggunakan sabun untuk membersihkan wajah dan  moisturizer pada pagi, tengahari dan juga malam. Untuk siang hari, anda boleh menggunakan cream muka Saleena Perfect Beauty supaya kulit tahan dari radikal bebas dan kekotoran sepanjang hari.  

Harga Produk Saleena Perfect Beauty

Adanya Cara Memulihkan Kulit Wajah

Anda boleh mendapatkan produk Saleena Perfect Beauty dengan harga berpatutan dan lebih murah berbanding produk lain di pasaran.  Pembelian lebih daripada 1 produk lebih menjimatkan anda dan memberi kesan kulit lebih cerah dan halus dengan lebih pantas dan berkesan.

Mencari Cara Memulihkan Kulit Wajah

Saleena Perfect Beauty Soap – RM35.00 (Semenanjung dan Sabah Serawak)

Saleena Perfect Silky Moisturizer – RM29.90 (Semenanjung dan Sabah Serawak)

Saleena Perfect Ee Cream – RM49.90 (Semenanjung dan Sabah Serawak)

Testimoni Pengguna Saleena Perfect Beauty

Mencari-cari Cara Memulihkan Kulit Wajah

Selain itu Cara Memulihkan Kulit Wajah

Mencari Cara Memulihkan Kulit Wajah

Ramai pengguna Saleena Perfect Beauty berpuas hati dengan kesan pemulihan kulit mereka yang lebih cerah dan halus setelah menggunakan produk Saleena Perfect Beauty. Saleena Perfect Beauty sangat mudah dan berkesan dimana anda tidak perlu membuat masker sendiri lagi. Dengan set eksklusif murah dari Saleena Perfect Beauty, kulit anda pasti lebih cerah dan halus!

SALEENA PERFECT BEAUTY | CARA MEMULIHKAN KULIT WAJAH UNTUK LEBIH CERAH DAN HALUS
Hotline: 
Tekan untuk telefon (012-6761543) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Saleena Perfect Beauty
Lokasi: Kajang Selangor

Jom Dapatkan Saleena Perfect Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Dapatkan Saleena Perfect Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Saleena Perfect Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: