Review
Oct 20, 2017, 10:43am

Cara Membangkitkan Gairah Suami Dan Cara Hilangkan Stress


tips-tingkatkan-hubungan-suami-dan-isteri

“Suami makin lama-makin makin tak berminat nak melakukan hubungan intim, macam-macam saya dah cuba untuk bangkitkan ghairah suami”.

Itu antara ayat yang biasa didengar setelah bertahun lamanya mendirikan rumah tangga. Ada banyak punca yang boleh menyebabkan suami kurang ghairah dan tiada keinginan seksual, atau terma saintifiknya, “Low Libido”. Jangan sangka semua lelaki sentiasa ghairah. Menurut satu kajian, satu daripada lima orang lelaki mempunyai libido yang rendah.

Punca Suami Kurang Ghairah

masalah-hubungan-suami-isteri-renggang

Apakah punca-punca suami hilang ghairah? Antara sebab utama adalah umur. Ia memainkan peranan apabila ia semakin meningkat. Walaubagaimanapun, ia bergantung kepada individu. Ada lelaki berada dalam julat normal dan ada yang mempunyai masalah ketagihan dan ada juga lelaki yang berada dalam julat yang mempunyai keinginan seksual yang sangat rendah atau boleh dikategorikan sebagai Hypoactive Sexual Desire Disorder (HSDD).

Antara punca-punca yang menyebabkan HSDD adalah seperti Isu Psikologi. Tekanan dan kebimbangan dari aktiviti harian, masalah hubungan kekeluargaan, kemurungan adalah antara faktor yang boleh meberi kesan kepada keinginan seksual.

hypoactive-sexual-desire-disorder

Masalah kesihatan seperti diabetis, obesiti, tekanan darah tinggi dan kolestrol, dadah juga boleh memberikesan. Termasuklah masalah keguguran rambut. Hormon juga boleh memberikan kesan keinginan seksual lebih-lebih lagi testosterone. Paras yang rendah mengurangkan keinginan.

Antara puncanya lain yang memberi kesan kepada ghairah suami adalah paras dopamin yang rendah. Keinginan seksual selalunya melibatkan otak dan dopamin adalah antara bahan kimia yang memberikan keinginan tersebut.

Setiap masalah berkaitan keinginan sexual mempunyai rawatan tertentu. Goldstien menerangkan, jika terdapat isu berkaitan dengan sexual, kaunseling psikologi dapat membantu mengatasi masalah tersebut. Terdapat juga kes berkaitan dengan paras testosterone yang rendah yang menurangkan ghairah suami. Cara mudah mengatasinya adalah mengambil suplement, menurut Goldstein.

Bagaimana Stress Boleh Mengurangkan Ghairah Suami

Tindak Balas Stress

punca-lelaki-stress

Apabila badan bertindakbalas dengan stress, badan anda akan melalui beberapa siri perubahan yang akan bertindak untuk mengurus atau melarikan diri tekanan yang dihadapi. Ini dikenali sebagai “Flight or Fight Response”. Tindakbalas ini juga dikenali sebagai Tindakbalas Tekanan Akut selalunya merujuk kepada tindakbalas psikologi apabila berlaku sesuatu yang boleh menganggu secara fizikal atau mental.

Tindak balas ini di picu oleh pelepasan hormon seperti kortisol atau epineephrine. Jika ia tidak dikawal dengan baik, ia boleh menyebabkan keadaan yang dikenali sebagai Chronic Stress. Kesannya akan menyebabkan libido lelaki berada pada paras yang rendah. Dengan kata lain, kurang ghairah.

Cara mengatasinya adalah menguruskan stress yang dihadapi. Antaranya adalah mengawal pernafasan seperti meditasi. Apabila stress di uruskan, paras libido akan meningkat dan seterusnya memudahkan lelaki untuk ghairah.

Stress Gaya Hidup Yang Sibuk

stress-di-tempat-kerja-punca-hubungan-renggang

Lelaki yang berkerjaya selalunya mempunyai gaya hidup yang sibuk. Mereka perlu menghadiri mesyuarat, berjumpa klien, menguruskan hal berkaitan kerja dan lain-lain. Kehidupan yang sibuk dan kurang masa berehat boleh menyebabkan tenaga berkurangan dan kurang ghairah. Jadual yang sibuk bermakna minda yang sibuk. Terlampau banyak perkara untuk difikirkan boleh menyebabkan sukar untuk merehatkan minda dan seterusnya mempengaruhi fizikal badan. Jadual yang sibuk juga boleh menyebabkan tiada masa yang sesuai untuk melakukan hubungan kelamin.

Cara terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah mengurus masa dan anggapkan ia sangat berharga. Pelajari untuk berkata “Tidak” untuk mengelakkan komitment kepada kerja dan tugasan yang banyak. Utamakan aktiviti yang lebih bermanfaat untuk anda dan suami, lebih-lebih lagi di kamar bilik tidur.

Stress Dalam Hubungan

pasangan-sering-bergaduh

Isu-isu yang berkaitan dengan hubungan adalah antara isu yang boleh menyebabkan suami kurang ghairah. Kajian menunjukkan, stress dalam hubungan, konflik didalam hubungan adalah antara penyumbang faktor utama suami kurang ghairah. Suami tidak berminat atau kurang ghairah, boleh memberikan impak bukan sahaja terhadap pihak lelaki, tetapi juga pihak wanita.

Cara mengatasinya adalah dengan berkomunikasi dengan suami. Ambil langkah pertama dan berikan sokongan. Cuba lihat masalah sebagai satu cabaran yang bakal dihadapi bersama dan bukan sebagai musuh. Cuba juga cari strategi yang memberi sokongan untuk kedua-dua belah pihak, terutamanya pihak suami. Jika anda tidak menghadapi kesukaran, dapatkan nasihat daripada pakar yang boleh membantu menyelesaikan masalah dan mewujudkan keharmonian rumah tangga.

Membangkitkan Ghairah Suami Dengan Max-3

Max-3 adalah minuman tenaga yang diformulasikan dengan sempurna dari herba-herba yang terpilih iaitu Tongkat Ali, Ubi Jaga, Damiana, Butea Superba, Saw Palmetto dan Maca. Minuman bertenaga ini dapat membantu meningkatkan paras libido, pada masa yang sama membina stamina dan bentuk badan. Ia juga memberikan keyakinan tambahan kepada lelaki apabila mengamalkan Max-3.

bangkitkan-ghairah-dengan-max-3

Max-3 tidak berbahaya dan tidak memberikan kesan sampingan. Ia selamat digunakan sepanjang tahun. Minuman tenaga ini mampu memberikan ereksi yang panjang, keras dan tahan lebih lama. Zakar yang menegang akan bertambah panjang dan lilitan. Bukan itu sahaja, mengamalkan Max-3 boleh membantu meningkatkan ghairah suami dan juga libido seterusnya keinginan seksual.

Masalah utama yang dihadapi lelaki adalah ejakulasi pra-matang ketika mengadakan hubungan kelamin. Baru sahaja masukan zakar ke dalam vagina, terus memancut sperma. Max-3 dengan adanya ekstrak Tongkat Ali, Damina dan Ubi Jaga, membantu mengatasi ejakulasi pra-matang

masalah-ejakulasi-pramatang

Maks-3 bukan sahaja membantu mengelakkan ejakulasi pra-matang, malah ia memberikan tenaga kepada badan dan menstabilkan hormon. Ia boleh membantu meningkatkan hormon testosterone sehingga 44%, pada masa yang sama, meningkatkan paras libido dan keingingan seksual. Disamping itu, ia juga meningkatkan peredaran darah didalam badan.

Bagaimana Untuk Mengamalkan Max-3 Untuk Tenaga Dan Kesihatan?

Max-3 disediakan didalam sachet. Hanya satu sachet diperlukan setiap 3 hari. Selepas setiap pengambilan, kesannya dapat di lihat selepas 3 – 4 jam. Jika tiada sebarang kesan berlaku dalam masa tersebut, ambil 3 lagi satchet dalam masa 5 hari untuk lihat keberkesananya.

pengambilan-suplimen-tambah-tenaga-batin

Ia tiada kesan sampingan selepas mengambilnya dan selamat di amalkan sepanjang tahun menurut dosage yang telah dicadangkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Sesiapa sahaja boleh mengambil Max-3, lebih-lebih lelaki yang ingin meningkatkan ghairah, libido  dan testosterone selain peredaran darah yang baik.

Jika anda mengambil ubat-ubatan dari doktor, sila rujuk dengan doktor jika anda boleh mengambil Max-3. Elakkan daripada minum kopi atau teh bersama dengan Max-3 kerana caffeine boleh melambatkan penyerapan ekstrak didalam Max-3.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Max-3 Untuk Meningkatkan Ghairah Suami

max3-suplimen-kesihatan-lelaki

Untuk mendapatkan Max-3 Energy Drink, gabungan ektrak terpilih dengan perasa natural mix fruit dengan mineral ini, anda tempah melalui :

Penafian, artikel ini tidak memberikan nasihat pakar, sila rujuk doktor untuk mendapatkan rawatan dan nasihat pakar perubatan.

Jom order Max-3 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Max-3 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Max-3 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: