Review
Jan 22, 2018, 4:54pm

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat Dan Hilangkan Jerawat Sepantas 3 Hari


Wajah halus memang tidak dimiliki oleh semua orang. Hal ini demikian kerana wajah kita sering terkena debu mengakibatkan kulit kering sehingga mengelupas serta memiliki parut jerawat di wajah. Kebanyakan orang terasa terganggu dengan aktiviti sehariannya malah malu untuk berjumpa dengan orang lain kerana tidak percaya akan diri sendiri akibat kulitnya tidak licin serta parut yang banyak di wajah.

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 01

Ramai orang yang ingin memiliki kulit halus dan mulus. Oleh kerana itu, mereka rela mengeluarkan wang yang banyak untuk merawat wajah agar kulit wajah halus dan mulus. Tapi tahukah anda bahawa produk – produk tersebut boleh berkesan menghaluskan kulit wajah atau adakah produk tersebut tidak mengandungi bahan – bahan kimia yang boleh mengakibatkan kulit muka lagi bertambah teruk?

Terdapat banyak cara untuk membuat kulit muka anda untuk kelihatan licin serta dapat mengurangkan jerawat secepat yang mungkin. Untuk mendapatkan hasil yang sempurna, anda harus bersabar dalam melakukan rawatan dan harus dilakukan secara konsisten.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat
Pertama : Mencuci Muka

Salah satu untuk menghasilkan kulit muka yang licin dan gebu adalah menjaga kebersihan muka. Anda perlulah sentiasa mencuci wajah anda secara konsisten. Membersih muka dengan kerap bukan sahaja boleh membuat muka kita bertambah licin bahkan ianya juga boleh menyegarkan badan anda.

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 03

Selain itu, Penggunaan pencuci muka yang sesuai juga memainkan peranan penting. Hal ini demikian kerana sabun pencuci muka direka khas untuk wajah kulit anda. Setelah menggunakan pencuci muka, anda perlu membilas dengan sempurna wajah anda dengan air yang bersih. Malah, anda wajib pastikan bahawa tiada lagi sia – sia sabun yang terlekat pada wajah anda. Ini boleh menyebabkan sabun tersebut mungkin mengandungi kesan bakteria dari wajah anda.

Akhir sekali, lap muka anda dengan tuala yang di yakini bersih. Jika anda menggunakan tuala yang kotor, wajah anda berkemungkinan akan dihinggap bakteria.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat
Kedua : Exfoliate

Exfoliate merujuk kepada pengelupasan kulit yang sudah mati dari badan dan digantikan dengan sel kulit yang baru. Ini adalah langkah terbaik bagi anda kerana ia boleh mengantikkan sel kulit yang rosak dan mengembalikan keanjalan kulit muka.

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 02

Dalam kes ini, anda boleh menggunakan face scrub untuk tujuan kecantikan dan dapat mengembalikan wajah kulit anda. Anda ada dua pilihan sama ada mahu membuat face scrub sendiri tanpa mengeluarkan modal ataupun membeli face scrub di pasaran . Harus di ingatkan, jika anda membeli di pasaran pastikan tiada bahan – bahan kimia di dalam produk tersebut.

Sebelum anda menyapu scrub tersebut, anda harus membasuh muka dengan air suam terlebih dahulu. Hal ini di sebabkan untuk menanggalkan bakteria ataupun kotoran lain yang terdapat pada muka anda.

Kemudian sapukan face scrub secara pelahan – lahan pada kulit wajah anda. Pastikan anda menyapu pada tempat – tempat yang kritikal seperti dagu dan dahi. Elakkan scrub tersebut daripada terkena mata. Anda mesti menggosoknya pelahan –lahan agar lapisannya sekata. Biarkan selama 5 – 10 minit agar ianya dapat bertindak balas dengan sempurna.

Selepas itu, bilas muka anda dan keringkan dengan tuala yang bersih.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat
Ketiga : Moisturizer

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 03

Anda digalakkan untuk mengguna pelembab muka ( moisturizer ) untuk mengembalikan kelembapan pada wajah anda. Waktu sesuai untuk mengunakan pelembab muka ini adalah selepas anda mencuci muka anda dengan pencuci muka. Mencuci muka boleh mengeringkan kulit anda dan dengan adanya pelembab muka, ianya boleh mengembalikan kelembapan kulit tersebut. Pastikan produk yang anda guna bersesuaian dengan kulit anda. Walaupun anda perlu menggunakan pelembap muka dengan kerap, namun begitu jangan menggunakannya secara berlebih – lebihan kerana ia mampu memudaratkan kulit wajah anda.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat
Keempat : Rawatan dan Petua Tradisional

Setelah mengamalkan cara penjagaan kulit dengan betul, anda boleh mencuba beberapa cara rawatan petua tradisional. Dan sudah pasti, melicinkan kulit muka anda secara total.

Cuci Kulit dengan Kunyit

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 04

Anda boleh menggunakan kunyit untuk merawat kulit muka anda. Cara-caranya adalah campurkan satu sudu yogurt (yang biasa) dan satu sudu serbuk kunyit. Gaulkannya sehingga menjadi satu pes. Sapukan pada muka anda, pastikan tidak terkena mata. Biarkan selama 20 minit. Kemudian bilas dengan air

Bersihkan Kulit dengan Cuka Epal

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 07

Dapatkan satu botol cuka epal dan tuangkannya sedikit ke atas tisu muka ataupun ke atas tuala muka. Sapukannya pada permukaan kulit yang berkenaan dan biarkannya selama 2 minit sebelum membilasnya. Untuk bilasan, digalakkan untuk menggunakan air yang bersih sahaja tanpa sabun. Hal ini kerana sabun boleh menanggalkan bakteria semula jadi yang ada dalam cuka tersebut. Ia akan memberikan bau yang kurang enak semasa penyapuan, namun akan hilang sebaik sahaja ia kering.

Guna Tomato

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 06

Anda boleh melicinkan kulit muka dengan menggunakan tomato. Tomato mengandungi banyak khasiat yang boleh mengembalikan dan pengekalkan kesihatan kulit, dan lebih-lebih lagi kulit muka. Cara-caranya adalah Tumbuk separuh tomato sehingga menjadi pes. Sapukan pada permukaan kulit secara sekata. Biarkannya selama 10-20 minit. Bilas dengan air yang bersih . Lap muka anda dengan perlahan-lahan.

Guna Madu

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 10

Ini adalah salah satu cara yang popular, kerana ia mudah untuk didapati, murah dan senang. Madu seara semulajadi mempunyai banyak khasiat. Antara langkah-langkah melicinkan kulit muka dengan menggunakan madu adalah campurkan madu dan yogurt sehingga ia sebati. Kuantiti adalah mengikut kehendak dan keperluan masing-masing. Sapukannya pada permukaan muka dan biarkannya selama 20 minit. Bilas dengan air yang bersih.

Amalkan kaedah ini setiap hari, anda akan mendapati perubahan dalam masa 1-2 minggu.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat
Kelima : Hindari dan Buang Semua Sumber Kotoran pada Muka

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 23

Kuman, bakteria, habuk, dan minyak boleh menyebabkan muka anda tumbuh jerawat, kemerah-merahan, ruam, dan bintik-bintik hitam. Perkara-perkara tersebut mudah menghinggapi kulit muka anda melalui medium dan perlatan yang kerap ada persentuhan dengan muka anda. Antaranya adalah tangan, telefon bimbit, sarung bantal, cermin mata dan lain-lain. Untuk mengelak daripada perkara tersebut daripada berlaku, anda perlu kerapkan membasuh peralatan tersebut.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat
Keenam : Dollita Beaute Organic Serum Mask

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 08

Serum adalah molekulnya lebih kecil dari moisturizer. Maka ia boleh bertindak pantas memasukkan unsur – unsur tertentu terus ke kulit anda jauh ke dalam lapisan kulit. Antara unsur yang bagus sebagai serum adalah vitamin c yang boleh menganjalkan kulit dan mencantikkan kulit.

Dollita Beaute Organic Serum Mask Sepantas 3 Hari | Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 24

Dollita Beaute Organic Serum Mask diformulasi menggunakan 100% bahan organik khusus untuk perawatan kulit seperti ekstrak daun Durian Belanda dan Gamat. Kesan dapat dirasai seawal 3 hari penggunaan. Kini anda tidak perlu makeup tebal untuk menutup cela pada kulit, malah keserian semulajadi akan lebih terserlah & awet muda. Menariknya Dollita Beaute Organic Serum Mask, produk ni merupakan kombinasi serum dan juga facial mask. Paling penting produk ini mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Jerawat hapus dan Kulit Licin Dengan Hanya Menggunakan Dollita Beaute Organic Serum Mask | Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat

Anda mempunyai masalah kulit muka seperti kulit rosak akibat penggunaan produk yang mempunyai merkuri, hydrokuinone dan Lain – lain? Atau jerawat tumbuh dengan banyak dan tona kulit tidak sekata? Jangan risau kerana dengan adanya Dollita Beaute Organic Serum Mask, ianya akan menghapuskan masalah anda dengan sekelip mata. Hal ini demikian kerana Produk ini bukan sahaja dapat menghapuskan jerawat malah banyak lagi kelebihan yang anda sendiri tidak percaya. Antara kelebihannya adalah :

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 14

 • Membaikpulih wajah anda yang rosak akibat dari PRODUK MERKURI, HYDROKUINONE DAN LAIN2 KIMIA yang meninggalkan kesan seperti TANDA PARUT HITAM, JERAWAT BERNANAH DAN KULIT MENIPIS
 • Menghilangkan jerawat
 • Memudarkan parut jerawat dan noda
 • Mengurangkan sensitiviti terhadap kulit akibat kekeringan dan kulit matang kerana usia
 • Mengurangkan kedut dan garis halus dimuka
 • Mengecilkan pori-pori di muka
 • Tekstur kulit lebih lembut, halus dan lembap (glowing) dalam masa 3 hari
 • Mengurangkan stretchmark kerana kegemukan atau ibu lepas bersalin
 • Membentuk & menegangkan kulit wajah dan dagu menjadi V-Shape
 • Kulit kelihatan anjal, sihat dan muda
 • Sesuai utk semua jenis usia

Bahan Organik Rahsia Kulit Licin | Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat Dan Hilangkan Jerawat Sepantas 3 Hari

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 15

Bahan – bahan yang ada di dalam Dollita Beaute Organic Serum Mask adalah menggunakan bahan organi dari alam sekitar. Oleh sebab itu, Produk ini mampu menghasilkan satu hasil yang diluar jangkaan rakyat Malaysia secara amnya.

1. Ekstrak Stichopus Horrens (Gamat)

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 25

Terkenal didunia dengan protein dan kolagen untuk rawatan kulit wajah.

2. Ekstrak Annona Muricata Leaf (Daun Durian Belanda)

cara-melicinkan-kulit-muka-dengan-cepat-26

Daun durian belanda ni kaya dengan vitamins B1, B2 and C sebagai agen BOOSTER. Ianya untuk membantu menjadikan wajah kita cantik, bersih dan nampak muda.

3. Citric Acid

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 27

Bahan yang sering digunakan bagi rawatan kulit wajah merawat liang pori, bintik-bintik hitam dan jerawat.

3 Langkah Mudah Menggunakan Dollita Beautè Organic Serum Mask

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 16

1. Cuci Muka terlebih dahulu bagi menghilangkan segala kotoran di muka

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 17

2. Kemudian aplikasikan serum ke muka menggunakan teknik yang betul

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 18

3. Biarkan selama 30 minit bagi khasiat serum meresap ke dalam kulit muka dan kemudian bilas muka dengan air yang bersih.

Testimoni Pengguna Dollita Beautè Organic Serum Mask | Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat Sepantas 3 Hari

Ramai pengguna di luar sana mengakui bahawa Dollita Beaute Organic Serum Mask merupakan pilihan yang paling tepat untuk menghasilkan kulit yang licin dan lembut bak sutera. Hal ini ternyata memberi impak yang besar bagi diri mereka untuk tampak cantik sepanjang masa. Tidak dapat dinafikan lagi bahawa Dollita Beaute Organicc Serum mask mampu mencegah , merawat,memulihkan dan mengembalikan wajah yang cerah serta Glowing.

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 19 cara melicinkan kulit muka dengan cepat 20 cara melicinkan kulit muka dengan cepat 21 cara melicinkan kulit muka dengan cepat 22

Tunggu apa lagi! AYUH! Kembalikan semula keserian wajah anda dengan Dollita Beautè Organic Serum Mask.

cara melicinkan kulit muka dengan cepat 28

Sambil melincinkan kulit, anda juga boleh menjana duit dengan Dollita Beaute Organic Serum Mask. Kini Dollite Beaute Organic Serum Mask sedang mencari dropship. Sebarang pertanyaan boleh hubungi talian di atas.

Jom Dapatkan Dollita Beaute Organic Serum Mask SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Dollita Beaute Organic Serum Mask SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Dollita Beaute Organic Serum Mask SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: