Review
Mar 22, 2018, 11:08pm

Cara Melembabkan Kulit Muka Kering Dengan Cepat Dan Berkesan


Kulit muka kering menjadikan wajah kelihatan tidak bermaya dan kusam. Tahap parah berlaku sekiranya kulit kering tersebut mula mengelupas dan menjadi luka-luka yang berdarah. Awas! Kulit kering bukan sahaja berlaku dibibir, malah ia juga berlaku pada kulit muka. Kulit muka akan kelihatan kering sekiranya tidak mendapat zat vitamin atau mineral yang mencukupi.

Cara Melembabkan Kulit Muka dengan pantas

Kesan pemakanan juga menyebabkan tekstur kulit muka menjadi kering dan mengelupas. Sebab itulah sayur dan buah-buahan sering dikaitkan dengan kulit cantik, kerana ia mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh kulit untuk melembabkan kulit muka. Namun, untuk melembabkan kulit muka kering dengan cara yang cepat dan berkesan, cara atau petua luaran lebih berfungsi daripada petua dalaman. Petua dalaman seperti menjaga pemakanan dan sebagainya memakan masa untuk sel-sel kulit bertindak bagi melembabkan kulit. Dalam situasi sebegini, terdapat cara-cara yang boleh anda gunakan bagi melembabkan kulit muka kering dengan cepat dan berkesan.

1. Oles Dan Tekan Madu Ke Dalam Kulit

Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Madu

Pernah anda dengar mengenai suntikan vitamin C untuk putihkan kulit? Begitulah konsep madu yang perlu kita gunakan untuk atasi masalah kulit muka kering ini. Madu sangat bagus kerana dikategorikan sebagai makanan sunnah Nabi SAW dan tidak berbahaya. Anda perlu mengambil madu dan sapukan ke kulit muka anda secara urutan yang mendalam dan perlu tekankan supaya ia memasuki setiap lubang pori-pori kulit muka anda. Madu yang merupakan anti oksidan akan bertindak dengan cara membuang segala kotoran dan membersihkan kulit lalu mengalirkan darah muka dengan lancar, secara automatiknya kulit akan jadi lebih lembab dan kulit-kulit kering yang rosak akan terawat dan bertukar menjadi kulit baru.

2. Mandi Susu

Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Mandi

Mandi susu boleh melembabkan kulit! Siapa kata mandi susu hanya untuk putihkan kulit sahaja? Sebenarnya, banyak manfaat mandi susu ini. Tetapi sekiranya anda ingin lembabkan kulit secara semulajadi, anda boleh sapukan susu pekat atau susu yogurt ke kulit muka anda untuk kesan yang lebih bagus, cepat dan berkesan. Susu mempunyai khasiat dalam melembabkan kulit dan merawat masalah kulit muka dan seluruh badan. Sebab itulah sesiapa badan yang berjerawat disarankan mandi susu. Anda boleh buat sendiri sahaja ramuan mandi susu di rumah dan tidak perlu ke SPA, ia lebih menjimatkan.

3. Memakai Gel Aloe Vera Atau Lidah Buaya Asli

Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Aloe Vera

Zaman moden ini, masih adakah pokok lidah buaya asli? Sekiranya ada, anda boleh gunakan lidah buaya dan tonyohkan sahaja ke seluruh wajah anda, kulit pasti akan terasa sejuk dan dingin. Lama kelamaan anda akan merasakan kulit muka anda semakin lembab dan tidak kering lagi. Ini adalah cara yang paling mudah, cepat dan berkesan. Namun, sekiranya tidak ada pokok lidah buaya, anda boleh menggunakan gel aloe vera yang dijual di farmasi. Ia lebih selamat daripada membeli produk aloe vera yang berada di pasaran.

4. Menyapu Muka Dengan Minyak Zaitun

Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Olive Oil

Minyak zaitun atau olive oil mengandungi vitamin E, trigliserida, tokoferol dan pelbagai lagi vitamin serta zat yang menjadikan ia sangat berfungsi dalam melembabkan kulit muka dan mengatasi masalah kulit muka. Ia juga boleh dijadikan sebagai rawatan wajah atau ejen awet muda bagi kulit anda semua. Anda hanya perlu sapu dan ratakan pada kesemua permukaan kulit muka anda untuk kesan yang hebat dan berkesan. Ia juga akan mengembalikan keremajaan kulit anda.

5. Serum Green Tea

Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Matcha

Dalam banyak-banyak produk kosmetik, serum terbukti berkesan dalam membantu menyelesaikan masalah muka seperti kulit kusam, kulit kering, berjerawat dan lain-lain lagi. Resapan serta serapan serum yang bertindak memasuki ruang-ruang kulit muka menjadikan ia bertindak dengan cepat dan pantas. Bagi anda yang ingin melembabkan kulit muka yang kering, anda boleh memakai serum yang berasaskan green tea. Maksudnya, anda boleh cari mana-mana produk serum yang mempunyai kandungan green tea untuk dipakai ke kulit muka anda bagi mendapatkan kesan yang cepat dan berkesan. Namun, anda harus berhati-hati memilih serum supaya tiada bahan terlarang yang digunakan.

6. Hydrating Toner

Petua Cara Melembabkan Kulit Muka

Setiap kali selepas mandi, rutin harian yang perlu anda lakukan adalah memakai toner ke muka.  Kajian mendapati bahawa wanita yang mengamalkan memakai toner memiliki kulit yang lembab dan lembut secara semulajadi berbanding dengan mereka yang tidak mengamalkan memakai toner. Toner bersifat hydrating iaitu ia sentiasa melembabkan kulit kita supaya tidak kering dan tidak kasar. Tetapi tidak semua toner bersifat hydrating, anda perlu memilih toner yang telah dispesifikasikan sebagai hydrating toner sahaja. Antara hydrating toner serta produk skincare terbaik adalah Glamora Rose Secret Water Hydrating Toner dan set lengkap Glamora termasuklah serum yang berasaskan green tea, cleanser, ice cream dan sebagainya.

Glamora Skincare Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Pantas No 1 Di Malaysia!

Rahsia Cara Melembabkan Kulit Muka

Glamora Skincare adalah produk penjagaan kulit wajah yang sangat selamat dan berkesan. Glamora skincare telah bertapak lama didalam industri kecantikan wajah dan ramai wanita telah menjadi pengguna setia bagi produk Glamora. Mesti ada sebab kenapa ramai yang sudah mula pakai Glamora kan? Semestinya kerana ia berkesan dalam melembabkan kulit muka kering dengan pantas dan mencantikkan wajah anda dengan sempurna tanpa sebarang cela. Pendek kata, anda tidak perlu buat pembedahan plastik atau botox kerana Glamora mampu mencantikkan dan merawat wajah anda dengan berkesan. Kulit anda bukan sahaja lembab, tetapi akan lebih cerah, tiada jerawat, jeragat dan sebagainya, ia pula licin dan flawless!

Cara Melembabkan Kulit Muka dengan laju

Glamora Skincare hadir dalam set yang mempunyai pelbagai jenis produknya iaitu serum, pencuci muka, hydrating toner, scrub, brightening ice cream dan pelbagai lagi. Kesemua jenis produk ini adalah berasaskan alam semulajadi dan tidak mempunyai bahan larangan seperti mercuri, paraben dan lain-lain lagi. Ia lebih kepada herba dan vitamin, maka tidak hairanlah ramai yang sukakannya!

Glamora Luminate Serum

Cara Melembabkan Kulit Muka Dengan Cepat

Glamora Luminate Serum adalah serum yang terdiri daripada kandungan ekstrak teh hijau (green tea) serta kandungan lain lagi yang berkesan dalam merawat dan mencantikkan kulit wajah. Ia bebas daripada bahan kimia seperti paraben, pewangi dan ejen pemutih wajah yang terlarang. Ia juga bersifat anti radang dimana ia dapat melindungi kulit daripada kegatalan, kekeringan dan bakteria. Serapannya sangat pantas dan menyebabkan kulit lembab sepanjang hari. Serum ini bukan sahaja boleh digunakan oleh perempuan, tetapi lelaki juga boleh gunakannya. Glamora Luminate ini boleh dipakai pada waktu malam, pagi atau tengahari.  

Fungsi Glamora Luminate

Tak Cara Melembabkan Kulit Muka

 • Meratakan tona warna kulit muka dan leher
 • Mencerahkan wajah
 • Melembabkan kulit muka
 • Menganjal dan menghaluskan kulit
 • Menghilangkan parut

Day & Night Brightening & Perfecting Ice Cream

Suka Cara Melembabkan Kulit Muka

Brightening & Perfecting ice cream ini boleh disapukan ke wajah anda pada siang dan juga pada malam hari. Ia juga berasaskan green tea leaf yang memberi 1001 khasiat kepada anda. Anda boleh mengaplikasikannya sebelum memakai mekap atau bedak pada siang hari. Pada malam pula, anda boleh menggunakannya sebelum tidur atau ketika keluar pada waktu malam. Teksturnya tidak berminyak dan tidak melekit menjadikan anda selesa memakainya.  

Fungsi Brightening & Perfecting Ice Cream

Benci Cara Melembabkan Kulit Muka

 • Repair atau membaiki kulit muka
 • Membuang sel kulit mati dan menggantikan kulit baru yang cantik
 • Melembabkan kulit wajah
 • Mencerahkan wajah dengan berkesan
 • Menghilangkan segala cacat cela di wajah

Fresh Glow Orange Cleanser

Gambar Cara Melembabkan Kulit Muka

Cleanser fresh orange ini mendapat permintaan ramai. Kulit menjadi sangat cantik, putih berseri dan berkesan dalam menganjalkan kulit anda secara semulajadi. Bukan itu sahaja, ia juga selamat dan boleh digunakan untuk apa jua masalah kulit wajah yang melanda. Cleanser ini juga sangat mesra alam dimana ia berasaskan ekstrak orange atau buah limau tanpa ada sedikit pun bahan kimia.  Justeru ia sangat kaya dengan vitamin C.

Fungsi Fresh Orange Cleanser

 • Mencerahkan wajah dengan lebih berkesan
 • Menghilangkan pigmentasi hilang dalam kulit muka
 • Membersihkan segala kotoran disetiap permukaan muka
 • Melembabkan kulit

Hydrating Toner

Cara Melembabkan Kulit Muka Semulajadi

Toner jenis ini amat sesuai dalam merawat pelbagai jenis masalah kulit, mengembalikan kesegaran wajah, membekalkan vitamin dan zat-zat kulit supaya kulit kelihatan lebih licin, segar dan cantik semulajadi. Dengan ekstrak rose, toner ini berbau sangat harum meskipun tiada wangian yang ditambah ke dalam proses toner ini. Hyrdrating toner ini sesuai dipakai oleh mereka yang ingin mengelakkan kulit muka menjadi kering dan rosak. Hydrating toner akan bertindak lebih pantas berbanding toner yang lain dan meratai seluruh tekstur kulit muka.

Fungsi Hydrating Toner

 • Mengekalkan kelembapan wajah
 • Memberi kesegaran kepada kulit muka
 • Mencerahkan wajah anda
 • Menyeimbangkan pH kulit
 • Mengecilkan dan menutup liang pori-pori yang telah terbuka.

Cara Memakai Glamora Skincare Supaya Lebih Cepat Berkesan

Cara Melembabkan Kulit Muka Perempuan

Glamora Skincare terbukti amat selamat dan telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk kecantikan yang telah diasaskan oleh seorang doktor yang bertauliah ini juga amat berkesan penggunaannya dalam melahirkan kecantikan kulit muka yang tiada batasannya. Cara yang lebih efektif dan berkesan yang boleh anda amalkan dalam pemakaian Glamora adalah memakai Glamora mengikut step by step. Pertama, cleanser digunakan untuk mencuci muka daripada segala kotoran dan scrub serta mask pula digunakan bagi menghaluskan dan membersihkan sel kulit dan pori-pori. Kemudian, spray hydrating toner ke wajah. Serum juga boleh digunakan setelah hydrating toner kering atau seketika selepas memakainya supaya mendapat kesan yang lebih cepat kerana ia pantas diserap. Akhir sekali, sapukan ice cream siang dan malam. Sekiranya anda telah bersedia mendapatkan kulit wajah yang sangat cantik, halus, cerah seperti kesan botox, anda harus amalkan kesemua produk Glamora atau set yang disediakan.

Cara Melembabkan Kulit Muka Wanita

Harga produk bertaraf antarabangsa ini sangat berpatutan dan amat sesuai dengan kesannya yang terlalu berkualiti dan berkesan. Dengan Glamora, anda tidak perlu cari produk skincare lain lagi! Ia sangat menjimatkan dan tahan lama.

Cara Melembabkan Kulit Muka Wanita Tua

Cara Melembabkan Kulit Muka Wanita Berumur

Cara Melembabkan Kulit Muka Wanita Korea

Ramai artis yang telah menggunakan Glamora dan kesannya amat hebat dan berkesan. Glamora adalah produk antarabangsa mampu milik setiap wanita.

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Glamora

Cara Melembabkan Kulit Muka Korea

Cara Melembabkan Kulit Muka Persis Korea

Cara Melembabkan Kulit Muka Hollywood

Jom Dapatkan Glamora Skincare Untuk Melembabkan Kulit Wajah Dan Rawat Jerawat Dan Masalah Muka

Ramai yang telah mencuba Glamora bagi membaiki kulit wajah mereka. Ada juga pelanggan yang mengambil langkah inisiatif untuk memakai skincare Glamora secara konsisten untuk merawat masalah muka break out dan hasilnya, mereka sangat berpuas hati dengan kesan-kesan yang berlaku pada wajah mereka. Ia tidak mengambil masa yang terlalu pantas dan tidak pula mengambil masa terlalu cepat kerana ia adalah produk yang selamat tanpa bahan kimia seperti merkuri dan sebagainya. Anda harus mencuba sendiri untuk mendapatkan kesan yang sangat baik untuk wajah anda. Pasti berbaloi-baloi, muka cantik, jimat pula tu!

GLAMORA SKINCARE | LEMBABKAN KULIT DENGAN PANTAS
Hubungi: Tekan untuk telefon (01119449583) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook Personal:  Illa Allizsya
Instagram: @glamora_gojezempire

Jom order Glamora Skincare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Glamora Skincare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Glamora Skincare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: