Review
Jul 30, 2018, 7:56pm

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Supaya Kekal Jelita


Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Koleksi

Wanita bekerjaya haruslah tampil jelita dimana sahaja terutamanya di tempat kerja dan ketika berada di luar rumah.  Namun, tidak ramai wanita bekerjaya yang mempunyai masa yang cukup untuk mekap sebelum keluar rumah kerana mereka lebih banyak menguruskan hal anak-anak dan rumah tangga setiap pagi sebelum ke kerja. Nak tak nak, wanita bekerjaya terpaksa mekap dengan cara yang pantas supaya kekal jelita sepanjang hari.  

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Wanita

Mekap dengan pantas memerlukan teknik yang pantas dan betul serta kaedah mudah untuk anda mampu bersiap dalam tempoh masa yang singkat.  Tidak ramai wanita bekerjaya yang mekap cantik memerlukan masa yang cukup banyak, anda pasti tertanya-tanya bagaimana pula wujudnya wanita bekerjaya yang sangat cantik mekap tanpa mengambil masa yang lama bukan?

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Supaya Kekal Jelita

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Mata

Terdapat beberapa cara mekap yang cepat dan pantas untuk wanita bekerjaya supaya kekal jelita sepanjang hari yang anda harus tahu. Dengan cara mekap pantas yang mudah ini, anda akan tampil cantik tanpa memerlukan masa yang lama untuk mekap. Mari kita lihat apakah cara-cara mudah mekap dengan cepat untuk wanita bekerjaya!

1. Menyiapkan Barang Mekap Pada Malam Hari

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Bergaya

Barang makep atau solekan perlu disediakan daripada malam hari lagi supaya pada pagi esoknya anda boleh terus mekap tanpa mencari-cari barang mekap yang anda letakkan di merata tempat.  Sebaiknya, anda juga boleh memulakan mekap setelah subuh dan awal pagi lagi sebelum membuat kerja rumah. Namun, jangan lupa memakai pelembab kerana mekap tanpa pelembab tidak akan bertahan lama.

2.  Menggunakan Lipstik Mengikut Warna Darah

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Bibir

Kenapa menggunakan lipstik mengikut warna darah menjadikan proses solekan atau mekap lebih pantas dan cepat?  Untuk pengetahuan anda, lipstik mengikut warna darah selalunya diperbuat daripada gel semulajadi yang membolehkan anda mengoles pada bibir dengan nipis, pantas dan sekali oles sahaja.

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Kewanitaan

Anda tidak perlu menyapu lipstik banyak kali. Selain itu, lipstik yang mengikut warna darah juga boleh dijadikan blusher untuk dipakai di pipi supaya pipi lebih merah dan cantik. Anda akan cepat mekap dengan menggunakannya dalam masa yang singkat dan pantas tetapi mendapat kesan yang bagus.

3. Memakai Cake Foundation

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Cantik

Cake Foundation adalah foundation jenis melekap yang mana setelah anda menyapu ke wajah, ia juga kelihatan seperti bedak compact.  Oleh itu, anda tidak perlu memakai bedak compact lagi setelah menyapu foundation cake. Masa anda lebih jimat dan tidak perlu menempek-nempek bedak setiap masa.  Namun, anda harus memakai concealer untuk menutup cela wajah yang terlalu degil ditutup dan pelembab bagi menampakkan kulit lebih lembab, lembut dan tidak kering.

4.  Memakai Mac Plus Malaysia

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Botol

Mac Plus Malaysia adalah jenama bagi foundation yang bertekstur cair dan pekat yang memudahkan anda memakainya secara ringkas, cepat dan berkesan. Ia berfungsi sebagai pelembab dan foundation dalam satu masa dan anda tidak perlu memakai pelembab lain lagi. Mac Plus Foundation sangat selesa untuk semua jenis kulit wanita asia, selamat digunakan dan diperbuat daripada kandungan bahan natural yang sangat berkualiti dan bertaraf antarabangsa.

Mac Plus Spicy Deluxe Foundation

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Termenung

Mac Plus Spicy Deluxe Foundation merupakan foundation eksklusif yang sesuai digunakan oleh semua wanita bekerjaya dalam mempersiapkan wajah mereka dengan cantik dalam kadar yang pantas dan cepat untuk kekal jelita sepanjang hari.  Ia tidak merekah dan tidak pernah mengecewakan kerana kualiti mekap anda juga akan bertahan lama dan cantik tiada tandingannya. Anda boleh memakai foundation Mac Plus ini secara sapuan dengan menggunakan span ataupun meratakannya dengan jari.

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Kualiti

Fungsi Dan Kebaikan Mac Plus Foundation

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Misteri

1. Sebagai Pelembab Kulit Wajah

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Sempurna

Anda tidak perlu memakai pelembab lagi sebelum memakai foundation Mac Plus kerana foundation Mac Plus ini bertindak sebagai pelembab kulit dengan mengandungi khasiat melembabkan kulit anda secara semulajadi dan sempurna serta menjadikan mekap anda bertahan lama dan tidak kusam.

2. Menegang Dan Menganjalkan Kulit

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Melindungi

Kulit akan lebih anjal setelah menyapu foundation Mac Plus dimana kulit-kulit anda terasa tegang tanpa ada kedutan dan minyak wajah yang terhasil.  Sudah pasti wajah lebih glowing tanpa perlu spray apa-apa produk lain lagi untuk membuatkan kulit glowing.

3. Melindungi Kulit Dari Sinar UV

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Perlindungan

Kulit wajah anda akan terlindung biarpun berpanas terik dan berada di bawah cahaya matahari.  Cuaca tidak menjadikan kulit anda kering, berminyak dan kusam kerana ia mengandungi SPF 35 yang mengawal kulit wajah anda. Kulit anda juga akan terhindar dari kesan sunburn, terbakar, gelap dan sebagainya.  

4. Menyerikan Wajah Tanpa Cela

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Biru

Kulit wajah akan lebih berseri-seri tanpa cela wajah seperti jerawat, jeragat, parut dan sebagainya.  Ya, anda mungkin akan melihat perubahan kulit wajah anda yang lebih cerah, cantik dan berseri-seri. Bagi kulit muka yang berjerawat pula, jerawat dan cela wajah dapat dipudarkan dan ditutup dengan selamat dan selesa tanpa ada rasa gatal kulit dan lain-lain lagi.

Sebab Mekap Menjadi Lebih Cepat Dengan Mac Plus Foundation

1. Tidak Perlu Guna Pelembab

Mac Plus Foundation memudahkan anda untuk lebih pantas dan cepat dalam bersolek atau mekap.  Anda lebih jimat masa kerana tidak perlu menggunakan pelembab wajah lagi di mana foundation Mac Plus mengandungi bahan pelembab wajah yang berkesan dan bertaraf kualiti antarabangsa.

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Kecerahan

2. Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

Mac Plus Foundation sesuai digunakan oleh semua wanita dan semua jenis kulit termasuklah kulit berminyak, kulit kering, kusam, berjerawat dan sebagainya.  Anda tidak perlu membuang masa menggunakan concealer untuk menutup jerawat, kemudian foundation dan sebagainya satu persatu, tetapi anda boleh terus menggunakan foundation untuk terus menutup jerawat dan semua cela wajah.  

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Sesuai

Jom Dapatkan Mac Plus Foundation Segera!

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Alami

Mac Plus Foundation yang kaya dengan vitamin dan khasiat sumber semulajadi menjadikan kulit anda lebih cantik dan bersih dengan sapukan Mac Plus secara ringkas dan pantas.   Dengan harga serendah RM59 untuk 1 botol dan RM69 untuk 2 botol, ia sangat murah, berbaloi dan berkesan bagi wanita yang ingin mekap secara pantas dan cepat untuk kekal jelita sepanjang hari.  Jom dapatkan Mac Plus Foundation sekarang!

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Kejelitaan

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Wajah

Cara Mekap Cepat Untuk Wanita Bekerjaya Plus

MAC PLUS FOUNDATION |  CARA MEKAP CEPAT UNTUK WANITA BEKERJAYA SUPAYA KEKAL JELITA
Hotline: Tekan untuk telefon (016-9746649) | Tekan untuk Whatsapp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: