Review
Sep 20, 2017, 11:00am

Cara Kurangkan Berat Badan dengan Betul


Menurunkan berat badan bukanlah hal yang mustahil dan boleh sahaja dilakukan. Dengan sedikit pengorbanan, Anda boleh menurunkan berat badan 2 hingga 7 kg sebulan. Hasil yang didapati tentu saja bergantung seberapa besar usaha yang dilakukan. Kuncinya adalah nekad dan kemahuan yang tinggi untuk mendapatkan tubuh yang diidamkan.

nak-kuruskan-badan-coaching

Masalah berat badan yang berlebihan bukan sahaja membawa satu masalah kepada bentuk badan dan kecergasan seseorang, malah ia juga boleh menyebabkan masalah lain seperti kencing manis, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan pelbagai lagi masalah kesihatan yang lain.

cara-tips-kuruskan-badan-dengan-betul

Jika anda sedang berusaha untuk kuruskan badan, sudah tentu anda mahu mendapatkan hasil yang segera. Dengan pelbagai idea diet pemakanan, produk supplement dan pelbagai petua seperti senaman dan sebagainya semua menjanjikan penurunan berat badan dalam masa tertentu yang boleh menyebabkan tekanan dan kadang-kadang mengelirukan. Hal ini boleh membuatkan tahap keyakinan diri menurun serta menganggu proses kehidupan seharian!

putus-asa-nak-kurus

Kenali Usus Anda Kenapa Masih Tak Dapat Kurangkan Berat Badan

Usus dalam badan kita terdiri daripada usus besar dan juga usus kecil. Kedua-dua usus kita mempunyai peranan yang sangat penting dalam memproses makanan yang kita makan hari-hari. Tugas usus kita adalah untuk menyerap vitamin dan mineral sebelum ditukar kepada najis untuk dibuang melalui sistem perkumuhan.

anatomi-usus

Tapi, ramai yang tidak tahu bahawa usus perlu dijaga dengan baik, kalau tidak nanti dinding usus akan menjadi kotor dan akhirnya berkerak. Kalau dah mula berkerak, ia akan menyebabkan usus kita susah untuk menyerap vitamin yang penting untuk badan.

Penyebab Usus Kotor dan Susuh Nak Turunkan Berat Badan

Dinding usus kita boleh menjadi kotor dan berkerak dengan pelbagai cara. Antaranya, adalah pemakanan seharian. Makanan yang tidak sihat dan mempunyai pengawet yang tinggi, makanan berkolesterol dan berlemak, semuanya adalah penyebab utama mengapa dinding usus kita kotor. Sekarang ni pun kita suka beli makanan di tepi-tepi jalan. Makanan sebegitu mudah tercemar dengan asap-asap kenderaan, debu-debu dan kotoran yang menjadikan makanan itu tidak berkualiti lagi. Makanan yang berminyak, berlemak, campur lagi kotor dan berdebu itu semuanya akan melekat di dinding usus. Makin lama, makin banyak yang melekat. Bila dah banyak melekat, tu yang jadi berkerak.

makanan-tak-sihat

Selain itu, gaya hidup kita juga boleh menyebabkan dinding usus menjadi kotor. Contohnya adalah kita suka menangguhkan masa pergi tandas. Ada yang suka menahan kencing dan buang air besar. Tu memang sangatlah tidak bagus untuk badan kita.

Tanda Usus Kotor Dan Punca Berat Badan Tak Turun

tanda-usus-sakit

Perkara paling biasa yang kita nampak adalah perut yang agak buncit berbanding badannya. ‘Badan kecik je, tapi perut buncit macam orang mengandung ‘ Ianya salah satu simptom usus kotor. Bila kita makan banyak, dan kebanyakannya makanan tak berkhasiat boleh mengakibatkan usus kotor. Lagi satu, simptom yang biasa adalah selalu sembelit. Orang yang mempunyai usus kotor memang selalu sembelit. Ini adalah kerana sistem pencernaan kita tidak dapat membuang dengan baik. Akhirnya menyebabkan semuanya terkumpul di dalam sistem perkumuhan.

Cara Kurangkan Berat Badan Dengan Betul Tanpa Seksa

cara-kurangkan-berat-badan-dengan-betul

Jangan harap anda nak kurus kalau anda tak tahu 6 cara asas untuk kuruskan badan anda. Malah, jika anda betul-betul amalkannya, anda akan kurus dengan berkesan! Bagaimana?

1. Kawal Pemakanan Anda

kawal-pemakanan

Pastikan anda berhenti sebelum anda rasa kenyang atau terlalu kenyang. Piramid makanan ialah satu carta yang membantu kita untuk merancang pengambilan jenis-jenis makanan dan sukatan makanan yang sesuai untuk kita setiap hari . Piramid Makanan juga digunakan sebagai panduan dalam penyediaan makanan sihat. Pengambilan makanan yang sihat dapat memastikan bahawa tubuh badan dan otak kita dapat menerima semua nutrien yang mencukupi bagi membolehkan ianya berfungsi dengan baik. Pengambilan makanan perlu dipelbagaikan kerana tiada satu makanan yang boleh membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh badan.

2. Kurangkan Karbohidrat, Lebihkan Protein

lebihkan-protein

Untuk pengetahuan anda, pengambilan karbohidrat dalam kuantiti yang banyak akan menggemukkan badan anda. Malah karbohidrat hanya memberikan kesan kekenyangan yang sementara (2 jam sahaja) dan kemudian anda akan berasa lapar semula. Daging, ayam, ikan dan kekacang adalah makanan yang kaya dengan protein, vitamin B, zat besi, zink dan magnesium. Pilihlah daging rendah lemak dan buang semua lemak yang kelihatan pada daging dan ayam. Sekali sekala tukarkan penggunaan daging dengan kekacang, kerana ianya rendah lemak dan kaya dengan serat. Contoh kekacang adalah kacang soya dan hasilnya seperti tauhu dan tempe, kacang dhal dan kacang merah.

Hasil tenusu juga terletak di Aras 3 Piramid Makanan. Contoh hasil tenusu ialah susu, keju dan dadih. Makanan ini kaya dengan protein, kalsium dan biasanya diperkaya dengan vitamin D. Pilihlah hasil tenusu rendah lemak.

3. Jangan Berlapar! (Jaga Waktu Makan Anda)

jangan-berlapar

Jangan lupa mengambil sarapan kerana ia akan meningkatkan kadar metabolisma badan anda. Jadi kadar pembakaran lemak anda juga bertambah cepat! orang yang melakukan sarapan pagi setiap hari cenderung lebih dapat menjaga berat badan mereka, dibandingkan dengan mereka yang jarang sarapan pagi. Namun, menu sarapan pagi yang anda konsumsi juga tidak boleh sembarangan, adalah disarankan pengambilan sarapan yang berkhasiat seperti bijiran oat, telur, yogurt, susu kerana ianya lebih mengenyangkan.

4. Elakkan/ Kurangkan Minuman Bergula dan Berkafein

minuman-bercaffein

 

Contoh air bergula adalah air berkarbonat. Kandungan gula dalam air gas ini adalah sangat tinggi iaitu 7-8 sudu gula bagi setiap hidangan! Pengambilan gula yang berlebihan akan menyebabkan masalah kegemukan serta akan mendatangkan penyakit serius seperti kencing manis.

Manakala kafein pula bukan sahaja menyebabkan kadar metabolisma badan menurun (kesannya gemuklah!), malah juga boleh menyingkirkan nutrien seperti vitamin daripada badan anda.

5. Minum Air Kosong 8 Gelas Sehari

Air kosong adalah sangat bagus untuk badan anda kerana hampir keseluruhan badan mengandungi air. Maka, amalkan minum air kosong sebanyak 8 gelas (2-3 liter) setiap hari.

Selain itu, air yang mencukupi dapat menyingkirkan bahan perkumuhan yang tak diperlukan oleh badan anda. Lemak yang telah diuraikan juga disingkirkan melalui air kencing dan perpeluhan.

6. Lakukan Aktiviti Fizikal/ Senaman Ringan

lakukan-senaman

Anda digalakkan untuk melakukan aktiviti fizikal yang ringan (30 minit) setiap hari untuk bakar kalori yang berlebihan dalam badan anda. Cara yang paling mudah: Anda tahan nafas dalam-dalam (pada bahagian perut) selama yang mungkin, kemudian lepaskan semula. Lakukan sekurang-kurangnya 7 kali sehari. Aktiviti ini akan bantu mengempiskan perut anda.

Selain itu, apalah salahnya jika sekali- sekala anda menggunakan tangga jika office/ rumah anda tidak terlalu tinggi. Malah, anda juga boleh amalkan aktiviti ini di shopping mall. Sambil shopping, sambil kurus!

Tidak salah jika anda mahu amalkan produk kurus tapi jadilah pengguna yang bijak dalam memilih ubat yang betul-betul selamat dan terjamin keberkesanannya. Walaupun banyak produk kurus yang ada dipasaran, tapi tidak sama jika anda hanya amalkan tanpa bantuan dari pihak consultation.

Support Team Azalia Beauty Sentiasa Bersedia Membantu Anda Menurunkan Berat Badan Ideal

team-support-azalea-beauty

Team Azalia Beauty berpengalaman dalam membimbing anda untuk menurunkan berat badan yang ideal bersesuaian dengan bentuk tubuh. Mereka akan pantau setiap pelanggannya agar mengikuti tip kurus yang telah diberikan supaya dapat kurus dengan cara yang lebih berkesan.

Khidmat nasihat dari Team Azalia Beauty akan buatkan satu target yang ingin anda capai seperti berapa berat yang ingin anda capai dalam jangka masa tertentu. Kemudian, disiplinkan diri anda untuk mengikut perancangan yang telah dibuat.Timbang berat badan anda maksimum sekali sahaja dalam seminggu. Ini untuk mengelakkan anda kecewa jika tiada penurunan berlaku. Jika anda positifkan diri, anda akan menghasilkan result yang positif!

kaunseling-pemakanan

Patuhi setiap langkah yang diberi dan disiplinkan diri anda sepanjang proses penurunan berat badan dan anda akan lihat kesan yang membanggakan. Ramai telah berpuas hati dengan hasil usaha mereka dan semestinya hasil dorongan serta semangat dari team support Azalia Beauty!

FAT2FIT Cara Mudah Penyelesaian Masalah Berat Badan Anda!

FAT2FIT adalah produk kurus yang semakin mendapat sambutan dan kini telah berada luas dalam pasaran Malaysia. Produk ini dapat membantu anda untuk mengurangkan berat badan tanpa kesan sampingan. Bahan yang digunakan tidak memiliki unsur-unsur berbahaya. FAT2FIT juga dapat membantu mengaktifkan sel-sel dalam tubuh dan membantu menghilangkan pengumpulan toksin yang ada didalam badan sekaligus menjadikan tubuh sihat dan bertenaga.

fat2fit-slim-kurus kurangkan Berat Badan

Ini membuktikan bahawa FAT2FIT memiliki fungsi sebagai supplemen untuk menurunkan berat badan dengan bertindak membakar lemak-lemak yang berlebihan dan berkesan membentuk di bahagian tangan, punggung dan peha di mana kedudukan lemak yang mudah berkumpul dapat di hapuskan. Tiada kesan sampingan seperti cirit-birit dan alahan jika anda mengamalkan produk FAT2FiT kerana ianya selamat digunakan.

Apakah Keunikan Ubat Kurus Paling Berkesan Fat2fit?

  • Sebotol ubat kurus paling berkesan FAT2FIT mengandungi 30 biji kapsul
  • Kapsul yang mudah ditelan & tiada bau
  • Tiada kesan sampingan kerana semua dari bahan semulajadi (Herba Premium Terpilih)
  • Sesuai untuk peringkat umur dari 15 tahun ke atas
  • Tidak perlu pantang larang dalam pemakanan seharian
  • Produk Bumiputera
  • Selamat dan dijamin berkesan

fat2fit-berkesan kurangkan Berat Badan

Tip Cepat Menurukan Berat Badan Dengan Fat2fit :

  • Digalakkan minum air 3-4 liter sehari.
  • Pastikan tidur cukup supaya hormon badan stabil, bila hormon tidak stabil boleh menyebabkan berat badan cepat naik.
  • Kurangkan gula sebab air gula ni akan mengundang obesiti
  • Makan nasi 2 kali sehari, kalau boleh segenggam sahaja supaya karbohidrat yang kita perlukan seharian di minimum kan.
  • Selain itu kurangkan makanan berminyak.
  • Bersenaman 20minit sehari
  • Banyakkan berjalan dan jogging

Penafian: Testimoni di bawah adalah dari pengguna produk mereka yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna

testimoni-team-azalea-1 kurangkan Berat Badan
testimoni-team-azalea-2 kurangkan Berat Badan
testimoni-team-azalea-3 kurangkan Berat Badan
testimoni-team-azalea-4 kurangkan Berat Badan
testimoni-team-azalea-5 kurangkan Berat Badan
testimoni-team-azalea-6 kurangkan Berat Badan

Kenapa Anda Perlu Menurukan Berat Badan Fat2fit?

Banyak manfaat yang ada pada produk ini antaranya :

  • Tindakbalas 8 jam mengeluarkan bahan buangan yang tersimpan
  • semua kandungan bahan dan ramuan memang dihasilkan dengan teliti. Hanya herba yang berkesan dan diuji secara saintifik sahaja digunakan
  • mengeluarkan lemak tepu dalam kulit dengan lebih cepat
  • mengempiskan perut
  • mengecilkan peha
  • mengecilkan lengan
  • menguruskan muka, mengecilkan lemak bawah dagu, membuang lebihan lemak seluruh badan
  • membantu mengurangkan kolestrol
  • menstabilkan tekanan darah
  • menyegarkan badan
  • mengurangkan sakit sendi dan otot
  • membuang lebihan angin dalam badan termasuk angin dalam urat saraf
  • membantu penghadaman
  • meringankan dan melegakan badan yang sengal
  • menghilangkan keletihan dan kelesuan badan
  • menghilangkan atau mengurangkan sakit kepala disebabkan masalah angin

Lihat Video Pengenalan Fat2fit Dalam Menurunkan Berat Badan

Rasai pengalaman yang luar biasa apabila anda mencuba sendiri FAT2FIT. CARA INI bukan sahaja mampu menurunkan berat anda dengan pantas, malah ia juga membantu untuk membentuk tubuh anda serta meningkatkan keupayaan dari segi kesihatan dan kecergasan anda. Apa yang boleh saya katakan, ia adalah produk kurus yang LUARBIASA !!!!  Sedarkah anda hasilnya bukan sahaja boleh kurus malah kesihatan diri juga dapat ditingkatkan.

Azalia Beauty Skincare Bersedia Membantu Anda Menurunkan Berat Badan

azalea-beauty-health-fat2fit kurangkan Berat Badan

Azalia Beauty Skincare adalah pengedar sah dan berdaftar dalam bidang kecantikan dan kesihatan terutamanya dalam bahagian pelangsingan badan di bawah syarikat berdaftar Flower Pot Enterprise (SA0246499-M). Setiap pengguna akan dipantau dan dibimbing oleh support team Azalia Beauty untuk membantu anda menurunkan berat badan yang betul.

Jika anda berminat untuk bertanya tentang produk atau konsultasi kesihatan & kecantikan, anda boleh terus hubungi :

Jom order FAT2FIT SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

3-1-1, Sri Permata Condominium,, Jalan 9/6, 40100 Shah Alam, Selangor

   
Jom order FAT2FIT SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order FAT2FIT SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: