Review
Apr 24, 2019, 12:22pm

Cara Kilatkan Kereta Dan Hilangkan Calar Kereta Dengan Berkesan


Tidak kira sama ada kita pandu kereta baru atau lama, bila kereta kemek atau calar pasti rasa sangat mengecewakan. Walaupun banyak cara DIY untuk baiki calar, untuk hilangkan agak sukar sebab kita mungkin akan menyebabkan cat kelihatan lebih teruk. Jadi, apakah cara-cara untuk kekalkan badan kereta yang cantik?

Cara Kilatkan Kereta pada harga berpatutan (1)

4 Cara Mudah Penjagaan Kereta Agar Tampak Kilat Dan Baru

  1. Cuci Kereta Dengan Betul

Cara Kilatkan Kereta

Pastikan anda mencuci kereta dengan menggunakan car wash shampoo dan bukannya sabun basuh baju atau sabun lain-lain yang tidak sesuai. Selepas itu, bilas dengan bersih & jangan biarkan sebarang kesan sabun di kereta anda. Jika kereta anda terkena tar jalan, minyak atau sebagainya,cuci kereta anda dengan segera. Anda boleh mencuci menggunakan produk wash & wax pada hujung minggu.

  1. Cuci kereta dari bahagian atas ke bawah

Cara Kilatkan Kereta dengan mudah (4)

Pastikan anda mencuci kereta anda dari bahagian atas ke bawah. Bukannya dari bahagian bawah ke atas. Jika tidak, kotoran yang berada di bahagian bawah mungkin akan mencalarkan kereta anda sekiranya dibawa ke bahagian atas. Yang paling penting, elakkan untuk mencuci kereta anda pada waktu panas terik. Hal ini kerana air & sabun yang digunakan semasa mencuci kereta akan cepat kering dan akan meninggalkan kesan yang kelihatan seperti bercapuk.

  1. Polish & Wax Kereta Anda

Cara Kilatkan Kereta

Adakah anda tahu penggunaan sebenar polish & wax? Polish digunakan bertujuan untuk menghilangkan calar-calar halus yang terdapat pada kereta, sebelum dilapisi dengan wax. Wax pula digunakan bertujuan untuk memberi perlindungan kepada kereta anda daripada hujan, calar, dan juga titisan embun. Oh, ia juga berfungsi sebagai menjadikan cat kereta anda kalis air. Terdapat 2 jenis wax iaitu carnauba wax dan juga synthetic polymer.

  1. Pilih Polish yang bersesuaian dengan kereta anda!

Cara Kilatkan Kereta pada harga berpatutan (5)

Polish bergantung kepada keadaan cat kereta anda. Antara kaedah yang paling terkenal adalah dengan menggunakan shine polish pada kereta anda. Lakukannya untuk sekali-sekala sudah memadai. Kereta perlu di’polish’ jika kereta anda terdapat kotoran degil pada cat ataupun terdapat banyak kesan calar. Gunakan 2 jenis polish iaitu polish kasar (menanggalkan kesan calar halus) dan juga shine polish (mengilatkan kereta).

Nak Nampak Kereta Sentiasa Baru? Perlu Rajin Wax Dan Polish

Cara Kilatkan Kereta

Wax dan polish adalah antara salah satu produk untuk penjagaan kereta, terdapat banyak jenis langkah yang kita boleh ambil untuk perlindungan kereta. Semua jenis produk ini dapat membantu untuk menjaga cat kereta. Anda boleh menjalankan kedua-dua langkah penjagaan cat kereta seperti Wax dan polish ini dengan menetapkan jadual bulanan dirumah anda. Kereta anda akan kelihatan cantik dan mempersonakan. Jika anda sentiasa lakukan kerja-kerja meng’wax dan mem’polish’ kereta anda, kereta anda akan nampak seperti baru!

Polish Master Berkesan Hilangkan Kesan Calar Di Kereta

Cara Kilatkan Kereta pada harga berpatutan (2)

Penggunaan polish atau wax bergantung kepada keperluan kereta anda. Jika kereta anda mempunyai banyak calar atau karat maka Polish Master akan menjadi produk pilihan. Polish Master membantu melindungi kereta dan membuatkan kereta anda berkilat dan bersinar. Anda perlu wax kereta anda sekurang-kurangnya setiap 3 bulan, tetapi Polish Master hanya perlu dilakukan apabila anda melihat terdapat masalah calar-calar dan kotoran yang tidak dapat dihilangkan jika membasuh secara normal.

Apa Sahaja Kesan Calar Di Kereta Boleh Dihilangkan Dengan Menggunakan Polish Master

Mungkin masih ada lagi diantara kita yang sering pergi ke bengkel untuk menukar cat baru kalau ada calar-calar di kereta kan? Jadi, hari ini saya ada masa sikit untuk kongsikan cara untuk hilangkan calar kereta anda sampai kilat bersinar sehingga boleh cermin muka sesiapa yang melihatnya, hanya dalam masa 10 minit!

Cara Kilatkan Kereta

Kesan gores yang tidak dirawat boleh menyebabkan karat dan akhirnya boleh membentuk lubang-lubang kecil. Polish Master ini diciptakan khas untuk menghilangkan masalah calar terutamanya pada kereta cat solid dan metallic, jadi selepas ini anda tak perlu bersusah-payah pergi ke bengkel lagi untuk mengecat kereta anda lagi kerana bumbung rumah anda pun boleh jadi bengkel tau!

Kelebihan Polish Master

Cara Kilatkan Kereta Cantik

  • Menghilangkan calar balar dan geseran.
  • Memulihkan cat mati dan pudar.
  • Memutihkan lampu yg kuning dan sudah tak berkilat.
  • Menanggalkan bekas kulat dan kotor pada getah & plastik.
  • Menghilangkan tar & minyak.
  • Melindungi dari hujan Asid.
  • Mengilatkan kereta kaw2 + extra protection dari calar balar.
  • Memberi perlindungan sehingga 6 Bulan (Uv protection).

Hanya Gunakan Polish Master Sedikit, Kesannya Berbulan-Bulan Tahan Lama

Cara Kilatkan Kereta (1)

Selepas ini tak perlu lagi keluar peluh lama-lama berbaris panjang sambil perah otak sebab mengenangkan duit anda yang melayang tu. Anda boleh lakukannya sendiri di rumah. Apa ada hal.. Picit picit, ambik kain, zhaskkk, 1 minit settle hilang.. Bayangkan, 1 botol Polish Master tu boleh guna 5 kali ke 10 kali tau, silap-silap boleh tolong “touch-up” calar kereta jiran rumah sebelah lagi.

Nak jimat Tanpa Perlu Berhabis Beratus Duit Untuk Kilatkan Dan Hilangkan Kesan Calar Kereta? Polish Master Adalah Penyelesaiaannya

Cara Kilatkan Kereta dengan mudah (5)

Perhatian! Kalau anda hantar ke kedai, sekali hantar RM300, kalau anda yang kaki ganas bawak kerete tu, mahu 3 kali ke 5 kali calar, jadi dah berapa tu? Tak ke RM1500 tu. Jadi memang sangat-sangat menjimatkan anda. Polish Master dijamin selamat ke atas permukaan cat kereta anda. Biasanya kalau guna produk hilangkan calar lain, lepas andapakai tu, ada kesan-kesan putih, lepas tu warna kereta jadi sebam.. Tapi masalah ni takkan jadi bila anda guna produk Polish Master ini

Pastikan Kereta Anda Kekal Bergaya Cantik Berkilat Dengan Polish Master

Cara Kilatkan Kereta dengan mudah (2)

Pakai kereta baru tapi body tak berkilat, tengok kereta orang lain berkilat semacam dah boleh jadikan cermin tahap kilat dia, anda boleh gunakan Polish Master. Setakat calar-calar manja sebab bergesel dengan kereta lain sampaikan cat kereta yang bergesel tadi melekat dekat body kereta kita boleh hilangkan dengan Polish Master.

Polish Master Juga Boleh Menghilangkan Kesan Kuning Pada Lampu Kereta Anda

Cara Kilatkan Kereta

Semua kereta lama mesti ada masalah permukaan lampu hadapan kereta jadi kekuningan. Sakit mata tengok kereta takde seri lansung kan? Apa lagi bersihkan balik lampu kereta anda menggunakan Polish Master

Cara Penggunaan Polish Master

Kandungan sebotol ni 120mL. Sebotol Polish Master cukup untuk digunakan pada sebuah kereta sedan, dan  boleh guna 5-7 kali untu hilangkan spot calar. Cara guna mudah, tuang 2cm krim POLISH MASTER atas kain kering, lap di tempat yang bercalar sehingga ia hilang. Kesan yang lebih cantik, ulang 2-3 kali lap.

Produk yang dipercayai, telah terjual beribu-ribu unit, mendapat beratus-ratus testimoni dan 99% pengguna berpuas hati. Lihat testimoni :

Cara Kilatkan Kereta pada harga berpatutan (4)

Cara Kilatkan Kereta dengan mudah (3)

Cara Kilatkan Kereta dengan mudah (1)

Siapa Nak Hilangkan Masalah Kesan Calar Di Kereta Tanpa Risiko Cat Pudar? Jom Dapatkan Polish Master Sekarang!

cara kilatkan kereta dengan mudah

POLISH MASTER | HILANGKAN CALAR DI KERETA TANPA RAGU LAGI
Hotline :
Tekan untuk telefon (016-2618874) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Polish Master
Website : https://www.polishmaster.my

Jom dapatkan Polish Master SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Polish Master SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Polish Master SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: