Review
Jan 16, 2019, 10:14pm

Cara Hilangkan Payudara Sakit Sebelah Kiri Dan Tips Besarkan


Setiap wanita menginginkan mempunyai payudara yang sihat kerana ia merupakan aset terpenting yang mesti dijaga seelok – eloknya. Mempunyai payudara yang sempurna akan menampilkan keyakinan anda kerana ia akan mempengaruhi cara anda berpakaian. Percayalah, payudara yang kendur dan lembik akan membuatkan anda malu dengan diri – sendiri walupun  hanya anda menyedari perihal tersebut.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Anda harus mengambil langkah awal bagi memastikan payudara anda sentiasa sihat dan cantik. Walaupun anda seorang yang muslimah, pasti anda mahu suami anda juga berasa bangga dengan kecantikan dalaman anda juga bukan? Anda tidak boleh memandang remeh walau sedikit perihal penjagaan payudara ini. Tambahan lagi sekiranya anda sudah mula merasa sakit pada bahagian payudara anda disebabkan anda tidak memberi penjagaan yang baik.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Terdapat pelbagai faktor yang boleh memberi risiko payudara untuk berasa sakit dan tidak selesa. Jom kami kongsikan perihal penjagaan payudara yang mungkin anda sendiri terlupa akan risikonya. Adakah anda sentiasa berasa sakit pada sebelah kiri payudara anda? Ikuti perkongsian kami untuk mengetahuinya dengan lebih jelas.

Ketahui Risiko Payudara Sakit Sebelah Kiri

1. Payudara Terkena Jangkitan Kuman

Bagi ibu yang menyusu terutamanya, anda sangat berisiko tinggi untuk mendapat jangkitan kuman pada payudara anda. Sekiranya anda mempunyai susu yang banyak sehingga anda berasa payudara anda membengkak dan berdenyut, segeralah pump dengan alatan pump menyusu atau menggunakan tangan untuk mengeluarkan susu tersebut. Anda boleh menyimpan susu yang berlebihan itu mengikut cara penyimpanan stok susu ibu dengan betul.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Masalah bengkak susu ini jika dibiarkan akan merisikokan anda untuk mendapat jangkitan kuman. Ini berlaku apabila saluran susu anda tersumbat dan payudara akan membengkak beserta dengan rasa yang sangat sakit. Masalah ini akan berikutan dengan demam yang teruk sekiranya dibiarkan tanpa dibawa ke perhatian doktor.

2. Barah Payudara

Barah payudara merupakan penyakit yang paling ditakuti oleh semua wanita. Pesakit barah payudara pada tahap kronik akan menyebabkan payudara akan dibuang dan pasti ia memberi kesan bagi setiap wanita. Sekiranya anda berasa sakit di sebelah kiri payudara anda, anda mesti ketahui adakah anda berisiko untuk terkena barah payudara ini.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Tanda awal barah payudara adalah mempunyai ketulan kecil pada payudara anda. Ketulan ini akan membesar dengan cepat sekiranya anda tidak membuat pemeriksaan payudara dengan kerap. Ketulan inilah yang harus dikeluarkan daripada payudara anda. Oleh yang demikian, anda harus segera membuat pemeriksaan lanjut di klinik atau hospital berdekatan dengan segera.

3. Risiko Sakit Jantung

Mungkin anda tidak dapat mengenalpasti sakit payudara di sebelah kiri disebabkan payudara atau jantung anda. Ini kerana kedudukan jantung juga disebelah kiri berdekatan dengan kawasan payudara anda sebelah kiri.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Oleh yang demikian, sakit payudara anda itu tidak boleh dipandang remeh. Penyakit jantung merupakan sakit yang kronik yang mesti dikenalpasti dari seawal peringkatnya. Tambah lagi anda juga mempunyai sejarah keluarga yang juga mempunyai penyakit jantung ini. Segera berjumpa dengan doktor untuk kenalpasti sakit tersebut sebelum ia akan menjadi lebih teruk lagi.

4. Pemakaian Bra Yang Salah

Ramai wanita tidak menganggap pemilihan bra yang sesuai adalah sesuatu yang penting untuk kesihatan payudara anda. Anda berasa sakit di sebelah kiri mungkin disebabkan anda tersalah pilih size bra, material bra yang tidak menyerap peluh atau memakai bra yang terlalu ketat.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Pemilihan bra yang sesuai sangat penting bagi memastikan payudara anda terletak elok di dalam bra. Sebelum memilih bra yang sesuai, anda harus mengenalpasti size payudara anda dengan betul dengan teknik ukuran payudara serta memilih kualiti material bra yang sesuai.

5. Hormon Yang Tidak Stabil

Anda mungkin sedang mengalami masalah hormon apabila payudara anda berasa sakit. Keseimbangan hormon ini akan terganggu kesan daripada haid, pengambilan pil perancang, atau ubat – ubatan yang anda ambil.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Ia boleh merisikokan anda berasa sakit di payudara sebelah kiri sahaja, sebelah kanan atau kedua belah payudara anda. Anda perlu membuat pemeriksaan supaya anda tahu kesesuaian pengambilan ubat yang mempengaruhi hormon itu untuk anda.

Bagaimana Untuk Dapatkan Payudara Yang Sihat dan Besar

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Setelah anda mengetahui faktor risiko yang mengakibatkan payudara anda sakit disebelah kiri, anda perlu segera berjumpa dengan doktor di klinik atau hospital yang berhampiran dengan anda. Jangan tangguhkan pemeriksaan payudara anda kerana ia boleh menjadi lebih kronik lagi. Pasti anda tidak mahu menanggung risiko kehilangan sebelah atau sepasang payudara bukan?

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Sebagai langkah berjaga – jaga, anda perlu mengetahui cara untuk dapatkan payudara yang sihat. Ramai juga wanita suka payudara mereka besar, tegang dan mantap. Jom ikuti perkongsian seterusnya tentang cara untuk dapatkan payudara yang sihat ini.

 • Berenang

Gaya berenang kupu – kupu dapat memberi kesan untuk besarkan payudara anda. Hobi berenang ini berkait rapat dengan skill dan minat kerana tidak semua pandai berenang. Senaman berenang ini mampu merangsang otot dada dan juga bahu. Jika anda suka berenang, teruskan hobi anda kerana ia dapat membantu anda dapatkan payudara yang sihat.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

 •  Mengamalkan Pemakanan Yang Sihat dan Seimbang

Pemakanan yang anda seharian juga dapat mempengaruhi payudara anda untuk sihat dan cantik. Ini merupakan alternatif dan jalan yang mudah dan juga menjimatkan. Antara sumber makanan yang boleh menyihatkan payudara anda adalah ikan, sayur brokoli dan kacang soya.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

 • Pemilihan Bra Yang Betul

Payudara anda akan selesa dengan penggunaan bra yang betul dengan size payudara anda. Anda dilarang untuk memakai bra dengan ketat kerana ia akan memberi kesan sakit pada payudara anda nanti. Anda mesti memilih bra yang betul, ukuran size yang tepat serta jenis bra yang bersesuaian.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

 • Membuat Senaman Push Up

Senaman tekan tubi ini anda boleh lakukan di rumah mahupun ketika mengembara. Ia dapat membuatkan otot dada anda mengembang dan lebih besar. Bagi anda yang belum biasa melakukan senaman ini, cukup sekadar anda lakukan 5-6 kali push up dalam minggu yang pertama.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

 • Mengambil Suppliment atau Krim Khas Payudara

Terdapat pelbagai jenama dan produk yang boleh membantu payudara kelihatan lebih besar dan sihat. Krim sapuan atau suppliment ini akan meransang payudara anda. Namun, pemilihan produk haruslah selamat dan berkesan. Anda tersilap pilih produk, ia akan memberi kesan buruk pada payudara anda juga.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Ketahui Rahsia Memikat Suami Dengan Aidara

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Anda kini dapat mengetahui rahsia sebenar untuk memikat suami anda dengan dapatkan potongan badan yang cantik. Badan yang cantik haruslah mempunyai aset dalaman yang mantap. Untuk itu, anda mesti mencuba Aidara iaitu sejenis pil hormon yang bertindak untuk besarkan payudara anda serta membentuk punggung anda dengan cepat. Aidara pasti menjadi suppliment terbaik anda kerana ia sesuai untuk semua golongan wanita termasuklah wanita yang belum berkahwin, sudah berkahwin atau bakal mendirikan rumah tangga.

Khasiat Aidara Untuk Payudara Anda

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Aidara ini boleh diamalkan seawal usia 15 tahun lagi. Anda tidak perlu risau tentang pembuatan Aidara kerana produk ini telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ) serta selamat untuk digunakan. Untuk meyakinkan anda lagi, Aidara merupakan produk muslim yang dikilangkan di Malaysia. Untuk menguji keberkesanan Aidara, kajian dan penyelidikan juga telah dilakukan bagi memastikan ia tidak merbahayakan pengguna kelak.

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Jom ketahui bagaimana Aidara dapat membantu payudara anda.

 • Membantu membesarkan payudara yang kecil.
 • Membantu menganjalkan payudara yang jatuh dan kendur.
 • Payudara anda akan kekal bulat walaupun tanpa pemakaian bra.
 • Menukarkan puting payudara anda menjadik warna pink yang cantik.
 • Payudara yang sudah bersize besar akan menjadi lebih anjal.
 • Kulit sekitar payudara akan menjadi lebih gebu dan lembut.

Kenapa Anda Perlu Mengamalkan Aidara?

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Masih ramai wanita berasa puas dengan payudara yang mereka ada walaupun mereka sudah sedara payudara mereka sudah jatuh, lembik, tidak anjal dan kendur. Namun, anda harus ingat bahawa payudara merupakan aset yang mesti dijaga dengan baik untuk merasakan anda cantik dalam dan luar. Pasti ada yang tertanya – tanya sebab mereka perlu mengamalkan suppliment Aidara ini.

 • Aidara mampu bertindak dengan cepat dan selamat digunakan.
 • Aidara tidak mempunyai campuran  bahan kimia yang merbahaya,
 • Aidara produk buatan Malaysia dan berstatus halal.

Hanya Ramuan Semulajadi Untuk Hasilkan Aidara

Kacip Fatimah

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Kacip fatimah sudah sinonim dengan teknik perubatan dan pengamalan tradisional turun temurun. Kacip fatimah merupakan sejenis tumbuhan renek dan boleh ditemui dalam dua jenis daun berbeza iaitu berwarna hijau dan ungu. Kacip fatimah ini mempunyai 1001 manfaat buat wanita terutamanya bagi kesihatan dalam wanita. Fungsi kacip fatimah di dalam Aidara pula mampu membantu mengekalkan awet muda, membekalkan tenaga luaran dan dalaman serta mengembalikan bentuk badan idaman yang anda inginkan.

Serapat

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Ia dikenali akar serapat yang merupakan herba tradisional yang sangat bagus untuk wanita. Ramuan serapat digunakan di dalam Aidara kerana manfaatnya untuk kesihatan dalaman wanita sudah terbukti. Antara khasiat akar serapat adalah boleh menegangkan payudara serta mencantikkan kulit anda.

Pueraria Mirifica

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Herba Pueraria Mirifica merupakan tumbuhan herba yang sangat terkena dengan khasiatnya yang pelbagai. Khasiat Pueraria Mirifica ini sangat bagus untuk kecantikan dan kesihatan dalaman anda. Antara manfaat herba Pueraria Mirifica ini adalah membantu memantapkan payudara, agen anti-penuaan untuk kulit berkedut dan memberikan anda lebih tenaga.

Rebut Peluang Jana Pendapatan Bersama Aidara

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Peluang untuk menjadi Authorised Seller Aidara di seluruh Malaysia kini dibuka. Anda boleh mencapai pendapatan sehingga ke 5 angka sebulan dengan bimbingan daripada pasukan Aidara sendiri. Antara manfaat yang diperolehi daripada peluang jana pendapatan ini adalah margin untung yang tinggi, bahan promosi yang disediakan oleh HQ, kumpulan sokongan 24 jam, testimoni dikemaskini setiap hari serta bonus untuk mereka yang menunjukkan prestasi yang baik.

Testimoni

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Amalkan Aidara Untuk Tambat Hati Suami Setiap Hari!!

Cara Hilangkan Payudara Sakit

Wah untungnya suami anda apabila beliau mengetahui anda menjaga aset anda sebaiknya hanya untuk dia. Dengan pengamalan Aidara, anda sudah boleh ucapkan selamat tinggal kepada payudara yang kendur, lembik dan kusam. Anda beli sekarang, anda dapat penjimatan berganda kerana harga sangat murah iaitu RM 60 sahaja ( harga asal RM 89 ). Nak lagi jimat, anda boleh beli banyak dan kongsi bersama rakan dan ahli keluarga. Untuk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi info di bawah.

AIDARA VITAMIN MONTOK
Hotline : Tekan untuk telefon (013-5328908) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Aidara Kerengga
Instagram: @aidara.my

Alamat:
636-A, Batu Uban, 11700 Gelugor, Pulau Pinang

Nak cantikkan payudara dan punggung dengan vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak cantikkan payudara dan punggung dengan vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak cantikkan payudara dan punggung dengan vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp