Review
Feb 14, 2018, 10:24am

Cara Hilangkan Kulit Kasar Dan Hitam Di Muka Dengan Cepat


Pasti setiap orang ingin memiliki kulit yang sihat dan cantik. Tidak hanya kaum hawa, kaum adam pun menginginkan hal demikian. Namun definisi kulit sihat dan cantik pada setiap orang berbeza. Dr. Conny Melly Rosdiana, menjelaskan kulit sihat memiliki ciri tampak bercahaya, warna kulit merata dan licin serta bebas dari bintik hitam juga jerawat.

cara hilangkan kulit kasar dan hitam di muka dengan cepat

Menurutnya kulit sihat itu penting kerana berdasarkan penelitian setiap orang berkeinginan terlihat lebih menarik. Dengan ada rupa menarik ini akan meningkatkan rasa percaya diri dan harga diri mereka. Tapi bagaimana harus menjaga muka agar nampak lebih putih, licin dan sihat?  Berikut ini cara menghilangkan kulit kasar dan hitam di muka dengan cepat;

1. Limau Nipis

cara hilangkan kulit kasar dan hitam di muka dengan limau nipis

Buah yang memiliki rasa masam ini ternyata efektif untuk menghilangkan sel kulit mati pada wajah. Limau nipis mengandung vitamin c yang tinggi sehingga dapat juga mencerahkan wajah dari dalam. Cara menggunakan buah jeruk nipis sebagai masker cukup mudah. Belah dua jeruk nipis kemudian peras airnya ke dalam bekas. Selanjutnya sapukan air jeruk nipis tersebut pada wajah secara merata. Biarkan selama 30 minit baru kemudian dibilas dengan bersih.

2. Lidah Buaya

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-lidah-buaya

Lidah buaya mengandung gel yang memiliki manfaat untuk kecantikan kulit, salah satunya menghilangkan kulit kasar pada wajah. Gel lidah buaya mengandung anti bakteria untuk kulit. Cara mengambil gel dari lidah buaya adalah dengan memotong daun lidah buaya. Setelah itu kupas kulitnya dan cuci dengan air bersih. Selanjutnya gel lidah buaya tadi sapukan pada wajah secara merata. Tunggu hingga gel mengering pada wajah baru kemudian dibilas dengan bersih.

3. Minyak Zaitun

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-minyak zaitun

Sudah berkurun lamanya minyak zaitun dimanfaatkan dalam bidang kecantikan kulit. Minyak ini berasal dari buah zaitun yang diolah untuk diambil minyaknya. Minyak zaitun untuk wajah berperanan untuk menghilangkan sel kulit mati dan kasar. Sapukan minyak zaitun pada wajah dan lihatlah hasilnya yang maksimal dalam mencerahkan wajah.

4. Gula

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-gula

Gula memang berguna sebagai bahan pemanis makanan dan minuman. Namun disisi lain gula juga bermanfaat dalam bidang kecantikan. Salah satu manfaat gula adalah sebagai scrub untuk menghilangkan sel kulit mati. Adapun cara membuat scrub dari gula dengan menuangkan gula pada suatu bekas. Selanjutnya tambahkan air dan aduk hingga gula menjadi larut. Setelah itu sapukan pada wajah dan tunggu hingga mengering.

5. Tomato

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-tomato

Buah yang mengandung vitamin e  ini juga bermanfaat untuk menghilangkan kulit kasar dan memutihkan kulit pada wajah. Cara membuat masker tomato dengan kisar buar tomato  lalu sapukan pada wajah Anda dan diamkan selama 30 minit. Setelah itu bilas wajah Anda hingga bersih.

6. Putih Telur

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-putih telur

Selanjutnya bahan yang dapat menghilangkan kulit kasar pada wajah adalah putih telur. Putih telur mengandung protein dan asam amino yang dapat memperbaiki struktur kulit. Putih telur dapat juga berperanan untuk memutihkan kulit wajah. Cara menggunakan masker dari putih telur adalah dengan mengoleskan putih telur pada wajah secara merata.

7. Gandum

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-gandum

Gandum termasuk salah satu sumber karbohidrat bagi tubuh, di sisi lain gandum juga dapat dijadikan sebagai masker untuk menghilangkan kulit kasar dan memutihkan kulit. Caranya ambil satu sendok gandum dan letakkan dalam mangkuk. Tuang air secukupnya dan aduk hingga merata. Lalu letakkan masker tadi ke wajah secara merata dan diamkan selama 30 minit. Setelah 30 minit bilas dengan air yang bersih pada wajah Anda.

8. Teh Hijau

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-teh hijau

Tahukah Anda bahawa teh hijau merupakan salah satu rahsia dalam bidang kecantikan? Dan sekarang Anda juga dapat membuat masker dari teh hijau. Teh hijau kaya akan antioksidan yang berperanan untuk melawan serangan radikal bebas yang menyebabkan penuaan pada kulit. Cara untuk membuat masker dari teh hijau ini dengan mengambil satu sendok bubuk teh hijau, tuang sedikit air dan aduk rata. Selanjutnya sapukan pada wajah dan tunggu hingga masker mengering baru kemudian di bilas hingga bersih.

9. Kunyit

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-kunyit

Bahan dapur satu ini juga bermanfaat untuk kulit Anda, caranya dengan menggunakan serbuk kunyit yang sudah halus. Selepas itu tuang sedikit air pada serbuk kunyit tersebut dan ratakan pada wajah Anda. Kunyit dapat membantu mempercepat proses menghilangkan kulit kasar dan kulit anda juga menjadi putih dan bersinar.

10. Lemon

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan-buah lemon

Buah yang memiliki warna kuning ini juga ampuh untuk menghilangkan kulit kasar serta memutihkan kulit dengan cepat pada wajah. Lemon kaya akan vitamin c yang tinggi. Cara untuk menggunakan lemon sebagai masker dengan memanfaatkan air yang terkandung di dalamnya. Anda dapat mengoleskan secara merata pada wajah. Setelah air lemon meresap pada wajah dan mengering baru bilas wajah Anda dengan menggunakan air yang bersih.

11. Daun Jambu

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan daun jambu

Seterusnya adalah dengan menggunakan daun jambu. Daun jambu dapat dihaluskan untuk digunakan sebagai masker. Setelah halus daun jambu biji dioleskan pada wajah secara merata. Diamkan selama 30 minit hingga masker mengering. Setelah itu baru bilas dengan menggunakan air yang bersih.

12. Madu

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan madu

Madu memiliki vitamin yang lengkap dan antioksidan yang baik bagi kulit. Madu dapat dijadikan sebagai masker. Caranya dengan mengoleskan madu pada kulit wajah secara merata. Setelah itu diamkan pada wajah selama 30 minit saja. Dan bilas hingga bersih setelah 30 minit.

13. Baking Soda

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan baking soda

Baking soda juga memiliki manfaat untuk menghilangkan kulit kasar. Cara menggunakan baking soda sebagai masker cukup tambahkan air pada baking soda dan aduk hingga merata. Oleskan pada wajah Anda dan diamkan selama 30 minit saja. Lakukan sebanyak dua kali dalam seminggu.

14. Strawberry

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan strawberry

Masker dari buah strawberry juga dapat memutihkan kulit di wajah. Caranya ambil beberapa buah strawberry dan kisarkan. Oleskan pada wajah secara merata buah strawberry ini dan diamkan selama 30 minit saja. Bilas hingga bersih wajah Anda.

15. Kopi

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan kopi

Kopi dikenal tidak hanya bermanfaat bagi kesihatan tubuh saja, bahkan kopi juga bermanfaat bagi kecantikan tubuh, seperti kecantikan wajah, kecantikan kulit, kecantikan rambut dan sebagainya. Sebenarnya manfaat kopi tidak hanya untuk diminum, tetapi kopi juga boleh digunakan untuk perawatan wajah dan tubuh.

Coffee Scrub By Marni Beauty Jadikan Kulit Halus dan Putih Berseri

cara-hilangkan-kulit-kasar-dan-hitam-di-muka-dengan coffee scrub by marni

Semenjak kebelakangan ini, orang ramai telah mencuba produk kecantikan yang berkaitan dengan coffee scrub. Coffee Scrub ialah sejenis scrub yang berasakan kopi dan bahan bahan lain yang semulajadi tanpa sebarang tambahan bahan kimi yang boleh menjejaskan kulit muka anda.

Kelebihan Coffee Scrub By Marni Beauty

kelebihan coffee scrub by marni

Menanggalkan Sel Kulit Mati

Pengumpulan sel kulit mati boleh menyebabkan pori tersumbat dan membuatkan kulit lebih berminyak. Dengan melakukan coffee scrub, ia mempunyai butiran tekstur yang kasar dimana ia boleh menanggalkan sel mati yang wujud di kulit wajah.

Memudarkan Parut

Parut jerawat yang kelihatan hitam dapat diatasi dengan melakukan scrub Ke wajah anda.

Menghaluskan Kulit

butiran-butiran kasar seperti pasir dapat menghaluskan kulit muka anda

Mencegah Timbulnya Jerawat

Kopi dapat membantu menghilangkan dan mencegah jerawat pada kulit wajah. Untuk itu penggunaan scrup kopi yang mengandung anti oksida dapat mencegah permasalahan kulit tersebut.

kebaikan coffee scrub marni

Melembabkan Kulit

Coffee Scrub boleh melembabkan kulit anda sepanjang masa kerana ianya mengandungi Minyak Jojoba yang bertindak sebagai pelembab kulit.

Melancarkan Peredaran Darah

Coffee scrub yang mempunya kandungan caffeine bleh membantu melancarkan peredaran darah sekaligus menstimulasikan lapisan kulit dan meratak lemak dalam kulit.

Mencegah Dan Mengurangkan Kedutan

Salah satu fungsi coffee scrub ialah menegangkan kulit wajah dan mampu mengembalikan kulit yang berkedut kepada kulit yang sihat dan tegang.

Menghilangkan Selulit

Selulit dibahagian peha, punggung, dada, perut di bawah lengan amat tidak menyenangkan kita. Keyakinan untuk berpakaian lebih menonjol seperti skirt, sleveless merundum dek kerana selulit yang tidak sedap mata memandang. Coffee scrub yang mempunya kandungan caffeine bleh membantu melancarkan peredaran darah sekaligus menstimulasikan lapisan kulit dan meratak lemak dalam kulit.

8 Bahan Hebat Di Dalam Masker Coffee Scrub by Marni Beauty

#1 Kopi Premium

bahan utama coffee scrub by marni

Dapat menghilangkan jerawat serta mencantikkan kulit. Selain itu ianya juga bertidak sebagai meneutralkan dan menghilang bau yang tidak enak pada tubuh badan.

#2 Minyak Argan

minyak argan dalam coffee scrub by marni

Minyak Argan sangat kaya dengan vitamin E. Memiliki pelbagai manfaat untuk mengatasi dan mencegah jerawat, menghilangkan flex hitam, mencegah penuaan/kedutan, melembabkan dan melembutkan kulit secara alami. Ia mudah menyerap kedalam kulit membuat kulit nampak lebih muda cerah dan berserii. Selain untuk perawatan kulit ia juga bermanfaat untuk memperkuat kuku dan mencegah rambut dari rosak sehingga membuat anda kelihatan cantik dari kepala sampai ujung kaki.

#3 Minyak Zaitun

minyak zaitun dalam coffee scrub by marni

Minyak zaitun berfungsi sebagai Anti jerawat, pelembab kulit, mengatasi kulit berminyak, menghilangkan flex di wajah, menjaga kesihatan kulit, merawat kulit dan sihatkan kulit anda.

#4 Minyak Jojoba

minyak jojoba dalam coffee scrub by marni

Minyak Jojobo bertindak sebagai selembab dan mencegah dari kulit kering. Ianya juga pembersih kulit yang baik, anti bakteria, anti jerawat serta sesuai ntuk kulit berminyak.

#5 Shea Butter

shea butter dalam coffee scrub by marni

Shea Butter dapat melembabkan kulit serta menyembuhkan masalah kulit. Ia juga bertindak sebagai antibakteria, penghalang UV dan mencerahkan kulit, Selain itu, Shea Butter juga mencegah penuaan dan menguatkan kulit.

#6 Cocoa Butter

cocoa butter dalam coffee scrub by marni

Fungsi Cocoa butter adalah mempunyai Antioksida, bagus untuk kulit sensitive, melembabkan bibir dan kulit, memperbaharui kulit serta memudahkan luka dan parut

#7 Extrak Vanila

vanilla extract dalam coffee scrub by marni

Extract vanilla menpunyai antioksida, antibakteria dan pelembab semula jadi selain dapat menghindari kemurungan dan tekanan perasaan.

#8 Raw Sugar

raw sugar dalam coffee scrub marni

Raw sugar dapat mengbuang kulit mati,membersihkan kulit dan pori pori kulit. Ianya juga berkesan untuk dijadikan pelembab kulit dan menghilangkan kerutan dan garis halus di wajah.

Cara Menggunakan Coffee Scrub by Marni Beauty

  1. Bancuh coffe scrub dengan campuran yang sesuai
  2. Biar selama 30 minit atau lebih
  3. Sebelum cuci gosok secara secara memusing terutama di bahagian yang bermasalah.
  4. Nikmati kelembutan wajahmu.

cara menggunakan scrub coffee

Testimoni Pelanggan Coffee Scrub

testimoni scrub coffee by marni (1) testimoni scrub coffee by marni (2) testimoni scrub coffee by marni (3) testimoni scrub coffee by marni (4) testimoni scrub coffee by marni (5)

Jom Dapatkan Coffee Scrub By Marni Beauty Untuk hilangkan hilangkan kulit kasar dan hitam di muka dengan cepat !!

Tergugat melihat kulit wajah mereka yang kasar dan hitam mejadi putih melepak, bersih dan sihat selepas mengamalkan Coffee Scrub. Tunggu apa lagi, dapatkan segera Coffee Scrub by Marni Beauty sekarang!

dapatkan coffee scrub by marni

Jom Dapatkan Coffee Scrub By Marni Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Coffee Scrub By Marni Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Coffee Scrub By Marni Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: