Review
Jan 25, 2018, 3:01pm

Cara Hilangkan Jerawat dan Kulit Kering Dengan Cepat dan Berkesan


Kulit yang kering sememangnya amat menjengkelkan kerana ia akan terasa kasar dan juga mudah mengelupas sekiranya ia tidak mendapat kelembapan yang secukupnya. Ada yang dilahirkan dengan kulit yang kering tetapi masih ada pelbagai faktor yang membuatkan kulit anda menjadi kering. Antaranya faktor cuaca yang terlampau panas ataupun sejuk serta seharian berada di dalam kawasan atau bangunan yang berpenghawa dingin. Ia boleh menyebabkan kulit anda kurang lembab dan anda terdedah dengan pelbagai masalah kulit.

cara hilangkan jerawat dan kulit kering

Masalah kulit yang akan terjadi kepada anda sekiranya kulit anda terlampau kering termasuklah masalah psoriasis serta jerawat pasir. Ia akan membuatkan kulit anda terasa pedih dan tidak selesa. Anda juga akan hilang keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Oleh itu, anda memerlukan tahap kelembapan kulit yang baik untuk memastikan anda dapat mengelakkan masalah – masalah ini. Tips – tips yang bakal dikongsi boleh membantu anda untuk menghilangkan jerawat dan kulit kering dengan cepat dan berkesan.

tips hilangkan jerawat dan kulit kering

8 Cara Hilangkan Jerawat dan Kulit Kering Dengan Cepat dan Berkesan

Jerawat seringkali tumbuh disebabkan oleh pori – pori kulit yang tersumbat dan juga jangkitan bakteria. Wajah yang berminyak juga menjadi faktor utama tetapi kulit yang kering juga boleh menyebabkan jerawat tumbuh di wajah terumanya jerawat pasir yang selalunya berada di bahagian dahi. Oleh itu, anda boleh menggunakan tips – tips berikut untuk mendapatkan wajah yang lembab dan juga licin secara efektif.

masalah jerawat dan kulit kering

1. Penggunaan Minyak Argan @ Argan Oil

Minyak argan yang diambil ekstrak daripada buah argan adalah salah satu tips yang menggunakan 100% bahan semulajadi dalam memastikan kulit anda sentiasa lembab. Ia mempunyai tahap antioksidan yang tinggi yang mampu membantu anda untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah serta lembab. Caranya begitu mudah, anda hanya perlu mengambil beberapa titik minyak argan dan oleskan pada wajah anda sehingga rata. Anda juga boleh menggunakan minyak argan untuk kulit badan serta rambut anda sekiranya perlu.

minyak argan cara rawat jerawat dan kulit kering

2. Lidah Buaya @ Aloe Vera

Salah satu bahan yang popular yang digunakan oleh pelbagai produk penjagaan wajah dan juga kosmetik, lidah buaya merupakan bahan yang digunakan secara turun – temurun untuk mendapatkan kulit wajah yang licin sempurna. Lidah buaya juga salah satu pelembab alami yang anda boleh gunakan untuk mendapatkan kulit wajah yang lembab. Caranya ialah dengan mengambil gel yang berada di dalam daun ldah buaya dan pastikan gel tersebut jernih dan tidak kekuningan. Oleskan pada wajah dan biarkan ia kering sendiri sebelum dibilas.

aloe vera cara hilangkan jerawat dan kulit kering

3. Madu Asli

Ia mempunyai rasa yang amat enak jika dimakan tetapi ia juga boleh digunakan untuk mendapatkan kulit yang lemmbap serta bebas jerawat. Sekiranya anda peminat bahan semulajadi, madu yang mempunyai banyak nutrisi seperti antioksidan, vitamin dan juga mineral yang boleh melembabkan, melicinkan, serta mencerahkan kulit anda secara semulajadi. Anda boleh mengambil sedikit madu asli dan oleskan ke wajah anda dan biarkan selama 15 minit sebelum dibilas dengan air bersih.

madu cara hilangkan jerawat dan kulit kering

4. Yoghurt

Kulit wajah yang terlampau kering juga akan membuatkan kulit anda terasa gatal- gatal. Oleh itu, anda boleh menggunakan yoghurt untuk membantu mengatasi masalah ini kerana yoghurt boleh memberikan kelembapan kepada kulit serta membantu mengurangkan masalah kulit kusam. Ia juga mempunyai bakteria baik yang boleh mengurangkan masalah kulit yang gatal. Caranya ialah dengan mengambil yoghurt asli tanpa perisa dan sapu terus ke waah anda. Biarkan selama 15 minit dan cuci dengan air suam. Lakukan sekali setiap hari.

yogurt cara hilangkan jerawat dan kulit kering

5. Minyak Zaitun @ Olive Oil

Minyak zaitun boleh digunakan untuk mengurangkan masalah kulit wajah yang kering. Ia mempunyai fungsi yang sama seperti minyak argan dan hanya teksturnya yang berbeza. Caranya juga sama, oleskan minyak zaitun ke bahagian kulit yang kering dan biarkan ia kering sendiri agar anda dapat merasai kulit yang lembab. Selain itu, anda juga boleh mencampurkan garam dengan minyak zaitun untuk mendapatkan kulit yang lembap. Sapukan campuran tersebut ke wajah, biarkan selama 15 minit dan bilas menggunakan air suam.

minyak zaitun cara hilangkan jerawat dan kulit kering

6. Banyakkan Minum Air

Pengambilan air yang banyak juga penting sekiranya anda mahukan kulit wajah yang lembab dan juga berseri. Air adalah penting untuk memastikan kulit anda kekal terhidrasi selain mampu membantu untuk mendapatkan pergerakan tubuh badan yang lancar. Anda perlu memastikan anda mengambil air secara mencukupi mengikut berat badan anda agar tubuh badan dan kulit anda sentiasa sihat. Kulit yang terhidrasi boleh membuatkan wajah anda kekal lembab dan juga licin tanpa jerawat.

minum air cara hilangkan jerawat dan kulit kering

7. Pengambilan Sayur – Sayuran dan Buah – Buahan

Sayur – sayuran dan juga buah – buahan mempunyai kandungan air serta serat yang tinggi. Hal ini membolehkan mereka menjadi salah satu medium untuk anda mendapatkan kulit yang lembab serta sihat. Anda boleh menggunakan cara ini sekiranya anda tidak mampu mengambil air dalam jumlah yang banyak pada satu – satu masa. Antara buah dan sayiur yang mempunyai air yang tinggi termasuklah timun, tembikai dan tomato. Jadi, masukkan sedikit sayur – sayuran dan buah – buahan di dalam menu harian anda.

sayur dan buah cara hilangkan jerawat dan kulit kering

8. Lakukan Senaman

Peluh yang keluar ketika anda bersenam boleh menjaga kadar hidrasi pada kulit anda agar ia sentiasa lembab. Selain itu, senaman mampu meningkatkan kadar metabolisme di dalam tubuh badan anda serta membuang toksin – toksin yang boleh membahayakan kesihatan. Anda tidak semestinya perlu membuat senaman berintensiti tinggi untuk mendapatkan kulit yang lembab, malah senaman ringan yang seperti lompat bintang juga boleh membuatkan anda berpeluh dan seterusnya menjadikan kulit anda terhidrasi serta tubuh badan yang sihat.

lakukan senaman bantu hilangkan jerawat dan kulit kering

Morgan Vera [Professional Perfecting Beauty Oil]

Letih dengan kulit wajah yang kering dan berjerawat? Morgan Vera mampu membantu anda untuk mendapatkan wajah yang lembab, licin dan juga bersinar. Morgan Vera telahpun mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan ia telah dijamin selamat digunakan. Ia adalah produk beauty oil yang diperbuat daripada Minyak Argan, Madu dan juga Astaxanthin. Kandungan – kandungan yang terdapat di dalam face oil boleh menghilangkan masalah jerawat dan juga kulit yang kering.

morgan vera hilangkan jerawat dan kulit kering

Astaxanthin yang merupakan bahan utama di dalam Morgan Vera Beauty Oil mempunyai pelbagai khasiat yang boleh membantu memberikan nutrisi kepada kulit anda. Anda boleh melihat sebab – sebab Astaxanthin dipilih sebagai bahan utama Morgan Vera;

 • Astaxanthin 6000 kali lebih kuat dari vitamin C
 • Astaxanthin 500 kali lebih kuat dari vitamin E
 • Merupakan USP produk morgan vera
 • Astaxanthin merawat keradangan kulit seperti jerawat
 • Ia adalah “oil based” yang sangat berkesan untuk merawat kulit kering
 • Positioning produk Beauty Oil by Morgan Vera ialah untuk merawat masalah jerawat & kulit kering

morgan vera rawat masalah jerawat dan kulit kering

Minyak Argan dan madu pula merupakan bahan semulajadi yang telah digunakan sejak turun – temurun sebagai bahan kecantikan. Ia mempunyai nutrisi – nutrisi serta mineral yang boleh meningkatkan tahap kesihatan dan kecantikan kulit wajah. Ia boleh melembabkan, mencerahkan kulit, serta mendapatkan kulit wajah yang licin dan berseri.

Kelebihan – Kelebihan Menggunakan Beauty Oil by Morgan Vera

Beauty Oil by Morgan Vera ini menawarkan pelbagai kelebihan kepada pengguna – pengguna mereka dan anda pasti akan tertarik untuk menggunakan beauty oil ini setelah anda melihat kelebihan yang bakal dikongsi seperti di bawah;

 • Merawat Kulit Berjerawat

Beauty Oil yang mempunyai kadar vitamin C dan E yang tinggi boleh menghalang jerawat dari tumbuh serta menyembuhkan jerawat yang berada di atas kulit anda tanpa meninggalkan parut yang degil. Astaxanthin ini merupakan salah satu bahan yang paling berkuasa untuk menghilangkan jerawat – jerawat yang timbul diakibatkan boleh liang pori yang tersumbat serta bakteria – bakteria merbahaya.

morgan vera rawat masalah jerawat dan kulit kering dengan pantas

 • Merawat Kulit Kering

Argan oil dan madu adalah pelembab semulajadi yang boleh memberikan anda kulit yang lembab serta sihat. Anda tidak perlu lagi mencampur bahan – bahan ini secara manual kerana Beauty Oil telahpun menggunakan kedua campuran ini untuk memastikan kulit anda tidak menjadi kering.

morgan vera rawat masalah jerawat

 • Merawat Kulit Kusam

Tahukah anda bahawa madu juga mampu memberikan kulit yang cerah kepada anda? Ia mempunyai vitamin C secara semulajadi yang boleh membuatkan kulit wajah anda kelihatan lebih cerah dan berseri. Anda tidak perlu lagi menggunakan pelbagai krim untuk mendapatkan kulit yang cerah berseri.

morgan vera rawat kulit kusam

 • Merawat Kulit Berjeragat

Kulit yang berjeragat seringkali disebabkan oleh penggunaan produk yang bertukar – tukar ataupun disebabkan oleh faktor usia. Penggunaan beauty oil secara konsisten juga boleh memudarkan jeragat dan anda boleh mendapatkan kembali wajah anda yang berseri serta cerah sempurna.

morgan vera rawat kulit kusam dan berjeragat

 • Wajah Lebih Glowing

Penggunaan beauty oil juga boleh memberikan kesan glowing atau bersinar ke atas kulit wajah anda. Apabila wajah anda terkena cahaya matahari ataupun sinaran lampu, wajah anda akan kelihatan lembab dan juga glowing secara natural. Ini membolehkan anda untuk mendapatkan wajah – wajah seperti orang Korea.

morgan vera buat kulit glowing

 • Wajah Lebih Flawless

Wajah yang flawless merupakan idaman pelbagai orang tidak kira lelaki mahupun wanita. Beauty oil yang boleh digunakan oleh semua orang tanpa mengira jantina boleh memberikan anda kulit wajah yang lebih flawless tanpa kesan jerawat mahupun bintik – bintik hitam. Anda boleh menggunakan ia untuk mendapatkan wajah yang licin serta sempurna.

morgan vera buat kulit flawless

 • Kulit Wajah Sekata

Beauty oil juga boleh digunakan untuk anda yang mahukan kulit wajah yang sekata. Beauty oil yang mempunyai Astaxanthin serta Minyak Argan dan Madu ini dapat membantu anda untuk mengurangkan kesan sunburn dan mengembalikan kulit wajah anda yang cerah dan sekata.

morgan vera buat kulit cerah sekata

 • Boleh Mix Dengan Make Up

Jika anda mahukan kesan make up yang tidak bercapuk, anda boleh menggunakan beauty oil sebelum anda mengenakan solekan harian anda. Ia boleh membantu untuk memberikan kesan make up yang lebih natural dan licin serta tidak bercapuk.

morgan vera elak mekap bercapuk

Testimoni engguna Beauty Oil By Morgan Vera

Anda boleh melihat testimoni – testimoni yang ditinggalkan oleh pengguna Beauty Oil by Morgan Vera seperti di bawah;

morgan vera buat kulit pinkish

Muka lebih pinkish dan kemerahan dengan Beauty Oil!

jerawat dan parut makin pudar

Bukan setakat jerawat, jeragat dan parut pun makin pudar.

Kulit semakin smooth dan tidak lagi berminyak

Kulit semakin smooth dan tidak lagi berminyak.

Jerawat makin hilang

Jerawat makin hilang dengan Beauty Oil!

Dapatkan Beauty Oil by Morgan Vera Sekarang!

Anda boleh menghubungi info – info di bawah sekiranya anda berminat untuk mendapatkan kulit wajah yang lembab, licin dan cerah berseri;

dapatkan morgan vera hilangkan jerawat dan kulit kusam

 

Jom Order Beauty Oil by Morgan Vera SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Beauty Oil by Morgan Vera SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Beauty Oil by Morgan Vera SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: