Review
Sep 15, 2017, 7:00pm

Cara Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat Dengan Cepat Dan Selamat


Jerawat atau dalam istilah medik di panggil acne vulgaris merupakan masalah kulit yang terjadi akibat daripada daripada pori-pori tersumbat. Jerawat juga boleh terjadi sekiranya berlaku radang pada kulit yang disertai dengan nanah atau darah. Antara faktor yang mendorong terjadinya jerawat adalah disebabkan jangkitan bakteria, kulit berminyak, ketidak seimbangan hormone, pemakanan yang tidak, penjagaan diri yang tidak bersih dan sebagainya. Jerawat biasanya muncul di wajah dan ada kalanya tubuh di sekitar anggota tubuh badan.

atasi-masalah-jerawat

Jeragat atau dikenali dengan melasma adalah perubahan warna kulit menjadi bintik-bintik atau tompok-tompok berwarna kecoklatan yang biasanya terjadi pada bahagian atas pipi, dahi dan juga atas bibir. Masalah jeragat ini kerap berlaku kepada kaum perempuan dan sangat jarang terkena pada kaum lelaki. Keadaan ini berlaku dipercayai mempunyai kaitan dengan hormon luaran seperti pengambilan pil perancang keluarga, perubahan hormone ketika hamil atau terdedah kepada sinaran ultraviolet.

kulit-berbintik
Kedua-dua penyakit kulit ini sangat memberikan kesan yang besar kepada seseorang kerana secara tidak lansung boleh menyebabkan seseorang itu kurang yakin dan percaya pada diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Ini kerana jerawat dan jeragat akan meninggalkan bekas pada kulit muka dalam jangka masa yang lama jika anda tidak mengambil langkah untuk menghilangkannya.

Cara Menghilangkan Bekas Jerawat dan Bekas Jeragat Dengan Cepat dan Selamat

Dengan wujudnya pelbagai jenis produk kecantikan yang ada di pasaran,pengguna boleh memilih produk yang ada untuk menghilangkan bekas jerawat dan bekas jeragat dengan berkesan. Jika anda berbajet besar, anda boleh membuat rawatan di mana-mana pusat kecantikan.

Namun, cara menghilangkan bekas jerawat dan jeragat dengan cara tradisional masih lagi digunakan pada hari ini. Antara petua yang masih boleh digunapakai untuk menghilangkan bekas jerawat dan jeragat adalah :

1. Buah Lemon

buah-lemon

 Buah lemon adalah pencerah kulit semulajadi yang mempunyai sifat astringen luar biasa. Keasidannya mampu menghilangkan lapisan luar kulit yang mengalami pigmentasi berlebihan.

Caranya : Hanya perlu sapukan jus lemon pada bekas jerawat ataupun bekas jeragat. Biarkan kering selama 15 minit dan bilas dengan air sejuk. Cara ini boleh dilakukan dua kali sehari.

2. Baking Soda

Baking Soda bukan hanya boleh digunakan dalam masakan, malah boleh digunakan dalam penjagaan kecantikan kulit. Baking Soda dapat mengikis sel kulit mati dengan cara pengelupasan kulit. Ia juga berfungsi untuk membersihkan pori-pori yang tersumbat serta menyerap minyak yang berlebihan. Paling terbaik, Baking Soda mampu membunuh bakteria dengan berkesan.

baking-soda
Caranya : Campurkan sedikit adunan baking soda bersama air untuk dijadikan pes. Kemudian sapu pada bekas jerawat dan bekas jeragat. Biarkan selama 15 minit dan bilas dengan menggunakan air suam. Biarkan kering. Harus di ingatkan, sebelum mencuba cara ini hendaklah sapu sedikit terlebih dahulu. Jika tiada masalah pada kulit, anda boleh terus mencuba. Ulangi cara yang sama sehingga nampak kesannya.

3. Cuka Epal Cider

Cuka Epal cider memiliki ciri-ciri antiseptik dan anti bakteria yang dapat dapat melawan pertumbuhan jerawat. Ia juga berfungsi untuk mempercepatkan proses penyembuhan kulit akibat jerawat. Cuka epal cider yang mengandungi asam malat dan asam laktat yang membantu menghilangkan sel kulit mati yang terdapat pada bekas jerawat mahupun bekas jeragat.

cuka-epal

Caranya : Campurkan sedikit cuka epal cider dengan air. Sapukan pada bekas jerawat dan jeragat dengan menggunakan kapas. Biarkan selama 10 minit, kemudian bilas dengan air suam. Untuk lebih berkesan, lakukan cara ini sebelum tidur dan biarkan semalaman.

4. Lidah Buaya/ Aloe Vera

Gel lidah buaya sangat bermanfaat dalam mengatasi masalah jerawat dan jeragat. Mengandungi mucilaginous polisakarida yang dapat mengurangkan kesan pigmentasi berlebihan dan mengembalikan warna asal kulit dengan berkesan dan selamat. Sekaligus dapat membuang sel kulit mati dengan menggantikannya dengan sel kulit baru. Selain itu, lidah buaya juga memiliki vitamin C dan E yang boleh mempercepatkan penyembuhan kulit berjerawat.

lidah-buaya

Caranya : Potong lidah buaya dan ambil gelnya sahaja. Sapukan gel lidah buaya pada bahagian kulit yang bermasalah. Biarkan selama 5 minit dan bilas dengan air sejuk.

5. Rose Face Serum (RFS)

rose-face-serum-1

Rose Face Serum merupakan serum muka yang berasaskan rose organic No.1 di Malaysia yang menggunakan kaedah semburan untuk menghilangkan bekas parut jerawat dan jeragat dengan cepat dan selamat sepantas 14 hari.

Pengenalan Rose Face Serum

pengenalan-rose-face-serum
Rose Face Serum ( RFS) adalah produk keluaran ZEETA daripada Syarikat Richnine Resources Sdn Bhd yang bertempat di Kajang, Selangor. RFS merupakan serum muka yang tidak melekit dan sejuk di muka. Kandungan serum ini adalah mengandungi 100% bunga rose organik dan rose merah yang telah diperbaharui dengan formulasi baru iaitu mudah meresap ke dalam kulit dengan teknologi 30 000 iu dalam vitamin E oil.Teknologi ini memberikkan kesan positif pada kulit muka dengan cepat dan selamat digunakan.

Kelebihan Rose Face Serum (RFS)

  • Mengandungi vitamin E, vitamin C, Omega 3 dan Omega 6 yang berfungsi melindungi kulit daripada kesan panas cahaya matahari.
  • Semburan serum yang halus untuk serapan maksimum menyamai teknologi nano.
  • Mengandungi Vitamin E 30 000 iu.
  • Merupakan serum yang tidak meleleh dan tidak melekit pada kulit muka.
  • Mampu menghilangkan bekas parut jerawat dan jeragat dalam seawall 7 hari.
  • Kesemua produk keluaran ZEETA telah di iktiraf halal dan selamat oleh JAKIM dan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Rose Face Serum Mengandungi 4 Nutrisi Hebat Untuk Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

1. Vitamin E Untuk Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

vitamin-e

Vitamin E mengandungi anti oksida untuk menghalang radikal bebas dari udara yang boleh menyebabkan proses penuaan pada kulit. Apabila ianya boleh melawan radikal bebas ini, ia boleh mengurangkan kedutan daripada berlaku dengan cepat disamping menjaga sel kulit muka kekal muda.

2. Vitamin  C Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

vitamin-c

Vitamin C juga kaya dengan anti oksida sepertimana vitamin E. Akan tetapi vitamin C berperanan mengaktifkan sel kulit muka untuk menghasilkan kolagen, molekul penting untuk kulit yang lebih sihat. Vitamin C akan meransang kulit dalam menghasilkan kolagen. Ia juga akan merawat kulit muka daripada ultraviolet ( UV) yang merosakkan kulit muka.

3. Omega 3 Untuk Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

omega-3

Kulit juga memerlukan asid lemak seperti omega 3 untuk mengekalkan kelembapan kulit. Dalam masa yang sama menstabilkan pengeluaran minyak dan menganjalkan kulit. Sama seperti vitamin C, Omega 3 melindungi kulit daripada kesan sunburn yang dipanggil inflammatory skin response. Lebih kurang macam kesan kulit terkena minyak panas. Omega 3 yang disapu pada kulit akan meresap ke dalam kulit dengan lebih cepat dan seterusnya mempercepatkan proses pertumbuhan sel kulit yang baru.

4. Omega 6 Untuk Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

omega-6

Omega 6 pula kaya dengan linoleic acid, bersifat ringan dan nipis rasa minyaknya. Berfungsi sebagai pelembap kulit dan tidak berminyak kerana sifatnya yang ringan. Tujuannya untuk mengekalkan fungsi kulit sebagai pelindung muka dan mengurangkan sel kulit daripada menggelupas. Mereka yang mempunyai masalah jerawat kurang linoleic acid, disebabkan itu muka mereka kurang upaya untuk melindungi dan kulit lebih senang untuk diserang bahaya ultraviolet dan toksid udara.

Oleh sebab itu, Rose Face Serum telah diformulasi kan dengan 4 nutrisi yang disebutkan di atas. Dengan menggunakan teknologi sama dengan nano, apabila serum di spray kan ke muka tidak akan meleleh. Malah lebih mudah meresap sekata ke dalam kulit muka. Paling penting, ianya tidak melekit.

Testimoni Berjaya Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

Ribuan testimoni pengguna Rose Ferum Serum telah diterima sejak 2010 dan jumlah testimoni semakin meningkat dari hari ke hari. Ini bermakna, Rose Ferum Serum sangat memberikan kesan yang baik kepada pengguna. Ini antara testimoni daripada pengguna yang menggunakan Rose Face Serum.

testimoni-pengguna-zeeta-rose-serum-1

testimoni-pengguna-zeeta-rose-serum-2

testimoni-pengguna-zeeta-rose-serum-3

–>> Klik sini untuk melihat lebih banyak testimoni Rose Face Serum

–>> Klik sini untuk melihat lebih banyak testimoni Rose Face Serum

–>> Klik sini untuk melihat lebih banyak testimoni Rose Face Serum

Harga Rose Face Serum Untuk Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat

Sebotol RM50 sahaja tidak termasuk postage. Untuk penggunaan selama 2 bulan bergantung kepada kekerapan pengguna.

Dapatkan Rose Face Serum Untuk Hilangkan Bekas Jerawat dan Jeragat Sekarang!

Untuk pembelian, hubungi Puan Zaiti Noordin menerusi cara berikut:

Jom order Rose Face Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

22-1, Jalan Reko Sentral 4, Reko Sentral, 43000 Kajang, Selangor

   
Jom order Rose Face Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Rose Face Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: