Review
Jan 7, 2018, 1:26pm

Cara Detox Mudah Dengan Concentrated Mineral 3 (CM3)


Perkataan detox bukanlah sesuatu yang baru didengar dalam pada masa kini kerana pada hari ini ramai yang mengamalkan detox untuk mendapatkan kesihatan tubuh badan yang sihat. Sesetengah berpendapat bahawa dengan mengamalkan detox mampu memberikan kesan pengurangan berat badan serta mengempiskan perut dalam masa yang sama dapat menjaga kesihatan daripada sebarang penyakit.

cara-detox-mudah-tradisi

Sejauh manakah anda tahu tentang detox? Sebelum anda mengamalkan detox itu sendiri, adalah lebih baik sekiranya anda ketahui terlebih dahulu apakah itu detox dan cara detox yang betul supaya anda mendapatkan kesan yang terbaik selepas mengamalkannya. Jika anda tidak ketahui cara yang betul, dikhuatiri akan meninggalkan kesan yang buruk pada kesihatan anda.

Apakah Itu Detox?

tips-dan-cara-detox-mudah

Detox adalah suatu proses penyingkiran atau erti kata lain proses pembersihan bahan toksik daripada tubuh badan manusia. Bahan-bahan toksik yang dimaksudkan adalah seperti kotoran dan racun-racun yang telah termasuk di dalam tubuh badan kita dalam jangka masa yang lama tanpa kita sedar melalui pemakanan, udara, penggunaan kosmetik, minuman serta habit-habit yang buruk seperti merokok.

Umumnya, badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu daripada organ hati, usus dan ginjal. Organ ini akan berfungsi sebagai detox semulajadi bagi memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan sistem buah pinggang juga berjalan dengan lancar. Tujuan detox itu sendiri adalah untuk mendorong sistem organ agar lebih efektif dalam memulihkan tenaga dan membersihkan darah.

cara-detox-mudah

Sekiranya segala toksik di dalam badan tidak dibuang, badan anda akan mengalami beberapa jenis penyakit seperti cepat letih, kurang bertenaga, isomnia (masalah sukar tidur), sistem imun yang rendah, sembelit, kembung perut, masalah sendi, masalah kulit, selulit dan paling membimbangkan berat badan anda akan semakin bertambah. Sekiranya ianya berlaku, akan menyebabkan anda mengalami beberapa penyakit yang lebih teruk lagi.

Belum terlambat lagi untuk anda mengamalkan detox bagi membuang segala kotoran dan racun di dalam badan menjadikan anda lebih sihat dan segar setiap hari. Ada beberapa cara mudah yang boleh diamalkan untuk diet detox anda secara sihat. Secara tidak lansung, dengan mengamalkan detox ini dapat mengubah hidup anda kepada cara hidup yang lebih sihat dan gembira.

Cara Detox Mudah Dengan CM3

1. Makan Buah-Buahan

cara-detox-mudah-dengan-buahan

Dengan mengamalkan pemakanan buah-buahan setiap hari dikatakan sangat berkesan untuk proses detox terutamanya buah anggur yang paling berkesan menghilangkan racun dalam tubuh badan kerana anggur mengandungi resveratol yang boleh menghalang kanser kulit. Buah betik juga tidak kurang hebatnya yang berfungsi untuk melindungi tubuh daripada radikal bebas yang kotor dalam mencegah pengumpulan racun dalam tubuh badan.

2. Makan Sayur-Sayuran Dan Bijirin

cara-detox-mudah-dengan-sayuran

Selain buah-buahan, sayur-sayuran amatlah penting untuk dimakan setiap hari dalam hidangan makanan anda. Pengambilan sayur-sayuran yang banyak seperti kobis, brokoli dan sayuran yang banyak unsur sulfur sangat bagus untuk organ hati. Selain itu, perbanyakkan juga memakan sayur-sayuran seperti celery, tomato dan lobak untuk proses detox anda.

3. Air Kosong/Air Detox

cara-detox-mudah-dengan-minum-air

Minum air kosong adalah cara paling mudah. Akan tetapi tidak semua orang suka minum air kosong. Jadi, anda boleh tukarkan air kosong kepada air detox dengan mencampurkan buah-buahan di dalam air kosong tersebut. Contohnya seperti potongan buah lemon, limau, timun, oren, nenas, epal, tembikai, halia atau buah-buahan lain yang boleh bantu proses detox. Air ini perlu dibiarkan dalam peti sejuk semalaman dan amalkan minum setiap pagi.

4. Bersenam

cara-detox-mudah-dengan-bersenam

Bersenam tidak semestinya memerlukan anda pergi ke gym. Anda hanya perlu membuat senaman yang mudah dengan berjalan kaki setiap hari dalam masa 30 minit. Atau anda boleh mengamalkan naik dan turun tangga secara santai. Yang penting tubuh badan anda bergerak dan mengeluarkan peluh kerana peluh adalah salah satu proses detox yang berkesan dan menyihatkan.

6. Concentrated Mineral 3 (CM3)

cara-detox-paling-mudah

Sekiranya anda sibuk untuk menyediakan makanan dan tiada masa untuk bersenam, anda boleh amalkan pengambilan Concentrated Mineral 3 (CM3) yang sangat-sangat mudah anda amalkan setiap hari tanpa perlu bersusah payah. Hanya dengan beberapa titis sudah memadai untuk pengambilan seharian dalam masakan ataupun minuman yang anda ambil. Mudah bukan?

Apakah Concentrated Mineral (CM3)

cara-detox-mudah-dengan-cm3

Concentrated Mineral 3 atau lebih dikenali dengan nama ringkasnya CM3 adalah satu produk kesihatan keluaran 100% bumiputera daripada Syarikat IC HERBS di Batu Pahat, Johor sejak dari tahun 2015. Ia telah diasaskan daripada perkongsian dua orang adik beradik iaitu Nooridayu Binti Wahid dan Nasrin Binti Wahid.

Concentrated Mineral 3 (CM3) yang dihasilkan ini sesuai untuk semua peringkat lapisan usia dan boleh diminum di dalam air mineral, air manis dan juga masakan setiap hari. Disebalik angka nombor 3 tersebut adalah Detox, Aktif dan Nutrisi. Setiap satunya mempunyai peranan utama dalam penghasilan produk Concentrated Mineral 3 ini.

Detox

cara-mendetox-mudah

Fungsi utama CM3 adalah sebagai detox yang merungkaikan segala jenis lemak, kolestrol, asid serta plak-plak yang menghalang segala ubat dan vitamin untuk bertindak balas pada tubuh  badan kita. Ia juga bertindak sebagai anti-oksidan yang berkesan dalam proses detox tersebut.

Aktif

cara-detox-mudah-dan-sihat

Selepas proses detox berlaku, ia dapat membantu mengaktifkan semula sel-sel yang bermasalah dan mengembalikan sel-sel baru termasuk sel induk. Ianya juga sangat membantu untuk melancarkan perjalanan darah dalam tubuh badan dan organ dalaman supaya berfungsi dengan baik.

Nutrisi

petua-detox-mudah-dan-elak-penyakit

Setelah mengaktifkan dan merawat se-sel dalam badan, ianya akan menutrisikan zat zat mineral masuk ke dalam sel dan menguatkan sistem imunisasi badan anda. Bagi ibu mengandung, ia akan menutrisikan zat dan mineral untuk  ibu dan secara tidak lansung zat tersebut disalurkan juga kepada janin dalam kandungan.

Terdapat 2 jenis produk mineral yang terbaik  telah dikeluarkan oleh Syarikat IC Herbs iaitu CM3 Mineral dan CM3 Magnesium Oil untuk pengguna yang berminat untuk mengamalkan detox dengan mudah. Kedua-dua produk ini memiliki fungsi yang kesitimewaan dan fungsinya yang tersendiri.

Mineral

cm3-cara-mudah-detox

Bahan mineral merupakan makanan untuk sel-sel badan yang utama yang mengandungi daripada gabungan 92 jenis mineral semulajadi yang di ekstrak dari lautan Queensland Australia. Di mana ianya merupakan keperluan untuk kesihatan manusia dengan gabungan mineral yang lengkap dan seimbang.

Keistimewaan Mineral

 • 100% sumber asli 92 Mineral Utama dan dikesan sebagai mineral semulajadi terbaik.
 • Sangat mirip dengan mineral didalam plasma darah kita.
 • Diproses secara semulajadi.
 • Tidak mengandungi gula, pengawet, pewarna dan perasa.
 • Mineral Magnesium adalah sebanyak 38%.
 • Sesuai untuk janin, bayi dan semua peringkat usia.

Mineral dan Fungsinya

kepentingan-mineral-dan-cara-detox-mudah

Magnesium Oil

Magnesium atau lebih dikenali sebagai mineral adalah satu nutrisi yang sangat diperlukan oleh tubuh badan kira 50 – 60% daripada jumlah magnesium tubuh badan. Ia merupakan mineral keempat dalam tubuh badan dan yang selebihnya terdapat di dalam sel sel tisu dan organ serta terdapat juga didalam darah.

cara-detox-mudah-dengan-magnesium-oil

Fungsi Magnesium Oil

 • Metabolisme sel dan sintetis protein.
 • Meningkatkan penghasilan tenaga dalam tubuh dan aktivasi enzim untuk membina sel tenaga.
 • Meringankan rasa nyeri akibat cedera pada otot dan tulang, dan juga saraf.
 • Mempertahankan detak jantung yang normal.
 • Menghasilkan kolagen, mencegah kalsifikasi sel sehingga membuat organ-organ tubuh tetap lentur dan berfungsi optimal.
 • Membantu penyerapan mineral lain yang diperlukan tubuh seperti kalsium, chloride sodium, potassium, selenium, dan iodium.
 • Memulihkan kembali kerja hormon dengan baik seperti sediakala.

Kenapa Anda Perlu Detox Menggunakan CM3

1. Mudah

cara-detox-tersangat-mudah

Dengan adanya CM3 ini ianya sangat mudah diamalkan setiap hari tanpa perlu bersusah payah menyediakannya. Hanya perlu menitiskan cecair CM3 di dalam makanan atau minuman anda iaitu dewasa 10-30 titis sehari dan kanak-kanak hanya 3-5 titis sehari. 1 titis bersamaan dengan 100ml.

2. Selamat Diamalkan dan Halal

cara-detox-mudah-dan-halal

Anda tidak perlu ragu-ragu untuk menggunakan produk CM3 ini kerana ianya selamat digunakan. Ianya telah mendapatkan kelulusan GMP ( Good Manufacturing Practice) yang memenuhi elemen keselamatan kepada pengguna serta mematuhi standard produk daripada MS ISO 9001-2008. Produk ini juga halal digunakan.

3. Sesuai Untuk Semua Peringkat Usia

cara-detox-mudah-untuk-keluarga

Produk mineral ini sangat istimewa kerana ianya sesuai diamalkan untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak sehinggalah warga emas. Ianya juga boleh dicampurkan ke dalam minuman samada air masak ataupun air manis dan juga boleh ditambah di dalam makanan yang anda ambil setiap hari.

4. Jimat

cara-detox-mudah-dan-jimat

Disebabkan ianya boleh digunakan oleh seisi keluarga tidak mengira usia. Jadi, produk CM3 ini boleh dikatakan produk yang sangat menjimatkan duit anda dalam menjaga kesihatan anda sekeluarga tanpa perlu berbelanja lebih. Malah, penggunaanya juga hanya sedikit tapi memberikan kesan yang terbaik.

5. Harga Yang Berpatutan

cara-detox-mudah-dan-menjimatkan

Bagi membantu pengguna yang menghadapi pelbagai jenis penyakit kronik yang masih belum terubati, maka dengan itu harga yang ditawarkan untuk sebotol produk CM3 adalah sangat berpatutan. Jadi, sesiapa juga mampu dan berpeluang memilikinya dan dapat di amalkan secara berterusan bagi merawat pelbagai jenis masalah penyakit seseorang tanpa perlu meninggalkan pengambilannya.

6. Berkesan

cara-detox-mudah-dan-sangat-selamat

Setiap  titisan Mineral dari CM3 ini mampu membantu menyelesaikan masalah penyakit kronik seperti masalah jantung, asma, gout, strok dan pelbagai jenis penyakit lagi yang boleh diatasi sekiranya diamalkan setiap hari. Anda boleh nilaikan sendiri dengan melihat daripada testimoni-testimoni pengguna yang telah mengamalkan CM3 ini sejak produk ini dikeluarkan.

Testimoni Pengguna Concentrated Mineral (CM3)

Sejak produk Concentrated Mineral (CM3) dikeluarkan oleh syarikat bumiputera IC Herbs ini. Mereka telah menerima beribu testimoni setiap hari daripada pengguna yang telah berpuas hati dengan keberkesannya produk CM3 dalam memulihkan pelbagai masalah penyakit yang pernah mereka alami daripada penyakit yang biasa-biasa sehinggalah penyakit yang teruk. Baca testimoni daripada mereka di bawah ini.

cara-detox-mudah-dengan-cm3-dan-testimoni (1)

cara-detox-mudah-dengan-cm3-dan-testimoni (3) cara-detox-mudah-dengan-cm3-dan-testimoni (4) cara-detox-mudah-dengan-cm3-dan-testimoni (5)

Beli Concentrated Mineral (CM3) Sekarang!!!

Jangan lepaskan peluang anda untuk miliki Produk Concentrated Mineral 3 (CM3) dan beli sekarang!. Satu-satunya produk yang sangat bagus anda amalkan setiap hari untuk proses detox yang sangat mudah dan ternyata berkesan. Jangan biarkan lemak tepu toksik dalam badan anda semakin bertambah. Rasakan sendiri khasiat produk CM3 ini dan Buat tempahan anda segera.

car-detox-mudah-dan-berkesan

Jom Order sebotol CM3 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 1-1 Tingkat 1, Jalan Semerah Harmoni 1, Taman Semerah Harmoni 83600 Batu Pahat

   
Jom Order sebotol CM3 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order sebotol CM3 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: