Review
Oct 31, 2017, 5:24pm

Cara Cepat Kaya Dengan Simpan Syiling Emas


Emas dahulunya sangat sinonim dengan wanita dimana ianya dijadikan sebagai perhiasan diri yang sangat mahal. Akan tetapi apabila zaman telah berubah, kepentingan emas telah berubah dan bukanlah untuk hiasan diri semata-mata. Emas di anggap sebagai lambang kemewahan dan kekayaan seseorang yang memilikinya.

Cara Cepat Kaya Dengan Simpan Syiling Emas

Kandungan emas sebenarnya bukanlah 100% emas kerana emas tulen yang sebenar sifatnya amat lembut dan tidak sesuai untuk kegunaan harian. Disebabkan itu, emas tulen perlu dicampurkan dengan bahan logam yang lain supaya lebih kuat, keras dan tahan lasak. Dengan cara menambahkan logam lain menjadi campuran metallurgists dapat menukarkan warna emas. Sebaliknya jika ditambah dengan logam paladium ataupun nikel akan memberikan hasil menjadi emas putih. Jika ditambah dengan tembaga pula akan menghasilkan warna merah muda atau warna bunga mawar.

Kenali Cara Cepat Kaya Dengan Simpan Syiling Emas

Sekiranya anda ingin tahu peratusan emas yang terdapat di dalam perhiasan barang kemas yang anda beli, anda boleh rujuk nilai K yang ditulis. K mewakili nilai karat iaitu 1 karat bersamaan dengan 200mg dimana lagi tinggi nilai nombor karat, lagi tinggi nilai kandungan emasnya.

Standard Nilai Emas di Malaysia

999 = 24K
950 = 23K
916 = 22K
875 = 21K
835 = 20K
750 = 18K
585 = 14K
375 = 9K

Emas tumpat (Solid Gold) pula adalah sejenis emas yang tahan lama. Emas tumpat di katakan adalah pilihan terbaik untuk perhiasan emas. Akan tetapi, ada kalanya jenis sadurannya mungkin akan memberikan kesan alahan pada kulit. Disebabkan itu, tidak banyak emas tumpat dijadikan sebagai hiasan. Kebanyakannya menggunakan kandungan emas seperti emas 18k ataupun 22k.

emas-hiasan Cara Cepat Kaya Dengan Simpan Syiling Emas

Umumnya kita ketahui bahawa harga emas semakin meningkat dari hari ke hari zaman ke zaman. Membeli emas bukan lagi sekadar untuk perhiasan semata-mata untuk kaum wanita. Kini, membeli emas di katakan satu pelaburan yang terbaik perlu dibuat untuk simpanan masa depan dan juga mengaut keuntungan di masa akan datang.

Jika anda ingin melabur emas, mungkin anda tertanya-tanya apakah pelaburan emas yang terbaik dan mempunyai nilai yang besar. Untuk pengetahuan anda, emas tumpat mempunyai nilai yang sama dalam belian, jualan mahupun gadaian. Jadi, ianya sangat sesuai untuk dijadikan sebagai pelaburan emas anda mengikut kemampuan bajet anda.

tukarkan-duit-jadi-emas

Pelaburan emas yang terbaik adalah pelaburan emas fizikal. Apakah yang dimaksudkan dengan pelaburan emas fizikal? Ianya bermaksud seseorang itu membeli dan menyimpan emas samada dalam bentuk barang kemas, syiling emas ataupun jongkong emas secara fizikal dan bukannya melabur dalam bentuk buku simpanan emas, sijil dan sebagainya.

emas-fizikal-lebih-selamat-sebagai-pelaburan

Terkini, trend menyimpan syiling adalah pelaburan emas yang paling popular dan menguntungkan. Sekiranya berminat, anda boleh sertai kumpulan Harimau Mint Gold di mana anda boleh membeli, menjual dan menyimpan emas yang memberikan keuntungan berganda.

Kenali Kumpulan Harimau Mint Gold 

pelaburan-emas-fizikal-terbaru

Harimau Mint Gold adalah peniaga syiling emas 999.9 yang berdaftar di bawah nama Syarikat MFZ Trading Sdn Bhd yang telah ditubuhkan pada tahun 2014. Harimau Mint Gold merupakan jenama syiling emas yang telah dikeluarkan oleh Syarikat MFZ Trading dengan tujuan membantu mereka yang ingin memiliki simpanan emas dalam skala yang kecil. Di samping itu produk ini juga ingin diketengahkan ke peringkat antarabangsa.

Nama Harimau Mint Gold adalah inspirasi daripada tema Harimau Malaya pasukan bola sepak Malaysia. Terdapat beberapa jenis syiling emas yang dikeluarkan iaitu serendah 0.5gram, 1gram dan 5gram dengan harga mampu milik. Syiling Harimau Mint Gold adalah syiling emas tulen terbaik di hasilkan dimana ianya dihasilkan dengan melalui beberapa proses khas.

Proses Pembuatan Syiling Emas Harimau

1. Melting / Peleburan
2. Roller Impact
3. Cutting Sheet / Memotong
4. Cucian @Thumbler Machine
5. Coins Stamping / Penempaan Syiling

Rekaan timbul yang terdapat pada permukaan syiling Harimau Mint Gold mempamerkan hasil seni halus bertaraf antarabangsa. Rekaan yang dikeluarkan juga berbeza setiap tahun dengan rekaan eksklusif berindentitikan Malaysia. Setiap rekaan ini akan di patenkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIpo) serta mempunyai sijil pengesahan ketulenen emas. Sijil ketulenan emas juga dipelbagaikan dengan pelbagai desaign untuk menarik minat mereka lebih rajin menyimpan syiling emas sebagai koleksi peribadi masing-masing.

Keistimewaan Menyimpan Syiling Emas Harimau Mint Gold

emas-harimau-mint-gold

1. Mudah Ditukarkan Kepada Nilai Tunai

Syiling Emas (emas fizikal) adalah simpanan emas yang terbaik kerana emas fizikal mudah dicairkan serta mudah untuk dijual atau digadai berbanding barangan lain seperti rumah, kereta dan sebagainya ketika waktu kecemasan memerlukan duit. Ianya lebih cepat mendapat pulangan duit berbanding barangan lain yang prosesnya mengambil masa yang lama.

emas-mint-gold-mudah-ditukar-kepada-tunai

Selain digunakan untuk bekalan waktu kecemasan samada gadai atau jual, emas fizikal juga mudah ditunaikan dengan kaedah pajakan. Disamping itu, ia juga sebagai bekalan jika berlaku kejatuhan nilai mata wang, kemelesetan ekonomi dan juga mengelakkan kesempitan wang.

2. Aset Fizikal Ditangan Sendiri

Walaupun anda mempunyai simpanan wang seperti ASB, tabung haji dan sebagainya. Akan tetapi simpanan tersebut sangat sukar untuk ditunaikan dan berkemungkinan berisiko tidak dapat mengeluarkannya jika berlalu sebarang bencana, penutupan bank, peperangan, kemelesetan ekonomi dan berbagai kejadian lain yang mungkin akan berlaku tanpa kita jangkakan.

emas-di-tangan

Untuk pengetahuan anda, bank tidak mempunyai wang sendiri sebaliknya bank cuma pusat pengurusan wang simpanan atau pinjaman pelabur sahaja dan berkemungkinan ditutup jika berlaku sebarang bencana.

3. Aset Yang Bernilai Di Seluruh Negara

Jadi, sudah tentulah emas menjadi pilihan utama yang perlu disimpan sebagai aset yang satu-satunya sangat bernilai jika dibawa kemana-mana sahaja dan diterima oleh seluruh dunia. Emas boleh dijual dimana-mana negara berbanding kita membawa wang kertas yang belum tentu akan diterima oleh semua negara jika bukan dalam nilai mata wang negara mereka.

RM-tak-laku-di-golok

Nilai emas juga tidak diperlukan jaminan dari mana-manak pihak kerana nilai emas boleh dinilai dengan berat emas itu sendiri jika ianya tulen.

4. Boleh Diwarisi Dan Simpanan Untuk Pelajaran Anak-Anak

Syiling emas yang disimpan boleh diwariskan kepada anak-anak sebagai harta pusaka kerana emas tak pernah luput ditelan zaman. Selain itu, tujuannya sebagai simpanan untuk pelajaran anak-anak di masa akan datang.

simpanan-emas-untuk-pelajaran-anak

5. Aset Mampu Milik

Harimau Mint Gold menawarkan syiling emas serendah 0.5gram dengan harga mampu milik untuk menggalakkan lebih ramai penyimpan emas sebagai simpanan untuk masa akan datang.

simpan-emas-serendah-0.5gram

6. Menjana Keuntungan

Dengan cara membeli dan menyimpan emas, anda juga boleh menjual emas semasa harga emas sedang melonjak naik. Jadi, anda boleh mendapat keuntungan daripada cara tersebut.

harga-emas-menjelang-2020

7. Tidak susut nilai dalam jangka panjang

Emas juga tidak mempunyai susut nilai dalam jangka masa yang panjang kerana nilai harga emas sentiasa meningkat dan jarang sekali nilainya menurun.

emas-kalis-penurunan-harga

8. Mudah disimpan

Emas dalam bentuk fizikal yang kecil mudah di simpan di mana-mana dan jika berlaku kebarakaran sekalipun emas tidak mudah musnah.

emas-mudah-disimpan

Sebab-Sebab Kenapa Perlu Menyimpan Emas

 1. Matawang sebenar
 2. Insurans dari ekonomi dan sistem politik yang tidak stabil
 3. Harga emas meningkat setiap tahun
 4. Kuasa jual beli emas
 5. Mudah untuk dicairkan
 6. Emas kalis manipulasi
 7. Emas tahan lama
 8. Untuk hal kecemasan

Tips Membeli dan Menjual Emas

 1. Setiap masa adalah masa yang terbaik untuk membeli emas tidak kira harga emas sedang mahal atau murah. Beli untuk simpanan dan konsisten setiap bulan.
 2. Masa yang sesuai untuk menjual emas pula bila harga emas yang dibeli dulu telah melonjak naik beberapa tahun akan datang.
 3. Emas yang telah beli dan simpan itu jual kepada tempat yang kita beli dengan harga beli semula dengan nilai susut yang rendah.

Kelebihan Menjadi Ejen/ Ahli Harimau Mint Gold

kelebihan-ahli-gold-mint

 1. Tiada bayaran pendaftaran dikenakan. Anda hanya perlu beli  1gram syiling emas dan buku menyelongkar rahsia kekayaan dengan emas atau buat pembelian 0.5gram syiling emas dan buku menyelongkar rahsia kekayaan dengan emas. Kedua-dua pakej ini penghantaran adalah PERCUMA.
  buku-menyelongkar-pelaburan-emas
 2. Tiada perlu membuat pembelian setiap bulan.
 3. Nombor SIRI di sijil emas adalah automatik oleh diselenggarakan di dalam sistem. Jadi, mana-mana individu sekalipun tidak boleh dapatkan nombor yang istimewa.
 4. Semua ejen Harimau Mint Gold layak mendapat harga dan komisyen yang sama. Tiada perbezaan dan semuanya sama rata.
 5. Jika anda mendaftar sebagai ejen, anda akan terus mendapat HARGA EJEN yang lebih murah berbanding dengan harga pasaran.
 6. Pembelian secara atas talian khas untuk ejen berdaftar sahaja. Boleh “lock” harga ejen dan perkhidmatan talian adalah 24 jam, 7 hari seminggu.
 7. Pemberian ID dan password untuk sistem.
 8. Harga ejen yang ditawarkan jauh lebih MURAH dari harga pasaran.
  harga-emas-ejen-mint-gold-lebih-murah
 1. Anda boleh dapatkan kad VIP Harimau Mint Gold dengan bayaran RM10 (Pilihan)
 2. Anda akan dapat memiliki website dengan user ID sendiri.
 3. Segala perkongsian ILMU berkaitan Emas, Sales dan Marketing,  Kelas ‘Cara Reply’ dan sebagainya diadakan di group FB, Telegram dan juga di HQ sendiri. 
 4. Ejen yang ingin membuat Seminar akan di TAJA oleh Syarikat.
 5. Anda akan mendapat Support Group di Facebook.
 6. Penghantaran ke seluruh Malaysia kepada alamat ejen berdaftar terjamin oleh syarikat
 7. Anda juga akan mendapat Komisyen BELIAN dan JUALAN serta pelbagai TAWARAN menarik.
 8. Jika syarikat mengeluarkan sebarang edisi terhad, anda adalah orang pertama yang bakal memilikinya.
 9. Nilai susut emas rendah antara 5.9% – 6.5% sahaja.

Dan pelbagai lagi faedah yang ditawarkan kepada ejen dan ahli yang berdaftar di bawah Harimau Mint Gold.

Testimoni Cara Cepat Kaya Dengan Simpan Syiling Emas

testimoni-ahli-emas-harimau-mint-1

testimoni-ahli-emas-harimau-mint-2
testimoni-ahli-emas-harimau-mint-3
Dapatkan Satu Syiling Emas Harimau Mint Untuk Cara Cepat Kaya Dengan Simpan Syiling Emas Sekarang!!!

dapatkan-emas-harimau-mint-gold-sekarang

Jadi, usah tunggu lagi untuk membeli dan menyimpan emas. Jika tidak mulakan sekarang, bila lagi? Jangan tunggu waktu susah baru nak menyimpan. Nanti diri sendiri yang rugi. Jom beli atau daftar sebagai ejen/ ahli Harimau Mint Gold sekarang. Hubungi ejen berikut untuk pertanyaan dan pembelian emas harimau mint.

Jom Jadi Ahli Harimau Mint Gold SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Jadi Ahli Harimau Mint Gold SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Jadi Ahli Harimau Mint Gold SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: