Review
Mar 13, 2018, 9:08am

Cara Borong Barang China Secara Online


Bila sebut negara China mesti korang terbayangkan barang-barang murah dari sana kan? Macam-macam yang korang terbayang nak beli. Antara senang dan susah jer memborong barang dari sana. Betul tak apa yang saya katakan ini? Korang mesti suka shopping barang-barang dari China kan? Harga dia memang sangat murah. Rasanya berbabaloi sangat bila shopping banyak-banyak dari sana. Mana tidaknya, ada setengah-tengah barang tu harganya tak sampai RM10.00.

Cara Borong Barang China Secara Online

Rambang mata memilih. Rasanya kalau laburkan RM200.00 memang banyak betul barang korang dapat. Antara barang yang digilai dan rakyat malaysia suka shopping dari negara China ialah pakaian, aksesori telefon, peralatan rumah dan macam-macam lagi. Tengok barang, tengok harga memang tergugat iman. Tak percaya cuba korang buka laman web yang menawarkan perkhidmatan beli barang dari China. Memang meleleh air liur korang tengok harga yang ditawarkan.

Rasanya kalau kat Malaysia belum tentu dapat lagi. Tak percaya jom saya kenalkan salah satu laman web yang menyediakan pekhidmatan ini. Banyak laman web yang menawarkan perkhidmatan membeli belah dalam talian yang professional. Kemunculan laman web ini menambahkan kan keinginan korang untuk memborong barang-barang dari sana.

pelbagai produk borong dari china yang murah

Sehingga ke hari ini, laman web ni  menyediakan perkhidmatan membeli-belah dari China. Sehinggakan kita menjadi keliru mana satu laman web yang betul-betul dapat membantu bila kita ingin membeli barang secara dari negara China. Mana tidaknya bahasa menjadi masalah utama dalam isu ini.

Syok memang syok bila shopping online barangan dari negara China ni. Tapi korang kena ingat juga, masalah-masalah yang bakal korang hadapi nanti. Apa orang kata macam itik cakap dengan ayam. Satu benda pun tak faham.

masalah bahasa antara punca utama susah nak borong dari china secara online

Disini saya kongsikan masalah yang korang akan hadapi bila membeli barang secara online dari negara China. Tak kiralah masalah itu besar atau kecil korang tetap kena ambil tahu sebelum sesuatu yang tidak baik berlaku.

1. Gambar Atau Imej Produk

jangan mudah percaya gambar untuk belian online dari china

Kita sebagai manusia memiliki emosi dan kita sudah tentu mudah tertarik kepada sesuatu yang cantik. Ha..anda jangan mudah tertarik dengan gambar produk okay. Jangan terkejut jika beg yang anda inginkan berwarna hitam tetapi yang anda terima adalah berwarna kelabu..huhu..Tentu sangat kecewa bukan? Memang sangat kecewa bila barang yang idamkan tidak tercapai. Rasa masa tu jugak nak pergi tukar barang tu kat China.

2. Barang Tidak Selalu Ada

barang habis stok dan return money semasa beli borong dari china

Sudah menjadi kebiasaan pembeli mendapat refund disebabkan stok di dalam Taobao yang cepat habis. Walaupun kita beli dan bayar tidak semestinya produk itu masih ada. Anda hanya akan pasti terima barang tersebut jika anda menerima status pengiriman berjaya. Ini satu lagi masalah yang setiasa bermain difikiran. Duit telah dibayar tapi barang tak kunjung tiba.

3. Produk Diterima Tidak Asli

borong barang china tapi masalah fake product

Sesetengah pembeli mudah tertipu apabila melihat jenama terkenal seperti Adidas pada sepasang kasut. Dia mungkin percaya itu adalah barangan Adidas original. Jangan terkejut jika kasut Adidas tu menjadi Adidos nanti. Kemain la dalam gambar tunjuk semua barang original tapi bila sampai kat tangan macam barang beli kat pasar malam sahaja.

4. Pembayaran Menggunakan Alipay

pembayaran dengan alipay untuk borong barang dari china

Taobao menggunakan matawang Yuan dan salah satu cara pembayaran adalah dengan menggunakan Alipay. Alipay ni seperti Paypal. Cuma masalahnya laman web Alipay masih di dalam bahasa Mandarin. Ini lagi membuat kita masak-semasaknya. Bahasa mandarin bukanya kita tahu. Kalau bahasa Inggeris boleh la kita faham.

5. Bahasa

masalah google translate bila borong barang dari china

Oleh sebab Taobao di dalam bahasa mandarin, kita terpaksa translate menggunakan browser chrome supaya dapat translate kepada bahasa English. Namun google tidak terjemah sepenuhnya dan terjemahan juga tidak 100% tepat. Kalau kita buat google translate bahasanya sudah bercampur aduk. Ada sesetengah tu kita sendiri pun tak faham.

6. Harga Yang Tidak Tepat

masalah harga jualan di taobao borong barang dari china

Pencarian produk di dalam Taobao boleh dikatakan mudah. Anda boleh mencari produk berdasarkan populariti, reputasi penjual, harga dan sebagainya. Memang agak mudah pencariannya tapi kita perlu ingat tak semua barang, harga yang ditawarkan itu 100% tepat.

7. Masalah Penipuan (Scam) Di Taobao

masalah scammer di taobao

Anda dinasihatkan untuk membeli daripada penjual yang mempunyai review yang bagus. Jika penjual tu ada history yang baik, itu menandakan mereka penjual yang asli. Contohnya jika seller mempunyai gold crown atau diamond itu memang sudah bagus. Jika penjual mendapat feedback yang tinggi maksudnya komunikasi mereka dengan pelanggan adalah bagus.

8. Kiriman Ke Luar Negara

chat dengan seller di taobao elak penipuan

Tanya kepada penjual jika mereka boleh mengirim barang ke luar negara. Jika ada penjual yang tahu bahasa English tu mudahlah untuk anda berhubung dengan mereka. Anda perlu alert dengan jenis barang yang tidak boleh dibawa masuk ke negara dan juga jika terdapat caj tambahan.

9. Tempoh Penghantaran / Pengeposan

pengeposan barang dari taobao china ke luar negara

Tempoh penghantaran barang mungkin mengambil masa di antara 7-40 hari. Jika anda menggunakan penghantaran laut memang lambat lah sampai tetapi sesuai untuk barang yang besar dan banyak. Jika anda menggunakan Air Mail memang barang cepat sampai tetapi kosnya tinggi.

10. Khidmat Agent Forwarding Ke Malaysia

penghantaran barang forwarding borong dari china

Disebabkan Taobao ni di dalam bahasa mandarin dan tidak semua orang tahu mandarin serta proses pembelian yang mungkin merumitkan, maka di sinilah khidmat agent diperlukan. Dengan menggunakan agent, tugas anda menjadi sangat mudah. Harap berhati-hati dengan agen kerana ada kos tersembunyi yang akan dikenakan ke atas korang

Tapi korang jangan risau, ada cara yang boleh mengatasi masalah kat atas tu. Macam mana caranya? Ebook Rahsia Taobao ada jawapannya.  Ebook ini menawarkan panduan lengkap bagaimana carnya untuk import barang dari China secara online. Memang mudah dan sangat membatu para peniaga online yang ingin mengimport barang dari sana.

Ebook Rahsia Taobao – Cara Borong Barang Dari China Dari A Hingga Z

rahsia taobao cara borong barang dari china

Panduan lengkap diberikan dari A hingga Z.  Langkah-langkah mudah disediakan sehingga korang dapat barang yang di impikan korang. Teruja tak dapat barang dapat dari luar negara. Ebook ini bukan sahaja untuk kegunaan peniaga online tetapi sesuai juga untuk sesiapa sahaja yang suka shopping barang dari China.

Semuanya kita buat sendiri, dari pilih barang, cara bayar dan barang sampai depan rumah. Semuanya ditangan kita tangan campur tangan ejen yang boleh membebankan kita. Mengapa korang perlu dapat ebook Taobao ini dan apa rahsia yang perlu korang ketahui?

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Cara Borong Barang China Secara Online9

Ada 5 ciri yang perlu diperhatikan apabila memilih barang yang mahu di borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!

barang yang perlu dielakkan semasa borong dari china

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.

Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

guna maybank2u untuk borong barang dari china di taobao

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain!

Berita baiknya, dalam ebook ini ditunjukkan kepada anda secara langkah demi langkah beserta secreenshoot-secreenshoot, bagaimana anda boleh membeli barangan di TaoBao dengan cara yang SELAMAT dan BETUL. Jangan risau korang juga boleh menggunakan perbankan internet tempatan (maybank2u / cimbclicks dll) untuk membuat pembelian barang di website Taobao

Rahsia 4 : Barang Kena Tahan Kastam? Atau.. Barang Tak Sampai? Apa Nak Buat?

barang di tahan di kastam semasa borong barang dari china

Kadang kala, walaupun anda sudah melakukan semuanya dengan betul, tetapi ada juga perkara-perkara yang berlaku yang diluar jangkaan anda. Barang anda ditahan di Kastam? Ini masalah besar.

Apa nak buat? Jangan risau dan panik! Saya tunjukkan juga kepada anda bagaimana anda boleh mengatasi semua masalah tersebut dengan tenang dan gembira!

Rahsia 5 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!

nak jual barang borong dari china

Setelah anda berjaya memborong barang dari TaoBao dan barang tersebut sudah sampai ke rumah anda dengan selamat. Ada 5 kaedah untuk anda menjual barang-barang tersebut. Saya tunjukkan anda 5 tempat dimana anda boleh jual brang-barang anda. Semuanya adalah secara online sahaja!

Apa yang korang perlu lakukan hanya perlu lakukannya dari depan komputer anda sahaja!

Rahsia 6 : Proses Jualan & Teknik Meng”Ayat”

mengayat jualan di facebook

Bagi anda yang sudah biasa menjual produk fizikal secara online, rahsia ini mungkin kurang penting bagi anda. Tetapi bagi anda yang belum mempunyai pengalaman menjual produk secara online, ataupun sering gagal menjual produk secara online. Ada banyak tips serta ilmu yang boleh anda pelajari pada bahagian ini.

Malah, anda juga turut diberikan contoh ayat / skrip untuk anda menjual produk anda kepada orang ramai secara online.

skrip menjual di facebook dan whatsapp

Dalam Ebook ni semua cara diberikan langkah mudah yang senang di fahami. Cuba kita kena korbankan masa sedikit untuk fahami selok belok membeli secara direct dari agen taobao. Memang tak rugi kita berusaha dan mempelajari Rahsia Taobao ini kerana banyak kebaikan yang kita dapat.

Harganya sangat murah, kos pengangkutan yang rendah dan paling penting tiada campur tangan orang tengah. Kita hanya berurusan dengan seller di Toabao. Tiada cas tersembunyi dikenakan tidak seperti menggunakan agen. Kalau sebelum ini korang menggunakan orang tengah untuk membeli di Taoboa dan banyak perkara yang korang tidak puas hati dengan perkhidmatan yang diberikan.

borong kasut berjenama dari china secara online

Tapi dengan adanya Ebook ini, korang boleh terus ber chit chat dengan seller di Taobao. Mana tahu kot korang boleh tawar menawar lagi harga yang ditawarkan. Tawar menawar tu penting dalam setiap urusniaga yang dijalankan supaya kita tidak tertipu dengan harga yang di pamerkan. Tak sia-sia korang belajar cara import barang dari China secara online kerana ia amat membantu korang dapat menjimatkan duit dan korang dapat melihat sendiri kualiti barang yang ditawarkan.

Tidak hairanlah jika Ebook Rahsia Taobao ini menjadi bualan hangat dikalangan peniaga barang dari China. Ia sangat membantu dan bermanfaat untuk di ikuti. Langkah demi langkah ditunjuk kan sehingga korang berjaya menjadi peniaga barangan online dari China.

pakej rahsia taobao cara borong barang dari china

Testimoni Mereka Yang Telah Mendapatkan Rahsia Taobao Cara Borong Dari China Secara Online

Berikut adalah cuma sebahagian dari testimoni mereka yang sangat berpuas hati dengan kandungan Ebook ini dan telah pun menjadi penjual yang berjaya di Malaysia.

testimoni beli kasut dari china secara online testimoni borong barang dari china secara online testimoni borong crochet secara online dari china testimoni pembeli ebook rahsia taobao cara borong barang dari china testimoni pembeli ebook rahsia taobao

Jom Dapatkan Sekarang Rahsia Taobao Dan Mulakan Perniagaan Anda Dengan Keuntungan Maksimum!

Ebook ini adalah panduan dalam bentuk PDF. Jadi anda hanya perlu download selepas membuat pembelian menerusi laman web yang tertera di bawah ye. Panduan ini bermula pada harga RM100 sahaja dan RM130 untuk pakej upsell. Klik link di bawah untuk mendapatkan Rahsia Taobao hari ini juga.

download rahsia taobao secara online

KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN RAHSIA TAOBAO
KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN RAHSIA TAOBAO
KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN RAHSIA TAOBAO

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: