Review
Mar 9, 2018, 4:35pm

Cara Besarkan Otot dengan Betul Tanpa Lapar Dan Membakar Lemak


Abad ke-21 ini aktiviti membina badan menjadi trend gara-gara mahukan bentuk badan idaman yang dianggap seksi bagi kaum wanita. Apabila wanita mengilai lelaki berbadan sado, lelaki lain pula yang mencemburui dan mahukan badan ala-ala sado itu juga. Namun begitu bagaimana pula mahu membesarkan otot dengan betul?

cara besarkan otot dengan betul

Cara Besarkan Otot Dengan Betul

Terdapat 5 langkah yang berkesan dalam membina otot dengan betul tanpa menghadapi risiko yang tinggi.

1. Pemakanan

Apa yang paling penting dan tak susah pun untuk anda buat memandangkan tiap-tiap hari kita mesti akan makan. Cuma lepas ini kalau makan perlulah lebih berpada dan beringat impian anda untuk jadi sado maka lebih banyak pantang larang berbanding biasa. Jika anda seorang yang aktif, anda memerlukan lebih banyak kalori daripada orang yang tidak aktif bersukan. Jika anda mengangkat berat, maka anda perlu makan lebih kerap. Orang yang aktif memerlukan lebih banyak kalori daripada orang yang tidak aktif bersukan.

jaga pemakanan adalah cara besarkan otot dengan betul

Minum 500ml air sejuk pada saat bangun tidur. Air sejuk membuatkan tubuh kita untuk bekerja lebih keras untuk memanaskan suhu tubuh badan kita sehingga merangsang metabolisme kita yang berehat saat kita tidur. Jika anda ingin membina otot pula, anda perlu makan sumber protein tanpa lemak seperti Ayam, Ikan, dan Daging yang menjadi pilihan terbaik untuk pembina badan. Pengambilan Ikan Salmon juga amat bagus untuk kesihatan jantung memandangkan protein dalam Ikan Salmon lebih mudah di hadam dan diserap oleh tubuh badan.

makanan untuk hasilkan bina otot dengan betul

Pilih daging kurang lemak, beras perang, roti gandum, oat, kacang dan roti rai. Selain makanan, jangan lupa mengambil cecair saat membina abdomen six pack kerana ia boleh mendatangkan perbezaan yang ketara juga. Teh hijau mempunyai banyak kesan terhadap kesihatan. Mengambil dua atau tiga cawan sehari akan meningkatkan bendalir dan mengelakkan perut anda buncit. Buah-buahan sitrus seperti oren, limau gedang, lemon dan limau nipis membantu menyingkirkan lemak secara perlahan.

2. Dengan Siapa Anda Berkawan

Biasa kita lihat, mereka yang berbadan sado akan mempunyai ramai kawan yang juga berbadan sado. Ini kerana kenalan dan orang sekeliling pasti akan memberikan kesan juga kepada diri kita secara tidak langsung.

pilih kawan yang nak bina otot dengan betul

Untuk mencapai matlamat ini, cari kawan – kawan yang sedang membina tubuh badan mereka atau yang sedang di dalam perancangan untuk berbadan sado. Ini akan menjadikan diri anda lebih gembira kerana mempunyai kawan yang menjurus ke arah minat yang sama. Lakukan aktiviti juga menjadi lebih seronok.

3. Lakukan Senaman Rutin Dari Rumah

Anda perlu makan sekurang – kurangnya satu jam sebelum senaman yang telah dirancang. Ini memberi masa badan anda cukup untuk menghadamkan makanan, supaya anda mempunyai tenaga untuk bersenam. Anda juga perlu makan sesuatu dalam jumlah yang kecil, contohnya makan kuantiti buah – buahan secara sederhana adalah baik selepas latihan bina badan.

senaman rutin dapat bantu bina otot badan

Ramai yang telah membuktikan, senaman rutin yang dibuat setiap hari di rumah mampu memberikan kesan yang sama tanpa perlu keluar ke gym. Cuma anda perlu tahu cara yang betul. Jika cara senaman ini tidak betul, boleh dikatakan ianya usaha yang sia-sia dan memenatkan sahaja tapi tak akan nampak hasilnya. Usaha ini memerlukan disiplin yang amat tinggi. Lakukan aerobik aktif tiga hingga lima hari dalam seminggu selama 45 minit setiap hari. Pergi berjogging, berlari atau berenang. Kombinasikan setiap aerobik ini antara laju dan perlahan dalam rutin latihan harian untuk membakar lebih kalori.

 berjogging dengan perlahan adalah kaedah turunkan badan dan bentukkan otot

Jogging secara perlahan selama tiga minit dan berlari laju selama satu minit sebelum kembali ke kelajuan perlahan. Ulangi urutan ini sepanjang waktu latihan. Gabungkan latihan rutin membina kekuatan tubuh selama 3 hari yang tidak berturut-turut dalam seminggu. Boleh dilakukan secara selang sehari. Jaringan otot merangsang peningkatan metabolisme dan membolehkan pembakaran lemak dengan lebih banyak. Kombinasikan senaman, di mana anda menggunakan berat tubuh anda sendiri untuk ketahanan dengan mengangkat mesin angkat beban dan tanpa beban. Lakukan juga kombinasi latihan perut untuk 3 hari berselang selama seminggu (selang sehari). Latihan perut membentuk perut kita. Lakukan latihan seperti V-duduk. Berbaring telentang di atas lantai dengan kedua lengan di luruskan di atas kepala anda. Tarik nafas dan angkat lengan serta kaki untuk membentuk sebuah “V” dengan tubuh. Cuba rapatkan jari tangan anda ke jari kaki dan hembus nafas setelah dapat mencapai jari tangan hampir ke jari kaki. Rendahkan diri kembali ke posisi awal. Lakukan sehingga tiga kali setiap kali latihan.

sit up adalah latihan yang bagus untuk membuat six pack

Jangan lupa untuk latih perut bawah anda dengan melakukan sit-up. Baring di atas lantai telentang dengan lutut dibengkokkan dan rapatkan kaki ke peha. Letakkan tangan anda di belakang kepala. Tarik nafas dan angkat pinggul dari lantai untuk membawa lutut anda ke arah dada anda. Angkat bahu dari lantai pada waktu yang sama. Hembuskan nafas sebelum menurunkan diri kembali ke posisi awal. Lakukan sehingga tiga kali setiap kali latihan.

4. Tidur 8 Jam Sehari

Jika sebelum ini anda tidur kurang 8 jam, tabiat ini perlu diubah untuk kembali menjadi manusia yang normal. Kurangkan aktiviti tak berfaedah seperti melepak berjam-jam di mamak atau menonton TV tanpa henti.

bina otot dengan cukupkan tidur

Cuba dapatkan waktu tidur 8 jam sehari. Semasa anda tidur, tubuh anda akan berehat untuk membolehkan kita memiliki tenaga untuk latihan seterusnya pada keesokan hari. Kurang tidur dapat menyebabkan kelaparan dan menambahkan berat badan.

5. Pengambilan Supplement

Makanan tambahan baik disebabkan ianya menghalang kita daripada kekurangan sesuatu yang kita perlukan. Peningkatan aktiviti dari program latihan akan membuat badan memerlukan vitamin dan mineral yang lebih. Bahkan kekurangan nutrien boleh membantutkan tumbesaran.

pengambilan suplimen membantu menpercepatkan bina otot badan

Disebabkan jadual yang padat, kecuali atlet sepenuh masa, adalah mustahil untuk makan enam hingga lapan kali sehari dengan sempurna. Oleh kerana itu, makanan tambahan protein digunakan sebagai makanan segera. Ia mudah disediakan. Terdapat banyak kategori protein.

Titan Whey Supplement terbaik Tanpa Lapar Dan Membakar Lemak

Berdasarkan kajian, Titan whey boleh meningkatkan prestasi sukan kerana mengurangkan tekanan dan menurunkan paras kortison ( hormon yang merosakkan otot ). Ia juga dikaitkan dengan meningkatkan imuniti dengan peningkatan glutation ( GSH ) yang merupakan antioksidan larut air. Titan whey juga meningkatkan fungsi hati dalam beberapa bentuk hepatitis. Ia juga mengurangkan tekanan darah dan membantu memerangi HIV. Paling penting, ia mengurangkan kesan terlebih latihan yang mana dikaitkan dengan fasa GSH yang rendah.

titan whey pilihan ahli bina badan

Selain itu, titan whey sangat mudah dicerna dan mempunyai rangkaian asid amino yang lebih baik daripada putih telur. Jadi dengan kata lain, titan whey mempunyai nilai BV yang tinggi. Tetapi bukan semua whey mempunyai kualiti yang sama. Titan whey perlu melalui protein penapisan micro. Jika tidak, titan whey boleh dianggap lebih baik sedikit daripada susu skim. Mikro-filtrasi harus dilakukan pada suhu yang sangat rendah untuk membolehkan pengeluaran isi protein yang sangat tinggi tanpa protein dengan lemak yang minimum dan laktosa yang minimum. Proses-proses ini yang membezakan titan whey yang berada di pasaran.

Kelebihan Titan Whey Protein

 • Whey Jenis Isolate

Protein tulen terbaik dalam kalangan semua jenis protein sesuai untuk anda yang nak maintain muscle dan dalam masa yang sama mahu turunkan peratusan lemak.

kelebihan titan whey untuk bantu bina otot badan

 • Protein Yang Tinggi

Didatangkan dengan serbuk 2.1 KG se botol dan 25 G protein satu hidangan yang  memang tidak dapat dekat mana-mana dengan harga yang jauh lebih rendah di Malaysia.

titan whey adalah protein jenis isolate

 • Pemulihan Otot Semasa Tidur

Penyerapan protein isolate secara berperingkat sesuai untuk pemulihan otot anda ketika tidur.

pemulihan otot berlaku ketika tidur

 • Perisa Coklat Dan Stawberry

Titan whey didatangkan dengan perisa coklat dan strawberry yang sangat sedap supaya anda tidak berasa mual dan muntah.

perasan protein titan whey yang sedap

 • Tanpa Gula

Selain itu, Titan Whey juga didatangkan tanpa gula. Ia memang sesuai untuk mereka yang tengah berdiet

titan whey adalah protein tanpa gula untuk bina otot badan

 • Amino Acid

Protein di campur sekali bersama asid amino ( BCAA ) yang mana mampu membuat otot anda kelihatan padat dan mantap.

kandungan asid amino untuk besarkan otot dengan betul

Kami tahu, anda memerlukan whey protein untuk pemulihan otot selepas workout. Namun begitu anda masih ragu dengan status halal whey protein yang terdapat di pasaran. Terdapat banyak whey protein di pasaran namun kebanyakannya di import dari luar negara dan status halal adalah diragui. Jadi kami telah menghasilkan whey protein jenis isolate yang dijamin status halal serta mendapat kelulusan JAKIM.

Sedap Dan Bertenaga Dengan Titan Whey

cara besarkan otot dengan titan whey

Mempertaruhkan perisa coklat namun TITAN WHEY  mampu memberikan anda kepuasan yang tiada tolak bandingnya. Antaranya;

 • Membantu tumbesaran otot anda secara optimum,
 • Membesarkan saiz dan kekuatan otot.
 • Mengalakkan anabolic pembaikan otot.
 • Mengawal lapar dan mengurangkan lemak

Tempoh Pengambilan Titan Whey Yang Terbaik

tempoh pengambilan titan whey

Pada asasnya, terdapat 4 tempoh yang optimum untuk pengambilan Titan Whey protein.

 1. Masa yang paling penting adalah selepas latihan. Otot anda memerlukan pemakanan segera untuk pemulihan dan pertumbuhan otot.
 2. Pengambilan sebelum tidur. Anda akan tidur selama 6 hingga 8 jam. Itu adalah masa yang lama tanpa protein. Bolehkah anda bayangkan akan sepanjang hari anda ( apabila terjaga ) tidak makan 6 hingga 8 jam.
 3. Pengambilan apabila bangun. Perkara yang sama, anda hanya 6 hingga 8 jam tanpa pemakanan yang betul. Tubuh anda memerlukan protein yang cepat.
 4. Setengah jam sebelum bersenam. Ini menetapkan “tetingkap anabolic” sebelum latihan anda dan menyediakan otot anda dengan pemakanan yang mencukupi supaya kesan latihan berat badan ( latihan berat memecah katabolic yang dipanggil otot ) tidak begitu parah.

Harga Dan Penghantaran Titan Whey

harga pasaran titan whey

Harga Titan Whey
2.1 kg = RM 169
1 kg = RM 88

Penghantaran
West Malaysia via Skynet = penghantaran percuma
East Malaysia via Pos Laju :
2.1 kg = RM 33
1 kg = RM 20

COD
( KL dan Selangor ) : RM 10
Self Collect : Kajang

Testimoni Pelanggan Titan Whey Untuk Bina Badan Dengan Cepat

testimoni pelanggan titan whey

Jom Dapatkan Titan Whey – Cara Untuk Besarkan Otot Dan Membakar Lemak Paling Berkesan!

Anda kena dapatkan Titan Whey Sekarang. Kami tidak menjanjikan bulan dan bintang, tetapi pemakanan yang betul dengan kadar yang betul amatlah penting dalam membantu anda mendapatkan bentuk otot badan yang dikehendaki. Jangan ragu – ragu untuk hubungi pengedar Titan Whey di bawah. Bro harus cuba!

dapatkan titan whey sekarang

 

Jom Order Titan Whey SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Titan Whey SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Titan Whey SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: