Review
Dec 4, 2017, 1:07pm

Cara Berniaga Di Instagram Untuk Dropship/Agen dan Owner Produk


Media sosial merupakan tempat untuk semua orang berkongsi apa – apa sahaja di dalam akaun mereka. Anda juga boleh memilih untuk mengikut akaun – akaun yang anda gemari. Media sosial juga adalah tempat untuk anda berhubung dan berkomunikasi dengan rakan – rakan anda serta orang – orang yang penting di dalam hidup anda. Media – media sosial yang popular termasuk Facebook, Instagram dan juga Twitter di mana penggunanya dijangka sebanyak 2 billion secara bulanan.

strategi-media-sosial-2017

Selain dari berhubung dan mengikuti isu semasa dan isu global, media sosial juga boleh digunakan untuk menambahkan pendapatan dengan menjual pelbagai produk – produk di pasaran. Ramai peniaga yang telah menjadi usahawan online berjaya dengan menggunakan platform media sosial untuk mendapatkan pelanggan. Mereka mampu mencipta nama kerana para pelanggan kini menyukai perkara yang mudah di mana mereka tidak perlu membazir tenaga untuk mendapatkan produk kegemaran mereka.

belian-online-semakin-popular

Sekiranya anda juga bercita – cita untuk menjadi usahawan online yang berjaya, saya akan bongkarkan beberapa tips untuk membantu anda menggapai cita – cita tersebut. Ikuti tips – tips di bawah untuk menjadi seorang peniaga online yang berjaya.

Tips – Tips Untuk Menjadi Peniaga Online Yang Berjaya

Memang benar tidak mudah untuk berjaya, apa yang anda perlukan adalah usaha dan doa. Anda boleh melihat dan melakukan tips – tips dibawah untuk menjadi seorang yang berjaya dan juga produk anda untuk dikenali ramai.

1. Hebahkan ke Setiap Platform Media Sosial

hebahan-di-media-sosial

Anda boleh mendaftar akaun untuk produk – produk anda ke dalam setiap media sosial yang mempunyai ramai pengguna. Hal ini kerana, setiap media sosial mempunyai penggunanya yang tersendiri dan mampu mendapatkan berbillion pengguna dalam satu – satu bulan. Sekiranya anda menggunakan pelbagai media sosial untuk mempromosikan barangan anda, para pelanggan yang berpotensi untuk mengetahui tentang barangan yang anda jual juga akan lebih tinggi. Ini membolehkan anda untuk mendapatkan jumlah pelanggan yang lebih.

pengguna-media-sosial-meningkat

Akaun media sosial yang patut anda buat untuk mempromosikan barangan anda termasuklah Facebook, Instagram dan juga Twitter. Facebook memperolehi lebih dua billion pengguna setiap bulan manakala Instagram mempunyai 800 juta dan Twitter mempunyai 330 juta pengguna. Setiap media sosial ini menyediakan laman dan juga akaun khas untuk perniagaan dan membantu anda untuk menguruskan perniagaan anda dengan lebih mudah.

2. Fokuskan Produk Yang Ingin Dijual

fokuskan-kepada-produk

Anda boleh menjadi usahawan online yang berjaya sekiranya mempunyai fokus kepada produk – produk yang ingin dijual. Seringkali anda pasti melihat peniaga – peniaga online yang berjaya hanya menjual satu jenis produk ataupun mempunyai fokus kepada satu kategori produk sahaja. Anda juga perlu melakukan perkara yang sama sekiranya anda mahu menjadi usahawan yang berjaya.

sentiasa-fokus-dalam-perniagaan

Contohnya, jika anda mahu menjual barangan elektronik, maka anda hanya perlu menjual barangan elektronik dan gadget – gadget di dalam satu akaun. Anda tidak boleh mencampurkan pelbagai produk di dalam satu akaun media sosial yang sama. Ini akan menimbulkan perasaan tidak minat kepada pelanggan – pelanggan anda. Jika seseorang pelanggan anda mengikuti anda untuk mendapatkan gadget terkini, tetapi iklan produk kecantikan pula yang keluar, anda berpotensi untuk di – unfollow oleh pelanggan tersebut.

3. Rajinkan Diri Mempromosikan Barangan Anda

rajin-dan-konsisten-dalam-pemasaran-online

Seseorang peniaga online yang berjaya adalah seorang peniaga yang sentiasa mempromosikan barangan beliau agar produk tersebut sampai ke laman utama para pelanggan yang mengikuti anda. Anda perlu menunjukkan produk yang anda jual dan gunakan ayat – ayat yang mantap dan berkesan supaya produk tersebut mendapat tempat di hati para pelanggan. Ayat – ayat yang baik juga mampu menarik minat pelanggan dan penting untuk mereka mempercayai kebaikan produk yang dijual.

pengulangan-perkongsian-8-kali-sehari

Pastikan anda sentiasa memberikan maklumat produk anda sekurang – kurangnya 6 – 8 sehari agar produk anda sentiasa ada di laman para pelanggan. Tetapi anda harus berhati – hati agar tidak terlebih mempromosikan barangan anda kerana kadang – kala ada pelanggan yang tidak menyukai perkara tersebut dan mereka tidak akan mengikuti anda lagi.

4. Paid  Review

paid-review-ig (1) paid-review-ig (2)

Paid review adalah salah satu cara untuk meningkatkan followers di Instagram anda. Apa yang anda perlu buat adalah dapatkan seseorang yang popular di Instagram dan dapatkan rate – rate yang mereka berikan untuk mempromosikan akaun perniagaan anda. Selalunya owner – owner Instagram yang famous ini akan mengenakan bayaran – bayaran tertentu mengikut kadar pengikut mereka di Instagram dan juga memerlukan anda untuk memberikan produk anda sebagai hadiah untuk mereka iklankan di akaun media sosial mereka.

5. Dapatkan Iklan Berbayar Di Media Sosial

pengiklanan-berbayar-media-social

Selain dari memberikan bayaran kepada instafamous, media sosial tersebut juga boleh mengiklankan akaun – akaun media sosial anda untuk menambahkan lagi tahap jualan dan para pengikut mereka. Apa yang mereka akan lakukan adalah membuatkan laman akaun media sosial anda terpampang di skrin pengguna – pengguna media sosial mengikut target group yang anda telah tetapkan sebelum anda mula mengiklankan produk anda. Iklan – iklan ini adalah berbayar dan boleh membantu anda untuk mendapatkan jualan yang tinggi.

logo-fbads

Facebook menggunakan fbads untuk anda berikan target group seperti tempat tinggal pengguna serta umur pengguna yang anda mahukan untuk mengiklan produk tersebut. Instagram juga menggunakan cara yang sama untuk mempromosikan produk anda dan iklan produk tersebut akan muncul di laman utama akaun pengguna.

Teknik Insta Review [Rahsia Instagram Newbie Buat Sales RM 4000 + Dalam Satu Malam]

insta-review-ig

Ya, anda tidak silap baca tajuk tersebut. Teknik insta review adalah teknik yang mampu meningkatkan sales anda sehingga RM 4000 + dalam masa satu malam sahaja. Anda tidak perlu bersusah payah untuk mempromosikan barangan anda kerana teknik insta review akan membantu anda untuk menjana pendapatan yang amat tinggi dalam masa yang singkat. Setiap teknik Insta Review yang diberikan akan membantu anda daripada awal sehingga akhir di mana anda akan diajar untuk set up akaun Instagram sendiri sehingga membuat iklan sendiri.  

teknik-pemasaran-di-instagram

Teknik Insta Review akan membantu anda untuk meningkatkan tahap jualan anda dengan memberikan anda akses percuma kepada 4 jenis video yang anda boleh dapat dengan hanya memasukkan nama dan juga alamat emel anda ke dalam link yang akan saya nyatakan nanti. Apa yang anda perlu buat adalah mengikut teknik – teknik yang disebut di dalam video tersebut dan hanya tunggu hasilnya setelah anda selesai mengikutnya. Anda hanya perlu memberikan RM 20 + RM 25 untuk meningkatkan hasil jualan anda sehingga RM 4000 +.

Kenapa Anda Perlu Memilih Teknik Insta Review Untuk Meningkatkan Jualan Anda? 

teknik-pemasaran-terbaik-ig

Teknik Insta Review adalah teknik yang mampu menambahkan jualan anda dan memberikan anda pengikut yang lebih ramai untuk anda mempromosikan produk anda. Ini adalah berita baik untuk dropship, agen danjuga owner produk di Instagram kerana bukan mudah untuk mendapatkan jualan dengan pelbagai saingan yang menggunakan platform media sosial yang sama untuk berniaga. Di bawah adalah sebab anda perlu memilih teknik insta review sebagai teknik pilihan anda untuk memasarkan produk dan meningkatkan lagi jualan;

  • Hasil Jualan Yang Tinggi Dalam Masa Yang Singkat

jualan-tinggi-masa-singkat

Anda boleh mendapatkan hasil jualan yang tinggi sekiranya anda menggunakan teknik insta review untuk menjual produk anda. Anda mampu menjana sehingga RM 4000 + dalam masa yang singkat iaitu semalaman sahaja. Kuasa janaan yang tinggi ini adalah lebih baik daripada kuasa janaan yang anda dapat dengan menggunakan teknik yang lain. Tidak perlu lagi untuk menunggu hasil jualan anda meningkat kerana anda akan mendapatkannya dengan sekelip mata.

  • Teknik Yang Mudah Dan Berkesan

teknik-mudah-dapat-sales-di-ig

Teknik Insta Review ini menggunakaan teknik yang mudah dan semestinya berkesan untuk menghasilkan pendapatan yang tinggi untuk anda. Hanya berikan nama dan emel dan ikuti teknik – teknik di dalam  video yang anda boleh akses dan kemudian tunggu dan lihat sendiri hasil pendapatan anda dalam masa satu malam.

  • Harga Yang Berpatutan

spend-RM20-dapat-RM4000

Teknik ini juga tidak memerlukan anda mengeluarkan wang yang banyak untuk anda mendapatkan hasil jualan yang tinggi. RM 20 + RM 25 sahaja sudah cukup untuk anda laburkan kepada teknik ini untuk mendapatkan jualan sehingga RM 4000 + satu malam. Ianya amat murah dan tidak memerlukan usaha yang lebih untuk mendapatkan hasil jualan yang banyak.

  • Tidak Memerlukan Pengalaman Yang Banyak

newbie-ig-pun-boleh-jana-income-4-angka

Anda merupakan seorang newbie di dalam bidang perniagaan? Jangan risau. Teknik Insta Review tidak memerlukan anda untuk menjadi seorang yang berpengalaman dalam bidang perniagaan mahupun media sosial kerana mereka akan membantu anda daripada awal sehingga anda sendiri mahir untuk menguruskan akaun media sosial perniagaan anda sendiri. 4 teknik video yang anda akan dapat akses akan mengajar anda secara step by step agar anda dapat berniaga dengan lebih baik.

insta-review-free-video-4

Anda akan diajar bagaimana untuk set up akaun Instagram anda sendiri sehinggalah anda mahir untuk membuat iklan secara sendiri tanpa memerlukan pertolongan sesiapa pun. Pelbagai teknik untuk menambahkan hasil jualan juga akan diajar agar anda dapat menambahkan pendapatan anda dengan lebih tinggi.

Apa Kata Pelanggan Teknik Insta Review Untuk Berniaga di Instagram?

Teknik ini telah terbukti berkesan dan telahpun mendapat tempat di dalam hati pelanggan mereka kerana harganya yang murah dan hasil pulangan yang menguntungkan. Anda boleh lihat sendiri testimoni yang telah diberikan oleh pelanggan teknik insta review yang berpuas hati dengan teknik ini;

testimoni-insta-1

Hanya spend RM 20 + RM 25 untuk dapatkan Rm 4000+ semalam? Tunggu apa lagi, dapatkan teknik review instagram sekarang!

testimoni-insta-2

Sales meningkat sehingga RM  2600 dalam masa 24 jam! Anda hanya perlu mengikut teknik yang diberikan dalam video tersebut. Anda pasti berjaya.

Dapatkan Teknik Insta Review Untuk Cara Berniaga di Instagram Sekarang!

teknik-instareview

Tingkatkan jualan anda sehingga RM 4000 + dalam masa semalam sahaja dengan teknik Insta Review. Dengan hanya RM 20 + RM 25 anda mampu mengubah nasib anda dan menjadi seorang usahawan yang berjaya. Klik link di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai teknik Insta Review;

Tekan untuk Akses 4 Video Percuma InstaReview

Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: