Review
Sep 14, 2018, 12:32am

Cara Bermula Menjadi Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia


Terdetik hati hendak berkongsi keseronokan seorang kawan yang dulunya tiada apa-apa pekerjaan dan sering pinjam meminjam, kini dia pula yang tawarkan pekerjaan kepada mereka. Itulah kisah win seorang lelaki yang dulunya biasa-biasa sahaja tetapi kini sudah bekerjaya. Malah dia membantu ramai rakan-rakannya untuk maju dan menjana pendapatan.

Antara Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Bermula dengan hanya mendengar kelebihan pelaburan yang ditawarkan untuk faedah nyawa dan kehidupan, akhirnya dia menjadi perunding amanah dan membina kerjaya yang hebat.  Unit trust boleh dikategorikan sebagai freelance yang memberikan pendapatan serta pekerjaan terbaik di Malaysia.

Rerdapat Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Unit Trust VS Perunding Amanah

Selain Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Unit trust atau dikenali sebagai perunding amanah adalah jawatan yang diketahui umum sebagai mereka yang bertindak  sebagai ejen insurans. Namun, perunding amanah menggalas tanggungjawab yang menarik iaitu educate orang ramai mengenai kehidupan, perancangan kewangan dan kesihatan. Menarik bukan?

Adanya Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Lebih menarik lagi keuntungan dan kelebihan yang ditawarkan bagi ahli Unit Trust di Malaysia. Selain ilmu pengetahuan yang tiada di mana-mana, pengalaman, subsidi dan pendapatan yang lumayan adalah bonus bagi anda yang berminat memulak kerjaya sebagai Unit Trust.

Cara Bermula Menjadi Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Mencari Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Cara bermula menjadi Perunding Amanah (Unit Trust) terbaik di Malaysia bukanlah sesuatu yang sukar. Anda harus mempunyai tekad dan minat yang mendalam untuk terus kekal aktif sebagai perunding amanah yang terbaik. Ilmu dan pengetahuan asas mengenai Unit Trust perlu dihadam terlebih dahulu bagi persediaan anda untuk bermula menjadi perunding amanah.

1. Bandingkan Atau ‘Survey’ Pelaburan Terbaik

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Pelaburan pertama yang wajib anda lakukan adalah pelaburan ilmu dan ianya percuma. Anda boleh membuat sedikit kajian mengenai semua pelaburan yang ditawarkan di Malaysia. Bandingkan kelebihan dan kelemahan setiap pelaburan yang anda kaji bagi mengetahui pelaburan terbaik abad ini.

2. Kenalpasti Pelaburan Atau Syarikat Yang Anda Pilih

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

 

Syarikat pelaburan penting untuk anda kaji sebelum menjadi unit trust bagi pihak mereka. Pastikan ia benar-benar stabil, selamat dan dipercayai ramai. Antara contoh syarikat insurans terbaik dan menjadi pilihan ramai adalah Public Mutual Berhad.

3. Sediakan Dokumen Dan Buat Pendaftaran

Mencari-cari Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Sama ada anda berminat menjadi perunding amanah secara full time atau part time, anda perlu menyediakan dokumen terlebih dahulu untuk urusan pendaftaran. Dokumen yang perlu dibawa adalah salinan IC, gambar passport dan sijil SPM, Diploma atau Degree anda.

4. Peperiksaan Dan Kursus

Ada Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Seterusnya, anda boleh bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan bagi menjadi perunding amanah berlesen di bawah FFIM dan Public Mutual. Dengan adanya lesen ini, anda layak mempromosikan produk unit trust terutamanya Public Mutual. Selain itu, terdapat 2 kursus yang perlu anda jalani selama 8 jam.

Public Mutual Berhad

Adanya Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Public Mutual Bhd yang merupakan anak syarikat milik penuh Public Bank Bhd adalah syarikat besar insurans dan pelaburan yang telah membantu ramai rakyat Malaysia menjana pendapatan sekaligus memberi pengalaman kepada mereka bertugas sebagai perunding amanah. Public Mutual Berhad mempunyai produk konvensional, syariah, gold, Private Retirement Scheme, medical card dan lain-lain lagi.

Kebaikan Melabur di Public Mutual Berhad

Terdapat Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Banyak pelaburan yang boleh dibuat pada zaman kini namun pasti pelanggan akan tertarik dengan pelaburan yang selamat dan menjanjikan pulangan tunai yang lumayan pada tempoh tertentu.  Mari kita lihat kelebihan melabur bersama Unit Trust Public Mutual yang menjadi pilihan ramai ini.

Ada Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

  • 100% pelaburan patuh syariah dan berkonsep Islamik
  • Syarikat Pelaburan Swasta No.1 terbaik di Malaysia.
  • Mendapat pulangan yang tinggi iaitu serendah 10%-20% setahun dan lebih.
  • Boleh membuat pengeluaran pada bila-bila masa sahaja yang diperlukan tetapi ia tidak digalakkan bagi mendapatkan Keuntungan  jangkamasa panjang dan tempoh matang untuk mendapat pulangan yang tinggi.
  • Pelaburan yang selamat kerana terdiri daripada pemegang Amanah (trustee)
  • Boleh menggunakan modal daripada KWSP 20% dari Akaun 1.
  • Sekiranya anda membuat pelaburan menggunakan KWSP, anda akan menerima purata Dividen KWSP 5%, purata Dividen Public Mutual 15% dan berjumlah 20%.

Mencari-cari Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Public Mutual di Kota Kinabalu mempunyai kumpulan bumiputera terbesar yang amat berdedikasi menjadi perunding amanah. Kini, ia membuka peluang untuk anda bersama-sama berjaya menjadi Perunding Amanah (Unit Trust).

Syarat Menjadi Perunding Amanah Public Takaful

Selain itu Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Ramai teruja untuk menjadi perunding amanah Public Mutual namun tidak semua yang layak kerana anda harus lulus peperiksaan dahulu sebelum memulakan kerja harian anda. Paling penting adalah umur anda haruslah 25 tahun ke atas dan mempunyai pengalaman bekerja. Dari segi pelajaran, sama ada anda mempunyai SPM, Diploma atau Degree juga akan diterima public Mutual namun anda haruslah mempunyai minat yang mendalam terhadap pelaburan.

Kelebihan Menjadi Perunding Amanah (Unit Trust) Public Mutual

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Ramai yang ingin menjadi perunding amanah tetapi tidak tahu memilih Syarikat terbaik dan masih lagi terumbang-ambing tidak faham bagaimana cara untuk bermula. Apa kata anda bermula menjadi perunding amanah unit trust bersama Public Mutual kerana terdapat pelbagai keisimewaan yang bakal anda terima.

Flexible Job

Ciri Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Anda boleh melakukan kerja pada bila-bila masa mengikut jadual anda. Ia tidak terikat seperti tempat kerja lain tetapi ia bergantung kepada diri anda sendiri untuk melakukan kerja setiap hari. Dengan fleksibel job ini, andalah bos dan andalah pekerja.  Oleh itu, anda mempunyai masa bersama keluarga anda dan boleh menguruskan masa anda dengan baik.

Unlimited Income

Ciri-ciri Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Pendapatan tanpa had limit. Itulah kelebihan yang membuatkan ramai teruja. Sekiranya anda benar-benar fokus dan memberi komitmen penuh dalam pekerjaan ini, anda akan mendapat 8 jenis pendapatan yang lumayan. Antaranya adalah Direct Commission, Carrier Benefit, Overriding, Year End Bonus, Breakaway Bonus, Appreciation Bonus, Equalization Bonus dan Annual Performance Bonus.

Syarikat No 1 Unit Trust

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Public Mutual adalah syarikat No 1 unit trust terbaik di Malaysia. Ia merupakan syarikat pelaburan terbesar yang menggajikan ramai unit trust dengan pendapatan yang tidak terhad.  Ia lengkap dengan sistem pembangunan ejen yang sistematik supaya semua perunding amanah lebih terurus, cekap dan berjaya bersama.

Oversea Free Trip Setiap Tahun

Selain itu Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Antara reward atau penghargaan yang akan anda terima juga adalah percutian ke luar negara secara percuma pada setiap tahun.  Dengan produk pelaburan yang dipercayai ramai ini, anda pasti berjaya menerima segala tawaran yang diberikan oleh syarikat. Untuk pengetahuan anda, anda juga akan menerima subsidi kereta dan rumah dari Public Bank.

Modal Rendah Dan Tiada Risiko

Mencari-cari Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Anda tidak perlu bimbang dengan modal yang diperlukan.  Modal rendah yang diperlukan tidak memberikan anda risiko kerana anda berpeluang mendapatkan pendapatan yang tiada had limit. Keuntungan pertama yang sudah anda terima telah memberikan pulangan modal buat anda. Selebihnya adalah keuntungan lumayan yang bakal anda terima.

Kenapa Anda Perlu Menjadi Agen Unit Trust Public Mutual?

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Menjadi ejen atau perunding amanah unit trust Public Mutual berbeza dengan menjadi perunding amanah bagi agensi lain yang ditawarkan.  Public Mutual telah berada di pasaran hampir 30 tahun dan merupakan syarikat yang kukuh dan dipercayai ramai. Jom kita lihat sebab-sebab anda perlu menjadi perunding amanah unit trust Public Mutual.

Jenama Dikenali Ramai

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Public Mutual adalah jenama unit trust yang dikenali ramai dan mendapat sambutan daripada pelabur di Malaysia.  Kelebihan dan manfaat unit trust Public Mutual menjadi pilihan ramai rakyat Maysia. Tambahan pula, produk pelaburannya memberi pulangan tunai yang tinggi berbanding pelaburan lain.

Unit Trust Patuh Syariah

Selain itu Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Unit Trust Public Mutual adalah pelaburan pertama yang patuh syariah di Malaysia. Ia telah diumumkan dan mendapat kelulusan daripada pihak Agama Islam di Malaysia. Sememangnya konsep Public Mutual sangat bagus dan tiada unsur riba’ malah ia mempunyai penasihat syariah yang tersendiri.

Pelaburan Yang Mudah

Adanya Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Melabur dengan Unit Trust Public Mutual tidak memerlukan anda setia dengan satu pelaburan semata-mata. Sekiranya pelanggan sudah melabur dengan Asb atau Tabung Haji, tiada masalah untuk mereka melabur lagi dengan Public Mutual. Mereka pasti tidak akan lepaskan peluang pelaburan ini setelah mengetahui kelebihan dan keuntungan bersama Public Mutual. Pelabur juga boleh melabur dengan sebahagian simpanan KWSP.

Sistem Pembangunan Ejen Sistematik

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Menjadi ejen Public Mutual tidak wajib untuk anda mempunyai kelulusan diploma dan degree, namun anda boleh pergi jauh dan mengalahkan mereka yang bekerja di sektor kerajaan dengan semua kelebihan menjadi ejen unit trust yang telah ditawarkan.  Public Mutual menyediakan akademik atau universiti Public Mutual yang ringkas, mudah dan santai untuk mengajar anda membina kerjaya bersama mereka.

Nilai Pulangan Dan Keunungan Yang Lumayan

Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Dengan sedikit modal yang diperlukan, anda kemudian akan membuat simpanan sebanyak RM300 setiap bulan dan layak mendapat pulangan bernilai antara 12%-30%. Walaubagaimanapun ia tetap tertakluk kepada ekonomi negara. Untuk pengetahuan anda, sudah ramai yang bergelar jutawan dengan melabur di unit amanah dan hebatnya tidak ramai daripada mereka yang mempunyai kelulusan dan pelajaran yang tinggi.

Public Mutual Kota Kinabalu

Adanya Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Public Mutual di cawangan Kota Kinabalu membuka peluang kepada anda untuk bermula menjadi Perunding Amanah atau Unit Trust yang berjaya dan bekerjaya bersama mereka. Sudah semestinya latihan disediakan bagi anda semua tidak kira yang baru atau sudah berpengalaman bersama syarikat pelaburan yang lain. Public Mutual Kota Kinabalu juga menyediakan pelbagai kemudahan kepada perunding amanah dalam membantu mereka membina kerjaya dari bawah sehinggalah atas tanpa modal yang tinggi dan suasana yang stress. Sudah pasti anda dapat menyesuaikan diri dalam suasana yang ceria, mesra dan bertenaga.

Jom Jadi Perunding Amanah Bersama Publi Muual

Mencari-cari Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

Perubahan bagaimana yang anda inginkan selain dari masih makan gaji dan tiada masa bersama keluarga? Jom rebut peluang memulakan kerjaya sebagai Perunding Amanah (Unit Trust) bersama Public Mutual hari ini.  Keuntungan dan pekerjaan yang stabil memberikan anda perubahan sedikit demi sedikit untuk bebas kewangan, mempunyai masa bersama keluarga dan membina kerjaya yang professional. Jom daftar segera sebagai Perunding Amanah Unit Trus Public Mutual.

mencari-cari Perunding Amanah (Unit Trust) Terbaik di Malaysia

UNIT TRUST CONSULTANT PUBLIC MUTUAL BERHAD | PERUNDING AMANAH TERBAIK DI MALAYSIA
Hotline: Tekan untuk telefon (013-8807815) | Tekan untuk WhatsApp
Lokasi:

Public Mutual Kota Kinabalu Branch
Kota kinabalu, Sabah 88100
Malaysia

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: