Review
Jan 8, 2018, 4:39pm

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018/2019


Mencari rumah atau kediaman yang baru pada zaman sekarang ini memang merupakan satu cabaran bagi sesiapa sahaja yang ingin membeli rumah. Dan juga ada yang ingin membeli rumah bukan setakat sebagai tempat kediaman untuk keluarga, malah mereka ingin membeli rumah untuk tujuan pelaburan. Nyatalah pada kebiasaannya sekiranya anda mampu untuk mengeluarkan modal untuk meyahut cabahran dan pemgambil peluang membeli rumah untuk tujuan pelaburan, anda akan dijanjikan dengan pulangan yang lumayan dan keuntungan yang berlipat kali ganda.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 06

Sama ada anda ingin menyewa rumah tersebut atau anda ingin menjual semula rumah tersebut, apa keputusan yang anda akan ambil akan membuahkan keuntungan. Dan tahukah anda terdapat satu projek perumahan di Cyberjaya yang anda boleh merealisasikan impian anda untuk memiliki rumah anda.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 11

Walaupun begitu, bagi mereka yang ingin mengambil cabaran dan peluang pelaburan jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019, anda sudah tentu pasti untuk membuat sedikit tinjauan terlebih dahulu sebelum anda komited untuk mendapatkan rumah anda sama ada untuk tujuan milikan atau kediaman bagi anda dan keluarga anda, mahupun bagi anda yang hendak membeli rumah untuk dijadikan sebagai aset atau sebagai satu pelaburan jangka panjang.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 10

Kita akan melihat satu projek perumahan yang bernama Aspire Residence yang merupakan satu projek perumahan kondoinium yang bertempat di Cyberjaya. Anda tentu pasti tahu bahawa projek perumahan berbentuk kondominium di Cyberjaya semakin berkurang, oleh itu permintaannya agak tinggi. DI samping harga yang berpatutan di kawasan Cyberjaya dan ruang kaki yang cukup lebar, ini akan menjadi tarikan kepada sesiapa yang ingin menyahut cabaran dan peluang pelaburan jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019.

Aspire Residence, Cyberjaya |Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018/2019

Jarang sekali anda akan dapat mendapat rumah yang baru di Cyberjaya yang berpatutan, mempunyai ruang yang besar / spacious, dan semestinya bukan unit komersial. Aspire Residence di Cyberjaya menawarkan rumah-rumah kediaman yang bukan sahaja berpatutan, tetapi juga mempunyai ruang yang besar dan juga rekabentuk yang cukup stylish. Walaupun ia tidah secanggih atau bergaya seperti kondominium yang lain, Aspire Residence, Cyberjaya menawarkan satu pakej perumahan yang cukup sesuai bagi mereka yang memang berhajat untuk menetap di Cyberjaya, sebuah bandar yang kian lama menjadi semakin popular dan diminati ramai bagi mereka yang ingin tinggal di sana.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 12

Aspire Residence, Cyberjaya menawarkan konsep “Greenery In The CIty” iaitu mempertengahkan konsep kehidupan hijau (“green-life concept”) dan juga konsep kehidupan mesra keluarga (“family-friendly concept”). Anda mugkin akan perasan sekiranya anda telahpun melihat rekabentuk kawasan perumahan Aspire Residence, Cyberjaya yang mana segala rekabentuk dan tema pembangunan kawasan perumahan ini adalah berlandaskan kawasan persekitaran yang serba hijau dan sihat dan konsep komuniti yang dapat mengamalkan kehidupan yang harmoni, lengkap dengan kemudahan-kemudahan asas yang juga mengambil kira bagi orang-orang yang berkelainan upaya.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 04

Aspire Residence, Cyberjaya juga digandingkan dengan sebuah taman rekreasi yang terdapat di tengah-tengah kawasan pembangunan Aspire Residence, Cyberjaya ini. Tentu ini akan menjadi tarikan untuk mana-mana pembeli bagi menyahut cabaran dan peluang jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019.

Salasilah Aspire Residence, Cyberjaya | Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018/2019

Aspire Residence, Cyberjaya dibangunkan oleh SPNB Aspirasi Sdn Bhd, sebuah syarikat pembangunan yang merupakan anak syarikat milik penuh Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB), yang mana projek-projek mereka memfokuskan kepada projek-projek yang boleh dilaksanakan dengan taraf yang setanding dengan syarikat pembangunan yang lain. Melalui Aspire Residence, Cyberjaya, syarikat pembangunan ini merancang untuk mewujudkan satu keseimbangan yang berkekalan yang melibatkan penghuni-penghuninya dan juga dengan projek-projek perumahan yang dibangunkan oleh syarikat pembangunan ini yang menawarkan rumah-rumah yang berpatutan serta kualiti yang baik.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 13

Pendek kata, Aspirasi SPNB bertujuan untuk menawarkan anda yang ingin mengambil cabaran dan peluang pelaburan jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019, dengan memberikan anda satu peluang untuk menjadikan Cyberjaya sebagai tempat kediaman anda, dengan memperkenalkan projek perumahan Aspire Residences, Cyberjaya.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 05

Selain daripada Aspire Residences, SPNB Aspirasi Sdn Bhd juga telah melaksanakan beberapa projek-projek perumahan, antaranya termasuklah Laguna Biru, Taman Nusa Puteri, Taman Bator Harmoni, Taman Tiara Perdana, Taman Permai Utama dan Taman Sutera Wangi, dan kini mereka sedang membangunkan beberapa projek perumahan iaitu Taman Nusa Puteri (Fasa 2), Taman Perisai Wira, dan Taman Sutera Wangi (Fasa 2). Dengan beberapa projek yang telahpun dilaksanakan dengan jayanya oleh syarikat ini dan juga terdapat beberapa lagi projek pembangunan yang sedang dijalankan, nyatalah ini akan menjadi doringan bagi mereka yang ingin menyahut cabaran dan peluang jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019, lebih-lebih lagi di Aspire Residence, Cyberjaya.

Spesifikasi Dan Kemudahan-Kemudahan Aspire Residences, Cyberjaya | Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018/2019

Aspire Residences, Cyberjaya merupakah sebuah projek perumahan kondominium berkepadatan tinggi (high-density condominium) yang bertempat di bahagian selatan bandar Cyberjaya. Harga yang ditawarkan buat masa ini adalah RM450 per kaki persegi (atau bermula dengan harga RM448,500 bagi satu unit) tidak termasuk diskaun atau tawaran-tawaran yang lain. Bagi mereka yang ingin memiliki kediaman di Aspire Residences, Cyberjaya serta menyahut cabaran dan peluang pelaburan jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019, Aspire Residences menawarkan rebet bagi pembeli-pembeli bumiputra sebanyak 12% manakala bagi pembeli-pembeli bukan bumiputera, rebet sebanyak 10% akan diberikan.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 01

Sekranya anda ingin memiliki sebahagian daripada Aspire Residences, Cyberjaya, anda pasti akan berpuas hati kerana setiap unit di Aspire Residences dilengkapi dengan grill pintu hadapan, dua unit pemanas air (water heater), kabinet dapur, hood dan hob untuk memasak, pendingin hawa serta fittings untuk pemasangan lampu dan kipas. Anda juga akan dibiayai kos guaman sekiranya anda berminat untuk membeli unit di Aspire Residences, Cyberjaya.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 03

Beberapa pilihan unit-unit boleh didapati mengikut citarasa pembeli atau bakal penghuni Aspire Residences, Cyberjaya. Berikut adalah pelan lantai (floor plan) bagi beberapa unit yang terdapat di Aspire Residences, Cyberjaya. Antaranya adalah seperti berikut:

Type A
Bukaan: 900 kaki persegi
Harga bermula dari RM 448,500.00

Type B (Special)
Bukaan: 900 kaki persegi, lantai ke siling setinggi 10 kaki
Harga bermula dari RM 452,500.00

Type C
Bukaan: 1,608 kaki persegi
Harga bermula dari RM 826,960.00

Type D
Bukaan: 1,175 kaki persegi
Harga bermula dari RM 616,625.00

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 02

Menetap di Cyberjaya di Aspire Residences, Cyberjaya | Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018/2019

Tahukah anda bahawa Cyberjaya adalah berkeluasan 7,000 hektar di mana 50% diperuntukkan untuk pembangunan perumahan dan bangunan komersil, manakala 50% diperuntukkan untuk pembangunan infrastruktur, landscaping dan taman awam (public park). Ia dijangka untuk menjadi sebuah bandar atau township yang mesra awal dengan pelan untuk mengurangkan carbon footprint sebanyak 21% menjelang tahun 2020. Cyberjaya terletak di kawasan yang strategik yang mana bandar Kuala Lumpur berada di utara, lapangan terbang KLIA berada di bahagian selatan, manakala Putrajaya terletak di bahagian timur dan Pelabuhan Klang berada di bahagian barat Cyberjaya.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 14

Cyberjaya mempunyai hubungan yang baik bagi lebuhraya-lebuhraya utama termasuklah jalanraya MEX, ELITE, LDP, PLUS, SKVE dan juga lebuhraya SILK. Perjalanan dari KL ke Cyberjaya dan dari Cyberjaya ke KLIA hanya memakan masa 25 minit sahaja. Tambahan pula, anda juga boleh menggunakan pengangkutan awam di kawasan Cyberjaya yang semestinya cukup efisyen. Stesyen keretapi ERL atau KLIA Express Rail Train boleh didapat berdekatan dengan Cyberjaya, dan untuk perancangan di masa akan datang, sebuah stesen MRT juga akan dibina yang akan memudahkan lagi pengunjung-pengunjung untuk datang ke bandar Cyberjaya ini.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 09

Selain dari itu ia juga dihubungi dengan gentian optik (fiber optics) sepanjang 35 kilometer, sejajar dengan status Cyberjaya sebagai hab ICT dan pendidikan di Malaysia. Dengan pelbagai syarikat-syarikat multinasional seperti HP, Dell, HSBC, BMW dan SHELL, institusi-insititusi pengajian seperti Limkokwing University of Creative Technology, Multimedia University, Kirkby College dan University College of Medical Science, serta agensi-agensi kerajaan seperti Bank Negara, Cyberjaya sudahpun menjadi satu tempat yang cukup menarik untuk menjadikannya sebagai kawasan kediaman anda. Oleh itu, bagi mereka yang ingin menyahut cabaran dan peluang pelaburan sekiranya jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019, tentunya mereka akan merebut peluang ini dengan secepat yang mungkin.

Miliki Kediaman Baru Anda Di Aspire Residences, Cyberjaya | Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018/2019

Aspire Residences, Cyberjaya menawarkan unit-unit yang berpatutan bagi mereka yang ingin membeli rumah atau kondiminium di kawasan Cyberjaya. Bagi mereka yang juga menggemarkan suasana yang nyaman dan sunyi, Aspire Residences adalah antara pilihan yang terbaik kerana ia terletak di kawasan utama Cyberjaya, iaitu di bahagian selatan Cyberjaya. Untuk mengambil kira tahap kepadatan yang tinggi di Aspire Residences dengan menjangkakan hampir 2,800 keluarga untuk mendapatkan kediaman baru di Aspire Residences, SPNB Aspirasi telahpun menyediakan unit-unit yang semi-furnished yang mana anda hanya tidak perlu berbelanja besar untuk mendapatkan perabot dan sebagainya.

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 08

Tambahan pula, terdapat beberapa lot kedai yang juga sedang dibina berhampiran kawasan Aspire Residences, Cyberjaya. Sekiranya anda yang ingin menyahut cabaran dan peluang jika beli rumah di Cyberjaya 2018/2019 dan anda ingin mendapatkan kediaman yang berpatutuan dan mempunya ruang yang besar, Aspire Residences Cyberjaya mungkin akan menjadi pilihan tepat untuk anda.

Untuk maklumat lanjut mengenai Aspire Residences, Cyberjaya, anda boleh hubungi agen berikut:

Cabaran dan Peluang Pelaburan Jika Beli Rumah di Cyberjaya 2018 07

 

Jom Dapatkan Rumah Anda Di Salak Tinggi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Property Hub Sdn Bhd Block K-5-9, 10, & 11, No 2 Jalan Solaris Solaris Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur

   
Jom Dapatkan Rumah Anda Di Salak Tinggi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Rumah Anda Di Salak Tinggi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: