Review
Dec 15, 2017, 7:55am

Butik Tudung Terbaik dan Termurah di Johor Bahru


Pada masa kini, pelbagai jenis tudung – tudung yang ditawarkan di pasaran dan ia juga mendapat tempat di hati pelanggan wanita kerana ianya merupakan salah satu jenis aksesori yang dikenakan oleh kebanyakan wanita ketika mereka keluar dari rumah dan ke mana – mana sahaja. Tudung adalah satu aksesori yang di pakai di atas kepala oleh wanita muslim untuk menutup bahagian rambut dan tengkuk dan kini, pelbagai jenis tudung dan corak serta warna boleh didapati di mana – mana kedai serta butik dan termasuk di atas talian.

beli-tudung-online

Tudung – tudung yang ditawarkan termasuklah jenis bawal, selendang, tudung instant dan pelbagai lagi jenis untuk anda gayakan bersama pakaian anda. Ia merupakan aksesori yang penting untuk anda jika anda mahu bergaya dan tampil elegan dan anda pasti mahukan yang terbaik ketika anda mendapatkan tudung yang diingini. Oleh itu, anda perlu bijak memilih butik – butik dan juga kedai tudung yang menawarkan tudung yang berkualiti tinggi kepada anda dengan harga yang tidak cekik darah.

koleksi-tudung-online

Oleh itu, saya akan kongsikan cara – cara untuk anda mendapatkan butik tudung yang terbaik di kawasan anda agar anda dapat berpuas hati dengan pembelian anda.

Tips – Tips Memilih Butik Tudung Yang Terbaik Di Kawasan Anda

Untuk mendapatkan butik tudung yang terbaik untuk menyelamatkan duit anda, anda boleh melihat dan mengikuti tips – tips seperti di bawah;

1. Bandingkan Harga Di Butik Tudung Yang Tersedia

buat-perbandingan-harga

Anda perlu rajin untuk meninjau butik – butik yang menyediakan tudung eksklusif untuk para pelanggan untuk membandingkan harga – harga yang ditawarkan oleh butik tersebut. Anda boleh melihat kualiti – kualiti tudung dan menyemak harga untuk jenis tudung yang sama di butik – butik lain. Kemudian, anda boleh membuat keputusan untuk memilih butik yang anda mahukan untuk berbelanja. Langkah ini adalah penting untuk anda kerana ia membolehkan anda berjimat dan dapatkan tudung yang sama pada harga yang jauh lebih murah.

2. Perhatikan Kualiti Tudung Yang Diingini

pelbagai-koleksi-tudung-online

Jenis- jenis kain yang digunakan untuk membuat tudung adalah berbeza dan anda kain – kain yang digunakan pula mempunyai kualiti yang berlainan dan ketebalan yang berbeza. Oleh itu, anda boleh menilai sendiri kualiti kain yang ada di butik – butik tudung yang dijual. Contohnya, tudung bawal crepe yang baik mempunyai kain yang tidak terlalu tebal ataupun nipis dan tudung itu membolehkan anda untuk bergerak dengan senang serta mudah terbentuk. Jadi, pastikan anda memilih tudung yang berkualiti serta sesuai dengan citarasa anda ketika meninjau butik – butik tudung yang tersedia.

3. Pastikan Tudung Eksklusif yang Dijual Adalah Original

pastikan-yang-original

Tudung – tudung yang dikeluarkan oleh artis – artis terkenal di Malaysia kebanyakannya mudah diciplak dan dijual kembali dengan harga yang sama jadi anda perlu berhati – hati ketika membeli tudung – tudung yang dijual. Meskipun harga yang dijual adalah sama, anda perlu melihat kualiti tudung tersebut dan pastikan ianya adalah sama dengan yang original. Anda perlu masuk ke butik – butik yang dipercayai dan mempunyai jaminan tudung yang dijual adalah asli.

tudung-labuh-online

Tudung – tudung yang dikeluarkan oleh artis seperti Neelofa dan Emma Maembong menggunakan kain dari kualiti yang terbaik dan menawarkan corak – corak yang eksklusif untuk para pemakainya jadi tidak ada alasan untuk anda membeli tudung tiruan dengan harga yang sama. Pastikan ianya original supaya anda berpuas hati ya!

4. Pilih Butik Yang Menjual Pelbagai Barangan

menjual-pelbagai-barangan

Butik – butik yang eksklusif selalunya hanya menjual satu produk dan ianya mempunyai jenama – jenama yang tersendiri. Namun begitu, jika anda mahu membeli barang – barang yang pelbagai, anda boleh cuba mencari butik yang menjual pelbagai barangan di dalam satu butik. Anda tidak perlu ke tempat lain untuk membeli – belah dan boleh mendapatkan pelbagai barangan dan aksesori untuk anda. Butik – butik selalunya akan menjual tudung, pakaian, minyak wangi dan juga brooch.

5. Layanan Pekerja Butik

layanan-mesra-dari-pekerja-butik

Tips ini adalah penting untuk anda yang mahukan pengalaman yang selesa untuk membeli – belah serta berurusan dengan pihak butik. Layanan pekerja – pekerja butik yang mesra serta memahami anda adalah baik untuk anda mencari tudung – tudung yang anda mahukan dengan baik. Anda juga boleh berkomunikasi dengan pekerja – pekerja butik tersebut untuk mengetahui kualiti serta harga tudung yang anda ingini. Ini membolehkan anda selesa dan gembira ketika anda membeli.

Pekerja butik yang baik adalah pekerja yang mampu berkomunikasi dengan pelanggan dan memberikan layanan yang mesra kepada semua jenis dan ragam pelanggan. Mereka juga perlu menguasai pengetahuan tentang tudung yang dijual agar boleh menjawab soalan – soalan yang dikemukakan oleh pelanggan. Jadi, anda boleh melawat butik yang mempunyai pekerja yang mengusai ciri – ciri ini.

Butik Arisyia Terbaik dan Termurah di Johor Bahru

butik-tudung-murah-johor

Jika anda berada di negeri Johor Darul Takzim dan ingin membeli tudung berjenama popular serta pakaian – pakaian berkualiti tinggi dengan harga yang murah, anda boleh melawat butik Arisyia. Butik ini terletak di kawasan Johor Bahru dan menawarkan pelbagai jenis tudung serta pelbagai lagi pakaian dan aksesori untuk anda beli dan juga lihat. Anda boleh dapatkan pelbagai jenis tudung serta minyak wangi yang berjenama jika anda singgah di butik Arisyia.

Tudung, pakaian serta jenama minyak wangi yang ditawarkan oleh Butik Arisyia termasuklah;

1. Shawl drpd My Sketchbook Shawl by Emma Maembong terdiri daripada Shawl dan Bawal Fatamorgana, Siti Tanjung dan Lola.

Shawl drpd My Sketchbook Shawl

Butik Arisyia merupakan Stokis Nusajaya bagi My Sketchbook Shawl by Emma Maembong. Jadi, tudung yang dijual adalah asli dan berkualiti tinggi. Anda tidak perlu risau akan kualiti tudung yang dijual oleh Butik Arisyia.

2. Agent Dexandra Perfume

dexandra-perfume

Butik Arisyia juga adalah agent kepada minyak wangi De’Xandra yang terkenal dengan wangian yang tahan lama serta bau yang sama dengan minyak wangi original dengan harga yang jauh lebih murah. Anda boleh dapatkan minyak wangi ini di butik Arisyia.

3. Menjual Pakaian Wanita seperti baju kurung, jubah n kaftan.

baju kurung jubah dan kaftan

Pelbagai pakaian wanita juga boleh didapati di butik ini kerana mereka menjual baju kurung, jubah dan kaftan yang berkualiti serta selesa untuk dipakai oleh para pelanggan wanita.

4. Menjual tudung sendiri jenama Luvly Queen

Tudung Luvly Queen

Butik Arisyia juga mengeluarkan tudung jenama sendiri iaitu Luvy Queen. Tudung yang bukan sahaja mudah dipakai serta dibentuk, tudung ini membolehkan anda untuk bergerak dengan bebas serta menjimatkan masa untuk memakainya.

5. Menjual Telekung

telekung-murah

Telekung – telekung yang berkualiti tinggi serta tidak panas juga ada dijual di butik Arisyia. Anda boleh melihat dan membelek  telekung – telekung ini di butik Arisyia.

6. Kain pasang seperti kain cotton, songket n sutera.

kain-pasang

Jika anda menyukai pakaian yang diupah oleh tukang jahit dan mengikut kesesuaian tubuh badan anda, anda boleh datang dan membeli kain pasang yang dijual di dalam butik ini kerana kain pasang yang dijual adalah cantik dan murah.

7. Menjual pewangi kereta jenama Rawda

perfume-kereta-rawda

Minyak pewangi kereta juga ada dijual di sini berjenama Rawda. Anda boleh menggunakan pewangi kereta ini jika anda mahukan kereta anda sentiasa berbau segar dan wangi.

8. Menjual pomade jenama DBos Pomade

DBos-pomade

Butik Arisyia juga mementingkan setiap pelanggan mahupun lelaki atau wanita. Mereka juga ada menjual pomade berjenama DBos untuk membolehkan anda tampil bergaya.

9. Menjual pin tudung, brooch DAN cincin tudung.

brooch-pin-tudung

Pin tudung, brooch dan cincin tudung dari pelbagai jenis juga ada disediakan di butik Arisyia. Anda hanya perlu memilih brooch yang menambat hati anda.

10. Menjual inner tudung seperti snowcap, inner magic dan sebagainya

inner-tudung

Tidak lengkap rasanya jika memakai tudung tanpa inner tudung. Jadi, anda boleh berbelanja dan mendapatkan inner tudung terkini seperi snowcap dan inner magic di butik Arisyia.

3 Alasan Anda Perlu Memilih Butik Arisyia Sebagai Butik Tudung Pilihan di Johor Bahru

logo-arisyia-butik

Untuk penduduk di kawasan Johor Bahru mahupun sesiapa sahaja yang berada di kawasan ini, Perkara yang akan dikongsikan di bawah adalah sebab – sebab kenapa anda perlu datang ke butik Arisyia dan membeli – belah di butik terbaik ini;

Butik Termurah di Johor Bahru

butik-murah-jb

Butik Arisyia merupakan butik yang menawarkan harga yang termurah di kawasan Johor Bahru. Mereka merupakan agen – agen yang mengambil barangan dan menjual semula barangan tersebut tanpa mengambil untung yang berlebihan. Jadi, jika anda mahu menjimatkan wang ringgit anda, butik Arisyia adalah tempat yang ada perlu singgah untuk mendapatkan tudung pilihan anda dan juga pakaian – pakaian serta aksesori yang anda inginkan dengan jaminan harga yang terbaik

Agen – agen Sah

agen-sah-butik

Barangan – barangan yang dijual di dalam butik Arisyia adalah barangan yang dijamin asli dan berkualiti tinggi. Jenama – jenama yang popular juga boleh didapati di dalam butik ini. Butik Arisyia merupakan agen yang sah bagi minyak wangi De’Xandra dan juga agen yang sah bagi My Sketchbook Shawl by Emma Maembong. Jika anda mahukan barangan yang original dan juga dengan harga yang berpatutan, anda boleh melawat butik Arisyia dan dapatkan barangan tersebut.

Layanan Terbaik Dari Pihak Butik

layanan-mesra-pekerja

Butik Arisyia mementingkan keselesaan pelanggan ketika membeli – belah ataupun melihat barangan – barangan di dalam butik mereka. Perkerja – pekerja di butik ini telah dilatih untuk memberikan layanan yang terbaik untuk pelanggan – pelangan mereka. Anda boleh bertanyakan soalan tentang produk – produk yang dijual di dalam butik ini dan anda juga akan mendapat layanan yang mesra pelanggan dan juga senyuman yang ikhlas. Jadi, anda akan memperolehi pengalaman membeli yang terbaik ketika anda berada di dalam butik Arisyia.

Menjual Barangan Yang Pelbagai

menjual-pelbagai-barangan lelaki dan wanita

Butik yang terletak di kawasan Johor Bahru ini bukan sahaja mementingkan pelanggan wanita, tetapi mereka juga menjual produk untuk lelaki seperti pomade yang berjenama. Untuk para wanita pula, barangan yang dijual adalah pelbagai jenis tudung, pakaian dan juga aksesori yang didatangkan di dalam pelbagai corak dan warna untuk anda pilih dan memuaskan hati anda. Jadi, butik ini sesuai untuk dikunjungi oleh sesisi keluarga mahupun lelaki atau wanita.

Apa Kata Pelanggan Butik Tudung Terbaik dan Termurah di Johor Bahru Ini?

Pelanggan yang membeli tudung dari butik Arisyia ini amat berpuas hati dengan tudung – tudung serta produk yang dijual di butik ini. Jom tengok para pelanggan butik Arisyia ini;

testimoni-butik-aisyia-1

Tersenyum lebar nampaknya pelanggan yang singgah di butik Arisyia ini! Mestilah senyum dengan harga yang berpatutan.

testimoni-butik-aisyia-2

Kecil – kecil lagi dah pandai bergaya menggunakan pomade DBOs.

testimoni-butik-arisyia-3

Gembira nampaknya pelanggan My Sketchbook Shawl By Emma Maembong yang berbelanja di Butik Arisyia.

Jejakkan Kaki Anda Ke Butik Arisyia Terbaik dan Termurah di Johor Bahru Hari Ini!

Anda boleh melawat dan membeli – belah di butik Arisyia jika anda berada di kawasan Johor Bahru. Alamat dan cara untuk menghubungi butik ini adalah seperti yang berikut;

Jom Jejakkan Kaki Anda Ke Butik Arisyia Terbaik dan Termurah di Johor Bahru SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No. 513, Persisiran Perling 1, Taman Perling, 81200 Johor Bahru, Johor Darul Takzim.

   
Jom Jejakkan Kaki Anda Ke Butik Arisyia Terbaik dan Termurah di Johor Bahru SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Jejakkan Kaki Anda Ke Butik Arisyia Terbaik dan Termurah di Johor Bahru SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: