Review
Nov 9, 2017, 4:04pm

Butik D’Queens Vendor Terbaik Di Pasir Gudang


butik-pilihan-dijohor

Perniagaan merupakan salah satu cara untuk mencari rezeki pada abad ini. Ramai yang bergantung pada perniagaan untuk mendapatkan wang yang lebih tanpa perlu bergantung sepenuhnya kepada gaji bulanan semata – mata. Ramai yang menjadikan perniagaan sebagai pendapatan sampingan dan tidak lupa juga ada yang menjadikan ia sebagai pendapatan penuh untuk menyara diri dan keluarga masing – masing. Pada zaman ini, perniagaan bukan sahaja perlu menggunakan tapak atau menyewa kedai, anda boleh mengedarkan produk yang anda ingin jual kepada agen, vendor dan juga perniagaan secara atas talian mahupun dropship.

konsep-butik-vendor

Walau bagaimanapun, banyak risiko yang perlu ditanggung oleh peniaga yang menjual produk mereka secara online di mana informasi penjual dapat diambil oleh pihak ketiga untuk kegunaan mereka sendiri dan juga risiko untuk ditipu adalah sangat tinggi disebabkan transaksi yang dijalankan hanyalah di atas talian. Oleh itu, peniaga patut memilih untuk meletakkan produk mereka kepada vendor – vendor yang disahkan.

vendor-butik-di-merata-tempat

Bagi yang belum mengenali vendor, ia bermaksud seseorang ataupun sesuatu syarikat yang menjual semula produk atau barangan anda dengan mengambil sedikit komisen atau harga sewa daripada anda. Contohnya, jika anda adalah peniaga blaus, anda pasti mahukan blaus anda dikenali ramai dan bukan sahaja dijual di satu tempat dan jika anda mahu menjual di tempat lain, anda perlu memikirkan sewa dan kos – kos yang perlu ditanggung pula. Maka, butik vendor adalah jawapannya. Butik vendor dapat menjual barang – barang anda dengan mengambil sedikit komisen dari barang yang mereka jual.

Cara – Cara Memilih Butik Vendor Yang Terbaik

Anda boleh memilih butik vendor yang terbaik dengan melakukan lima langkah dibawah;

1. Survey Butik Vendor Terbaik di Internet

survey-vendor-butik-instagram

Jika anda mahukan butik vendor yang terbaik untuk anda yang mahukan produk anda berkembang lebih dari kawasan tempat tinggal anda, anda boleh menggunakan internet untuk mencari butik vendor yang terbaik dan juga kawasan sasaran anda. Google dan juga sosial media seperti Instagram dan Facebook merupakan medium yang terbaik untuk anda mencari pelbagai butik vendor yang anda mahukan. Anda boleh mencarinya dengan menaip butik vendor ataupun menggunakan hashtag (#) seperti #butikvendor #vendorwanted dan pelbagai butik vendor akan dipaparkan di skrin anda.

2. Bandingkan Harga Butik – butik Vendor Yang Boleh Didapati

bandingkan-antara-vendor

Kebanyakan butik vendor akan memberi dua pilihan kepada anda, sama ada anda membayar sewa ataupun memberikan komisen kepada setiap produk yang dijual. Jadi, ia bergantung kepada anda di mana anda perlu melihat apa yang lebih memberikan keuntungan kepada anda. Jika sewa yang diberikan lebih berpatutan, anda boleh memilih untuk membayar sewa dan jika sebaliknya, anda boleh memilih untuk membayar komisen kepada mereka. Ini juga bergantung kepada butik vendor tersebut untuk memilih sama ada untuk menyewa kepada anda ataupun untuk mengambil komisen daripada anda. Kadar sewa dan komisen juga berbeza untuk setiap butik jadi pilih dengan baik ya!

3. Kontrak Butik Vendor

pilihan-kontrak-di-vendor-butik

Butik vendor akan memberikan kontrak di atas persetujuan bersama sekiranya anda bersetuju untuk menjadikan mereka sebagai tempat untuk menjual produk anda. Kontrak yang diberikan sama ada 2 bulan atau 6 bulan dan anda perlu memilih untuk menandatangani kontrak pilihan anda. Saya sarankan agar anda memilih kontrak selama 6 bulan kerana ini akan memudahkan pelanggan untuk mencari produk anda di butik vendor yang sama tetapi jika anda kurang yakin untuk menandatangani kontrak selama 6 bulan, anda boleh memilih kontrak selama 2 bulan untuk melihat hasil jualan produk anda.

4. Inform Produk Anda Kepada Butik Vendor

inform-vendor-produk-yang-ingin-dipasarkan

Ini juga adalah langkah penting untuk anda sebelum memilih apa – apa sahaja butik vendor. Beritahu dahulu produk yang anda ingin jual kepada butik vendor tersebut untuk mengelakkan butik vendor tersebut menjual barangan yang sama di dalam butik mereka. Produk yang sama akan menyebabkan saingan dan ini akan memberi kesan kepada perniagaan anda dan menyebabkan produk anda tidak dijual dengan laris.

Owner butik akan terangkan kepada anda barang – barang yang telahpun ada di dalam butik mereka dan anda boleh membuat keputusan untuk meletakkan barang anda di dalam butik tersebut ataupun tidak. Owner butik juga akan memastikan tiada barang yang sama dijual di dalam butik mereka tanpa pengetahuan anda.

5. Pelbagai Barang Boleh Didapati Di Butik Vendor

pilih-vendor-yang-jual-pelbagai-niche

Kenapa pernyataan ini merupakan cara untuk memilih butik vendor pula? Pasti anda tertanya – tanya kan? Anda perlu memilih butik vendor yang mempunyai pelbagai barang di dalam butik mereka kerana ini akan menarik lebih ramai pelanggan untuk singgah di butik mereka. Jika lebih ramai pelanggan yang masuk, maka  lebih banyak lagi produk yang akan terjual.

Ini akan membolehkan produk anda turut terjual bersama. Pelanggan amat menyukai tempat yang menjual pelbagai barang kerana mereka tidak perlu pergi ke tempat lain untuk mendapatkan barang – barang tersebut. Produk – produk seperti pakaian dan tudung, produk kecantikan dan juga makanan yang dijual di dalam satu tempat akan menarik ramai pelanggan untuk membeli di tempat ini.

Butik D’Queens Vendor Terbaik Di Pasir Gudang

dqueen-vendor-boutique

Johor Darul Takzim merupakan negeri yang paling selatan di dalam Semenanjung Malaysia dan ia merupakan negeri yang sibuk dengan penduduknya yang ramai serta menjadi kunjungan pelancong – pelancong tempatan dan asing. Jika anda mahu menjual produk anda di negeri Johor, Butik D’Queens Vendor merupakan pilihan yang terbaik untuk anda.

Butik D’Queens Vendor yang terletak di Pasir Gudang, Johor ini adalah butik vendor yang menjual pelbagai barang yang bukan sahaja terhad kepada pakaian, ia juga menjual kasut, produk kecantikan, tudung dan anak tudung, kerepek, kek dan pelbagai aksesori wanita. Pokoknya, apa sahaja produk yang anda mahu jual, Butik D’Queens Vendor ini boleh menjualnya.

DQueen-vendor-butik-pasir-gudang

Lokasinya yang strategik membolehkan butik D’Queens Vendor ini mempunyai ramai pelanggan selain dari barang yang banyak. Malah, mereka juga memiliki pelanggan tetap yang sentiasa berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan. Ini membuatkan produk anda memiliki peluang yang cerah untuk laris kerana pelanggan tetap pasti akan mencari produk yang baru untuk dicuba dan dibeli.

Sebab – Sebab Untuk Anda Memilih Butik D’Queens Vendor

Anda boleh melihat sebab – sebab untuk anda memilih Butik D’Queens seperti yang disenaraikan di bawah;

Harga Yang Murah dan Berpatutan

harga-yang-berpatutan

Harga produk – produk yang dijual di dalam butik D’Queens adalah murah dan berpatutan dan ini akan membolehkan ramai pelanggan untuk datang ke butik mereka. Produk – produk anda akan dijual tidak lebih mahupun kurang daripada harga yang telah ditetapkan. Ini membolehkan butik mereka menjual produk dengan lebih laris dan juga menerima kunjungan ramai pelanggan.

pelbagai-barangan-dqueen-butik-1
pelbagai-barangan-dqueen-butik-2

Anda juga tidak akan mempunyai masalah perbandingan harga produk jika anda memilih butik D’Queens sebagai vendor pilihan anda. Pelbagai barangan yang dijual di dalam satu butik tambahan pula dengan harga berpatutan membolehkan butik D’Queens ini mendapat tempat di hati pelanggan.

Kad Royalti Percuma

kad-keahlian

Jika pelanggan – pelanggan memilih untuk berbelanja di Butik D’Queens Vendor, mereka akan diberikan kad royalti secara percuma dengan setiap pembelian yang dibuat. Apa yang mereka boleh lakukan dengan kad tersebut adalah mengumpul sticker yang diberikan oleh pekerja butik D’Queens dan apabila sticker tersebut telah lengkap dikumpul, para pelanggan akan diberikan free gift oleh pihak butik D’Queens.

Free gift yang diberikan kepada pelanggan adalah sebuah bouquet dan ramai pelanggan telahpun menerima bouquet ini setelah berbelanja di butik D’Queens vendor. Ini adalah satu strategi yang baik untuk menarik minat pelanggan supaya mereka terus berbelanja di butik tersebut dan ia akan memberikan kebaikan untuk jualan produk anda juga.

Pembantu Butik Yang Ramah

pembantu-butik-yang-ramah

Siapa yang mahu berbelanja di butik yang mempunyai pembantu yang bermuka masam dan tidak mesra pelanggan? Tambahan pula servis yang teruk dan tidak memuaskan. Jadi, anda boleh memilih butik D’Queens sebagai tempat untuk meletakkan produk jualan anda kerana pembantunya amat mesra pelanggan. Mereka akan memberikan senyuman yang ikhlas ketika berurusan dengan pelangan dan akan membantu pelanggan yang mahu mencari sesuatu barang agar mereka tidak perlu bersusah – payah untuk mencari barang itu sendiri. Pembantu butik D’Queens juga dilatih untuk mesra dan peramah ketika melayani pelanggan agar pelanggan mereka dapat membeli – belah dengan selesa.

Penghantaran Pos Untuk Pelanggan

penghantaran-pos-untuk-pelanggan

Jika ada pelanggan yang melihat produk anda dari butik D’Queens dan mahu mendapatkan produk anda tanpa perlu membeli terus dari kedai, mereka juga menyediakan perkhidmatan pos untuk pelanggan yang mahukan barang tersebut tanpa perlu keluar dari rumah. Ini dapat membolehkan produk anda dikenali ramai. Perkhidmatan pos yang diberikan juga tidak dikenakan sebarang kos tambahan yang cekik darah untuk anda mahupun pelanggan.

Promosi Produk di Butik D’Queens Vendor dan Media Sosial

barangan-dalam-fb-ig-dqueen-boutique

Produk anda bukan sahaja diletakkan di dalam Butik D’Queens Vendor, malah produk anda juga akan dipromosikan di dalam laman media sosial Facebook dan Instagram butik D’Queens. Maka, produk anda juga akan dikenali oleh pelanggan – pelanggan dan juga peminat Butik D’Queens dan ini akan memudahkan anda untuk membolehkan lebih ramai lagi orang mengenali produk anda.

Apa Kata Pelanggan Vendor Terbaik di Pasir Gudang?

Ramai pelanggan telah berpuas hati dengan butik D’Queens vendor ini dan anda boleh lihat review yang ditinggalkan oleh pelanggan kepada butik ini;

testimoni-pelanggan-dqueen-boutique-1 testimoni-pelanggan-dqueen-boutique-2

D’Queens Vendor mempunyai pelanggan tetap yang sering membeli barang di butik ini. Jadi, anda tidak perlu risau kerana produk anda pasti akan dilihat dan disentuh pelanggan.

testimoni-pelanggan-dqueen-boutique-3

Butik D’Queens Vendor mempunyai pelbagai barang yang boleh didapati di satu tempat sahaja.

review-5-bintang-di-facebook

Butik D’Queens Vendor juga mendapat review yang baik di dalam akaun media sosial mereka iaitu Facebook, setiap pelanggan yang review kedai mereka memberikan lima bintang terhadap perkhidmatan mereka

Dapatkan Vendor Bersama Butik D’Queens Terbaik di Pasir Gudang Sekarang!

logo-dqueen-boutique

Untuk mendapatkan perkhidmatan vendor daripada Butik D’Queens Vendor, anda boleh menghubungi mereka dengan cara berikut;

Jom Buat Order Di Butik D'Queens SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 46 Jalan Mangga 7, Taman Kota Masai, Pasir Gudang, Johor, Malaysia

   
Jom Buat Order Di Butik D'Queens SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Buat Order Di Butik D'Queens SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: