Review
Feb 19, 2020, 8:00am

Buat Jus Dan Milkshake Mudah Dengan Dietjet


Kebanyakan penduduk di Malaysia pada zaman ini mengalami masalah obesiti yang tinggi, malah negara Malaysia juga adalah negara yang dinobatkan sebagai penduduk yang paling ramai obes di Asia. Jadi, tidak hairanlah kalau ada yang mempunyai pelbagai jenis penyakit seperti sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi. Oleh itu, kita seharusnya sentiasa mengambil berat tentang kesihatan kita dan mengamalkan diet yang sihat sepanjang masa.

Diet yang sihat pula memerlukan anda untuk sentiasa mengamalkan sayur – sayuran serta buah – buahan dan juga makan di bawah kandungan kalori yang dibenarkan untuk satu hari. Jadi, anda perlu merancang pemakanan anda dengan baik sebelum anda memulakan misi anda untuk mengurangkan berat badan. Diet yang berjaya adalah 80% dari pemakanan dan 20% dari senaman. Anda perlu berusaha dan melakukannya dengan konsisten sekiranya anda ingin berjaya. 

Alatan Yang Perlu Ada Untuk Memudahkan Diet Anda

Selain dari pengamalan makanan dan senaman yang konsisten, anda boleh menggunakan alatan – alatan di bawah untuk memudahkan anda diet dengan lebih mudah. Apabila anda menggunakan alatan ini, anda juga akan berasa lebih bersemangat untuk diet dengan berkesan. 

  • Yoga mat membolehkan anda untuk melakukan senaman secara mudah di rumah. Anda boleh melakukan senaman yang tidak memerlukan banyak pergerakan di atas yoga mat. Ia akan memberikan anda keselesaan dan mengurangkan kesakitan di bahagian yang perlu diberikan tekanan di atas lantai. 

  • Kuali besi yang tidak lekat minyak juga adalah salah satu alatan yang penting bagi anda yang mahu memasak tanpa menggunakan minyak. Jadi, anda boleh mengurangkan penggunaan minyak apabila anda ingin memasak menu diet pilihan anda.

  • Bola senaman akan membantu anda untuk meregangkan otot – otot serta membolehkan anda untuk membuat latihan senaman di atas bola tersebut.

  • Blender portable adalah sejenis pengisar yang bersaiz kecil dan ia membolehkan anda untuk membuat jus dan smoothie yang sihat tidak kira di mana jua anda berada. 

Dietjet – Blender Portable Untuk Anda Diet Mudah

Jika anda ingin memudahkan lagi diet anda dan minum secara sihat tidak kira di mana anda berada, anda memerlukan blender portable yang membolehkan anda untuk membuat jus atau milkshake tidak kira di mana anda berada. Blender portable ini adalah pengisar mudah alih di mana saiznya yang kecil membolehkan anda untuk membawa ia bersama – sama dan menggunakan blender ini apabila anda memerlukannya. 

Sekiranya anda merupakan seorang yang menggemari jus buah atau jus sayur original atau peminat milkshake, anda boleh menggunakan dietjet ini untuk mendapatkan jus dan milkshake mengikut cita rasa anda. Kadangkala, jus yang anda beli di kedai dan pasar raya mempunyai bahan yang anda tidak gemari dan seringkali mereka menggunakan kandungan gula yang tinggi di dalam jus mereka. Jadi, ia adalah lebih selamat untuk anda membuat jus anda sendiri dengan menggunakan dietjet.

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Dietjet?

Terdapat banyak blender portable yang dijual di pasaran pada masa sekarang. Namun, anda perlu menggunakan dietjet sebagai blender portable pilihan anda. Berikut adalah sebab kenapa anda perlu menggunakan dietjet;

  • Saiz Yang Kecil Tetapi Berkuasa

Dietjet menggunakan bateri untuk beroperasi dan ia boleh menghasilkan sebanyak 10 sehingga 12 cawan setiap kali anda cas dietjet sehingga penuh. Anda boleh mengecas dietjet selama 1 hingga 3 jam sebelum menggunakannya untuk kali pertama dengan menggunakan USB. Selepas itu, anda boleh mula masukkan bahan – bahan yang ingin dikisar untuk mengasilkan jus atau milkshake yang anda ingini. Setelah ia dikisar, goncang selama 90 saat. 

  • Mudah dan Selamat Untuk Digunakan

Dietjet menggunakan satu butang sahaja untuk anda tekan sewaktu anda ingin mengisar bahan – bahan yang anda ingin gunakan. Ia membuatkan Dietjet mudah dan cepat untuk digunakan. Ciri – ciri keselamatan yang ada di dalam Dietjet akan menghalang ia dari menjadi panas an juga memastikan ia tidak akan berfungsi sekiranya komponen – komponen tidak dipasang dengan betul. 

 

 

  • Tahan Lama 

Dietjet diperbuat daripada bahan yang berkualiti tinggi dan gred makanan. Malah, ia tidak mempunyai BPA dan menggunakan pisau blender 6 penjuru 304 stainless steel dan disertai dengan bateri 2000mAh yang menggunakan motor berkuasa 5V. Ia membuatkan Dietjet amat berkuasa dan tahan lama berbanding blender portable yang lain. 

  • Mudah Untuk Dibawa Ke Mana – Mana

Disebabkan saiz Dietjet yang kecil dan comel, ia membuatkan blender portable ini mudah untuk dibawa ke mana – mana. Jadi, tidak kiralah anda berada di gym, pejabat, atau ingin melancong, anda boleh membawa Dietjet bersama – sama anda. Saiznya hanya 3 x 3 x 9 inci memudahkan anda untuk menyimpan dietjet ini ketika tidak digunakan. Malah, ia juga tidak memerlukan anda untuk memasang wayar jika anda mahu menggunakannya. 

Testimoni Pelanggan Dietjet

Dietjet adalah blender portable terbaik untuk anda, dan ramai yang menyukainya. Berikut adalah testimoni pelanggan Dietjet untuk anda lihat sendiri;

Penghantaran yang sudah semestinya cepat dan selamat untuk Dietjet yang berkualiti tinggi bagi pelanggan 

Ia ringan dan mudah untuk dibawa ke mana – mana. Anda pasti akan menyukai Dietjet!

Penghantaran yang cepat dan selamat memudahkan anda untuk menggunakan Dietjet ini dengan cepat

Produk Dietjet yang sememangnya terbaik sampai ada yang order kali kedua. Pelanggan ni dah ada 3 blender portable Dietjet tau!

Anda dijamin akan menerima barang dengan baik. Mereka menggunakan bubble wrap dan meletakkan stiker fragile pada parcel. 

 

Dapatkan Dietjet Hari Ini!

Whatsapp: www.wasap.my/01121776339

Facebook: https://www.facebook.com/dietjet/

Website: https://thedietjet.com/

Dapatkan Dietjet Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Dietjet Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Dietjet Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: