Review
Jul 20, 2017, 3:43pm

Mudahnya Buat Duit Dengan Uber


Buat Duit Dengan Uber? Apa Uber Sebenarnya? Uber adakah aplikasi mengupah pemandu persendirian atas permintaan berdasarkan lokasi tanpa kerumitan. Dari pandangan seorang penumpang, Uber adalah perkhidmatan teksi, murah, mudah dan selamat. Hanya dengan menekan beberapa butang, anda dapat mengupah pemandu persendirian untuk menjemput anda dan membawa anda ke mana-mana destinasi pilihan anda.

buat-duit-dengan-uber

Pemandu terdekat sering kali berada di lokasi berhampiran dan hanya beberapa minit sahaja jauhnya dengan anda. Bukan sahaja ia satu perkhidmatan atas permintaan, pada masa yang sama, anda juga boleh memerhatikan kedudukan terkini pemandu yang diupah dalam perjalanan ke lokasi anda.

jana-pendapatan-dengan-uber

Dari perspektif seorang pemandu, Uber membolehkan anda menjana pendapat dengan mendapat bayaran yang lumayan. Anda adalah bos anda sendiri dan bebas menentukan waktu kerja. Anda boleh mengambil penumpang bila-bila masa yang anda suka, tak kiralah berapa trip perjalanan yang anda kehendaki sama ada banyak atau sikit. Disamping itu juga, anda dapat berjumpa dengan orang dari semua lapisan masyarakat.

potensi-pendapatan-dengan-uber

Bagaimana Uber Berfungsi untuk Buat Duit Dengan Uber?

cara-menjadi-pemandu-uber

Bagi Seorang Penumpang

Untuk menggunakan perkhidmatan Uber, anda terlebih dahulu perlu mendaftar dan membuka akaun. Selepas mendaftar, memuat turun aplikasi ke dalam iphone atau android anda.

Apabila anda telah mendaftarkan akaun, buka aplikasi tersebut dengan nama dan kata laluan anda yang telah anda daftarkan sebelum ini. Langkah seterusnya adalah memasukkan kaedah dan maklumat pembayaran, sama ada melalui akaun paypal atau menggunakan kad kredit.

cara pembayaran perkhidmatan uber

Melalui penggunaan kad kredit atau paypal, anda tak perlu menggunakan wang tunai untuk membayar tambang kerana semuanya dilakukan melalui aplikasi Uber tersebut. Bila sahaja anda memerlukan perkhidmatan Uber, buka sahaja aplikasi Uber pada telefon bimbit anda dan kemudian tentukan lokasi anda, pilih perkhidmatan yang anda inginkan, pilih lokasi penghantaran dan sahkan dengan menekan butang “Tap To Request”. Proses yang amat mudah dan mengambil masa tidak lebih dari 5 minit.

perkhidmatan-uber-untuk-tambah-pendapatan-sampingan

Bagi Seorang Pemandu

bagaimana-uber-bantu-jana-pendapatan

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda dapat menjadi bos kepada diri anda sendiri, tentukan masa bekerja dan pada masa yang sama menjana pendapatan yang lumayan. Semuanya dilakukan dengan keselesaan kenderaan yang anda miliki. Walaubagaimanapun, Uber mempunyai peraturan dan syarat yang ketat untuk menjadi pemandu. Tujuannya untuk keselamatan anda dan juga penumpang.

syarat-syarat-menjana-pendapatan-sebagai-pemandu-uber

Antara peraturan dan syarat yang dikenakan, anda perlulah berumur 21 tahun ke atas. Memiliki  kenderaan 4 pintu dan berada dalam keadaan yang baik. Keluaran kenderaan hendaklah tidak kurang dari tahun 2008. Cukai Jalan dan Insurans tidak luput, memiliki lesen memandu yang sah dan tidak tampat tempoh dan tiada kes polis yang berat.

Jika anda memenuhi peraturan tersebut, anda boleh memohon untuk menjadi pemandu Uber dan menerima arahan dan langkah-langah untuk mula mengambil penumpang dan menerima bayaran tambang perjalanan.

6 Sebab Kenapa Mudah Buat Duit Dengan Uber

1. Buat Duit Dengan Uber Anda Boleh Tentukan Masa Anda Bekerja

Apabila anda memandu untuk Uber, anda yang menentukan jadual memandu anda. Bila, dimana, berapa lama anda memandu, semuanya terpulang dengan anda. Sama ada anda mahu memandu sepanjang hari, bercuti sehari, memandu beberapa jam, segala keputusan berada di tangan anda.

kelebihan-pemandu-uber-kerja-ikut-masa-sendiri

2. Buat Duit Dengan Uber Anda Boleh Memandu Bila-Bila Masa Sahaja.

Uber beroperasi 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Dengan adanya Aplikasi Uber Driver, anda mula menjana pendapatan bila-bila masa yang anda suka. Anda boleh menjana pendapatan di seawal 5 pagi, lewat tengah malam atau bila-bila sahaja masa diantaranya.

memandu-uber-jana-pendapatan-dari-pagi

3. Jana Lebih Banyak Pendapatan Masa Puncak (Senangkan Nak Buat Duit Dengan Uber?)

Apabila ramai penumpang yang memerlukan khidmat Uber di sesuatu kawasan,kadar tambang juga akan meningkat. Tujuannya untuk menarik lebih ramai pemandu ke kawasan tersebut.

Ia dikenali sebagai Dynamic Pricing dan ia memberikan anda peluang untuk menjana lebih banyak wang. Uber akan memaklumkan anda bila dan dimana untuk mendapatkan kadar tambang yang tinggi.

dynamic-pricing-waktu-puncak-pemandu-uber

4. Buat Duit Dengan Uber Akan Dibayar Dengan Segera

Jerit payah yang anda usahakan sudah tentu mahu habuannya dengan segera. Jumlah wang tambang yang dikumpul boleh segera dikeluarkan dan dimasukkan terus kedalam akaun bank anda melalui aplikasi Uber Driver sebanyak 5 kali sehari.

pembayaran-segera-pemandu-uber

5. Uruskan Wang Anda

Selepas setiap perjalanan yang selesai, tambang yang anda kumpul akan ditambah kepada jumlah pendapatan sehari dan seminggu. Fungsi ini memudahkan anda untuk mengurus dan matlamat kewangan anda.

pengurusan-kewangan-dalam-sistem-uber

6. Navigasi Dalam Aplikasi

sistem-navigasi-mudahkan-pemandu-uber

Dengan adanya navigasi dalam-aplikasi yang disediakan aplikasi Uber Driver, ia memudahkan anda mencari lokasi penumpang dengan senang.

Macam Mana Nak Daftar Untuk Buat Duit Dengan Uber?

Terlebih dahulu, sebelum mendaftar sebagai pemandu Uber, dapatkan nasihat dan tip-tips dari pemandu Uber yang berjaya dan berpengalaman terlebih dahulu. Sebabnya, anda nak mengelakkan dari melakukan kesilapan-kesilapan yang dilakukan oleh pemandu Uber yang baru.

uruskan-pendapatan-uber

Lebih-lebih lagi syarat yang dikenakan oleh pihak Uber sangat ketat, terutamanya sistem ‘Rating’nya dimana anda tidak boleh dapat kurang dari 4.7 dari 5. Jika ratings anda kurang, pihak Uber tanpa banyak soal akan terus menamatkan khidmat anda.

Banyak lagi kesilapan yang dilakukan oleh pemandu baru. Untuk mengelakkan kesilapan tersebut dan melepaskan peluang yang boleh menjana pendapat yang lumayan, dapatkan bimbingan dan ilmu tambahan dari Tuan Tawfiq.

Kenapa Anda Perlu Dapat Bimbingan dari Tuan Tawfiq?

cabaran-menjadi-pemandu-uber

Beliau telah menjadi pemandu Uber sejak bulan Ogos 2016 dan menjana lebih dari 5 angka dengan platform Uber Malaysia. Beliau juga telah memandu untuk penduduk tempatan dan juga pelancong dari luar negara seperti United Kingdom dan Indonesia. Sangat berkaliber sehinggakan ada pelancong yang dibawanya, belanja makan.

teknik-berkesan-menjadi-pemandu-uber-yang-berjaya

Pada masa yang sama, Tuan Tawfiq telah membantu lebih 650 orang menjana pendapatan tambahan dengan menjadi pemandu Uber secara sambilan atau sepenuh masa. Majoritinya menjana purata RM2000 sebulan. Lihat bukti pendapatan mereka.

Jika anda beminat nak jadi pemandu Uber, anda boleh rujuk dengan Tuan Tawfiq. Beliau akan berikan bimbingan (Personal Coaching) secara percuma dari A sampai Z dan pada masa yang sama, menjadi pemandu Uber berkaliber dan berwawasan.

daftar-sebagai-pemandu-uber

Anda akan di berikan khidmat nasihat, bimbingan, bantuan cara mendaftar dan mengaktifkan akaun Uber, tips dan juga teknik istimewa sehingga menjadi Pemandu Uber yang berjaya.  Bukan semua orang boleh jadi pemandu Uber, tetapi jika anda serius, anda boleh terus menghubungi beliau dihubungi dengan menghantar kod WhatsApp,

Inilah peluang anda untuk menjana pendapatan sampingan melalui UBER. Apa lagi jom Buat Duit Dengan Uber SEKARANG !

Jom jadi pemandu UBER SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom jadi pemandu UBER SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom jadi pemandu UBER SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: