Review
Aug 1, 2017, 5:02pm

Buang Masalah Kulit Jerawat dan Parut


Kulit adalah merupakan organ badan yang terbesar pada tubuh badan kita, dan pada masa yang sama tubuh badan kita akan dibelenggu oleh masalah kulit. Tidak kira lelaki atau perempuan, tua atau muda, masalah kulit seperti jerawat, kudis, kurap, ruam dan sebagainya boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Secara amnya jerawat merupakan masalah yang paling kerap berlaku dan ia boleh terjadi kepada sesiapa sahaja, kkususnya bagi mereka yang baru sahaja akil baligh.

Masalah Kulit Jerawat

Pada asasnya, mempunyai Masalah Kulit Jerawat kebiasaannya bukanlah sesuatu perkara yang serius, tetapi ia menjadi masalah apabila jerawat pada kulit terdapat dalam kuantiti yang banyak. Kulit yang berjerawat sekiranya tidak diubati akan menyebabkan masalah yang serius kepada kulit. Keadaan kulit berjerawat akan menyebabkan pori-pori pada kulit membesar sehingga menjadi noda hitam (blackheads) iaitu bekas-bekas jerawat yang tertinggal. Ini berlaku kerana terdapat sumbatan pada kulit dama ada dari folikel rambut, kotoran dan juga ia mungkin berpunca dari jangkitan sehinggakan jerawat menjadi berdarah dan bernanah. Pendek kata, ini akan memnuatkan penampilan dan raut wajah yang kurang sempurna.

sumbatan-pori-pori-punca-jerawat

Sumbatan pada pori pori wajah disebabkan oleh kotoran dan bercampur dengan sebum atau minyak yang dihasilkan oleh kulit juga akan mengakibatkan jerawat untuk timbul dan muncul pada permukaan kulit. Adakalanya juga kulit berjerawat berpunca daripada perubahan hormon pada badan, dan kebiasaanya ia dialami oleh kaum wanita yang sedang mengalami period atau menstruansi, dan ada juga yang menggunakan alat atau ubat kontrasepsi atau ubat pencegah kehamilan yang juga akan mengubah peredaran hormon pada badan, mengakibatkan kulit yang berjerawat.

atasi-jerawat-dengan-betul

Justeru itu, bagi sesiapa yang menghidapi penyakit kulit berjerawat, mereka akan mencari pelbagai kaedah, cara atau petua untuk buang masalah kulit jerawat dan parut serta mengecilkan pori pori wajah supaya masalah kulit berjerawat dapat diatasi. Di sini kita akan melihat pada cara-cara yang anda boleh praktikkan untuk anda mengatasi masalah kulit berjerawat, dan pada masa yang sama dapat buang masalah kulit jerawat dan parut sert mengecilkan pori pori wajah, justeru itu dapat memberikan penampilan raut wajah yang cantik dan menawan.

D’Suriya – Buang Masalah Kulit Jerawat Dan Parut Serta Mengecilkan Pori Pori Wajah

Memperkenalkan satu produk yang pasti dapat bantu buang masalah kulit jerawat dan parut serta mengecilkan pori-pori wajah bagi mereka yang mempunyai masalah kulit jerawat, blackheads, kulit berminyak dan sebagainya. D’Suriya merupakan salah satu jenama terkini yang dapat membantu membuang masalah kulit jerawat dan parut serta mengecilkan pori-pori wajah. Antara produk-produk di bawah jenama D’Suriya termasuklah D’Suria Beauty Face Foundation (BFF), D’Suriya Facial Foam Cleanser dan D’Suriya Night Replenishing Cream. Kesemua produk-produk ini telah terbukti berkesan untuk menyelesaikan masalah kulit yang berjerawat, kulit yang berparut, dan pada masa yang sama dapat mengecilkan pori pori wajah sekaligus dapat menghalang jerawat timbul di raut wajah anda. Anda akan pasti tampak menawan dan perbezaan wajah kulit anda akan menjadi ketara sebaik sahaja anda menggunakan produk ini.

produk-dsuriya-cerahkan-cantikkan-dan-rawat-kulit-jerawat

Tujuan produk D’Suriya diperkenalkan dan dipasarkan adalah untuk memperbaiki segala kecelaan pada kulit akibat kulit yang berjerawat, kulit yang berparut serta kulit yang penuh dengan blackheads atau noda hitam. Produk D’Suriya dihasilkan menggunakan bahan-bahan yang natural seperti Argan Oil, Olive Oil dan ekstrak delima. Dengan izin Allah, tak sampai sebulan menggunakan produk D’Suriya anda akan mendapat perubahan yang pasti mahukan anda terus menggunakan produk-produk D’Suriya, kerana ia terbukti untuk membantu buang masalah kulit jerawat dan parut serta mengecilkan pori pori wajah.

Kita akan lihat dengan terperinci setiap produk di bawah jenama D’Suriya ini.

D’Suriya Beauty Face Foundation Untuk Buang Masalah Kulit Jerawat

Kebanyakan foundation atau sunblock hanya melindungi dari UVB tetapi tidak UVA. Tahukah apa bezanya di antara UVA dan UVB? UVA untuk mengelakkan atau melambatkan proses penuaan atau aging, manakala UVB adalah perlindungan untuk sunburn. Kulit kita memerlukan kedua-dua UVA dan UVB untuk mendapatkan kulit yang segar, sihat dan cantik. Oleh itu, wajarlah sekiranya anda menggunakan D’Suriya Beauty Face Foundation kerana ia mengandungi kedua-dua UVA dan UVB.

D’Suriya-Beauty -Face- Foundation-cegah-jerawat

Antara sebab-sebab yang lain anda perlu memilih D’Suriya Beauty Face Foundation sebagai alternatif kepada foundation yang anda gunakan sekarang termasuklah:

 • Memudarkan jeragat serta melindungi dari jeragat
 • Perlindungan menyeluruh dari UVA/UVB
 • SPF 30
 • Bukan sahaja melindungi, tetapi mampu mencerahkan kulit dalam masa yang sama
 • Formula pengawal minyak, mengekalkan kulit tanpa minyak
 • Makeup tahan lama sehingga 18 jam
 • Mengandungi Argan Oil dan Zaitun untuk kelembapan
 • Mengandungi antioksida dari ekstrak delima
 • WEIGHTLESS – anda tidak akan terasa memakai makeup
 • TANPA PARABEN – hanya bahan berkualiti tinggi digunakan
 • Foundation ini juga mengandungi bahan aktif untuk mengurangkan jeragat dan mencerahkan kulit dengan penggunaan berterusan
uva-vs-uvb

Perbezaan lapisan UVA dan UVB pada kulit

D’Suriya Beauty Face Foundation juga didatangkan dengan 3 kod pilihan utk wajah Asia iaitu:

 • fairy terang / cerah
 • natural sawa matang
 • brown gelap / yang suka natural

D’Suriya Facial Foam Cleanser Untuk Buang Masalah Kulit Jerawat

D’Suriya Facial Foam / Makeup Remover merupakan pelengkap bagi produk-produk D’Suriya dan ia pastinya dapat membantu buang masalah kulit jerawat dan parut serta pori pori wajah. Ia dihasilkan dengn menggunakan 100% dari bahan natural termasuk Minyak Argan & Wild Yam. D’Suriya Facial Foam Cleanser berfungsi bukan sahaja sebagai pembersih wajah tapi ianya juga merawat kulit anda. Si pemakai akan dapat merasakan kulit wajah yang sangat segar selepas menggunakan produk D’Suriya Facial Foam Cleanser ini.

D’Suriya-Facial-Foam-Cleanser-cara-kecilkan-pori-kulit

Antara kelebihan lain dalam menggunakan D’Suriya Facial Foam Cleanser untuk membuang masalah kulit jerawat serca mengecilkan pori pori wajah adalah ia dapat mampu melembabkan kulit, merawat kulit kusam, merawat masalah kulit jerawat dan jeragat serta dapat menegangkan kulit muka dan mengurangkan garis halus. Anda akan sebenarnya dapat penjimatan apabila menggunakan D’Suriya Facial Foam Cleanser kerana ia ibarat menggunakan 2 dalam 1 produk iaitu facial foam cleanser dan makeup remover dengan serentak.

D’Suriya Night Replenishing Cream Untuk Mengecilkan Pori Pori Wajah

Produk D’Suriya Waterdroplet Night Replenishing Cream adalah salah satu cara yang yang cepat dan amat berkesan untuk melicinkan dan menegangkan kulit wajah si pemakai tanpa memerlukan apa-apa suntikan. Ia merupakan satu-satunya produk yang julung kali berada di pasaran dan ia dirumus khas bagi mereka yang mahukak keunikan dalam wajah yang rapi di samping ia mudah digunakan dan anda mendapat penjimatan yang besar kerana tidak perlu berbelanja yang banyak untuk mendapatkan raut wajah yang diidam-idamkan.

D’Suriya-Night-Replenishing-Cream-hilangkan-kulit-kusam

Keistimewaan produk D’Suriya Waterdroplet Night Replenishing Cream yang mampu buang masalah kulit jerawat dan parut serta mengecilkan pori pori wajah adalah seperti berikut:

 • Lembabkan kulit wajah selama 24 jam
 • Segarkan Wajah setelah seharian bermake up
 • Anti Aging & tegangkan kulit
 • Mengecutkan jerawat dalam masa 12 jam & memudarkan parut jerawat
 • Merawat kulit muka yang berminyak
 • Memudarkan jeragat
 • Mengecilkan liang pori muka yang terbuka
 • Mencerahkan kulit wajah secara semulajadi
 • Menggunakan bahan unik iaitu Wild Yam dan Argan Oil

Testimoni Pengguna D’Suriya Untuk Buang Masalah Kulit Jerawat dan Parut

testimoni-D’Suriya-pengguna-rawat-muka-jerawat-dengan-cepat

testimoni-D’Suriya-pengguna-rawat-muka-jerawat-dengan-cepat

Dapatkan Produk D’Suriya Untuk Bantu Anda Dalam Buang Masalah Kulit Jerawat

Anda boleh mendapatkan produk D’Suriya Beauty Face Foundation, D’Suriya Facial Foam Cleanser dan D’Suriya Night Replenishing Cream di samping produk-produk D’Suriya yang lain dalah misi anda untuk mendapatkan kulit yang bebas jerawat, kulit yang tidak berparut dan raut wajah yang cantik dan menawan.

dapatkan-produk-kecantikan-dsuriya

Sila hubungi Puan Noor Sofi, Pengedar Sah D’Suriya melalui WhatsApp atau menerusi media sosial beliau seperti di bawah:

PUAN NOOR SOFI | PENGEDAR D’SURIYA SKINCARE

Telefon: 011-27124942 | Link WhatsApp
Facebook: @soffi.nazrin
Instagram: @noorsofi82

 

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: