Review
Mar 20, 2018, 2:12pm

Book Slot Coaching Untuk Turunkan Berat Badan Dengan Cepat


Berat badan yang ideal bukan hanya boleh membuatkan seseorang itu sihat dan cergas malah dapat membuatkan seseorang itu semakin mempunyai keyakinan diri yang tinggi. Apabila berat ideal dan tepat dengan tinggi yang ada semestinya juga membuatkan si empunya diri lebih mudah untuk bergerak aktif. Tetapi malangnya terlalu ramai yang menggunakan kaedah yang salah untuk mendapatkan berat yang ideal ni.

cara kurus dengan cepat dan betul

Apa yang lebih merisaukan telah terdapat banyak pihak sering berkongsi cara, petua dan tips bagaimana untuk menurunkan berat badan dengan cepat secara terbuka melalui media social tanpa mendapatkan pandangan dan panduan daripada tenaga pengajar yang terlatih dan berpengalaman di dalam bidang ini. Dek kerana itu pihak Team Powerfit Malaysia telah mengambil keputusan untuk muncul demi membantu anda yang benar-benar inginkan penurunan berat badan dengan cepat dan selamat  ini.

Team Coaching Untuk Turunkan Berat Badan

Kenali Team Powerfit Malaysia Dengan Lebih Dekat

Team Powerfit Malaysia adalah sebuah komuniti yang mempunyai misi untuk membantu rakyat Malaysia bagi mendapatkan ilmu yang tepat, benar dan tulus dalam usaha untuk menurunkan berat badan dengan bantuan pihak pengajar (coach) yang terlatih, berilmu dan berpengalaman di dalam bidang ini.

Team Powerfit Malaysia diwujudkan oleh cetusan idea sepasang suami isteri yang sama-sama menitikberatkan isu pemakanan sihat dan berat yang ideal iaitu Coach Nasir dan isterinya, Coach Has. Coach Nasir dan Coach Has merupakan co founder kepada Team Powerfit Malaysia dan masing-masing telahpun mempunyai pengalaman dalam bidang ilmu pemakanan sihat selama 12 tahun. Ilmu inilah yang akan mereka berdua kongsikan pada anda supaya dapat di gunapakai dan diaplikasikan di dalam kehidupan seharian anda.

turunkan berat badan secara sihat

Makan Nasi Tapi Masih Boleh Kurus?

Melalui program yang telah disediakan oleh Team Powerfit Malaysia ini, telah ramai yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 5 hingga 11 kilogram hanya dalam masa sebulan tanpa perlu meninggalkan makanan asasi iaitu nasi. Pihak Team Powerfit Malaysia bukan hanya ingin memberi panduan dan tips semata-mata sebaliknya mahu mengajar secara personal tentang cara yang betul.

makan nasi cara untuk kurus dengan bantuan coach

Mereka juga ingin membantu untuk membuka minda masyarakat Malaysia khususnya bahawa untuk menurunkan berat badan ini bukan bermaksud untuk menahan lapar sepanjang hari sebaliknya berat badan ini masih boleh diturunkan dengan cepat dan berkesan walau sambil menikmati makanan yang anda gemari setiap hari.

turunkan berat badan dengan air putih

Untuk pengetahuan anda, buah dan sayur adalah karbohidrat yang sama seperti nasi untuk jumlah macrosnya jadi kenapa mesti mengatakan untuk turunkan berat badan sama sekali tidak boleh makan nasi sebaliknya hanya boleh makan buah dan sayur saja semata-mata. Sedangkan hakikat sebenarnya kedua-duanya adalah sama saja kandungan karbohidratnya. Inilah yang ingin di ketengahkan dalam sesi menurunkan berat badan dengan Team Powerfit Malaysia ini.

Perjalanan 30 Hari Yang Akan Membawa Perubahan Besar Dalam Hidup

Dalam masa sebulan ni para peserta akan di bimbing dan di bantu dengan baik untuk melaksanakan beberapa topik yang pastinya amat berguna dan berhasil untuk program penurunan berat badan secara sihat tanpa perlu berlapar daripada Team Powerfit Malaysia ini.

cabaran 30 hari diet plan

1. Tidak Perlu Berlapar

Bersama program ini sila buang tanggapan bahawa untuk menurukan berat badan itu perlu berlapar atau hanya memakan makanan yang sama sekali tidak sedap sahaja. Sebenarnya, jangan sesekali berlapar untuk menurunkan berat badan anda kerana ianya sama sekali tidak perlu. Apa yang penting, anda perlu seimbangkan pemakanan.

Seharusnya, anda perlu memahami diri anda sendiri. Sebagai contoh, sekiranya anda seorang yang suka bersarapan pagi dan kurang gemar untuk mengambil makanan tengahari maka anda boleh mulakan hari anda dengan sarapan yang agak berat seperti nasi lemak dan penuhi masa makan tengahari dengan makanan yang lebih ringan seperti biskut. Apa yang penting elakkan santan dan punca lemak yang tidak perlu. Apa yang penting anda harus punya tenaga meneruskan kerja-kerja seharian tanpa sebarang masalah.

turunkan berat badan malaysia

Anda juga tidak boleh membiarkan perut kosong lebih daripada 6 jam kecuali waktu tidur. Melalui program ini, anda akan di ajar bagaimana untuk menyusun jadual makan anda supaya dapat memberi tubuh punca tenaga yang baik tanpa perlu memberi bahan makanan yang kurang bagus. Jumlah kuantiti pemakanan adalah bergantung juga pada jenis pekerjaan dan aktiviti seharian anda. Sekiranya anda berkerja pejabat atau hanyalah seorang surirumah sepenuh masa maka sudah semestinya corak pemakanan anda akan berbeza jika hendak di bandingkan dengan mereka yang mempunyai pekerjaan yang lebih lasak.

2. Belajar Kawal Tabiat Makan

Sebagai seorang manusia di zaman alaf yang serba moden ini tidak di nafikan ramai yang lebih gemar memakan makanan yang sedap dan cepat termasuklah makanan segera samada yang di beli secara packaging di pasaraya mahupun melalui restoran makanan segera.

Minuman ringan yang ternyata mempunyai kandungan gula yang terlalu banyak turut dijadikan minuman kesukaan dan di ambil dalam kuantiti yang banyak tanpa ada rasa bersalah terhadap tubuh.  Tidak salah untuk menikmatinya tetapi hanyalah dalam kuantiti yang sedikit dan sekali sekala saja. Masih banyak lagi makanan dan minuman lain yang ternyata jauh lebih sedap dan semestinya lebih berkhasiat. Belajarlah mengawal tabiat makan anda sekiranya anda benar-benar inginkan berat yang ideal dan tubuh yang sihat serta cergas.

turunkan berat badan ketika mengandung

3. Bersenam Dengan Seronok

Apabila menyebat perkataan bersenam ramai yang akan mengeluh. Apa tidaknya bersenam ini kan memenatkan. Kerana itu ramai yang sengaja tidak mahu berusaha meluangkan sedikit masa untuk melakukan rutin bersenam walaupun haikatnya masing-masing sudah tahu bahawa bersenam itu adalah salah satu cara gaya hidup yang sihat.

Bersenam tidak bermakna perlu lari selama berjam-jam sehari. Bersenam juga tidak bermaksud perlu mengangkat berat hingga sakit tubuh badan. Bersenam turut boleh di lakukan di dalam bentuk riadah yang lebih menyeronokkan. Kepada anda yang kurang gemar bersukan anda akan di fahamkan apa itu istilah bersenam yang seronok.

turunkan berat badan tanpa bersenam

4. Tahu Cara Mengelak Dehidrasi

Kehilangan air yang agak banyak melalui bersenam dan lain-lain pada awal diet boleh membawa kepada gejala-gejala tidak sihat dan dehidrasi. Maka anda wujudkan perasaan suka terhadap air kosong dan minumlah dalam kuantiti yang mencukupi. Walau bagaimanapun anda tidak perlu risau kerana gejala-gejala ini akan hilang sebaik sahaja tubuh badan anda dapat menyesuaikan diri sepenuhnya nanti.

Minum air yang banyak bukan bermakna air yang banyak itu akan terkumpul di dalam badan. Sebaliknya minum air yang banyak akan lebih membersihkan organ dalaman badan dan air yang banyak tidak akan tersimpan sebaliknya akan di buang. Ini kerana apabila anda minum air yang banyak bermakna anda juga akan semakin kerapa ke tandas. Perkara ini bagus sebenarnya kerana ia boleh mengelakkan diri anda dari dehidrasi atau kekeringan. Namun, sudah semestinya tidak ramai yang suka apabila terpaksa ke tandas terlalu kerap. Tidak mengapa melalui program ini anda akan di ajar apa yang sepatutnya.

menurunkan berat badan selepas bersalin

Apa yang penting, anda perlu tahu bahawa badan manusia sememangnya perlukan air yang cukup dan keperluan air ini bergantung kepada berat badan, cuaca dan aktiviti anda sendiri. Sekiranya warna urine anda jernih, ia menunjukkan yang badan anda terhidrasi dengan baik manakala sekiranya warna urine anda berwarna keruh atau kekuningan, ini menunjukkan yang tubuh badan anda memerlukan lebih banyak air kosong.

5. Bentuk Diari Pemakanan Yang Membina Disiplin

Anda perlu menulis apa yang anda makan setiap hari selama program ini berlangsung. Dengan cara ini anda bukan saja dapat tahu apa yang tubuh badan anda terima malah ianya juga dapat membentuk disiplin diri supaya sentiasa peka dengan makanan yang menyihatkan dari masa ke semasa.

cara menurunkan berat badan selepas bersalin

7. Mendapat Sokongan Untuk Terus Berusaha

Anda akan sama-sama berusaha bersama ahli program yang lain. Anda juga akan di bimbing oleh coach yang terlatih dan berpengalaman walaupun anda hanya perlu berada di rumah. Dengan cara ini sudah semestinya anda akan berasa lebih yakin dan bersemangat. Anda bukan hanya akan sentiasa di bimbing supaya tidak mengalah sekerat jalan malah anda akan dapat memiliki rakan-rakan baru yang punya matlamat yang sama dengan anda.

tips menurunkan berat badan selepas bersalin

Tahniah! Ternyata Sudah Ramai Yang Telah Berjaya

Sehingga ke hari ini sudah ramai yang telah berjaya mencapai misi dan target masing-masing untuk menurunkan berat badan supaya mencapai berat ideal dengan bentuk tubuh yang menarik bersama Team Powerfit Malaysia. Rata-rata amat berpuashati dengan program yang di jalankan. Harga yang di kenakan juga sangat murah dan berbaloi jika hendak di bandingkan dengan keputusan akhir yang berjaya di capai oleh setiap peserta. Lihatlah sendiri sebahagian daripada hasilnya.

tips turunkan berat badan secara sihat

Ada peserta yang telah berjaya menurunkan berat dari 10 sehingga berpuluh-puluh kilogram hanya dalam masa sebulan dan ke atas. Apa yang penting niat dan matlamat yang harus sentiasa kuat untuk menjadi semakin kurus. Bukan hanya kurus malas tubuh juga berjaya terbentuk dengan elok seakan-akan semasa zaman bujang sebelum berkahwin terutama untuk ibu-ibu yang sudah kembang di sana sini kerana mengandung dan melahirkan anak sebelum ini. Program ini bukan hanya mendapat perhatian pada wanita malah pihak lelaki juga tetapi anda tidak perlu bersusah hati kerana anda boleh dapatkan bimbingan daripada coach wanita selama program ini jika mahu.

panduan turunkan berat badan secara sihat

cara turun berat badan secara sihat

Jom Book Slot Coaching Untuk Turunkan Berat Badan Dengan Cepat!

jom kurus dengan coach sharil dan moon

Season Pengambilan berikutnya berdasarkan konsep First Comes First Serve  kerana tempat adalah amat-amat terhad. Syarat utama setiap peserta perlu ada sebuah penimbang digital dan tali ukur . Apa tunggu lagi? Segera tempah slot coaching untuk turunkan berat badan dengan cepat dan berkesan bersama Team Powerfit Malaysia hari ini. Semakin cepat anda menghubungi mereka bermakna semakin cepat jugalah anda dapat merealisasikan impian untuk mendapatkan berat badan yang ideal dengan bentuk tubuh yang menarik.

KURUS TANPA BERLAPAR | TEAM POWERFIT MALAYSIA
Coach Sharil:
Tekan untuk telefon (0135928812) | Tekan untuk WhatsApp
Coach Munirah: Tekan untuk telefon (0132526952) | Tekan untuk WhatsApp
Instagram: @munirah.sharil

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: