Review
Apr 16, 2018, 3:08pm

Biskut, Kerepek Dan Kuih Raya Termurah Dan Sedap di Malaysia


Fenomena Ramadhan sering dikaitkan dengan jualan juadah berbuka puasa yang sangat sedap dan menggiurkan bagi peminat makanan ataupun mereka yang dikenali sebagai food hunting. Namun, pada bulan Ramadhan pilihan kuih raya sudah heboh dibincangkan dan menjadi topik panas bagi kawan-kawan anda di tempat kerja apatah lagi perempuan kan? Itu bulan puasa dan sebenarnya sebelum bulan puasa lagi, ia sudah menjadi amalan dan perkara wajib untuk merasai tester kuih raya yang dibawa oleh mereka yang ingin menjual kuih raya pada bulan Ramadhan. 

kerepek dan biskut raya termurah dan sedap

Bagi peniaga-peniaga kuih raya pula, sekarang juga mereka telah membuka pesanan untuk anda yang ingin memesan kuih raya untuk hari perayaan nanti. Ramai surirumah ataupun wanita bekerjaya yang menjual kuih raya secara online dan perbezaan antara mereka semua adalah jenis kuih dan juga harga yang diletakkan untuk setiap satu jenis. Sudah tentu anda mahukan kuih raya yang sedap tetapi murah! Jangan risau, tahun ini anda boleh mendapatkan kuih raya dengan lebih jimat dan lebih banyak. Jika sebelum ini anda terpaksa memilih hanya 2 atau 3 balang sahaja kerana harga satu balang kuih raya amat mahal, tapi kali ini anda mampu membeli 5 balang sekaligus dengan harga yang amat murah. Bagi peminat biskut, kuih raya dan juga kerepek, anda bakal mendapatkan short bread, almond london, kerepek ubi pedas, kerepek bawang dan pelbagai aneka pilihan lagi yang menjadi pilihan anda sekeluarga dengan harga yang paling murah dan sedap di Malaysia.

Biskut, Kerepek Dan Kuih Raya Termurah Dan Sedap di Malaysia

biskut, kerepek dan kuih raya termurah dan sedap

Memang sesuatu diluar jangkaan anda kerana terdapat pelbagai aneka pilihan kuih raya yang dijual dengan harga yang sangat murah dan khabarnya kuih raya, biskut serta kerepek itu sangat sedap dan menepati citarasa ramai! Ia adalah biskut, kerepek dan kuih raya yang termurah dan sedap di Malaysia. Kuih raya dan pelbagai lagi pilihan juadah hari raya ini dijual di Delicious Food Discovery iaitu di Paradigm Mall, Johor Bahru. Ia merupakan produk homemade keluaran bumiputera melayu yang halal, selamat dan sihat. Keenakan dan kesedapan kuih raya dan biskut ini menjadikan permintaan bertambah tinggi dan mendapat sambutan ramai. Kerepek dan kuih raya sangat popular pada waktu perayaan kerana anak-anak kecil amat gemar memakan kerepek manakala orang dewasa pula lebih suka merasa pelbagai kuih dan biskut raya.

Jenis-jenis Makanan Atau Juadah Raya Yang Dijual

aneka biskut, kerepek dan kuih raya termurah dan sedap

Terdapat pelbagai jenis juadah hari raya yang dijual di Delicious Food Discovery iaitu kuih raya yang berupa biskut, kek dan juga kerepek. Semua juadah ini amat sedap dan murah yang anda boleh dapatkan di Malaysia. Ya. Tidak dinafikan lagi, inilah kuih raya yang sangat enak dan mendapat pujian daripada masyarakat Johor Bahru yang telah menikmatinya dan telah mendapatkan kuih raya di sini. Mari kita lihat jenis-jenis kuih raya dan juadah hari raya yang dijual di sini.

1. Kuih Raya

pelbagai biskut, kerepek dan kuih raya termurah dan sedap

Terdapat pelbagai jenis kuih raya yang dijual disini antara ialah kuih samperit, tart nenas, almond london, coklat dan macam-macam lagi. Kuih-kuih raya ini juga dijual dengan saiz balang yang berbeza. Anda boleh memilih untuk membeli balang bersaiz kecil atau besar. Kuih raya balang bersaiz kecil boleh dimakan di dalam kereta sepanjang perjalanan pulang ke kampung dan juga boleh menambah sedikit koleksi kuih raya anda dan kuih yang dijual di dalam balang besar pula boleh dijadikan kuih raya khas untuk tetamu beraya nanti. Boleh tambahkan sahaja pada kuih raya anda. Hebatnya, saiz kuih raya yang dijual pula sangat tebal dan besar. Hampir kesemua kuih raya atau biskut yang dijual di sini sangat mengenyangkan kerana terlalu besar untuk dimakan, intinya pula sangat banyak. Sebagai contoh, tart nenas juga mempunyai inti jem nenas yang sangat padat di atasnya. Menggiurkan tak tengok kuih dan biskut raya kegemaran anda ini? Semua kuih raya ini juga diisikan penuh dan padat satu balang dan tidak ada ruang kosong lagi.

2. Kerepek

senarai biskut, kerepek dan kuih raya termurah dan sedap

Terdapat pelbagai jenis kerepek yang dijual disini dan anda tidak perlu mencari kedai kerepek yang lain lagi kerana anda sudah boleh dapatkan kerepek dengan harga yang jimat dan murah. Antara kerepek yang dijual disini adalah kerepek cheese, kentang, tempeyek dan lain-lain lagi. Selain itu, anda juga boleh mendapatkan kuih siput berperisa biasa dan pedas di sini. Malah, ia terdiri daripada 2 jenis saiz bungkusan yang berbeza dan memudahkan anda untuk memilih. Kerepek homemade yang dijual disini menepati ciri-ciri citarasa anda iaitu lebih rangup, mempunyai perasa pedas dan normal, besar atau kecil, penuh rasa dan rempah, crunchy dan membuatkan anda tidak boleh berhenti daripada mengunyahnya. Bukan sahaja dewasa, anak-anak pun tidak berhenti mengunyah. Tempat ini pastinya menjadi pilihan anda sekeluarga untuk datang memilih kuih raya dan kerepek kesukaan anda. Bolehlah juga dijadikan sebagai buah tangan atau hadiah untuk orang rumah atau ibu bapa anda.

Pelbagai Aneka Kuih Raya Pilihan Keluarga

“Kuih dan muih beraneka macam, makanlah jangan hanya dipandang….”

Teringat lirik lagu raya pula, begitulah pilihan kuih raya yang beraneka untuk anda sekeluarga. Pelbagai pilihan kuih raya yang anda harus dapatkan bagi menyempurnakan hari lebaran yang akan datang serta memudahkan kerja anda, malah dapat menjimatkan tenaga anda. Setiap hari sibuk bekerja, sudah tentu anda tiada masa untuk buat kuih raya. Pilihan yang anda ada adalah membeli kuih raya sahaja. Nak beli pun tak perlu survey sana sini. Datang saja ke sini, macam-macam kuih raya yang anda boleh pilih. Paling penting sekali, semua kuih disini sangat sesuai untuk keluarga ada kerana ia selesa, sedap dan sesuai dimakan oleh anak-anak kecil, orang dewasa dan juga warga tua. Ciri-ciri kuih raya yang dijual disini adalah diperbuat daripada tepung yang berkualiti, tekstur biskut raya yang lembut, gebu dan sedap, tidak terlalu manis dan tidak keras, kerepeknya pula amat rangup dan sedap, mempunyai perisa pedas dan biasa, lapisan cheese yang terasa enaknya dan lain-lain lagi.

harga biskut, kerepek dan kuih raya termurah dan sedap

Contoh Dan Jenis Kuih Raya Yang Dijual

 • Almond London
 • Tart Nenas
 • Samperit Susu
 • Samperit Colourful
 • Biskut Nestum Rangup
 • Coklat Chip Almond Coklat
 • Biksut Milky
 • Biskut Suji
 • Tempeyek
 • Kuih Siput
 • Kek butter
 • Biskut butter

sampel biskut, kerepek dan kuih raya borong

Selain itu, pelbagai lagi kuih dan biskut raya yang anda boleh dapatkan di sana. Kuih raya homemade ini dimasak dan dibuat di rumah dengan menggunakan peralatan buatan kek yang moden dan bahan-bahan yang sangat premium, berkualiti dan bersih bagi memastikan kebersihatan dan kesihatan anda terjamin. Hasilnya, kesedapan dan rasanya yang amat memberangsangkan dan mendapat tempat di hati pelanggan telah tercetus.

Contoh Kek

contoh kek raya

Contoh Biskut Atau Kuih Raya

contoh biskut raya

Contoh Kerepek

contoh kerepek raya

Sebab Anda Perlu Dapatkan Kerepek, Biskut Dan Kuih Raya Di Delicious Food Discovery

Kuih raya dan kerepek yang menjadi kegemaran anda selama ini boleh didapati dengan mudah dengan adanya jualan kuih raya dan kerepek di Delicious Food Discovery, Paradigm Mall, Johor Bahru. Anda penduduk tempatan Johor Bahru? Pastikan anda orang pertama yang menikmati kelazatan dan kesedapan kuih raya ini.

biskut, kerepek dan kuih raya untuk tempahan raya

Murah Dan Berpatutan

Anda perlu dapatkan kuih raya, biskut dan kerepek disini kerana ia sangat murah dan berpatutan. Sama ada miskin atau kaya, semuanya mampu memiliki kuih muih ini. Harganya sangat murah dalam pasaran kuih dan biskut raya.

biskut raya pilihan 2018 2019

Menjana Pendapatan Dengan Menjual

Anda bukan sahaja dapat membeli dalam bilangan per unit, tetapi anda juga boleh membeli dalam kadar yang banyak untuk meniaga atau menjual kepada orang lain. Tanpa disedari dapatlah anda menjana pendapatan tambahan dengan perniagaan kuih raya separuh masa anda.

Mudah Didapati

Anda boleh menghubungi mereka bagi mendapatkan kuih raya yang dijual. Paling mudah, anda boleh terus pergi ke lokasi jualan mereka bagi membeli kuih muih. Anda tidak perlu tunggu sehari sebelum raya kerana mereka telah mula menjual sejak sebelum bulan puasa lagi. Jadi, ia sangat mudah dan cepat untuk dapatkan kuih raya ini.

kuih raya yang mudah didapati

Terbukti Sedap Dan Enak

Keenakan dan kesedapan kuih raya yang dijual disini sering diperkatakan dan ia sememangnya terbukti sedap dan enak. Dengan melihat betapa ramainya pelanggan yang datang membeli disini, maka pastinya kegebuan dan kerangupan kuih dan biskut raya yang sangat sedap dan enak ini menjadi buktinya!

Pelbagai Jenis Pilihan

Terdapat pelbagai jenis pilihan kuih raya, biskut dan kerepek yang boleh anda dapati. Tambahan pula terdapat kek yang juga dijual dengan harga yang sangat murah, teksturnya pula sangat cantik dan menyelerakan. Peminat kek marble, butter, coklat, kek lapis dan lain-lain juga sangat disarankan untuk datang ke sini.

Harga Kuih Dan Biskut Raya

harga terkini biskut, kerepek dan kuih raya termurah

Pasti anda tertanya-tanya berapakah harga untuk kuih dan biskut raya yang dijual disini. Semua harga sangat berbeza berdasarkan saiz dan jenis kuih. Harga biasa yang anda boleh dapatkan disini adalah dalam anggaran RM20 sehingga RM30 dan ia sangat berpatutan dengan kuantiti dan saiz kuih yang ditawarkan. Berbaloi tak beli kuih yang besar dan tembam tetapi bayar dengan harga yang amat murah berbanding kuih raya yang dijual di tempat lain?

Jom Dapatkan Kuih Raya Di Paradign Mall, Johor Bahru

Untungnya menjadi penduduk Johor Bahru, anda sendiri boleh datang ke Paradigm Mall, Johor Bahru bagi melihat dan mendapatkan kuih, biskut raya serta kerepek yang dijual disini. Tetapi amat untung juga kepada anda, penduduk Malaysia kerana anda semua boleh dapatkan kuih raya termurah dan tersedap di sini dengan mudah dan berpatutan. Ramadhan datang dan pergi, hari lebaran kian membuka tirai, apa lagi? Inilah masa yang sesuai untuk anda dapatkan kuih, biskut dan kerepek yang paling sedap dan enak di Malaysia bagi menceriakan hari raya anda serta menambah koleksi makanan untuk hari bersuka ria bagi anda dan keluarga. Apa sahaja kuih anda inginkan, jom dapatkan di Paradigm Mall, Johor Bahru segera atau tempah sahaja menerusi WhatsApp!

whatsapp untuk order biskut raya

KUIH, BISKUT DAN KEREPEK RAYA | TERMURAH DAN SEDAP DI MALAYSIA
Hubungi:
Tekan untuk telefon (019-7111933)Tekan untuk WhatsApp

Alamat Perniagaan:
Delicious Food Discovery
UP-07A, Upper Level, Paradigm Mall, Johor Bahru, Johor

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: