Review
Oct 21, 2018, 8:16am

Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan Dengan Infaq Consultancy


Pengurusan kewangan adalah suatu proses yang berterusan untuk membuat keputusan yang bijak tentang penggunaan wang anda untuk mencapai matlamat hidup yang tertentu. Pengurusan kewangan tidak tertakluk kepada pembelian produk tertentu semata-mata. Dalam pengurusan kewangan, aspek kecerdasan intelek adalah sangat penting disertakan bersama kecerdasan kewangan agar dapat mengurus kewangan dengan berkesan.

Antara Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

INFAQ Consultancy Sdn Bhd merupakan syarikat konsultan dan latihan dalam bidang servis Perancangan Islam. INFAQ adalah akronim daripada Intelligent & Financial Quotient. Perkataan INFAQ juga amat dekat dengan masyarakat melayu Islam dan sinonim dengan makna pemberian ikhlas wang atau sumbangan dan ia dekat juga dengan aspek Perancangan Kewangan yang menjadi “core-bussines INFAQ Consultancy.

Secara umumnya terdapat banyak panduan pengurusan kewangan yang boleh diguna pakai. Memperkenalkan Model INFAQ yang boleh digunakan dalam menguruskan kewangan anda.

7 Langkah Dan Peringkat Yang Perlu Dilakukan Dalam Pengurusan Kewangan Berkesan

Idea Model INFAQ ini telah diasaskan oleh Perunding Kanan INFAQ Consultancy. Model INFAQ ini mencadangkan 7 langkah dan peringkat yang perlu dilakukan dalam pengurusan kewangan berkesan:

 • Aliran tunai
 • Aset bersih
 • Simpanan

Ada Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

 • Perlindungan
 • Pelaburan
 • Penyucian
 • Pembahagian

Ketujuh-tujuh langkah ini dapat kita gunakan untuk membuat perancangan pengurusan kewangan. Justeru, janganlah kita terlalu mengambil mudah dengan wang yang kita miliki. Sebaliknya marilah bersama-sama menjadi insan yang cemerlang merancang kewangan dalam kehidupan kita.

Rebut Peluang Menjadi Usahawan Takaful yang berjaya di INFAQ Consultancy

Bisnes sebagai perunding takaful tidak menjanjikan bulan, bintang mahupun matahari. Ia sama seperti bisnes-bisnes lain yang ada di dunia ini yang memerlukan komitmen dan kesungguhan untuk berjaya. Cuma beberapa kelebihan yang ada dalam bisnes takaful ialah;

1. Anda bekerja di rumah, di kafe atau di mana saja ikut kehendak hati anda

Lain Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Seperti salesman, anda juga tidak dikehendaki berada di pejabat sepanjang hari, asalkan sales target anda dicapai itu sudah memadai. Mungkin ada hari-hari di mana ejensi perlu anda hadir di pejabat untuk tujuan mesyuarat mingguan atau sesi latihan. Tapi selain dari itu, anda selalunya bebas untuk bekerja di mana saja anda suka.

2. Tiada dua hari yang serupa

Ada Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Tiada apa yang rutin terhadap pekerjaan anda. Satu hari anda mungkin duduk bersembang dengan sahabat lama anda di kedai mamak sambil bincang tentang pelan takaful. Keesokan harinya pula anda mungkin di ruang tamu prospek terbaru anda sambil menerangkan produk takaful yang sesuai baginya. Hari-hari anda sentiasa menarik. Tak pernah boring!

3. Anda sentiasa di perjalanan

Mencari Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Anda sentiasa saja di perjalanan, sama ada untuk tujuan pekerjaan atau pelancong. Ada masa anda perlu berjumpa dengan klien untuk hantar polisi. Atau jika di hujung atau awal tahun, anda sibuk menghantar diari dan kalender kepada semua klien di serata tempat. Ada kalanya pula anda ke outstation untuk hadiri acara yang dianjurkan syarikat takaful anda. Jangan lupa juga, jika anda antara ejen yang top, anda diberi ganjaran melancong ke tempat-tempat yang paling best!

4. Anda pelajari perkara baru setiap hari

Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Sebagai ejen, anda dapat menambah ilmu dalam banyak bidang, termasuklah bidang pengurusan kewangan peribadi. Ejensi sentiasa menggalakkan ejen-ejen mereka untuk mempelajari atau mengasah ilmu dengan menganjurkan latihan kepada ejen mereka. Bukan sekadar bidang kewangan, ilmu people skill atau bagaimana untuk berinteraksi dengan orang ramai, dan juga ilmu penjualan dapat dipelajari.

5. Anda dapat sentiasa mencabar diri anda

Adanya Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Sebagai ejen anda sentiasa menghadapi cabaran dan dugaan baru. Anda mungkin terpaksa menghadapi ketakutan anda untuk bercakap di hadapan khalayak ramai semasa membuat sharing dalam kumpulan latihan. Atau anda perlu beranikan diri untuk membuat panggilan kepada seorang prospek yang penting untuk memperkenalkan sesuatu produk takaful. Semua cabaran ini hanya membuatkan anda lebih matang dan gigih.

6. Anda membawa perubahan positif kepada orang lain

Selain Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Bagi ramai ejen, ganjaran yang paling bernilai yang diperoleh dari pekerjaan ini adalah apabila mereka dapat mengubah nasib klien mereka. Sebagai ejen, anda dapat menasihatkan klien anda agar dapat membuat keputusan yang boleh mengukuhkan pengurusan kewangan mereka. Dan jika sesuatu musibah berlaku, mereka tidak perlu hidup dalam kesusahan.

7. Pendapatan stabil dan prospek kerjaya yang luas

Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Kerjaya ini merupakan kerja sendiri dalam masa sama membina empayar bisnes dengan potensi pendapatan yang cerah.

Kenapa Anda Perlu memilih INFAQ Consultancy?

 • Mereka akan bantu dan pastikan perunding INFAQ berjaya dengan kaedah dan pendekatan yang betul.
 • Latihan dan sistem sudah tersedia serta terbukti berkesan, ia sangat sesuai untuk agen sepenuh masa dan sambilan

Adanya Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

Antara program disediakan :

 1. Latihan setiap minggu – untuk memantapkan ilmu agen
 2. Sesi special coaching ahli baru – “monitoring system” supaya ahli baru dapat berjaya dengan cepat.
 3. Joint Field Work – sistem yang mana ahli senior akan bantu dari segi pembentangan untuk ahli baru.

Berminat menyertai Team Takaful INFAQ?

Selain itu Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

INFAQ mempunyai sistem latihan yang sistematik untuk melahirkan konsultan dan businessman berjaya dalam bidang servis kewangan. Team Takaful INFAQ juga ada modul perancangan kewangan sendiri yang dibangunkan sendiri dan sesuai untuk segenap lapisan masyarakat. Untuk maklumat yang lebih terperinci, layari info di bawah ini.

Bina Kerjaya Dan Jana Pendapatan Lumayan

INFAQ CONSULTANCY | BINA KERJA DAN JANA PENDAPATAN LUMAYAN
Hotline: Tekan untuk telefon (011-11235025) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: https://www.facebook.com/afyan.ifp
Website: http://infaq.my/kerjayatakaful/
Email: infaqevent@gmail.com
Alamat:
No A, 2-1, Jalan Medan Selayang 1,
Medan Selayang,
68100 Batu Caves, Selangor.

Jom Join Team Takaful INFAQ SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Join Team Takaful INFAQ SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Join Team Takaful INFAQ SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: