Review
Mar 6, 2018, 5:21pm

Beli Tupperware Original Murah Secara Online


JENAMA Tupperware antara barangan yang menjadi pilihan utama isi rumah di Malaysia. Produk itu merangkumi bekas penyediaan, penyimpanan dan produk hidangan untuk dapur dan rumah. Tupperware membangun, mengeluar dan mengedarkan produknya di peringkat antarabangsa sebagai sebuah anak syarikat milik penuh Tupperware Brands. Ia dibangunkan oleh Earl Silas Tupper pada 1946 di Leominster, Massachusetts, Amerika Syarikat yang membangunkan bekas plastik mengandungi makanan dan menyimpannya dalam kedap udara.

pengasas tupperware - Earl Silas Tupper

Earl Silas Tupper, Pengasas Brand Tupperware

Bekas yang dicipta beliau kemudian dipatenkan sebagai bekas ‘burping seal’, yang menjadikan jenama Tupperware berbeza dengan pesaing lain. Beliau mula mencipta plastik untuk Tupperware pada 1938, tetapi hanya mula dijual menerusi parti-parti sahaja. Pada 1949, Tupperware memperkenalkan ‘Wonderlier Bowl’ yang membawa kepada permulaan pelbagai revolusi peralatan dapur. Tupperware mempelopori strategi pemasaran langsung yang dipopularkan pihak Tupperware. Sekitar 1950-an, parti – parti Tupperware hanya dibenarkan untuk  wanita bagi mereka bekerja dan menikmati pendapatan, semasa Perang Dunia Kedua. Selama ini, tumpuan wanita hanyalah dalam bidang rumah tangga. Earl Silas Tupper kemudian melantik bekas jurujual Stanley Home Products, Brownie Wise sebagai naib presiden pemasaran pada 1951 sebelum wanita itu membangunkan Tupperware Parties Inc.

beli tupperware original murah

Pada awal 1950-an, jualan Tupperware dan populariti produk itu meletup dan menyambut kejayaan wanita Tupperware dengan sambutan ‘jubli’ bertema mewah serta pelik bagi memberi ganjaran ke atas jualan laris dan merekrut individu, pasukan dan organisasi. Pada 1958, Earl Tupper memecat Wise akibat perbezaan pendapat dalam operasi perniagaan Tupperware. Akhirnya Rexall membeli Tupperware pada tahun yang sama dan jenama itu mula berkembang ke Eropah pada 1960 apabila Mila Pond menganjurkan parti Tupperware di Weybridge, England dan di seluruh dunia. Tupperware kini dijual hampir 100 buah negara selepas memuncak pada lebih 100 selepas 1996.

syarikat tupperware yang berkembang seluruh dunia

Jualan Tupperware kebanyakannya masih menerusi parti-parti sama ada di rumah, sekolah mahupun tempat kerja dengan ganjaran diberikan kepada tuan rumah. Parti akan dikendalikan perunding Tupperware dan tuan rumah pula akan mengajak rakan-rakan dan jiran-jiran ke rumahnya untuk melihat produk Tupperware. Tuan rumah akan diberikan ganjaran produk percuma berdasarkan tahap jualan. Namun, kini produk Tupperware boleh dibeli daripada 1.9 juta jurujual kontraknya menerusi agen dan stokis yang dilantik.

Mengapa Anda Perlu Memiliki Atau Memilih Produk Tupperware

1. Tahap Antarabangsa

Diperbuat daripada bahan yg selamat, bebas toksik dan bebas karsinogen, produk Tupperware tidak menyebarkan bahan kimia berbahaya kepada kandungan makanan atau minuman. Produk Tupperware melepasi tahap piawaian global seperti piawaian US Food and Drug Administration ( FDA ) dan piawaian Japan Polyolefin Hygienic Association.

tupperware original lulus FDA

2. Warna Selamat

Warna warna produk Tupperware yg terang dan menarik boleh dinikmati tanpa sebarang kerisauan. Kesemua pewarna didaftarkan di bawah senarai French Positive List, Circular Letter No. 176 dan menepati piawaian Council of Europer Committee of Ministers Resolutions AP ( 89 ) 1.

warna tupperware selamat dan tidak memberi kesan jangka panjang atau pendek

3. Mesra Alam

Tupperware memainkan peranan proaktif dalam menyelamatkan alam sekitar dari pencemaran dan kerosakan dengan menghasilkan produk yg tahan lama, agar tidak menyumbang kepada pembuangan dan pembaziran berlebihan.

beli tupperware original secara online

4. Waranti Sepanjang Hayat

Produk Tupperware dijamin dari sebarang keretakan, mahupun sebarang kerosakan di bawah penggunaan biasa sepanjang penggunaan produk tersebut.

beli tupperware original waranti sepanjang hayat

5. Tahan Gelombang Mikro

Produk kalis gelombang mikro diperbuat drpd bahan yg khusus utk tujuan penggunaan gelombang mikro dan menepati badan-badan berikut ; USA-Toxic Substances Contol Act Inventory ( TSCA ), Canada-Domestic Substances List ( DSL ), European-Inventory of Existing Chemical Substances ( EINECS ), Australia-Australia Inventory of Chemical Substances ( AICS ), Korea-Korean Existing Chemical List (KECL), Japan-Japanese Inventory ( ENCS ).

beli tupperware original murah dan tahan microwave

6. Kualiti Yang Tinggi

Produk Tupperware tahan lama dan diperbuat drpd bahan berkualiti tinggi, serta telah melepasi pelbagai pemeriksaan bagi memastikan tahap rekaan dan pembuatan yang teliti. Usaha – usaha ini menjadikan produk kami sesuatu yang menarik utk digunakan bagi sebarang perayaan.

barangan tupperware berkualiti tinggi

Penapis Air Bermineral Jenama Tupperware Murah dan Jimat

Memperkenalkan produk NANO WATER FILTER AIR ALKALI dgn harga mampu milik untuk semua rakyat Malaysia. Tidak Perlu lagi anda berbelanja RM3k hingga RM5k hanya utk air berakali sedangkan anda mampu berjimat sehingga 80% dan paling paling terbukti berjaya menghapuskan 99.99% bakteria dan virus sekaligus menjamin kebersihan air di rumah anda. Kini anda tidak perlu risau lagi dengan kualiti air yg anda minum setiap hari kerana air alkali kami diakui sebagai air yang terbaik untuk kesihatan.

penapis air tupperware yang murah dan bermineral tinggi

Penapis air Tupperware ni kerana ianya berjaya menapis air bersih tetapi masih mengekalkan khasiat yang terdapat pada air mineral tersebut. Selain itu, menjimatkan elektrik dan servis pembersihan juga boleh dilakukan sendiri dan tidak sekerap penapis air lain. Selain menjimatkan, ianya tidak ada limit jumlah air. Tempoh jaminan selama satu tahun diberi bermula dari tarikh pembelian dari Pusat Perniagaan Tupperware Brands. Selain itu, Nano Nature Water Filter ini bersesuaian dengan semua jenis kepala paip. Ia boleh dipasang pada kebanyakan kepala paip biasa, melainkan muncung kepala paip berbentuk segi empat.

Pentingkah Minum Air Mineral Berakali?

Air alkali adalah air yang telah mengalami proses penambahan ion hidroksida iaitu (OH-) dan ion calcium ataupun oksigen dan ion mineral alkali seperti (sodium, potassium, magnesium dan calcium). Proses penghasilan air alkali ini akan meningkatkan kandungan mineral dalam air dan pH air akan meningkat tinggi sehingga 9.0-10.6 pH. Air alkali yang keluar dari penapis perlu diminum secepat mungkin atau dua hari selepas di tapis untuk mendapat kesan yang optimum. Air minuman yang bersifat alkali adalah yang paling sesuai untuk tubuh kerana dapat meneutralkan asid dalam tubuh badan.

tahap keasidan air mineral dari tupperware

Air alkali adalah berbeza dengan air yang biasa kita minum dimana air alkali mengandungi kandungan ion negative yang tinggi serta memiliki tahap didih, kepekatan dan ikatan molekul yang berbeza dengan air paip. Keadaan ini menyebabkan air alkali mampu menyerap masuk ke dalam sel 3 kali ganda lebih cepat berbanding air paip. Struktur molekul yang lebih kecil mampu meningkatkan proses pembuangan toksik yang lebih efektif. Ion alkali iaitu (OH-) dan ion calcium adalah sumber anti-oksida yang sangat kuat dan apabila ia dalam bentuk cecair bahan ini mampu masuk terus ke dalam sel dan meneutralkan radikal bebas tanpa perlu mengalami proses metabolisma, tidak seperti pil vitamin C, vitamin E dan sebagainya. Air alkali juga meneutralkan asid dalam badan dan menyeimbangkan pH badan iaitu (6.9 – 7.2). Badan kita memerlukan nisbah keadaan asid : alkali yang seimbang iaitu pada nisbah 4 : 1 ( 4 bahagian alkali dan 1 bahagian asid ) atau 80% alkali dan 20% asid. Makanan yang kita makan boleh terdiri dari asid atau alkali, dan makanan ini apabila di akhir proses penghazaman akan meninggalkan hampas ataupun yang dinamakan (end product). Hampas ini boleh terdiri dari alkali atau asid bergantung pada kandungan mineral yang terdapat dalam makanan.

Berikut adalah beberapa khasiat air alkali yang dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan kesihatan badan:

1. Air Alkali Meneutralkan Kadar Asid Berlebihan Di Dalam Badan

kepentingan air beralkali dalam badan

Kebanyakan makanan yang kita ambil mengandungi kandungan asid. Makanan-makanan seperti daging merah, keju, pasta dan minuman berkarbonat boleh merendahkan nilai pH di dalam badan dan seterusnya meningkatkan tahap keasidan di dalam badan. Walaupun asid diperlukan oleh badan contohnya dalam sistem pencernaan yang memerlukan asid untuk mencernakan makanan, namun kandungan asid yang berlebihan dan tidak terjaga boleh mendatangkan penyakit.  Oleh itu, air beralkali boleh menstabilkan kembali paras pH badan supaya tidak terlalu berasid dengan meningkatkan kembali tahap pH supaya pH badan kembali beralkali.

2. Air Alkali Menyingkirkan Sisa Toksin Dari Dalam Badan Dengan Berkesan

air mineral tupperware membantu buang toksin dalam badan

Toksin biasanya lebihan atau sisa yang beracun kepada badan. Ia datang daripada makanan, sisa ubat-ubatan dan hasil kumuh. Ia perlu dikeluarkan segera dari dalam badan ia boleh memudaratkan badan serta mendatangkan penyakit. Air beralkali adalah larutan yang sesuai untuk mencuci dan mengeluarkan toksin dari sistem perkumuhan seperti air kencing dan peluh. Ia lebih sesuai berbanding air paip atau air yang telah dimasak kerana ia mudah diserap di dalam sel-sel badan dan lebih berkesan untuk menyingkirkan toksin.

3. Tubuh Badan Tidak Akan Mengalami Masalah Kekurangan Air

tubuh akan akan kekurangan air

Molekul air beralkali adalah dalam bentuk kelompok yang lebih kecil berbanding molekul air biasa. Dengan ini, ia dapat diserap ke dalam tisu-tisu badan dengan mudah dan kekurangan air di dalam badan dapat dikurangkan. Proses ini dinamakan penghidrasi. Ia penting untuk memastikan tubuh badan sentiasa mengandungi air yang cukup untuk sistem tubuh badan dan kemandirian hidup. Jika badan kekurangan air, sel-sel badan tidak akan dapat menjalankan proses osmosis dengan berkesan. Dengan meminum air beralkali, anda akan mendapat keperluan air yang mencukupi, bukan sahaja untuk menghilangkan dahaga, malah boleh memberikan kesihatan yang optimum.

Kehebatan Nano Water Filter By Tupperware Brands

kehebatan nano-filter tupperware water filter

Kehebatan Nano Water Filter By Tupperware Brands tidak perlu disangkal lagi kerana ianya mempunyai pelbagai kelebihan. Antaranya adalah;

 • Menapis sehinggan 99.99% bahan pencemar terdiri drpd 5K: kimia, karat, kotoran, kuman dan klorin, sambil mengekalkan khasiat serta nutrien air
 • Tidak perlu cucian berkala
 • Tidak  menggunakan elektrik , hanya guna bateri
 • Tidak pembaziran air
 • Nano Water Filter By Tupperware Brands boleh dibawa ke mana sahaja masukkan dalam beg je???
 • Air bermineral dan berakali untuk untuk neutralize lebihan asid dalam tubuh atau sebagai agen penyembuh
 • RM 0.10 untuk 1 liter air
 • Jaminan sepanjang hayat untuk cover dan tapak NWF
 • Aliran air laju mengikut tekanan air rumah
 • Mudah dipasang
 • Tengah promosi pembelian nono filter layak mendapat Tupperware gift  bernilai rm600++ + lifetime membership.

Khasiat Mineral Yang Terkandung Dalam Air Tidak Terjejas Jika Anda Mendidihkan Air Tapisan

Bila dididih, hanya air yang akan mengeluwap, manakala kandungan mineralnya tidak terjejas. Meter pada unit ini akan mengingatkan anda supaya menukar penapis selepas 1 tahun walaupun kadar penggunaannya adalah rendah.

khasiat mineral dalam air tapisan tupperware water filter

Penapis ini tidak disyorkan untuk penggunaan melebihi tempohnya kerana ia telah diuji mampu menapis 5,000 liter air atau selama 1 tahun, bergantung kepada mana yang terdahulu. Sistem Nano Nature TW mampu menyingkirkan 158 jenis bahan cemar namun masih membenarkan pelbagai mineral mineral penting ternyata boleh mengalir melaluinya. Sistem Nano Nature telah diuji dan terbukti tidak akan menyingkirkan bahan-bahan mineral dalam air.

Gambar Produk – Produk Jenama Tupperware

penapis air nano filter tupperware online murah mangkuk tupperware original murah bekas air tupperware cantik dan menarik set barangan tupperware bekas makanan dan minuman tupperware botol air minuman tupperware original murah

Beli Tupperware Original Murah Secara Online Dengan Cepat Dan Dapatkan Sementara Stock Masih Ada!

Bagi yang ingin menambahkan koleksi atau yang baru berjinak dengan jenama ini, bolehlah hubungi nombor yang tertera dibawah. Rugi tau jika anda tidak dapatkan produk ini.

 

Jom Beli Barangan Tupperware SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Beli Barangan Tupperware SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Beli Barangan Tupperware SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: