Review
Nov 1, 2017, 10:28pm

Beli Tudung Online Murah dan Cantik Disini


Tudung merupakan satu keperluan bagi kaum muslimah di Malaysia. Fenomena bertudung semakin rancak apabila ramai artis-artis Malaysia berhijrah untuk bertudung. Sudah menjadi kewajiban sebagai seorang wanita Islam untuk menutup aurat. Kini, kaum wanita semakin bijak menyesuaikan tuntutan agama itu dengan fesyen pakaian mereka. Bukan sahaja fesyen baju, fesyen tudung juga berubah-ubah mengikut peredaran masa. Tidak hairanlah, di Malaysia kini semakin banyak butik-butik tudung dibuka untuk memenuhi keperluan bagi mereka yang bertudung.

tudung-fesyen-trend-masa-kini

Pelbagai jenama tudung terdapat di pasaran sekarang dan pelbagai jenis tudung yang ditawarkan di pasaran memberi banyak pilihan kepada muslimah untuk mencari yang sesuai dengan citarasa masing-masing. Sungguhpun begitu, ianya tetap mendapat sambutan, tidak kira ia dijual di butik mahupun dalam talian. Malah jenama tudung itu sendiri boleh mencetus fenomena sehingga mampu mencipta kumpulan pengikutnya sendiri.

Tip Memilih Tudung Yang Ideal

tips-memilih-tudung

Pemilihan tudung yang sesuai pastinya akan menampilkan wajah lebih menarik dan meningkatkan keyakinan diri seorang Muslimah itu. Selain untuk menutup aurat, pemakaian tudung juga melambangkan keperibadian diri seorang Muslimah. Terlalu banyak variasi tudung yang berada di pasaran sekarang dengan gabungan material dan corak yang berbeza-beza dan menarik. Tapi harus diingat tidak semuanya sesuai untuk digayakan oleh kita. Perlu pandai pilih yang sesuai untuk dipadankan. Tip fesyen kali ini kami kongsikan tentang asas pemilihan tudung ideal buat anda untuk tampil anggun dan menawan. Jom semak tip ini.

Fabrik yang selesa, tidak panas dan mudah dibentuk

 

pilih-fabrik-selesa

Pastikan anda memilih jenis fabrik yang selesa seperti kain kapas, kasa, satin, sutera, lycra, viscose mahupun sifon. Tudung daripada fabrik satin memang tampak cantik bila digayakan. Mungkin bagi sesetengah individu ianya sukar digayakan kerana fabriknya yang licin. Usah risau, kerana dipasaran sekarang terdapat fabrik satin yang berkualiti tinggi yang mudah dibentuk dan digayakan. Fabrik kasa pula lebih mencuri perhatian wanita muslimah yang kebanyakannya digunakan pada tudung bawal, penggayaannya lebih terletak dan mudah, selain sesuai untuk semua peringkat usia.

Pemilihan warna Yang sesuai

padankan-warna-dengan-kulit

Bagi orang muda, cuba elakkan memakai tudung dengan warna yang kusam ataupun gelap kerana warna-warna sebegini menampakkan usia anda lebih matang. Selain itu, jangan mengenakan tudung dan baju dengan warna sedondon. Untuk penampilan yang lembut tetapi ceria dan berkeyakinan tinggi, anda boleh memilih tudung polos dengan warna cerah seperti merah jambu, kuning dan biru.

Padanan dengan warna kulit juga penting. Ikuti tip ini.

pemilihan-tudung-dan-warna-kulit

Tona kulit PUTIH/CERAH/KUNING LANGSAT
Pilih warna-warna tudung yang ceria dan terang seperti merah, hijau terang, biru terang, hitam. Elakkan memakai warna pastel atau warna tanah seperti coklat, biru muda kerana anda akan kelihatan pucat.

Tona kulit SAWO MATANG
Warna yang sesuai untuk tona ini ialah seperti hijau, oren dan kuning. Warna ini akan membuatkan anda lebih terserlah dan berseri-seri. Tapi elakkan penggunaan warna kelabu atau gelap yang akan membuatkan anda nampak seperti tak bermaya dan sakit.

Tona kulit HITAM MANIS
Anda akan lebih ceria dengan memakai warna cerah seperti biru laut, merah jambu, putih, peach dan hijau muda. Elakkan memilih tudung warna gelap seperti hitam, coklat gelap, biru gelap dan hijau tua sebab akan menampakkan anda lebih gelap.

Memilih corak yang sesuai dengan imej muslimah

tudung-corak-muslimah

Pilih corak atau motif tudung yang samar-samar dan susunan corak yang tidak tertumpu di sekeliling wajah anda. Jika anda memilih tudung dengan border atau kaki, pastikan border tersebut tertumpu di bahagian hujung tudung, manakala bahagian kepala pula bebas daripada sebarang corak. Pilih corak tudung yang sesuai dengan imej anda sebagai seorang Muslimah. Elakkan memakai tudung dengan unsur binatang dan yang tidak sepatutnya.

Padanan yang sesuai untuk gaya lebih elegan dan eksklusif

padanan-sesuai-nampak-elegan

Elakkan memadankan tudung bercorak bunga dengan baju yang juga bercorak bunga. Ini akan membuatkan penampilan anda kelihatan terlalu sarat dan berserabut. Padanan yang sesuai adalah dengan memilih rona tudung yang lebih lembut dan polos berbanding rona pada baju. Jika rona baju bewarna lembut, padankan dengan tudung berwarna lebih gelap supaya nampak kontra. Elakkan memilih tudung yang mempunyai rona sedondon dengan corak baju kerana ia akan membuatkan gaya anda nampak tidak menarik. Hadirkan gaya elegan dan eksklusif dalam penataan rona pastel yang memukau.

Beli Tudung Online Murah Dan Cantik Di Sini Dengan Harga Istimewa

Dalam pemilihan tudung yang sesuai juga, perkara yang perlu dititikberatkan adalah harganya. Membeli ni biarlah dalam kadar kemampuan kita. Jika dulu, tudung hanya dijual sekitar RM 5 hingga RM15 sahaja, namun kini harga tudung mencecah RM 1,000 hingga RM 7,000 untuk koleksi eksklusif manakala tudung biasa-biasa boleh mencecah RM 100 hingga RM 500 sehelai. Ini hanya kerana tudung itu telah mempunyai label kain atau label besi jenama popular yang dijahit di hujung tudung mewakili jenama masing-masing.

Namun begitu, masih ada tudung yang mampu milik oleh golongan sederhana pendapatannya. Sungguhpun pada harga yang mampu milik, kualiti fabriknya tetap tinggi. Cuma kita perlu bijak memilih. Sebenarnya, terdapat banyak jenama tudung yang berkualiti dan cantik di pasaran sekarang dijual dengan harga yang lebih rendah yang boleh anda pilih. Jom saya perkenalkan kepada anda satu jenama tudung yang berkualit dan cantik tetapi pada harga yang mampu milik. Pasti anda suka.!!

Aliff Syukri Trend Fesyen Terbaru Di Malaysia

tudung-alif-shukri-1

Rasanya nama Datuk Seri Aliff Syukri sudah tidak asing lagi bagi kita yang berada di Malaysia ni kan. Siapa yang tak kenal dengan Datuk Seri Aliff Syukri yang terkenal dengan slogannya ‘terlajak laris’ bagi perniagaan kosmetiknya, D’Herbs tu. Dan kini Datuk Seri Aliff Syukri melebarkan lagi sayap perniagaannya dengan memperkenalkan jenama tudung Aliff by Sha. Bagi peminat tudung di luar sana, mari rapat-rapat kerana saya ingin perkenalkan kepada anda semua jenama tudung yang kini semakin mendapat tempat dihati peminat tudung di Malaysia iaitu Tudung Aliff by Sha oleh Aliff Syukri, tudung bawal bermutu tinggi.

datuk-alif-syukri-dan-isteri

Datuk Seri Aliff Syukri dan isterinya, Datin Seri Shahida

Aliff Syukri adalah trend fesyen terbaru di Malaysia dan telah dilancarkan pada 25 Januari 2017. Jenama fesyen dibawah Aliff Syukri ini dibahagikan kepada 2 iaitu untuk wanita adalah dibawah label Aliff By Sha manakala untuk lelaki pula dikenali sebagai ALIFF HOMME. Jenama ini diasaskan oleh Ikon Usahawan Kosmetik Malaysia yang tak asing lagi, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman yang didedikasikan buat isteri tercintanya, Datin Nur Shahida Mohd Rashid.

Aliff By Sha Oleh Aliff Syukri Tudung Bawal Bermutu Tinggi

tudung-alifbysha-1

Aliff By Sha adalah jenama tudung dibawah Aliff Syukri yang akan membawa anda menikmati pengalaman yang menakjubkan dengan persalinan tudung bawal yang bermutu tinggi. Reka bentuk coraknya yang diilhamkan sangat bertepatan dan memahami kehendak dan hati wanita di era kini yang mementingkan penampilan yang kemas dan elegen.

Setiap design dicipta menggunakan teknologi yang canggih iaitu dengan menggunakan teknologi digital dan silk screen printing bagi memastikan setiap motif yang dihasilkan menyerlah. Aliff Syukri meningkatkan populariti penjenamaannya dengan menekankan aspek keanggunan, gaya, keunikan, bahan berkualiti tinggi dan reka bentuk tersendiri. Setiap koleksinya mempunyai tema dan cerita disebaliknya. Setiap selendang dan skarf yang direka mempunyai keperibadiannya sendiri.

tudung-alif-by-sha-2

Pelbagai warna dan corak dihasilkan daripada cetakan yang lembut menggunakan warna pastel sehinggalah ke motif yang lebih terang, bawal Aliff By Sha ini membolehkan anda menyuaipadakan busana mengikut kesesuaian sesuatu majlis sekaligus dapat menyerlahkan karisma penampilan anda. Setiap rekaan yang dikeluarkan adalah terhad bagi mengekalkan eksklusif rangkaian bawal mereka.

Selendang dan skarf Aliff By Sha ini sesuai digayakan oleh semua peringkat umur. Daripada wanita muda yang mementingkan kerjaya sehinggalah yang sudah berkeluarga, Aliff By Sha ini mampu memenuhi setiap kehendak pelanggannya tanpa mengikut peringkat umur. Jika anda sedang mencari hadiah yang sempurna atau untuk menambah koleksi peribadi anda, anda boleh mencari gaya unik anda yang tersendiri dengan bawal Aliff By Sha ini. Jom kita lihat koleksi bawal dibawah label Aliff By Sha ini.

Koleksi Bawal Aliff By Sha

tudung-alif-by-sha-3

Dibawah label Aliff By Sha ini terdapat 2 jenis tudung yang ditawarkan iaitu selendang dan square scarf atau lebih dikenali dengan panggilan tudung bawal. Material yang digunakan dalam menghasilkan selendang dan bawal dibawah labelnya adalah dari material yang berkualiti tinggi bagi memastikan kepuasan para pelanggan mereka terjamin. Antara material yang digunakan adalah dari Satin silk high gred, Korean chiffon high gred dan Chiffon wool high gred. Manakala untuk finishing tudung pula adalah dengan jahitan baby seam menjadikan tudung tersebut lebih kemas dan cantik.

tudung-alif-by-sha-premium-collection

Premium Collection

Premium Collection adalah koleksi bawal yang eksklusif dari Aliff By Sha. Material yang digunakan untuk koleksi ini adalah dari material Satin Silk dan ianya adalah edisi terhad dan ianya berbidang 45. Kelebihan yang ada pada bawal premium collection ini adalah tak panas, tak tebal dan tak pekak ok!! Terdapat 10 koleksi bawal premium. Jom lihat.

10-koleksi-alif-by-sha (1)
10-koleksi-alif-by-sha (2)
10-koleksi-alif-by-sha (3)
10-koleksi-alif-by-sha (4)
10-koleksi-alif-by-sha (5)
10-koleksi-alif-by-sha (6)
10-koleksi-alif-by-sha (7)
10-koleksi-alif-by-sha (8)
10-koleksi-alif-by-sha (9)
10-koleksi-alif-by-sha (10)

10 koleksi dengan pelbagai corak yang boleh anda pilih. Corak yang ditampilkan sangat menarik dan dapat menyerlahkan personaliti si pemakai. Semuanya cantik-cantik belaka kan. Saya yakin anda akan rambang mata untuk memilihnya. Mari kita lihat koleksi dari Pure Collection Bawal Voile pula.

pure-bawal-collections

Pure Collection Bawal Voile

Bawal Voile Pure Collection ini juga berbidang 45 yang dihasilkan dari material cotton voile. Harganya lebih murah berbanding Premium Collection. Antara 5 koleksi Bawal Voile dibawah Pure Collection yang boleh menjadi pilihan anda adalah :


voile-pure-collections (1)

voile-pure-collections (2)
voile-pure-collections (3)
voile-pure-collections (4)
voile-pure-collections (5)

Anda dah lihat koleksi dari Aliff By Sha ni kan. Ada yang dah melekat di hati? Haaa saya yakin ramai yang dah terpikat dengan koleksi peribadi dari Aliff By Sha ni. Sebelum ianya kehabisan stok, baik anda segera mendapatkannya kerana setiap design adalah terhad dan tidak akan dicetak semula. Bak kata orang design ‘rare’. Hah gitu!!

Coming Soon!!

coming-soon-alif-by-sha

Bagi anda yang dah terpikat dengan koleksi Aliff By Sha ni, saya ada berita baik untuk anda. Aliff By Sha akan mengeluarkan design terbaru tak lama lagi dengan corak yang lebih manis dan menawan. Jadi, tunggukan kemunculannya nanti ye.

Dapatkan Koleksi Aliff By Sha Sekarang Dengan Harga Yang Lebih Murah dan Berbaloi-Baloi!!

Jika anda berminat untuk mendapatkan tudung dari jenama Aliff By Sha ini, anda bolehlah layari atau hubungi talian seperti dibawah.

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh hubungi :-

Nak Order Tudung Aliff By Sha SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

3A, 51-03A, Jalan Medan Pusat Bandar 8, Seksyen 9 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

   
Nak Order Tudung Aliff By Sha SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Nak Order Tudung Aliff By Sha SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: