Review
Sep 14, 2017, 5:58pm

Beli Telekung Murah Dan Bagus Untuk Hantaran Perkahwinan


“Assalamu’alaikum. Nak tanya sikit ni. Kat mana ya saya nak cari telekung yang murah tapi berkualiti ya? Kalau boleh nak yang ada design-design yang berbeza so saya boleh pilih yang mana berkenan di hati. Kalau boleh nak beli lebih mana tau nanti boleh buat hadiah untuk kawan nanti. Di mana saya nak cari ya?”

telekung-solat-abaya

Sekali sekala kita terdengar rakan-rakan, sahabat handai mahupun ahli keluarga kita bertanyakan soalan sebegini. Memang di pasaran sekarang terdapat pelbagai jenis telekung yang terdapat dalam pelbagai warna, corak dan design. Selalunya kita akan rajin melawat kedai-kedai seperti di Masjid India di mana terdapat telekung-telekung yang bermacam-macam rupa, corak dan warna yang dijual. Cumanya kita tidak pasti adakah telekung tersebut berkualiti atau tidak, atau harga yang dijual di kedai-kedai tersebut berpatutan atau sebaliknya. Kadang-kadang kita membeli telekung tapi apabila dibawa pulang ada yang serba serbi tak kena… kainnya terlalu singkat sampai terdedah aurat, jahitan di kawasan muka dan dagu tidak kemas sehinggakan longgar, dan sebagainya.

Beli Telekung Murah dan Berkualiti Tinggi

telekung-di-pasaran

Mungkin anda akan tertanya-tanya di manakah anda boleh mendapatkan atau beli telekung yang murah tetapi bagus dan berkualiti? Tambahan pula sekiranya anda ingin menghadiahkan telekung tersebut kepada ahli keluarga atau sahabat handai anda. Ataupun anda ingin mencari telekung yang murah dan bagus untuk dibuat sebagai hantaran perkahwinan. Mestilah anda mesti mencari telekung yang serba cantik tetapi menepati ciri-ciri telekung patuh syariah supaya dapat dibawa untuk solat.
alternatif-telekung-selesa-dan-murah

Tak perlu lihat jauh-jauh lagi ya. Di sini kita akan ceritakan satu jenama telekung yang masa kini ibarat pisang goreng… telekung yang paling laris sehingga seringkali kehabisan stok kerana terlampau ramai yang meminati telekung ini, sehinggakan ada repeat order dari pemborong. Mari kita lihat apakah jenama telekung ini supaya kita dapat membeli telekung murah dan bagus dan boleh dibuat untuk hantaran perkahwinan.

Telekung Chenta Hajar Marissa Series Murah Dan Bagus
telekung-chenta-hajar

Di sini kita perkenalkan salah satu design telekung yang anda boleh beli dengan harga yang murah tetapi dijamin bagus dan berkualiti dan sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah ataupun hantaran perkahwinan. Telekung Chenta Hajar Marissa Series merupakan telekung yang memenuhi ciri-ciri telekung yang patuh syariah dan selesa untuk dipakai. Jahitannya yang kemas hasil daripada kerja tangan pakar jahitan yang berpengalaman selama 20 tahun. Ia digandingkan sekali dengan beg non-woven yang anggun dan comel, dan sesuai untuk digunakan untuk solat harian serta elok dijadikan sebagai hadiah atau buah tangan.
koleksi-telekung-chenta-hajar

Telekung Chenta Hajar Marissa Series menggunakan material microfibre high grade, dan dihiasi dengan lace di bahagian awning dan di bawah kain yang tampak trendy dan bergaya dengan gabungan warna yang menarik daripada material yang sama. Anda akan rasa sangat selesa dengan material ini kerana ianya bersifat dryfit dan tidak panas. Bahagian kepala mempunyai design yang eksklusif berpadanan dengan kain dan material yang digunakan. Labuh telekung ini adalah sebanyak 37 inci dari dagu, dan 53.5 inci dari belakang, yakni ia menutup aurat dengan sempurna. Material kain ini sejuk, lembut, tidak jarang dan tidak melekap di badan, membuatkan si pemakai tidak berasa panas dan ditambah kain yang lembut dan “silky” dan selesa untuk dipakai. Kainnya boleh dibasuh dengan menggunakan mesin basuh dan warna tidak akan luntur ibarat kain yang baru, walaupun dicuci banyak kali.  Telekung ini sesuai untuk dibeli dan harganya amat berpatutan.
telekung-chenta-hajar-marissa-series

Telekung Nufa Series Untuk Hantaran Perkahwinan

telekung-nufa-series-chenta-hajar

Telekung Nufa Series menampakkan design dan rekabentuk yang berbeza daripada telekung Chenta Hajar Marissa series. Jika dibandingkan dengan telekung Chenta Hajar Marissa Series, telekung Nufa Series mengggunakan corak yang kosong dan simple, namun begitu ia juga menampakkan gayanya yang tersendiri. Ia juga menggunakan material microfibre high gred maka pemakaiannya amat selesa dan kainnya amat lembut dan sejuk untuk dipakai. Terdapat corak lace di bawah kain yang trendy dengan gabungan pilihan dua warna yang menarik iaitu warna baby blue dan white mocha, juga menggunakan material yang sama.
telekung-putih-dan-baby-blue-nufa-series

Ciri-ciri telekung Nufa Series adalah sama dengan telekung Chenta Hajar Marissa series dari segi penggunaannya, saiz dan labuhnya, dan juga ia boleh dibasuh menggunakan mesin basuh tanpa perlu risau warnanya akan luntur. Telekung Nufa Series juga amat sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah atau buah tangan.
telekung-hantaran-nufa-series

Telekung Cotton – Exclusive Dan All White

telekung-all-white-chenta-hajar

Berbeza dengan Telekung Chenta Hajar Marissa Series dan Telekung Nufa Series yang menggunakan material microfiber high grade, Telekung Cotton (Exclusive and All White) menggunakan material high grade cotton atau spun cotton. Tampak anggun dengan warna putih, ia menampakkan design atau corak di bahagian kepala / awning yang eksklusif serta mempunyai keunikannya yang tersendiri berpadanan dengan kain dan material yang digunakan. Bahagian awning telekung dihiasi dan diperincikan dengan jahitan lace yang tahan lasak walaupun dicuci banyak kali.

telekung-all-white-new

Bagi design lace di bawah kain pula, terdapat dua pilihan yang mana anda boleh memilih antara jahitan kerawang yang lebar dan kemas, atau dipadankan dengan lace kosong di bawah telekong daripada material lembut yang berpadanan. Labuh kain adalah sebanyak 54 inci iaitu lebih labuh dari yang biasa membuatkan pengguna lebih yakin tatkala bersujud dalam solat. Lebar kain pula adalah sebanyak 30 inci x 2. Sama seperti telekung-telekung yang sebelum ini, Telekung Cotton ini amat selesa untuk dipakai dengan kainnya yang sejuk, lembut dan ringan, tidak jarang dan tidak melekap di badan. Ia juga sesuai untuk dipakai untuk solat harian ataupun dijadikan sebagai hadiah atau buah tangan untuk orang yang tersayang.
telekung-putih-all-white-chenta-hajar

Telekung Special Edition (Telekung Chenta Hajar SE)

telekung-special-edition

Telekung Special Edition – Telekung Chenta Hajar SE lain daripada yang lain jika dibandingkan dengan telekung-telekung sebelum ini. Berbeza dengan telekung-telekung yang lain yang mana ia menggunakan material sama ada dari microfibre atau cotton, telekung Chenta Hajar SE menggunakan material satin cotton / pure cotton dan boleh didapati dengan dua warna sama ada warna pink atau all white. Tudung ini amat sesuai untuk dijadikan sebagai hantarn perkahwinan kerana material satin cotton menampakkan eksklusiviti telekung ini.
telekung-SE-special-edition

Sepertimana telekung-telekung yang lain, telekung Chenta Hajar SE ini juga patuh syariah dan amat selesa untuk dipakai. Labuh kain sebanyak 54 inci juga memastikan pemakai khusyuk apabila bersolat kerana tidak perlu risau dan lebih yakin untuk bersolat walaupun tidak perlu memakai stokin. Lebar kain juga adalah besar iaitu sebesar 30 inci x 2. Ia dihiasi dengan jahitan lace di bawah kain yang menggunakan material yang mewah dan tebal serta berkualiti, manakala di bahagian awning dicorakkan dengan design yang eksklusif dan mempunyai keunikannya yang tersendiri berpadanan dengan kain dan material yang terbaik yang digunakan. Sekiranya anda mencari atau membeli telekung untuk dibuat sebagai hantaran perkahwinan, maka telekung Chenta Hajar SE merupakan pilihan yang tepat.
telekung-putih-all-white

Koleksi Telekung Murah Abila, Syafa, Uzma Lace Pink & Purple
telekung-offer-merdeka

Untuk promosi sempena Hari Merdeka dan Hari Raya, terdapat koleksi telekung dari kolejsi Abila, Syafa, Uzma Lace Pink & Purple yang boleh didapati dengan harga promosi yang semestinya murah. Telekung-telekung ini menggunakan material jersey high grade dan dihiasi dengan design pada awning yang eksklusif dan unik berpadanan dengan material yang digunakan, dan juga design lace bawah kain yang boleh didapati dengan dua pilihan.
telekung-murah-berkualiti-chenta-hajar

Sama seperti telekung-telekung yang lain, ia amat selesa dan sejuk untuk dipakai, tahan basuhan walaupun beberapa kali, dan juga disertakan dengan beg non-woven yang comel (boleh didapati untuk segala jenis telekung yang dibeli).

Dapatkan Telekung Murah Untuk Hantaran Perkahwinan

Kesemua telekung-telekung yang dinyatakan di atas mempunyai ciri-ciri patuh syariah dan selesa untuk dipakai. Bahagian muka bagi setiap telekung ini adalah free-size dan sesuai untuk semua jenis bentuk dan saiz muka. Ia direkabentuk dan dijahit dengan jahitan kemas dan teliti dan bahagian muka mudah dibentuk dan selesa, dan anda juga tidak perlu untuk memakai anak tudung. Secara ratanya kesemua design tudung mempunyai saiz yang sama, dan perbezaannya hanya dari segi penggunaan material dan design telekung tersebut.
telekung-jualan-sale

Kini terdapat promosi bagi telekung edisi murah yang mana anda boleh memilih antara design-design yang berikut:

  1. Lace Pink – Koleksi Uzma
  2. Lace Purple – Koleksi Uzma
  3. Lace Renda / Awning Renda – Koleksi Syafa
  4. Lace Kain Kosong, Awning Lace – Koleksi Abila

koleksi-telekung-uzma

Anda juga boleh mendapatkan kotak telekung sekali dengan telekung anda yang amat sesuai untuk digunakan sebagai hadiah atau digunakan sebagai hantaran perkahwinan atau bertunang.

logo-chenta-hajar

Dapatkan Telekung Murah Untuk Hantaran Perkahwinan anda sekarang dengan hubungi no whatsapp di bawah.

TELEKUNG CHENTA HAJAR | TELEKUNG MURAH UNTUK HANTARAN

Telefon : 011-11458493 | Link WhatsApp

kotak-telekung-chenta-hajar

 

Jom dapatkan Telekung Chenta Hajar SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Telekung Chenta Hajar SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Telekung Chenta Hajar SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: