Review
Jun 7, 2018, 12:54pm

Beli Kereta Toyota Vios Murah Di KL & Baca 6 Sebab Vios Kereta Terbaik


Siapa yang pernah menyimpan hasrat untuk beli kereta Toyota Vios murah di KL? Pengalaman pertama memiliki kereta baru pastinya sesuatu yang mengembirakan apatah lagi berpeluang untuk merasai sendiri keupayaan kereta keluaran Jepun itu. Toyota Vios juga dikenali sebagai antara kereta terbaik di Malaysia.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Putih

Perkataan Vios sudah cukup menggambarkan betapa kereta ini menjadi pilihan ramai dalam dunia automotif. Sebenarnya Vios diambil daripada perkataan Latin yang bermaksud “to move forward’. Bertepatan dengan motto syarikat pengeluar kereta terkemuka Jepun iaitu ‘Moving Forward’.

Toyota Vios

Toyota Vios merupakan kelompok kereta sedan bersaiz subcompact berbanding Toyota Corolla dan Toyota Camry yang direka untuk pasaran Asia Tenggara. Ia mula diperkenalkan pada tahun 2002, untuk menggantikan Toyota Corolla Tercel. Pada awal tahun 2005, Toyota Vios dipasarkan serentak dengan kereta Toyota versi hatchback yang dikenali sebagai Toyota Vitz di pasaran Asia Pasifik. Kemudian, muncul pula Toyota versi kedua yang dikenali sebagai Vitz Sedan.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Sedan

Toyota Corolla Tercel atau Toyota Tercel

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Merah

Toyota Yaris atau Toyota Vitz

Klasifikasi Toyota Vios untuk pasaran Asia Tenggara terbahagi kepada beberapa jenis iaitu J (kelas standard), E (kelas menengah), S (kelas sporty dengan body kit) dan G (kelas mewah dengan instrumen digital). Toyota Vios yang berenjin turbo 1500 cc pula berada pada kelas S yang hanya terdapat di pasaran Thailand.

Generasi Toyota Vios

Toyota Vios dapat dikategorikan kepada 3 generasi tertentu berdasarkan kepada tahun keluarannya.

1. Toyota Vios Generasi Pertama

Toyota Vios generasi pertama ini bermula pada tahun 2003 sehingga tahun 2007. Bagi pasaran Asia Tenggara, Toyota Vios dilengkapi dengan enjin 1500cc 1NZ-FE. Berbeza dengan di Filipina dimana ada yang menggunakan enjin 1300cc 2NZ-FE. Manakala Toyota Vios di China pula dilengkapi enjin 1300cc 8A-FE atau 1500cc 5A-FE.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Kelabu

2. Toyota Vios Generasi Kedua

Toyota Vios generasi kedua pula bermula pada tahun 2003 sehingga tahun 2007. Untuk pasaran Asia Tenggara, penggunaan enjin masih sama dengan Toyota Vios generasi pertama.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Jingga

3. Toyota Vios Generasi Ketiga

Toyota Vios generasi ketiga telah dilancarkan pada tahun 2013, sehinggalah sekarang. Apa yang berlaku ialah sejak tahun 2013, Toyota Vios generasi ketiga ini telah mengalami beberapa pembaharuan dari segi interior dan juga exterior kereta. Ini bagi memastikan Toyota Vios sentiasa mampu untuk bersaing dengan mana-mana syarikat pengeluar kereta dengan rekaan terkini.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Hitam

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Dan Baca 6 Sebab Vios Kereta Terbaik

Bagi yang sudah mula berminat untuk beli kereta Toyota Vios murah di KL, tidak ada masalah lagi kerana Segambut Toyota Showroom ada menyediakan perkhidmatan terbaik untuk para pelanggan. Sebagai panduan, elok juga untuk baca 6 sebab Vios merupakan kereta terbaik yang wajar menjadi pilihan utama.

toyota vios pilihan rakyat

1. Jimat Minyak

Apabila bercakap mengenai soal penjimatan, sudah tentu perkara pertama yang akan difikirkan ialah penjimatan dari segi penggunaan minyak. Meskipun terdapat kereta-kereta model lain yang jimat minyak, namun ianya dikatakan tidak dapat menandingi Toyota Vios. Masih tidak percaya? Cubalah buat perbandingan sendiri.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Minyak

2. Keselamatan

Dari segi keselamatan, tidak dinafikan bahawa Toyota Vios agak lewat untuk memenuhi kriteria berkenaan. Walau bgaimanapun, ketika ini Toyota Vios sudahpun berjaya mempunyai Vehicle Stability Control tersedia di dalam kereta. Ini membuktikan bahawa pihak Toyota sangat peka dengan keperluan keselamatan bidang automotif.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Licin

3. Cara Pemanduan dan Prestasi Enjin

Bercerita berkenaan hal prestasi enjin pula, Toyota Vios menggunakan enjin Dual VVT-i iaitu Variable Valve Timing with Intelligence. Ia merupakan satu teknologi baru yang dapat memberikan kuasa enjin yang besar walaupun mempunyai CC yang kecil, dan penggunaan bahan bakar yang menjimatkan.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Enjin

Malah di samping penjimatan minyak, ia juga mengeluarkan asap yang bersih kerana berlakunya pembakaran yang sempurna. Penggunaan enjin baru ini pasti membantu dalam penyediaan eco-system pemanduan yang eco-friendly.

4. Rekaan Dalaman Yang Praktikal

Toyota Vios mempunyai rekaan dalaman yang lebih praktikal dan tersusun. Malah ianya lebih terperinci berbanding rekaan dalaman kereta-kereta lain. Jika dilihat dari segi keluasan ruang dalaman kereta, besar kemungkinan Toyota Vios akan ketinggalan kerana keluasan dalamannya tidaklah begitu luas berbanding kereta lain. Akan tetapi, Toyota Vios mempunyai kelebihan dari segi kedudukan air conditioner yang agak praktikal dengan kedudukan pemandu dan penumpang.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Dashboard

5. Harga Yang Berpatutan

Jika ingin beli kereta Toyota Vios murah di KL mahupun di tempat-tempat lain di seluruh Malaysia, tidak perlu risau berkenaan harga. Toyota Vios memang mempunyai harga yang berpatutan sebagai kereta sedan. Malah dengan bajet bawah RM100 ribu pun sudah boleh mendapatkannya.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Harga Terbaik

6. Design Yang Menarik Dan Elegen

Perbandingan melalui design pula mungkin sesuatu yang agak subjektif. Ini kerana ia bergantung kepada minat dan bagaimana pandangan seseorang dari sudut design dalaman dan luaran. Jika inginkan design dengan gaya yang sporty, Toyota Vios juga menyediakan Vios TRD yang sesuai untuk golongan muda.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Gold

Ciri-ciri Menarik Yang Terdapat Pada Toyota Vios Baharu

Negara kita sememangnya terkenal sebagai pasaran utama kereta sedan dan ini menjadikan majoriti pengeluar kereta berusaha untuk menawarkan produk terbaik dalam menawan hati pembeli. Begitu juga dengan syarikat Toyota yang kini sudah mengemaskini produk mereka di mana Toyota Vios sudah tampil menarik dan lengkap dengan ciri-ciri moden. Berikut ialah di antara ciri-ciri menarik yang terdapat Toyota Vios terbaru.

bahagian dalam toyota vios kl

1. Mempunyai Lampu Reflector Yang Menarik

Ia kelihatan sangat complicated. Untuk kelihatan lebih dinamik melalui rekaannya yang unik dan berlapis-lapis, ia juga ditambah dengan nyalaan lampu dari jenis halogen. Lebih menarik lagi apabila rekaannya diolah untuk tampak lebih sporty pada Toyota Vios jenis TRD Sportivo.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Lampu Depan

2. Day Running Light (DRL)

Lampu nyalaan siang atau DRL ini sememangnya menjadi trend terkini. Walaupun kelengkapan ini sekadar untuk suka-suka, namun ia juga boleh membantu untuk kereta lebih senang dilihat pada waktu siang. Tambahan pula, keperluan DRL ini sudahpun diwajibkan untuk semua kereta terbaru.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Lampu Bawah

3. Toyota Vios Aerokit

Toyota Vios dengan aerokit set ini sebenarnya menjadi pilihan terbaik apabila berpeluang untuk beli kereta Toyota Vios murah di KL. Meskipun tidak membelinya bersama aksesori aerokit ini, masih boleh membelinya secara berasingan. Sebagai panduan, antara aksesori kit badan kereta Toyota Vios yang sesuai dipadankan ialah:

  • Spoiler depan
  • Spoiler but
  • Skirt sisi
  • Spoiler bumper belakang

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Pandang Depan

4. Toyota Vios Aerodinamik

Toyota Vios juga direka dengan struktur aerodinamik yang terbaik. Terdapat garis pada cermin sisi dan juga lampu belakang Vios. Garis atau sirip tersebut direka khas untuk laluan udara optimum supaya kereta berada dalam keadaan lebih stabil dan selesa memenuhi keperluan aerodinamik.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Pandang Sisi

5. Sistem Keselamatan Air Bag

Kesemua model Toyota Vios dilengkapi dengan beg udara untuk memenuhi keperluan keselamatan kereta.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Beg Udara

6. Vehicle Stability Control (VSC) dan Traction Control (TRC)

Kedua-dua elemen ini dikenali sebagai Kawalan Penstabilan Kenderaan (VSC) dan juga Kawalan Cengkaman (TRC). Kedua-dua elemen ini sebenarnya tidak ada pada model yang lama. Tetapi ia telah ditambah bagi semua model kereta Toyota Vios terbaru.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Lukisan

Spesifikasi Toyota Vios 2018

Enjin Toyota Vios 2018
Jenis EnjinIn-line 4-Cylinder, 16-Valve, DOHC, Dual VVT-i
Kapasiti Enjin1.500cc
Tenaga Maksimum107ps
Torque Maksimum14,3kgm
Dimensi Toyota Vios 2018
P x L x T4425mm x 1730mm x 1500mm
Jarak Tengah Roda2550mm
Tempat Duduk5 orang
Velg & Ban Toyota Vios 2018
Ukuran Velg15 inci
Ukuran Ban185/60 R15
Suspensi Toyota Vios 2018
Suspensi DepanMcPherson Strut
Suspensi BelakangTorsion Beam

Rekaan Istimewa Toyota Vios TRD Sportivo

Bagi yang ingin beli kereta Toyota Vios murah di KL versi eksklusif, bolehlah dapatkan kereta Toyota Vios TRD Sportivo. Penampilannya tampak lebih bergaya dan didatangkan bersama kit lengkap yang bakal digunakan pada kereta lumba Toyota Vios Challenge. Bahagian interior Toyota Vios jenis ini dipasangkan dengan kerusi yang dibalut kombinasi kulit dan benang merah sebagai kemasannya.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Ruang Depan

Bukan itu sahaja, bahagian stereng juga dibalut dengan balutan kulit berserta sulaman benang merah untuk mengekalkan tema yang sama berwarna hitam dan merah. Malah bahagian karpet dan plet ambang pintu tidak terlepas dari mendapat sentuhan eksklusif yang melengkapkan keseluruhan Toyota Vios TRD Sportivo.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Karpet

Kelebihan Mendapatkan Kereta Vios Dengan Wakil Jualan Di Kuala Lumpur

Jangan lepaskan peluang untuk beli kereta Toyota Vios Murah di KL sekarang kerana sememangnya ia sangat berbaloi untuk dimiliki berdasarkan kepada perkara berikut:

free service dengan toyota vios

  • Waranti selama 5 tahun.
  • Claim 100% harga kereta (jika ada) untuk tempoh 5 tahun.  Claim ini melibatkan total loss accident dan kecurian.
  • Harga bermula daripada RM80600.
  • Cash discount antara RM3000 sehingga RM5000.
  • Free accessories dan free service maintenance selama 2 tahun.

BookingKereta Vios Idaman Hati Anda Hari Ini!

Ha, inila pilihan paling bijak untuk hari ini jika anda terus telefon wakil jualan toyota di bawah. Bukan setakat manfaat di atas sahaja anda akan dapat, malah anda boleh lagi nak dapatkan free gift lain. Cepat hubungi sekarang untuk details dan pertanyaan.

Beli Kereta Toyota Vios Murah di KL Logo

Hotline 1 :Tekan untuk telefon (012-3695148) | Tekan untuk WhatsApp

Alamat:
Pusat Komersial Jalan Kuching Kuala Lumpur, Malaysia

 

Nak tahu promosi kereta vios terkini?

Sila telefon ke +60123695148 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak tahu promosi kereta vios terkini?

Sila telefon ke +60123695148 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak tahu promosi kereta vios terkini?

Sila telefon ke +60123695148 atau WhatsApp SEKARANG!