Review
Sep 22, 2017, 4:53pm

Beli Kereta Proton di Temerloh Pahang


Kereta adalah keperluan penting masa kini, malah tidak keterlaluan jika dikatakan ia wajib dimiliki semua orang terutama yang sudah berkeluarga dan mempunyai anak bagi memudahkan pergerakan ke mana-mana destinasi. Keperluan memiliki kereta ada kalanya boleh berubah menjadi pembaziran jika gagal memahami erti sebenar keperluan berkenaan. Kita perlu bijak mengimbangkan di antara keperluan dan liabiliti dalam pembelian kenderaan. Selepas membeli kereta kita perlu menanggung segala kos seperti penyelenggaraan, insurans, cukai jalan dan petrol. Jika di kawasan luar bandar dan terpencil, sudah tentu mempunyai kenderaan sendiri menjadi pilihan kerana faktor cuaca dan keselamatan.

kereta proton di temerloh

Dalam dunia jual beli kereta, kita perlu bijak memilih dengan siapa kita berurusan agar tidak berlaku penipuan antara sebelah pihak. Ini kerana, sudah terlalu banyak berlaku kes penipuan sehingga jurujual kereta dipandang sebagai kaki penipu,dan menjadikan pembeli berasa takut untuk membeli kereta. Oleh yang demikian, Ilmu dan tip sebelum membeli kereta perlu ada agar kita tidak mudah tertipu dengan jurujual.

kereta proton terbaru di temerloh

Adalah disarankan anda berurusan dengan jurual dalam pembelian kereta baharu dengan perunding sah pengedar kereta yang terpilih kerana dijamin lebih selamat dan mereka adalah jurujual yang terlatih. Penerangan dari jurujual kereta juga boleh dikatakan lebih jelas tentang proses dalam pembelian sesebuah kereta. Jadi, anda akan lebih yakin untuk memilih kereta idaman yang sesuai mengikut kemampuan gaji anda. Setiap pembeli pula suka akan peniaga yang mesra pelanggan dan tidak sombong. Keselesaan antara pembeli dan penjual perlu diambil berat agar memudahkan urusan kedua belah pihak sepanjang proses pembelian kereta.

Proton Kereta Mewah Mampu Milik Di Temerloh Pahang

kereta proton saga di temerloh

Pengeluar kereta nasional, Proton Holdings Bhd, bersedia untuk kembali dalam arena pada tahun 2016 dengan pelancaran beberapa model baharu seperti Perdana, Persona, Saga dan yang terbaru adalah Ertiga. Tahun 2016 merupakan tahun paling agresif buat Proton apabila melancarkan beberapa buah model kereta dalam tempoh yang singkat. Penghasilan kereta proton pada masa kini sangat menepati kehendak manusia pada zaman sekarang kerana teknologi pembuatan enjin yang semakin canggih ditambah pula dengan sistem dan keselamatan yang tinggi mendapat perhatian pemandu. Selain itu, rekabentuk kereta yang berbentuk ‘sporty’ menjadikan kereta proton nampak lebih ekslusif selaras dengan harga yang ditawarkan. Jelas, Proton lebih menumpukan kepada rekabentuk, keselesaan dan kehebatan pada teknologi pemanduan.

kereta proton wira di temerloh

Bagaimanapun proton kini semakin memberi lebih perhatian kepada soal keselamatan dan kecanggihan teknologi seiring dengan kemajuan serta keperluan undang-undang semasa. Dari sudut harga, ia tidak banyak bezanya dan merupakan antara pilihan yang paling murah dipasaran pada masa kini maka persaingannya di sini adalah seimbang. LIhat sendiri antara model kereta proton terbaru bersama spesifikasi harga :

Beli Kereta Proton Perdana di Temerloh

kereta proton saga lama di temerloh

Proton Perdana 2016 masih lagi mengekalkan enjin Honda K24Z I-VTEC aci sesondol berkembar untuk varian 2.4L (178 hp/222 Nm) dan R20A I-VTEC aci sesondol tunggal untuk varian 2.0L (154 hp/189 Nm)

Proton Perdana 2016 memiliki ukuran 5,020 mm panjang, 1,845 mm lebar, 1,475 mm tinggi dan jarak roda pula 2,800 mm. Tangki bahan apinya pula berkapasiti 70 liter.

kereta proton saga baru di temerloh

Proton Perdana 2.4L Premium dilengkapi dengan lapu utama xenon (projektor halogen untuk model 2.0L) turut disertakan dengan lampu nyalaan siang LED. ia juga dihiasi dengan kit badan termasuk skirt sisi dan spoiler di bahagian belakang.

Dilengkapi dengan bantuan parkir termasuk pengesanan di bahagian hadapan dan belakang. Selain itu, aspek keselamatan  yang ditampilkan pada perdana 2016 ini, pastinya bersama ABS dan EBD serta kawalan kestabilan (ESC).

system-ABS-perdana

Didatangi dengan enam pilihan warna iaitu Graphite Grey, Sterling Silver, Ruby Red, Cotton White, Midnight Black dan Citrine Gold. Pelbagai bantuan pemandu, teknologi brek canggih, dan sekatan aktif dan pasif memastikan perlindungan yang optimum bagi pemandu dan penumpang.

Harga Jualan Proton Perdana (Semenanjung)

harga-perdana-baru

Beli Kereta Proton Persona di Temerloh 

Kereta Proton Persona dilihat sarat dengan penambahbaikan berbanding model terdahulu. Ciri-ciri baharu yang dipertingkatkan itu dijangka Persona serba baharu ini mendapat sambutan hangat dan mengembalikan keyakinan orang ramai terhadap jenama Proton.

persona-baru

Proton Persona menggunakan enjin 1.6 liter VVT untuk semua varian, Persona telah menerima pengiktirafan 5-bintang daripada ASEAN NCAP.

Dari sudut keselamatan, Proton Persona 2016 didatangkan dengan enam beg udara bagi varian Premium dan dua beg udara bagi varian lain, serta ciri lain termasuk Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC), Bantuan Brek (BA), Sistem Kawalan Cengkaman (TCS), Sistem Brek Anti-Kunci (ABS) dan Agihan Brek Elektronik (EBD)

premium-6airbags-perdana

Selain tiu, ruangan but juga dipertingkatkan dengan kapasiti 510 liter berbanding 430 liter bagi model terdahulu dan lebih menarik adalah sistem penjimatan bahan api yang mengagumkan iaitu kurang 13 peratus bagi transmisi  manual dan 10 peratus (automatik) berbanding persona lama

Untuk variasi standard, terdapat dua pilihan transmisi gear iaitu manul dan auto manakala variasi Premium iaitu pilihan bodykit dan tanpa bodykit.

persona-kelabu

Proton Persona ditawarkan dalam enam pilihan warna iaitu Carnelian Brown, Quartz Black, Cotton White, Ruby Red, Sterling Silver dan Graphite Grey

Harga Jualan Proton Persona (Semenanjung)

PERSONA 1.6 STANDARD MTPERSONA 1.6 STANDARD CVTPERSONA 1.6 EXECUTIVE CVTPERSONA 1.6 PREMIUM CVT
RM 46,800.00/ MetallicRM 49,800.00/ MetallicRM 55,800.00/ MetallicRM 59,800.00/ Metallic
RM 46,350.00/ SolidRM 49,350.00/ SolidRM 55,350.00/ SolidRM 59,350.00/ Solid

Beli Kereta Proton Saga di Temerloh

Proton Saga didatangi dengan empat varian iaitu 1.3L 5MT Standard, 1.3L CVT2+ standard, 1.3 CVT2+ Executive dan 1.3L CVT2+ Premium. Kereta saga merupakan sebuah kereta paling mampu dimiliki dan termurah dalam kelasnya. Faktor harga mampu milik menjadikan Proton Saga baharu kini menjadi tarikan utaman kepada orang ramai untuk memilikinya.

proton-saga-baru

 

Audio di dalam Saga baharu miliki ciri popular iaitu boleh memainkan MP3/USB/Aux dan Bluetooth pada semua varian serta soket USB di belakang sebagai ciri standard. Dilengkapi dengan lima ciri keselamatan pasif iaitu ABS, BA, ESC, TCS dan HHA, sekaligus melayakkan untuk menerima penarafan 4 Bintang NCAP ASEA. Proton Saga didatangi dengan  enam warna pilihan iaitu Topaz Blue, Metal Grey, Fire Red, Sterling Silver, Cotton White dan Midnight Black.

vehicle-saga

Harga Jualan Proton Saga (Semenanjung)

SAGA STANDARD MTSAGA STANDARD CVTSAGA EXECUTIVE CVTSAGA PREMIUM CVT
RM 36,800.00/ Metallic & SolidRM 39,800.00/ Metallic & SolidRM 42,800.00/ Metallic & SolidRM 45,800.00/ Metallic & Solid

Beli Kereta Proton Ertiga di Temerloh

Model Proton Ertiga MPV terbaru ini dibangunkan berasaskan kepada model Suzuki Ertiga dan merupakan kenderaan pertama keluaran dari Proton yang mendapat pengiktirafan kenderaan cekap tenaga (EEV). Antara yang menarik terdapat pada kereta kompak MPV ini adalah jimat minyak, ruang yang luas, pemanduan selesa dan senyap.

proton-ertiga

Enjin petrol 1.4 Liter dengan VV, MPV Ertiga baru mempunyai dua airbag (beg udara) di bahagian hadapan, sistem brek ABS + EBD dan stereng kuasa elektronik.

ERTIGA EXECUTIVE MTERTIGA EXECUTIVE ATERTIGAEXECUTIVE PLUS AT
58,800.00/ Solid & MetallicRM 61,800.00/ Solid & MetallicRM 64,800.00/ Solid & Metallic

Harga bermula dari RM58,800 sehingga RM64,800 dan didatangi dengan empat warna pilihan iaitu Ruby Red, Carnelian Brown, Cotton White dan Metal Grey.

proton-ertiga

Perunding Kereta Proton Di Temerloh Paling Mesra Pelanggan

Bagi anda yang meminati kereta Proton dan bercadang untuk membeli terutama mereka yang tinggal di Temerloh Pahang, saya sangat mencadangkan anda berjumpa dengan agen terbaik di kawasan Jerantut iaitu Encik Azlan. Personalitinya yang peramah, murah dengan senyuman membuatkan pelanggan selesa untuk berurusan dengan beliau. Encik Azlan juga tidak lokek untuk memberi ‘freegift’ pada setiap pelanggannya. Ramai suka akan kejujuran Encik Azlan dalam urusan jualbeli kereta kerana beliau suka menerangkan pelanggannya harga atas jalan (on the road price) kenderaan yang ingin dibeli. Diskaun/rebat akan diberitahu beliau mengikut nilai harga kenderaan yang anda ingin beli kerana pada bahagian ini lah pelanggan selalu ditipu.

azlan-sales-advisor-proton

Jom Beli Kereta Proton di Temerloh Mengikut Poket Anda

Adalah menjadi satu bencana kewangan bagi sesiapa yang memilih kenderaan atas dasar minat semata-mata tanpa memikirkan apa kesan jangka masa panjang dari aspek kewangan. Malah ada yang membeli kenderaan untuk membuktikan kekayaan seseorang sedangkan hakikatnya, bayaran ansuran bulanan kenderaan kadang bayar kadang tidak. Harus diingatkan bahawa kos pemilikan kenderaan bukan setakat mampu bayar ansuran bulanan malah kos penyelenggaraan, petrol, insurans dan cukai jalan juga perlu diambil kira.

pilih-kereta-ikut-kemampuan

Dalam soal ini, Encik Azlan akan kirakan bulanan kereta yang mampu anda bayar termasuk jenis kenderaan yang sesuai dengan gaji bulanan. Untuk pengetahuan, kiraan bayaran bulanan tersebut adalah anggaran jurujual sahaja. Tidak ada seorang jurujual pun yang boleh memberikan bulanan yang tepat kepada pelanggan kerana jumlah bulanan tersebut bergantung pada jumlah pinjaman, tahun pinjaman dan interest rate yang ditetapkan oleh bank.

azlan-proton-pahang

Apa yang perlu anda lakukan ketika proses pembelian kereta adalah hanya berikan butiran yang diperlukan oleh Encik Azlan seperti :

Dokumen Diperlukan Untuk Membeli Kereta Proton di Temerloh

1.Salinan MyKAD
2.Salinan lesen
2.Payslip 3 bulan
3.Bank statement 3 bulan
4.Kwsp (jika perlu)


Perniagaan pemilik tunggal
1.Salinan MyKAD
2.Salinan lesen
3.Salinan SSM 3 page (pemilik tunggal)
4.Bank statement 6 Bulan (Active)


Fresh Graduate
1.Salinan MyKAD
2.Salinan Lesen
3.Offer letter (minimum basic Rm2,000?)
4.Salinan sijil diploma ke atas
5.Payslip (jika kerja lebih 1 bulan)

Beli Kereta Proton di Temerloh Full loan RM0 downpayment

Senarai kereta Proton Full loan RM0 downpayment :

  • Full Loan SAGA
  • Full Loan NEW PERSONA
  • Full Loan IRIZ
  • Full Loan PREVE
  • Full Loan SUPRIMA S  
  • Full Loan EXORA


CCRIS PTPTN LAYAK MEMOHON (terma&syarat)
* 0% Downpayment @ Full Loan
* Trade-In Diterima
* Islamic Loan
* Booking Free
* Hadiah Menarik + Tinted Percuma

Testimoni Bergaya Dengan Kereta Baru oleh Pelanggan Encik Azlan Di Temerloh

Mereka telah memiliki kereta baru. Anda bila lagi? Jangan lupa dapatkan khidmat Pakar Penasihat Kereta Baru anda dari Encik Azlan selaku Sale Advisor Proton yang sah di Temerloh Pahang

pembeli-kereta-proton-pahang (1)

pembeli-kereta-proton-pahang (2)

pembeli-kereta-proton-pahang (3)

pembeli-kereta-proton-pahang (4)

pembeli-kereta-proton-pahang (5)

pembeli-kereta-proton-pahang (6)

Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

New Capital Sdn Bhd, Proton Jerantut

   
Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: