Review
Sep 15, 2017, 12:40pm

Beli Kereta Proton di Kuala Lipis Pahang


Nak tak Beli Kereta Proton di Kuala Lipis Pahang? Sebelum itu jom kita kenali apa itu Kuala Lipis, Pahang. Tempat lahirnya seorang artis yang cukup popular dengan lagu Purnama Merindu, Cindai dan Bukan Cinta Biasa. Siapa lagi kalau bukan Dato’ Siti Nurhaliza. Daerah ini bukan sahaja melahirkan seorang artist terkenal tanah air tetapi juga menempatkan pelbagai lokasi-lokasi menarik untuk dikunjungi.

sempadan-kuala-lipis

Jika anda penduduk Kuala Lipis yang merancang atau bakal membeli sebuah kereta, dan ingin uji jalan kereta baru yang bakal keluar dari gudang nanti, berikut adalah tempat-tempat menarik yang boleh anda kunjungi dengan bakal kereta baru anda.

Tempat-tempat Menarik di Kuala Lipis

1. Zoo Lipis

mini-zoo-lipis

Zoo yang terletak di Bukit Nanas ini terletak 1.5km daripada simpang Bukit Bius dan Bangunan Lipis Centrepoint. Terdapat lebih kurang 42 spesis haiwan di Zoo Lipis ini dan bayaran masuk untuk kanak-kanak di bawah umur 12 tahun ialah RM1.00 manakala untuk orang dewasa ialah RM2.00. Ia dibuka setiap hari mengikut jadual berikut:

Isnin-Khamis : 10.00 Pagi – 7.00 Petang

Jumaat : 10.00 Pagi – 1.00 Tengahari | 3.00 Petang – 7.00 Petang

Sabtu,Ahad dan kelepasan Am : 9.00 Pagi – 7.00 Petang

2. Taman Tasik Burung Mandi

Taman ini terletak lebih kurang 45km dari Bandar Lipis dan mempunyai keluasan lebih kurang 200 ekar. Kawasan ini mempunyai 4 tasik buatan yang dulunya adalah bekas lombong bijih. Sesuai dengan namanya Tasik Burung Mandi, taman ini menjadi habitat beratus spesis burung liar.

tasik-burung-mandi

Selain mempunyai beberapa buah bukit, taman ini juga mempunyai khazanah alam semulajadi hutan hujan tropika dengan kepelbagaian flora dan fauna. Selain itu, ia juga merupakan sebuah kawasan yang menjadi tumpuan peminat acara motor lasak yang melibatkan peserta-peserta daripada dalam dan luar negara.

3. Tasik Empang Jaleh

tasik-empangan-jaleh

Empang Jaleh yang terletak 14 kilometer dari pusat bandar Kuala Lipis yang berkeluasan 184.35 ekar, merupakan salah satu tempat yang terkenal bagi pengunjung untuk beriadah dan beriadah bersama keluarga.

Pelbagai kemudahan yang tersedia seperti laluan berjalan kaki, berkayak dan padang golf. Di tasik berkenaan, anda boleh berkayak, bermain golf, menyusuri laluan berjalan kaki, berkemah,memancing, dan juga berjoging.

Sehubungan itu, Padang golf Empang Jaleh menawarkan pakej untuk permainan 18 lubang dan 9 lubang pada kadar yang berpatutan.

Beli Kereta Proton Di Kuala Lipis Pahang Dengan Agen Yang Terbaik

beli-kereta-lipis

Tentunya anda yang berasal dari Kuala Lipis Pahang yang merancang membeli kereta akan membeli di Kuala Lipis. Masuk akal. Takkan lah nak beli di Terengganu. Kecuali jika anda hendak mendapatkan nombor pendaftaran kereta dari sana.

Bagi yang bersemangat patriotik, tentunya anda akan memilih kereta jenama buatan tempatan, Proton (walaupun kini ianya bukan lagi kereta nasional atas pembelian Syarikat Geely).

Berikut adalah 4 keluaran terbaru dari Proton, dimana 3 adalah model gantian mengantikan genarasi sebelumnya dan 1 model MPV terbaru.

Kereta Proton Saga di Kuala Lipis Pahang

proton-saga-lipis

Proton Saga 2017 dikenali sebagai sebuah kereta sedan mampu milik yang mempunyai ruang dalaman yang selesa. Sesuai bagi keluarga kecil dan menjadi pilihan ramai sebagai kereta pertama. Menggunakan plantar model lepas, ia dikemaskini dari segi rekaan yang lebih aerodinamik dengan penambahan  keluasan dalaman dan pada masa yang sama mengutamakan keselesaan serta keselamatan penumpang.

Rangka casis 20 peratus lebih keras dengan teknologi baru diperkenalkan bagi tindakbalas pemanduan yang lebih pantas melalui stereng dengan peningkatan sistem hidraulik. ECU juga ditala semula untuk mempertingkatkan tindak balas CVT, tapak enjin tiga punca untuk memberikan nilai NVH yang lebih baik dan juga perbezaan berikut:

 • Steering rack lebih tepat dan pantas
 • Radius membelok lebih kecil
 • Kuasa stereng lebih ringan
 • Lebih tahan daya kilas

saga-interior

Proton Saga Baru ini turut dilengkapi pakej pemanduan dan kawalan yang dipertingkat termasuk ABS, EBD dan ESC.

Harga: RM36,800-RM45,800

Varian:

 • Proton Saga 1.3L Standard MT – RM36,800
 • Proton Saga 1.3L Standard CVT – RM39,800
 • Proton Saga 1.3L Executive CVT – RM42,800
 • Proton Saga 1.3L Premium CVT –  RM45,800

Warna:

 • Midnight Black
 • Metal Grey (warna baharu)
 • Fire Red
 • Topaz Blue (warna baharu)
 • Cotton White
 • Stirling Silver

Kereta Proton Ertiga Di Kuala Lipis Pahang

proton-ertiga

Kerjasama dengan Suzuki, model MPV ini adalah rebadge dari model kompak yang saiz sederhana suzuki Ertika. Rekabentuk yang dikekalkan dengan pertukaran logo adalah model yang sama digunakan oleh Mazda sebagai rebadge model Mazda VX-1. Model ini adalah kenderaan pertama keluaran Proton yang menerima penarafan Kenderaan Cekap Tenaga (EEV). Satu kelebihan berbanding pesaingnya yang lain seperti Alza, Avanza dan Livina.

ertiga-interior

Proton Ertiga yang mengutamakan keselamatan penumpang dan pemanduan dilengkapi dengan Side Impact Beam, Dual Airbags, ABS + EBD, Child Proof Door, Locks, Isofix, Sistem Keyles Entry, Immobilizer, Electronik Power Steering dan mendapat Penarafan empat bintang ASEAN NCAP

Harga: RM58,800-RM64,800

Varian:

 • Ertiga Executive MT – RM58,800
 • Ertiga Executive AT – RM61,800
 • Ertiga Executive Plus AT – RM64,800

Warna:

 • Ruby Red
 • Carnelian Brown
 • Metal Grey
 • Cotton White

Beli Kereta Proton Persona di Kuala Lipis Pahang

persona-baru

Model gantian dengan rekabentuk terkini ini merupakan generasi kedua Persona. Menggunakan pelantar Iris sebagai asas, ia agak kecil beragak kecil berbanding model sebelum ini berikutan penstrukturan semula model Proton dan ia kini berada dalam kategori segmen B. Transformasi dari Iriz kepada Persona menjadikan ia nampak lebih segar dan kompak walaupun dengan hanya beberapa perubahan kecil dibahagian hadapan dan sisi.

Model terkini ini menggunakan enjin 1.6 liter VVT petrol berkuasa 107 hp pada 5,750 rpm dan 150 Nm pada 4,000 rpm. Melalui ciri VVT baharu ia dikatakan mampu memberikan penjimatan minyak sekitar 10% bagi versi automatik dan 13% bagi versi manual, jika dibandingkan dengan model terdahulu.

interior-persona

Dengan melengkapkan teknologi terkini seperti Sistem Kawalan Kestabilan (VSC). Proton Persona baru ini boleh dipandu dengan agresif tetapi masih didalam kawalan walaupun melebihi kelajuan melebihi 100km/j. Pada masa yang sama, ruang kabin lebih senyap dan kurang gegaran berbanding Iriz.

Keseluruhannya Proton Persona 2017 ini lebih berkualiti dan berprestasi disamping mempertingkatkan segala kelemahan untuk lebih keselesaan serta sesuai untuk citarasa serta kehendak semua golongan.

Harga: RM46,350 – RM59,800

Varian:

 • Harga Proton Persona 1.6 Standard (Manual) – RM46,350 (solid), RM46,800 (metallic)
 • Harga Proton Persona 1.6 Standard (Auto CVT) -RM49,350 (solid), RM49,800 (metallic)
 • Harga Proton Persona 1.6 Executive (Auto CVT) – RM55,350 (solid), RM55,800 (metallic)
 • Harga Proton Persona 1.6 Premium (Auto CVT) –  RM59,350 (solid), RM59,800 (metallic) + bodykit RM1,000

Warna:

 • Midnight Black,
 • Silver Moon Dust,
 • Fire Red,
 • Camelian Brown (warna baharu),
 • Cotton White
 • Sterling Silver

Beli Kereta Proton Perdana di Kuala Lipis Pahang

new-perdana-1

Akhirnya Proton mengeluarkan model gantian bagi Perdana generasi ke 2 hasil kerjasama dengan Honda. Model ini menggunakan pelantar model Honda Accord Generasi ke 8 yang diubah suai rekabentuk luarannya. Walaubagaimanapun, hanya pintu tepi dan cermin sisi sahaja mengekalkan identiti Honda Accord. Selebihnya, dengan kepakaran Jurutera Proton, ia menampilkan rekabentuk dengan DNA Proton tanpa sedikit pun menyerupai Honda Accord.

Proton Perdana 2016 ini memiliki ukuran 5,020 mm panjang, 1,845 mm lebar, 1,475 mm tinggi dan jarak roda pula 2,800 mm. Tangki bahan apinya pula berkapasiti 70 liter. Mampu untuk berjalan jauh dengan tangki yang penuh.

new-perdana-2

Sesuai dengan harganya, ia boleh dikategorikan sebagai kereta mewah untuk golongan yang profesional kerana ia dilengkapi kerusi kulit, trim warna silver didalam ruang kabin, kerusi yang boleh dilaras, dwi zon penghawa dingin, paddle shifter dan cruise control, Tilt & Telescopic Steering.

Harga: RM113,888 – RM138,888

Varian:

 • Proton Perdana 2.0L RM113,888
 • Proton Perdana 2.4L RM138,888

Warna:

 • Graphite Grey
 • Sterling Silver
 • Ruby Red
 • Cotton White
 • Midnight Black
 • Citrine Gold.

Beli Kereta Proton Di Kuala Lipis Pahang, Full Loan RM0 Downpayment

sales-proton-pahang Beli Kereta Proton di Kuala Lipis

Jika anda berhajat untuk memandu balik sebuah kereta proton di atas, individu yang perlu anda hubungi untuk beli kereta Proton Di Kuala Lipis Pahang adalah Azlan, Sales Advisor Proton yang Sah yang boleh dihubungi atau WhatsApp di 019-9949453.

Azlan dapat membantu anda mendapatkan full loan untuk kesemua model Proton (kecuali Perdana) walaupun nama anda masuk CCRIS PTPTN, anda masih layak memohon mengikut terma dan syarat tertentu.

sales-advisor-proton-pahang Beli Kereta Proton di Kuala Lipis

Anda diberi pilihan sama ada untuk mendapatkan full loan dan tidak perlu meletakkan downpayment. Loan ini berbentuk loan islamic dan anda boleh booking kereta yang anda mahukan tanpa perlu membayar apa-apa yuran tempahan.

Jika anda booking melalui Azlan, bukan sahaja anda akan mendapat diskaun tetapi anda akan mendapat hadiah menarik dan kereta anda di tinted secara percuma. Orang yang anda boleh percaya untuk menguruskan booking kereta anda. Ramai yang suka dan telah mendapatkan perkhidmatan Azlan untuk membeli kereta idaman, kereta Proton di Kuala Lipis Pahang dengan Full Loan RM0 Downpayment.

Hubungi Azlan hari ini dan buat temujanji dan datang ke showroom di New Capital Sdn. Bhd, Jerantut untuk uji pandu kereta Proton idaman anda.

Dokumen Yang Diperlukan Untuk Beli Kereta Proton Di Kuala Lipis Pahang

dokumen-pembelian-kereta Beli Kereta Proton di Kuala Lipis

Untuk memudahkan proses booking kereta, anda perlu menyediakan butiran dan dokumen seperti berikut:

 • Salinan IC
 • Salinan lesen
 • Payslip 3 bulan
 • Bank statement 3 bulan
 • Kwsp (jika perlu)

Perniagaan pemilik tunggal

 • Salinan IC
 • Salinan lesen
 • Salinan SSM 3 page (pemilik tunggal)
 • Bank statement 6 Bulan (Active)

Fresh Graduate

 • Salinan IC
 • Salinan Lesen
 • Offer letter (minimum basic Rm2,000 ke atas)
 • Salinan sijil diploma ke atas
 • Payslip (jika kerja lebih 1 bulan)

Jom Beli Kereta Proton di Kuala Lipis Pahang Full Loan SEKARANG!

Beli Kereta Proton di Kuala Lipis

Hubungi Azlan, Sales Advisor Proton yang Sah di talian 019-9949453 hari ini untuk dapatkan diskaun, hadiah dan percuma tinted kereta, serta buat temujanji dan datang ke showroom di New Capital Sdn. Bhd, Jerantut untuk uji pandu kereta Proton idaman anda.

Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

no 17&19, Jalan Pine 1, Taman Pine, 27000 Jerantut, Pahang

   
Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: