Review
Sep 14, 2017, 5:26pm

Beli Kereta Proton Di Jerantut Pahang


Daerah Jerantut terletak di negeri Pahang dan merupakan salah satu daerah yang terbesar di negeri Pahang Darul Makmur. Daerah Jerantut agak terkenal kerana di sinilah pintu masuk bagi mereka yang ingin menjelajah Taman Negara, Gunung Tahan (mengikut jalan Kuala Tahan) dan sebagainya. Tidak kurang juga ada beberapa tempat yang menarik yang wajib dilawati di Jerantut.

bandar-jerantut

Antaranya, Galeri Mat Kilau yang bertapak di  Pulau Tawar, Jerantut, dibuka setiap hari dan merupakan tempat yang anda boleh mempelajari sejarah alkisah Mat Kilau yang menentang kolonial British pada abad ke-19, dan juga di sini ditempatkan artifak-artifak pahlawan Melayu yang anda boleh lihat sendiri. Selain dari itu, anda juga boleh melawat Taman Warisan Gua Kota Gelanggi yang terletak berhampiran Galeri Mat Kilau yang mana di sini terdapatnya beberapa gua seperti Gua Tongkat, Gua Angin, Gua Batu Sanding, Gua Kota Balai, Gua Penyu dan Gua Kelawar. Anda boleh menikmati keindahan alam di sana di samping menemui struktur gua berbentuk pintu gerbang dan alur air yang mengalir jernih dan sejuk.

Tempat Menarik di Daerah Jerantut Pahang

Antara tempat-tempat lain yang anda boleh melawat sekiranya anda di daerah Jerantut termasuklah Air Terjun Lata Meraung, hanya terletak 15km dari bandar Jerantut, di mana anda boleh bermandi-manda serta menikmati keindahan alam sekitar di air terjun tersebut. Antara tarikan lain di daerah Jerantut termasuklah Gunung Senyum yang mempunyai ketinggian setinggi 486 meter atau 1,584 kaki, menempatkan beberapa gua termasuk Gua Kolam yang pada satu ketika dipercayai menjadi tempat bersiram seorang puteri bunian pada suatu ketika dahulu.

pekan-jerantut

Selain dari itu, tempat-tempat menarik yang anda boleh kunjungi dan lawati di Jerantut termasuklah Tekam Plantation Resort, salah satu kawasan peranginan / istirahat yang terletak di kawasan perhutanan kecil yang strategik di Jerantut yang mana tempat ini menjalankan agro-pelancongan, dan di antara aktiviti-aktiviti yang boleh disertai di sana termasuklah meredah hutan, caving, flying fox, jeram, rafting, berkanu, abseiling dan banyak lagi.

Bandar Jerantut, Pahang

air-terjun-lata-meraung

Air Terjun Lata Meraung

gunung-senyum

Gunung Senyum

tekam-plantation-resort

Tekam Plantation Resort

Beli Kereta Proton Di Jerantut Pahang ?

Baiklah, begitu banyak tempat-tempat menarik yang anda boleh lawati di Jerantut. Secara kebetulan, adakah anda sedang mencari kereta baru, lebih-lebih lagi kereta Proton? Tahukan anda ada seorang agen yang cukup dikenali ramai di kalangan penduduk-penduduk di daerah Jerantut dari segi membantu anda dalam membeli kereta Proton di Jerantut Pahang. Lebih-lebih lagi agen tersebut dapat menolong anda untuk mendapatkan pinjaman penuh atau full loan dengan RM0 downpayment! Wah bagus tu, amat mudah untuk sesiapa sahaja untuk membeli kereta Proton di Jerantut Pahang ya.

proton-0-payment-jerantut
Memperkenalkan Sales Advisor Azlan dari NEW CAPITAL SDN BHD (cawangan PROTON di Jerantut, Pahang). Beliau merupakan agen yang cukup dikenali ramai dan amat dipercayai rata-ratanya oleh penduduk-penduduk daerah Jerantut, Pahang. Beliau akan membantu anda dalam mencapai impian anda untuk beli kereta Proton di Jerantut Pahang, yang mana beliau boleh mendapatkan pinjaman penuh untuk anda tanpa bayaran muka / RM0 downpayment! Ramai pelanggan-pelanggan beliau telahpun berjaya memenuhi impian merekan dalam mendapatkan kereta baru.

agen-jualan-proton-jerantut

Jenis-Jenis Kereta Proton Yang Boleh Dibeli Di Jerantut, Pahang

Anda ingin membeli kereta Proton di Jerantut Pahang dengan Full Loan RM0 Downpayment dari Sales Advisor Azlan? Mungkin impian anda akan menjadi kenyataan yang mana Sales Advisor Azlan akan membantu anda untuk mendaptkan kereta Proton impian anda. Di pasaran sekarang terdapat pelbagai jenis dan jenama kereta Proton yang kini dilengkapi dengan fitur-fitur dan teknologi-teknologi terkini yang sudah pasti akan menjadi tarikan untuk anda membelinya dan menjadikannya sebagai kereta anda sendiri.

proton-sales-jerantut

Mari kita lihat apakah sebahagian daripada kereta-kereta jenama Proton yang berada di pasaran sekarang dan anda boleh beli dengan full loan / RM0 downpayment.

proton-saga-baru-jerantut

Beli Kereta Proton Saga (New Saga) di Jerantut Pahang

Harga bermula dari RM38,000 (harga Semenanjung Malaysia)

Dipadankan dengan engin 1.3L VVT yang juga berkelengkapan dengan ECO Drive Assist yang dapat menjimatkan penggunaan petrol sehingga 5.4L / 100km. Juga dipadankan dengan kamera belakag, sensors, pengecas USB, tempat duduk belakang yang boleh dilipat, ruang bagasi sebesar 420L, Electronic Stability Control (ESC) dan juga memperolehi rating keselamatan 4-STAR ASEAN NCAP.

proton-iriz
Beli Kereta Proton Iriz di Jerantut Pahang

Harga bermula dari RM43,800 (harga Semenanjung Malaysia)

Pengalaman memandu yang dipertingkatkan dengan pakej Iriz NVH (Bunyi, Getaran dan Kekerasan) yang lebih baik, bersama dengan pemasangan enjin 3-point, memastikan pengalaman memandu yang lebih halus, dengan persekitaran kabin yang lebih tenang dan perjalanan yang lebih lancar. Keselamatan adalah komponen penting dalam DNA Iriz. Dari teknologi Penentukuran Tekan Hot (HPF) untuk keluli 5x lebih kuat di bahagian kritikal, kepada ciri keselamatan lanjutan dan teknologi pintarnya. Iriz telah dianugerahkan 5-Star ASEAN NCAP untuk semua varian, dan menawarkan nilai keselamatan terbaik.

proton-preve

Beli Kereta Proton Preve di Jerantut Pahang

Harga bermula dari RM59,710 (harga Semenanjung Malaysia)

Proton Prevé adalah yang pertama untuk mempamerkan wajah baru PROTON – unsur reka bentuk bersatu yang menggabungkan lampu, lambang PROTON dan gril udara pengambilan dengan garis lancar dan lengkung berkelas, memberikan rupa yang jelas dan berkelas. Oleh itu, jenama PROTON bukan sahaja merupakan warisan gaya baru tetapi tanda janji PROTON menjadi lebih baik dengan setiap kereta yang ia bangun.

proton-suprima-s

Beli Kereta Proton Suprima S  di Jerantut Pahang

Harga bermula dari RM69,840 (harga Semenanjung Malaysia)

Kereta hatchback yang moden dan detailing yang kemas memberikan Proton Suprima S menerbitkan aura dan penampilan yang ceria, sporty dan bergaya. Antara model Proton pertama yang mempunyai Daytime Running Light (DRL) yang merupakan ciri-ciri keselamatan yang boleh didapati pada Proton Suprima S. Dipadankan juga dengan grille honeycomb hitam berglos dan juga chrome finishing, menampakkan elemen bergaya pada kereta ini.

proton-exora-jerantut

Beli Kereta Proton Exora di Jerantut Pahang

Harga bermula dari RM67,800 (harga Semenanjung Malaysia)

Selain menjadi kereta keluarga yang terbukti dan boleh dipercayai, reka bentuk elegan Proton Exora mengangkatnya ke tahap yang baru. Enjin Turbo 1.6L yang mengagumkan memberikan pemacu dan pecutan yang serupa dengan MPV enjin 2.0L NA. Proton Exora dilengkapi dengan ciri keselamatan canggih yang telah mendapat penarafan ANCAP 4-bintang.

Beli Kereta Proton Anda Sekarang Di Jerantut Pahang 

Segeralah berjumpa dengan Sales Advisor Azlan dari New Capital Sdn Bhd (PROTON Jerantut) yang sah dan dipercayai ramai, lebih-lebih lagi di kalangan penduduk-penduduk di Jerantut, Pahang. Sales Advisor Azlan akan membantu anda untuk mendapatkan kereta Proton idaman anda dengan mendapatkan pinjaman penuh atau full loan dengan RM0 downpayment. Loan yang ditawarkan adalah Islamic Loan dan anda boleh book kenderaan tanpa apa-apa bayaran. Anda juga akan mendapat hadiah yang menarik serta tinted percuma sekiranya loan anda lulus dan anda berjaya mendapat kenderaan anda. Jadi apa yang tunggu lagi ya! Segeralah berjumpa atau hubungi Sales Advisor Azlan sekarang!

pembeli-kereta-dengan-agen-azlan-1

pembeli-kereta-dengan-agen-azlan-2

pembeli-kereta-dengan-agen-azlan-3

Dokumen Yang Diperlukan Untuk Beli Kereta Proton:

Bagi yang bekerja:

 1. Salinan IC
 2. Salinan lesen
 3. Payslip 3 bulan
 4. Bank statement 3 bulan
 5. KWSP (sekiranya perlu)

Bagi yang berniaga / perniagaan milik tunggal:

 1. Salinan IC
 2. Salinan lesen
 3. Salinan SSM 3 mukasurat (pemilik tunggal)
 4. Bank statement 6 bulan (aktif)

Bagi fresh graduate:

 1. Salinan IC
 2. Salinan lesen
 3. Surat tawaran bekerja / offer letter (minimum gaji kasar RM2,000 sebulan)
 4. Salinan sijil diploma ke atas
 5. Payslip (sekiranya bekerja lebih dari 1 bulan)

FULL LOAN:

Proton Saga BOLEH!
Proton Persona Baru BOLEH!
Proton Iriz BOLEH!
Proton Suprima S BOLEH!
Proton Exora BOLEH!
Proton Preve BOLEH!

CCRIS PTPTN Layak Memohon (tertakluk kepada terma dan syarat)

0% DownpaymentFull Loan BOLEH!

Islamic Loan, Free Booking

Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

no 17&19, Jalan Pine 1, Taman Pine, 27000 Jerantut, Pahang

   
Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom beli kereta jenama Proton SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: