Review
Mar 24, 2018, 1:47am

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita Online @ Kyolstore.co Murah dan Selesa


Kasut sukan merupakan salah satu kasut yang kita boleh guna bukan sahaja untuk bersukan, malah untuk bergaya. Tapi memilih kasut sukan bukanlah sesenang macam membeli selipar. Pemilihan kasut sukan kena diambil berat dari segi keselesaan dan juga support pada kaki kita.

Antara Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita Online

Jenis – Jenis Kasut Sukan

Terdapat pelbagai jenis kasut sukan yang anda perlu tahu. Antaranya adalah;

Running Shoes

Mari Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Running shoes direka mengikut keselesaan kaki, Ianya memiliki impak kusyen yang direka khas untuk mengelakkan kesakitan pada kaki dan juga mampu menyerap kejutan secara menyeluruh pada kaki. Bagi mereka yang ingin mencari running shoes , pastikan anda bertanya dulu pada penjual samada kasut ini adalah running atau training shoes, fungsinya adalah tidak sama. Anda juga boleh memeriksanya di bahagian display kasut, kebiasaanya reseller di kedai sukan akan klasifikasikan kumpulan kasut mengikut jenis kasut. Paling selamat tanya pada penjual mereka lebih arif.

ketahui perbezaan running shoes dan training shoes

Sebenarnya fungsi kasut tetap sama, iaitu melindungi kaki dari kecederaan. Semua jenis kasut memang dicipta khas untuk menghalang kaki dari melecet dan untuk lebih rasa comfortable. Running Shoes lebih ringan supaya mudah dipakai ketika berlari. Bentuk tapak kaki kasut lebih halus di hujungnya agar tidak membataskan halaju semasa larian, in penting untuk menyokong otot dan memberi keseimbangan pada kaki semasa melakukan pecutan. Umumnya kasut jenis ini mempunyai sistem ventilasi terbaik untuk menggalakkan pengudaraan serta struktur tapak yang berupaya menyerap hentakan. Jadi tidak hairanlah kita rasa lebih selesa dan berkeyakinan semasa memakai kasut jenis ini kerana mampu mengelakkan kaki dari kecederaan yang serius.

Walking Shoes

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Jika berjalan adalah sukan anda atau saranan doktor anda untuk rawatan cardiovascular, pakailah kasut ringan. Penyerapan kejutan tambahan di tumit kasut dan terutamanya di bawah bola kaki ( kawasan metatarsal ). Ini akan membantu mengurangkan sakit tumit ( fasciitis plantar dan pam lebam ) dan juga keradangan dan kelembutan dalam bola kaki ( meta tarsalgia ). Kasut dengan sedikit bulat tunggal atau jumpelang bawah juga membantu dengan mengalihkan berat dengan lancar dari tumit ke jari kaki sambil mengurangkan kesakitan di seluruh kaki. “Walking shoes” mempunyai lebih ketegaran di hadapan supaya anda boleh “roll off” jari kaki anda daripada liku seperti yang anda lakukan dengan “running shoes”.

Aerobic Shoes

Cara Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Kasut untuk aerobik harus ringan untuk mengelakkan keletihan kaki dan mempunyai penyerapan kejutan tambahan di tunggal di bawahnya bola kaki ( kawasan metatarsal ) , di mana tekanan yang banyak berlaku. Jika boleh, bersenam di atas permaidani.

Tennis Shoes

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Pemain tenis memerlukan kasut yang menyokong kaki semasa gerakan pantas “side-to-side” atau perubahan dalam berat badan. Kasut yang menyediakan kestabilan di bahagian dalam dan luar kaki adalah pilihan yang penting. Fleksibiliti dalam tunggal di bawahnya bola kaki membolehkan berulang, pergerakan ke hadapan cepat bagi tindak balas yang cepat di net. Anda perlu penyerapan kejutan kurang sedikit dalam kasut jika anda bermain tenis atau sukan raket yang lain. Di gelanggang lembut, pakai kasut soled lembut yang membolehkan cengkaman yang lebih baik. Di gelanggang keras , perlu ada tapak kasut yang mempunyai bunga yang lebih besar.

Basketball Shoes

selain anda Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Jika bola keranjang adalah sukan anda, pilih kasut dengan tebal, tapak yang sengit. Ini memberikan kestabilan tambahan apabila berjalan di gelanggang. Kasut tinggi bahagian atas menyediakan sokongan apabila mendarat dari lompatan dan boleh membantu mencegah kecederaan buku lali.

Cross Trainers

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Kasut “Cross Trainers” menggabungkan beberapa ciri di atas supaya anda boleh mengambil bahagian dalam lebih daripada satu sukan. Seorang “Cross Trainers” yang baik harus mempunyai fleksibiliti dalam kaki depan yang anda perlukan untuk berjalan digabungkan dengan kawalan sisi perlu untuk senamrobik atau tenis.

Cara Memilih Kasut Sukan Yang Bersesuaian

Pemakaian kasut sukan yang terbaik pula dapat mengelakkan anda daripada mendapat sebarang kecederaan. Apakah cara memilih kasut sukan yang bersesuaian dan terbaik?

Fungsi Atau Jenis Kasut Sukan Itu Sendiri

Boleh Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Mengetahui jenis atau fungsi kasut anda sebelum memakainya. Terdapat banyak jenis-jenis kasut sukan antaranya ialah running shoes, cross training, walking shoes etc. contoh perbezaannya :

  • Kasut latihan biasanya lebih berat daripada kasut larian.
  • Kasut latihan mempunyai sokongan yang lebih baik di sisi yang bertentangan dengan kasut berjalan.
  • Kasut latihan mempunyai benang ringan daripada kasut larian.

Kesimpulannya, kasut larian atau running shoes tidak sesuai digunakan semasa anda membuat latihan. Begitu juga sebaliknya. Pastikan anda memakai sepasang kasut latihan atau training shoes jika ingin melalukan sebarang latihan sukan.

Pemilihan Tapak Kasut

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Pastikan tapak kasut anda adalah tebal dan tidak licin. Tapak yang licin amat berbahaya dan meninggikan risiko anda mendapat kecelakaan semasa bersukan.

Ketahui Saiz Kaki

Cara-cara Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Anda perlu tahu saiz kaki anda dengan tepat. Jangan membeli kasut latihan yang terlalu kecil atau terlalu besar daripada saiz kaki anda yang sebenarnya. Kasut yang terlalu kecil akan menyebabkan kaki anda melecet dan kasut yang terlalu besar pula akan menyukarkan pergerakan anda.

Ketahui Bentuk Kaki

Wajib Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Ketahui bentuk kaki anda. Apakah anda mempunyai tapak kaki yang normal, rata atau tinggi. Cara untuk mengetahui adalah amat mudah. Cara mudah untuk mengetahui bentuk kaki ; Jika anda keluar dari tab mandi atau kolam , lihat jejak yang anda tinggalkan di lantai atau simen. Bentuk jejak anda akan menunjukkan jenis tapak kaki yang anda ada. Bentuk tapak kaki anda mempengaruhi cara anda berjalan atau berlari.

Pakai Stokin Siap – Siap

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Waktu pergi beli kasut sukan, banyak orang lebih selesa pakai selipar sahaja bila mahu pergi beli kasut ini. Mereka malas hendak berbuka kasut dan pasang balik kasut itu. Tapi penting untuk anda, untuk sukat keselesaan kaki kita ketika memakai kasut itu dengan stokin sekali. Bila kita mencuba kasut sukan dan tidak pakai stokin, jadi kita tidak pasti sama ada jika kita pakai stokin nanti, rasanya akan jadi ketat atau tidak kasut sukan tersebut. Itu anda kena fikir. Kalau tidak, pinjam dekat stokin jurual di situ sekejap.

Kasut Sukan Lelaki Wanita Online @ Kyolstore.co – Murah dan Selesa

Selalunya orang yang mahu bersenam akan pergi ke kedai Bata, Al-Ikhsan atau ke kedai – kedai butik kasut sukan yang ada menjual kasut sukan yang mereka mahukan. Itu adalah apa yang kebanyakan orang lakukan. Kadang kala harga kasut sukan yang dijual adalah mahal. Bukan semua orang mahukan kasut sukan yang mahal semata mata untuk bersenam kecuali mereka adalah dari golongan yang “mampu” atau “berduit” atau memang jenis yang suka beli barang – barang “branded atau berjenama”. Kyolstore.co merupakan syarikat yang menjual Kasut Sukan Lelaki Wanita Online yang murah dan berkualiti setanding jenama – jenama mewah.

Material Yang Lebih Lembut Dan Selesa

Sebab-sebab Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Material kasut yang di jual oleh Kyolstore adalah sangat lembut. Ini untuk mengelakkan kaki anda daripada melecet. Malah sesetengah kasut yang dijual ada ‘extra cushion’. Maka lagi selesa kaki anda untuk melakukan aktiviti sukan. Di Kyolstore juga mempunyai material luaran yang kalis air. Ia juga penting untuk mengelakkan kasut anda basah jika terkena lopak air.

Kelebihan Membeli Kasut Sukan Di Kyolstore

  • Harga lebih murah. Harga yang ditawarkan di Kyolstore.co ini sangat berpatutan setanding jenama – jenama di kedai lain.
  • Kualiti kasut terjamin. Kualiti kasut di Kyolstore.co ini tidak boleh dipertikaikan kerana ia memang sangat berkualiti.
  • Kyolstore.co adalah syarikat yang telah berdaftar dengan Syarikat Suruhanjaya Malaysia “SSM”

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

  • Setiap minggu, pihak Kyolstore.co akan buat contest top up dan insyaAllah akan datang ada contest seperti giveaway kasut, clutch bag dan handbag
  • Banyak pilihan design dan warna. Kasut sukan  ini cukup selesa ketika dipakai, mempunyai pelbagai pilihan warna dan motif yang memikat. Tentukan mana satu yang anda suka, sama ada warna polos, emas, pink ataupun glitter.
  • Gaya Yang Mempersona. Kasut sukan ini bakal membuatkan penampilan anda lebih trendy. Tambahan pula, kini terdapat banyak pilihan dan material kasut sukan. Gaya anda ini pasti akan mencuri perhatian sesiapa sahaja yang memandang.
  • Kyolstore.co membuat penghantaran di Seluruh Malaysia

Koleksi Kasut Sukan Lelaki Dan Wanita Yang dijual oleh Kyolstore.co

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Antara kamu Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Antara cara Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita yang murah

Testimoni Pengguna Kasut Sukan

Selain aperlu Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

ciri-ciri Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Anda Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Mudah Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita yang terbaik

Antara Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

cara Beli Kasut Sukan Lelaki Wanita

Dapatkan Kasut Sukan Di Kyolstore.co Sekarang!

Jika ianya sudah memikat hati anda, jangan tangguh lagi untuk mendapatkannya sekarang. Ianya koleksi peribadi yang pasti akan Alah Membeli Menang Memakai. Ayuh hubungi kyolstore.co melalui maklumat di bawah ye!

KYOLSTORE.CO | KASUT SUKAN MURAH DAN SELESA
Hubungi : Tekan untuk telefon (017-3990731) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: